• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj önerileri

elifsu292

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
1
0
1
27
Arkadaşlar gratise gitmeyi planlıyorum ne almam gerek pek bir bilgim yok. Zaten makyaja yeni başladığım için pek bir malzemem de yok. Gratise gittiğimde ne almalıyım. Bir liste yapıp söyleseniz. Hani yeni başladığım için pek yüksek fiyatlı ürünleri de tercih etmek istiyorum hani işimi görsün yeter diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Geçmişten bugüne sürekli şekil değiştiren güzellik sırlarının tazelenmiş hali karşınızda! Eski bilgileri silin
virgulll.gif
yenilerini kaydedin.

1- ESKİ KURAL Yanaklarınıza pembeden başka allık sürmeyin.
YENİ KURAL Şeftali tonlarını yeri ve zamanına göre cömertçe kullanın.

Neden?
Geçmiş yıllarda kimse şeftali tonlarında allık sürmezdi. Fakat son yıllarda dünyaca ünlü makyaj markalarının koleksiyonunda sıkça yer alan şeftali tonlarındaki allıklar hem sağlıklı bir görüntünün anahtarını veriyor hem de günlük kullanım için alternatif oluşturuyor. Yumuşak bir gülümseme yaratan bu sıcak allıklar bronz tenle de kusursuz bir uyum yakalıyor.

UYARI: Şeftali allığınızın yine de pembe desteği olduğundan emin olun. Yoksa bir anda turuncu yanaklara sahip olabilirsiniz.

2- ESKİ KURAL Sabahları yüzünüzü temizlemenize gerek yok.
YENİ KURAL Kesinlikle var!

Neden?
Uzun su¨redir cildi 24 saatte bir kere temizlemenin yeterli olacağını ve bunun ne zaman olduğunun önemli olmadığını düşünürdük. Geceden temizlediğimiz cildin sabah kalktığımızda yine tertemiz olacağına inanırdık. Ama unutmayın ki siz uyurken mikroplar uyumuyor. Sabah kalktığınızda da hem jel hem de tonikle cildinizi temizlemeye başladıktan sonra farkı hissedeceksiniz.
UYARI: Bazı sabahlar cildinizi temizlememek çok önemli değil
virgulll.gif
önemli olan devamlılık.

3 - ESKİ KURAL Kirpik maşası kullanmak büyük bir zaman kaybı.
YENİ KURAL Kirpik maşası kullanmaya değer!

Neden?
Çünkü yaşımız ilerledikçe kirpiklerimiz eski kıvrımlarını kaybeder. Kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra maskara uygulamak hem kirpiklerinizi çok daha uzun gösterir hem de şeklinin doğal bir kıvrım kazanmasını sağlar.
UYARI: Kirpiklerimizin kıvrık gözükmesi değil
virgulll.gif
yukarı doğru kavis yapması daha iyi bir görünüme neden olur. Eğer kıvırmaya köklerden başlarsanız bu etkiyi yaratabilirsiniz.

4- ESKİ KURAL Fondöten için fırça kullanmayın
virgulll.gif
parmaklarınızı kullanın.
YENİ KURAL Hem fırça hem parmaklarınızı kullanmak
virgulll.gif
sizi en iyi sonuca götürecek.

Neden?
Parmak uçlarındaki sıcaklık ve yağların fondötenin daha doğal görünmesini sağladığı su götürmez bir gerçek. Ancak fırçalar parmaklardan daha iyi bir şekilde fondöteni tutar ve daha ince bir tabakaya ulaşmanızı sağlar. Ayrıca fırça sayesinde fondöteninizi eşit bir şekilde dağıtabilirsiniz.
UYARI: Yine de parmaklarınıza son dokunuş için ihtiyacınız var; bu şekilde daha ışıltılı ve doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz.

size marka önerim loreal in fondöteni ve rımeli bu ikisi benim ayrılmaz parçalarım. İndirim zamanlarında baya uyguna alabilirsin indirimleri takip etmende fayda olabilir:)

Arkadaşlar gratise gitmeyi planlıyorum ne almam gerek pek bir bilgim yok. Zaten makyaja yeni başladığım için pek bir malzemem de yok. Gratise gittiğimde ne almalıyım. Bir liste yapıp söyleseniz. Hani yeni başladığım için pek yüksek fiyatlı ürünleri de tercih etmek istiyorum hani işimi görsün yeter diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)
Merhaba Elifsu fondoten olarak maybelline affinimat fondoten, maybelline the falsies volume extpress maskara, allık olarak rimmel londondan kullanabilirsin bunları fiyatları gayet uygun. göz altı kapatıcısı olarak rimmel londondan wake me up kapatıcı kullanabilirsin. pudra olarakda wet and wild ın cover all diye bir pudrası var. Bence gayet başarılı. Bunların hepsini emel koyuncugil diye biri var youtubeda ondan gördüm. Hepsi 15- 20 lira aralığında. Bence makyaja yeni başladıyan videoları izleyebilirsin.

Yaşına göre makyaj yapmaya çalış en önemlisi

Blog lar var internette onları takip edebilirsin

Herkesin zevki ve cildi farklı olduğu için burdan ne desem boş kendine uygun makyaj malzemelerini sana uygun en yakışacak ruj tonlarını deneye deneye bulursun

Kiminin kirpikleri uzun ama seyrek kiminin kısa ama sık
Kiminin hem sık hem uzun bunların hepsine göre tercih edilecek rimel çeşitleri var

Yağlı mı cildin kuru mu karma mı bunlara uygun fondotenler var

Mesela bana bordo, pembe ruj yakışacak belki ama sana gitmicek o yüzden burdan öneri veremem :)

Merhaba canım
Fondoten
Göz altı kapatıcısı
Pudra
rimel
allık
Göz Kalemi , Heryerde kullanabilceğin toprak tonlu far paleti
Ruj

Gratisden alışveriş yapmayı düşünüyorsan indirim zamanını bekle derim.

Back
X