- Konu Sahibi xsxehrazat35
-
Ben de Bim'in tabletlerinden kullanıyorum,koku oluyor,kaşık,çatallarımın üzerinde lekeler eksik olmuyor,bir yerlerden elma sirkesi duymuştum,acaba sirke çatal-kaşıklarımı parlatır mı?Bu arada makinelere asılan kokulardan ben de alıcam.a.s.
ayrıca arkadaşlar asla bulaşık makinesine helede bulaşıkların üzerine çamaşır suyu döküüüüüüülmez.:umursamaz: Çünkü makine üretici şikayetlerindede bu tip sorular va cevabı şu: Çamaşır suyu makinenin hortumunun çabuk eskimesine neden olur makinede sizce o kadar sıcaklıkta o çamaşır suyu ne oluyor..ayrıca sirkede hem kokuyor hemde zararlı.neden sirkeli tabletler yok sizce....çamaşır suyu katılmış tabletler var onlardan kullanın onların hem içinde belirli miktarı vardır.Ne gerek var güzel yıkansın derken makineyi yıpratmaya..ayrıca sadece asılan koku güzel kokmasına sebep olur bardakların içindeki kötü kokuyu yok etmez nedenide büyük ihtimalle kokulu ıÇıNıN ARTIĞI ıYı TEMıZLENMEDEN MAKıNEYE KONULAN ve ona göreMAKıNENıN sıcaklığının ayarlanamamış olmasıdır.Biraz buraya bişeyler yazmadan önce araştıralım.HER KAFADAN ARAŞTIRILMAMIŞ FıKıRLER ÇIKIYOR..makinenizi çabuk çöpe atmak istemiyorsanız üreticilerin dediklerine uyun...
ayrıca arkadaşlar asla bulaşık makinesine helede bulaşıkların üzerine çamaşır suyu döküüüüüüülmez.:umursamaz: Çünkü makine üretici şikayetlerindede bu tip sorular va cevabı şu: Çamaşır suyu makinenin hortumunun çabuk eskimesine neden olur makinede sizce o kadar sıcaklıkta o çamaşır suyu ne oluyor..ayrıca sirkede hem kokuyor hemde zararlı.neden sirkeli tabletler yok sizce....çamaşır suyu katılmış tabletler var onlardan kullanın onların hem içinde belirli miktarı vardır.Ne gerek var güzel yıkansın derken makineyi yıpratmaya..ayrıca sadece asılan koku güzel kokmasına sebep olur bardakların içindeki kötü kokuyu yok etmez nedenide büyük ihtimalle kokulu ıÇıNıN ARTIĞI ıYı TEMıZLENMEDEN MAKıNEYE KONULAN ve ona göreMAKıNENıN sıcaklığının ayarlanamamış olmasıdır.Biraz buraya bişeyler yazmadan önce araştıralım.HER KAFADAN ARAŞTIRILMAMIŞ FıKıRLER ÇIKIYOR..makinenizi çabuk çöpe atmak istemiyorsanız üreticilerin dediklerine uyun...
Benim aldığım Calgonit tablet kutusunun içinde bulaşık makinasının içine asılması için koku vardı. Başlarda hoşuma gitti asıyordum sürekli bulaşık makinasının içinde duruyordu. Sonradan bulaşıklara sindiğini hissettim tabak çanak çatal kaşık bıçak ya hepsi yıkandığı halde o kokudan kokuyor yemek yerken mide bulandırıyordu. Sonra aldım o koku gidericiyi bir daha koymuyorum. Çatal kaşıklardaki koku da 1 ayda ancak gitti nasıl sindiyse calgonitindi bir de. Bir daha kesinlikle koku kullanmam. Çünkü yemek yerken mide bulandırıyor kokusu.
Hoşuna gidip gitmemesi ayrı konu..Ama bak işe yarıyormuş değil mi?:)
Yani koku siniyor evet işe yarıyor..Haa senin hoşuna gitmez ayrı..
Ama deneyip buraya tecrübelerini yazanları da, her kafadan ses çıkıyor şeklinde yargılamamak lazım.:)
Bu arada ben o kokulara bayılıyorum zevk meselesi tabii:)
Kızlar bulaşık makinesinde ne zaman bulaşık yıkasam bardaklardan su içesim gelmiyor, kokuyor.Tablet ve biraz da domestos döküyorum.Kullandığınız ve bulaşıklarınızın mis gibi olduğu marka var mı,aynı zamanda su izi de yapmayan?
Birincisi büyük harflerle yazmana gerek yok, hem yasak hem saygısızca, çünkü maşallah, o kastettiğin kafalardan biri de sensin canım..Yani kimse birşey bilmiyor da bir sen bulaşık makinesi kullanıyor gibi yazmışsın..sağol 10 sene sonra öğrendik sayende..
Kaliteli deterjan kullanımını geç nbir kere , onu söylemeye bile gerek duymadım ben..
Kalitesi deterjan kullanırsanız herşey olur..
Asılan kokuları sürekli kullanıyorum ve yazıyorum, benim tecrübelerim hakkında ''öyle olmaz böyle olur, yok o olmaz böyle olur''gibi kesin ifadeleri nasıl kullanabilirsin? Bir bildiğimiz var ki yazıyoruz..
Bildik firmalar boşuna mı üretiyorlar o kokuları..Haaa bardaklar ağır bir şekilde limon çilek vs.kokmuyor tabii çıkardıktan sonra ama genel anlamda makine içi ve bulaşıklar da hoş bir koku oluyor..
Çamaşır suyu meselesine gelince, hergün makineye çamaşır suyunu boşaltırsan tabii ki zarar verirsin..Bunu büyük harflarle yazmana gerek yok..:)
Ama örnek veriyorum nadiren de olsa, örneğin balıklı bulaşıkları bir kere elden geçirdikten sonra, makineye attıktan sonra çok az miktarda çamaşır suyunu (az diyorum misal 3-4 damla) bulaşıkların üzerine gezdirmek, senin ima ettiğin gibi makineyi parçalamaz canım meraklanma..Birşey olsa 10 senelik makineme olurdu..
Demek istediğim tavrın hiç hoşuma gitmedi bu yüzden cevap verdim sana..Birilerinin uslubunu uyarması gerek değil mi? Gerek burdan gerek reple..sevgiler.
Bu arada - rep vereyim derken + mı verdim anlamadım..neyse + verdiysem yanlışlıkla, - alacağın olsun:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?