Makyaj bağımlılığı / "tanıyamadım seni"

çoğu filtre harikası.. kalanı da estetikli. güya ufak dokunuşlar var ama bir kaşlarını kaldırtmaları, buruna hafif bir müdahale, azıcık elmacık kemiği derken kendini ezik hissetmeye başlıyor sürekli bakan insan.
oysa orijinal halleri gayet mahalledeki ayşe-fatma.
Eskiler ne dıyordu evlenmeden önce bir hamama götürün eş adayını diye adgjkkll
 
Bu makyajin degsitirmesi olayina ben inanmiyorum
Canlilik verebilir amenna ama burnumu kucultuyor gozu mu cekik yapiyor
Tuhaf yani
Bu arada makyajsiz cikin nisanlinizin karşınıza enazindan beni kandirdin vs demesin
 
Bu makyajin degsitirmesi olayina beb inanmiyorum
Canlilik verebilir amenna ama burnumu kucultuyor gozu mu cekik yapiyor
Tuhaf yani
Bu arada makyajsiz cikin nisanlinizin karşınıza enazindan beni kandirdin vs demesin
Evet, tam olarak öyle.
Gözünüzü çekik, yuvarlak ya da nasıl isterseniz öyle yapar ve gölgelemelerle burun, alın nere isterseniz küçültür.
 

Eklentiler

  • 4B92203A-EEF3-4E24-AF60-89D781202FDC.jpeg
    4B92203A-EEF3-4E24-AF60-89D781202FDC.jpeg
    82,7 KB · Görüntüleme: 128
valla ben normalde oyle kadinlar yok diyemeyecegim cunku varlar. cevremdeki cogu kadin cok guzel ama bu bir butun yani. beslenmeleri, gittikleri cilt bakimlari vs hepsine asiri ozen gosteriyorlar. makyaj da sus oluyor. makyajsiz da guzeller yani oyle bir sey de mumkun ama hayat tarzi iste.

benim de yuzumde cillerim var, bircok benim var, gunes izlerim falan var. makyaj yapinca ben de normalde oldugumdan daha guzel oluyorum yalan yok ama aliskin degilim yapmiyorum. alissam eminim sizin gibi olurdum cunku benim de pek ayarim yoktur.

tavsiyem kendi kendinize kaliteli de olsa her seyi yuzunuze surmemeniz. bir doktordan yardim almaniz. estetik cerrahlari artik kendi muayenehanelerinde bircok cilt bakimini yapiyor. bu cok daha mantikli olur kendi kendinize cozum aramaktansa.
 
onu da anası görüyor ama olsun :)
ben benimkini alıştırdım. makyajsız, bıyıklı her halimi gördü.
Yav doğrusu bende tonla ürün var ama bir sor far sürmeyi becerebiliyor musun? Şahsen fondöten allık rimel baz şu bu kullanıyorum ama ürün önemli bı senedırde cc kullanıyorum. Ama makyajlı makyajsız bir farkım yok. Bende o kadar özenıyorum 10 tane far paletı var ama açılmamıştır. Kontur kaş setlerıde öyle süs diye duruyor. Zaten şu makyaj yapıp değişenleri çözemedim len ben miye değişemiyorum:bicak:
 
bende fondoten vs olmaz zaten hiç :) bir tek kez üni mezuniyetinde sürüldü.
göz kalemi, rimel, far..
bazen de kaş farı..
ruj yerine göre..
tüm makyajım bu.
şu an işteyim ama bugün makyajsızım misal.
valla çirkin giyinmek diye birşey yok bence, tamamen zevk meselesi. tamam bazı insanlar cidden aşırı zevklidir çok tarzdır ama her gün de öyle olunmuyor.
ha bu arada bi t shirt ve taytla da gayet tarz olunabilir ayrıca :)


Valla ben eve giderim ilk işim üstümü çıkartır sutyeni fırlatırım :KK70:
Aşırı rahat bir hareket :KK70:
Giyinmesi gereken yerde de giyinirim ama saç makyaj hiç eksik etmem.
Her gün yapılması gereksiz ama bence de :)
 
Beim koca burnum napsam küçülmez 😂
Bunların yine gideri var 🤣
Ahaha öyle demeyin.
Benim de öyle ama küçülüyor.
Elbet estetik bir müdahale görüntüsü değil ve yan profilden anlamsız kalsa da odak noktayı başka bir noktaya (göz, dudak) toplayıp, buruna da birkaç hareket yapınca, fena olmuyor değil.
En azından burun burun durmuyor😂
 
bende eskiden çok makyaj yapıyordum , göz kalemi sürmeden bakkala bile gitmezdim
Sonrasında bir gün hasta oldum haliyle Makyaj yapamadım ilk başta çok çirkin gördüm kendimi sonra zamanla alıştım
Makyaj aslında bir alışkanlık
Rutin işte
Yapmayınca bir süre sonra kendinizi doğal bulacaksınız.
Bence doğal güzellik kremleri vs var onlara bak derim
 
Valla ben eve giderim ilk işim üstümü çıkartır sutyeni fırlatırım :KK70:
Aşırı rahat bir hareket :KK70:
Giyinmesi gereken yerde de giyinirim ama saç makyaj hiç eksik etmem.
Her gün yapılması gereksiz ama bence de :)

bence iş yerlerinde free friday kavramı da genişlemeli
eşofmanla gelebilsem ne hoş olurdu
 
Hayır.
Doğru ürün ve doğru teknik uygulanmıyordur😂
Yok filmcim bunun için güzel bir söz var da kibarcasini söylemeyeyim alışmadık gözde lens durmuyor:KK70:

Normalde hiç yapmayınca birden tam teşekkül yapılan makyaj sonrası kendini ne yaptınız len bana derken bulabiliyorsun :KK70:bende öyle olmuştu 😂
 
Ahaha öyle demeyin.
Benim de öyle ama küçülüyor.
Elbet estetik bir müdahale görüntüsü değil ve yan profilden anlamsız kalsa da odak noktayı başka bir noktaya (göz, dudak) toplayıp, buruna da birkaç hareket yapınca, fena olmuyor değil.
En azından burun burun durmuyor😂
Ben makyaj pek yapmam
Ozel gunlerdevs yaparım
Hicbir degisim görmedim
Aa kimse tanıyamadım demedi
Kuafore vs yaptirdigim halde
Ben minyon suratlara bayılıyorum
Benimki maaşallah winny the poo 😁
 
Ay inş. O düşündüğüm sekilde makyaj yapmıyorsundur :olamaz: eskiden hiç makyaj yapmazdım şimdi rimel ve allik kullaniyorum sadece saçım sarı ondan o allikta cildime asla birsey sürmem yazık etmeyin su cildinize ya :KK66:
Bide yapmamaya başlayın herkes alışacak tabi ki düzenli nemlendir cildine birsey sürme rımelle idare et alısırsın sende onlarda
 
Herkese merhaba. Size küçük gelebilecek olan ama bende artık travma ve bağımlılık yaratan makyajdan bahsetmek istiyorum. Yıllar önce lise son gibi makyaja başladım. Sadece şeffaf bir maskara ile.. yaş ilerledikçe ay gözümün altını da kapatayım ay soluk duruyorum bir allık ruj da süreyim, biraz da aydınlatıcı, biraz far diye diye yüzümü tamamen makyaja alıştırmış bulundum. Oysa ki cildimde zerre kadar sivilce ve sorun yoktu, hiçbir zaman da olmadı. Makyajsız halim artık çok ama çok çirkin gelmeye başladı gözüme. Tamamen iki farklı insan gibi. Göz altı koyuluğum o kapatıcıları süre süre sanki daha da arttı, kapatıcı sürmeden çıkmak imkansız hale geldi. Kaliteli şeyler kullansam bile şuan yüzüm alerjiden geçilmeyecek durumda. Kortizonlu krem ve iğneler kullanıyorum doktor kontrolünde. Üniversitede çok sevdiğim bir erkek arkadaşım oldu. E makyaja alışmışım ya, gösteremiyorum makyajsız halimi soğuyacak da sevmeyecek artık diye. Yıllarca öyle devam ettim. Sonra bir gün inanılmaz hasta oldum, ailem uzakta olduğu için beni alıp hastaneye götürmesini rica ettim. İlk o gün gördü makyajsız. O panikle endişeyle tabi bir şey demedi ama ertesi gün "ne kadar değiştiriyor makyaj seni, çok ama çok şaşırdım. Neden bunu kendine yapıyorsun ki? keşke saklamasaydın benden, tanıyamadım seni" dedi. Çok utandım, çok üzüldüm. Çünkü kocaman bir hayal kırıklığı yaşadı. Göz alışıyor o bir miktar kusursuzluğa, doğalı haliyle kötü geliyor. Hem bana hem çevremdekilere. O erkek arkadaşımla da kısa bir süre sonra başka bir sebeple ayrıldık. Belki de bu yüzden soğukluk girdi.

Okul öncesi öğretmeniyim. Okula makyajsız gittiğim günler elbet oluyor. Öğretmen arkadaşlarım muhabbet arasında "maskara sürseydin daha canlı dururdun canım, aa bak şu kapatıcı sana iyi gider yeni çıkmış, bugün hasta mısın çok solgun duruyorsun" gibi samimiyetsiz ifadelerde bulunuyorlar istisnasız. Küçük bir yeğenim var. "teyze bugün neden çirkin olmuşsun ki " diyor bir şey sürmediğimde. :) Ve üstelik şimdi nişanlıyım. Nişanlım da makyajsız görmedi. Bunca tepkinin üzerine daha da sakladım kendimi, çok korktum. Mart ayına nikah tarihi aldık. Hep makyajsız görmek istediğini her halimle seveceğini söylüyor ve şaşırıyor bu tavrıma haklı olarak. Ama cesaretim yok. Adam şok olacak. Çok güzel olduğumu söylüyor hep. Bunu iltifat olarak kabul edemiyorum ne zaman söylese çok üzülüyorum. Çünkü güzel gördüğü şey bir tabaka. Tabi ki porselen makyaj yapmıyorum ama yadsınamayacak kadar değiştiriyor makyaj insanı. Yıllar boyunca pahalı kremler, maskeler, serumlar cilt bakımları, maskaralar, kapatıcılar, makyaj ıvır zıvırları derken inanılmaz yoruldum ruhen. Kendime yabancılaştım.

İnstagramda gördüğüm profillerde beni etkiledi, herkes kusursuz gözükmeye başladı gözüme. Ceylan iri gözler, mis gibi ciltler, aydınlık göz altları, sütun gibi fizikler, incecik beller, dolgun dudaklar, makyajsız bile dupduru yüzler.. Güzellik algım bile değişti. Şimdi en büyük korkum ben evlenince ne yapacağım? ona yaşatacağım hayal kırıklığıyla ya beni artık sevmezse,soğursa. Gerçekten psikolojim bu konuda hiç iyi değil. Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok ama çok önemli.
Belki sizlerde bir zamanlar böyle düşüncelerde olmuşsunuzdur ve aşmışsınızdır, bilemiyorum. Fikirlerinizi çok merak ediyorum.

Bende böyleydim. En iyi kapatan fondöteni, en iyi aydınlatıcıyı aramaya harcardım maaşımı ve zamanımı. Sabah 2 saat erken kalkardım makyajımı saçımı yapacağım diye. Sonra önce eyeliner kullanmayı bıraktım sonra aydınlatıcı vs derken hem insanlar alıştı hem benim gözüm. Çok daha rahatım yani kimseye kendimizi beğendirmek zorunda değiliz. Bir iki hastamısın falan derler sonra alışırlar. Nişanlında yavaş yavaş görsün yani boyanın altına mı saklanacağız. Yine makyaj yapıyorum işe giderken ama Bb krem, maskara az allık o kadar🤷‍♀️
 
X