• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mal ayrılığı sözleşmesi ve evlilik planlarımız...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mal ayrılığı rejimi demek,herkesin aldığı kendisine ait olacak demek..siz kabul ediyorsanız sorun yok..yalnız yazlık konusunu falan pek anlamadım ortak para verip ortak tapu mu yapacakmış?gelin maaşı ne demek?
Tapuda ortak alınabiliyormuş yüzde elli yüzde elli olarak

Yazarken çok arada kalmıştım ortak hesaba atılan paradan bahsetmek istemistim ama alay konusu oldum

Ailesinin mallarında,aile şirketinde sevgilinin bekarken üzerine aldığı mallarda ve işletmede zaten hakkınız yok ki bunun için sözleşme yapmaya gerek yok.

Evlendikten sonra kendi üzerine alacagı mallarda hakkınız olur ,ama bu sözleşmeyi yapınca o hakkınızda olmayacak heralde.Ben imzalamazdım öyle bir sözleşme onunda söyleyeyim.

Son düzenleme:
Yani bu bey kadar olmasa da benim de eşimin de ailesinin bir çok mal varlığı var. Zaten tek çocukmuş hani. Aklımızının ucundan geçmedi böyle bir anlaşma. Romantik bakıyor olabilirim ama evliliğe tam olarak böyle bakılmalı bence. Diğer türlü maddi refah sözü ve beden kullandırma sözleşmesi mi imzalıyoruz…

hahahaha sarisin bir kadinin behlülle oynadigi bir dizide vardi gelin maasi, sosyal medyada goygoy konusu olmuştu.
oradan cagrisim yapti heralde bu gelin maasi😂😂
konuya inanmadim ama gercekse de ne var bunda yani gayet mantikli bir anlasma.
evliyken zaten sorun yok ama cocuksuz boşanırsaniz neden babasinin yillar once yaptigi yüklü yatırımdan mal sahibi olup sebepsiz zenginlesesiniz ki? cocuklu boşanırsaniz zaten yine hersey cocuga dolayli yoldan gelecekte size kalacak.
dert edecek bir konu yok. benim eşim benden züğürt ama istese böyle birseyi kabul ederdim:)
maddeye ekleyin ama aldatma vs olursa burnundan getirceek kadar mal talep edeceginizi
Boşanırsa eline hiçbir şey kalmayacak ki çocugunada babası ölürse kalır öyle bir şey olursa.

Boşanırsa eline hiçbir şey kalmayacak ki çocugunada babası ölürse kalır öyle bir şey olursa.
soyle bir cumle yazmis
"Ayrıca, Medeni Kanun gereği bu şekilde her iki tarafın da haklarının doğru bir şekilde korunduğundan, eğer herhangi bir şey olursa bile kadının nafaka, tazminat gibi haklarının olduğundan bahsetti"
hersey normal seyrinde devam edecek sadece babasindan gelecek mallarda vs soz sahibi olmayacak onlar dahil edilmeyecek.
bilmiyorum bence mantikli. benim de aileden gelme servetim olsa böyle sozlesmeyle kafam rahat evlenmek isterdim. iyiysek ne ala ama kötü olunca neden benim sülalemin yillarca ne emekle yaptigi servetten yüklü bir pay alsin ki?
nafaka ve tazminat hakki zaten korunuyor. cocugu olsa bu gelirde birinden cocugu rahatca buyutecek bir nafakaya karar verilir zaten.

E zaten babasından gelecek mal, para vs. kanunda miras olarak geçer ve diğer tarafın hakkı yoktur. Evli olsa bile evlilik içinde edinilen malda hakkınız olur ki hakkınızdır beraber yaşıyorsunuz , beraber çalışıyorsunuz. Sonuçta böyle bir şeye imza atma durumu olmuyor. Ha ama yeni edinilecek mallarda hakkınız olmaması için atacaksanız bu imzayı şark kurnazı sevgiliniz olduğunu belirtmek isterim . Ben atmazdım şahsen böyle bir imza. Ben hem ev işi, hem iş gece gündüz çalışayım beyimiz yeni alınan evde benim hakkım olmayacağını iddaa etsin. Hoşt derim 🤣🤣

Hanımlar merhabalar, şimdiden cevaplar için çok teşekkürlerr

Biraz durumumuzdan bahsedeyim, 28 yaşında yeminli bir devlet memuruyum, erkek arkadaşım 32 yaşında Türkiye'nin en büyük şirketlerinin birisinde yönetici pozisyonunda çalışan bir mühendis. 2 yıldan biraz fazla oldu görüşüyoruz ve güzel zamanlarımız geçti. İlişkimden memnunum ve evlenmeyi düşünüyoruz.

Erkek arkadaşım ailesinin tek çocuğu, müstakbel kayınpederimin özellikle büyükşehirlerde olmak üzere seneler önce yapılmış büyük yatırımları var ve anladığım kadarıyla bunlardan gelir elde ediyorlar epey bir. Zaten kendi memleketlerinde de güzel pozisyonda olan bir aileler. Sevgilim de Türkiye'nin en iyi okullarından mezun olmuş kültürlü, kendini yetiştirmiş birisi. Kayınpederim 70'li yaşlarında olduğu için işlerinden elini eteğini oğluna devretmiş ve haliyle işleriyle artık tamamen sevgilim ilgileniyor. Kendisi beni birkaç gün önce bir yemeğe çıkarttı ve gayet dürüst ve açık olduğuna inandığım bir şekilde aile malvarlığından elde ettiği geliri tekrar yatırıma dönüştürdüğünü söyledi. Biraz aile şirketine sonra da tamamen kendi üzerine mal varlığı aldığını söyledi bu sayede işleri devam ettiriyor. Bunları anlattıktan sonra kendisiyle tanışmadan önce de bu tarz şeyleri zaten hukuk danışmanları aracılığıyla bildiğini söyleyip, eşler arasında "mal ayrılığı sözleşmesinden" bahsetti. Durumunub iyi olduğunu biliyordum zaten ama kendi pozisyonu da iyi oldugu icin aileden bu derece olduğunu bilmiyordum. Ertesi gün bir avukata gittik danışmak amacıyla, avukat Türkiye'de evlilik sözleşmelerinin bulunmadığını, mal ayrılığı sözleşmelerinin olduğunu ve Medeni Kanunun aralarından seçmeye izin verdiğini söyledi ve ayrıca Erkek arkadaşımın durumunda ki birisinin mal ayrılığı rejimini tercih etmesinin kendisi için hukuki anlamda en iyisi olacağından bahsetti. Ayrıca, Medeni Kanun gereği bu şekilde her iki tarafın da haklarının doğru bir şekilde korunduğundan, eğer herhangi bir şey olursa bile kadının nafaka, tazminat gibi haklarının olduğundan bahsetti. Ayriyeten, ben avukat arkadaşımla bu konuyu konuştuğumda eksik yok söylediklerinin fazlası bile var diyerek onayladı. Hukuk danışmanı erkek arkadaşımın bu şekilde ortak alınacak malları ortak mülkiyet altına da alınabileceğinden bahsetti.
Erkek arkadaşım kendi işyerinde de gayet sevilen, sayılan birisi ve yakın zamanda kendi şirketini de kurmayı düşünüyor iş hayatına girdiğinden beri, bahsetmişti.

Bunlardan sonra erkek arkadaşım hangi evde oturmak istersen alırız seninle istediğimiz evi almak için ayrı para ayırmıştım problem yok, zaten ortak hesap açarak oraya güzel miktarda para atacağını söyledi. Yazlık almayı düşünüyordu hep hayalini kuruyorduk, onu da ortak mülkiyet üzerine alırız ve diğer yatırımlar üzerine de ortak mülkiyet alırız diyip bahsetti birazcık. Çalışmayı bırakmanı istemiyorum ama eğer ileride çocuk sahibi olunca çalışmak istemezsem de gelir kaynağı olarak daha farklı çözümler de buluruz sorun yok bu konuda dedi.

Soruma gelirsek ailemle de bu konuyu konuşmak istiyorum ama ailemin tepkisinden korkuyorum... Ben de orta üst maddi duruma sahip bir ailenin kızıyım. Aramızda güven problemi olduğunu da düşünmüyorum partnerimle ama çevremizde bu şekilde evlilik yapan yok denecek kadar az. Onların çevresinde var birkaç örnek ve şu an iyi geçiniyorlar, Hanımlar fikirlerini belirtebilir misinizz??
Bence sonrasını düşünürek yaşanmaz,sizin de durumunuz iyiymiş ola ki boşandınız zaten kendinize yetersiniz,bu kadar varlıklı birinin aile malını korumak istemesi normal,aile belki herkese bu şartı koymuştur,siz sevginizden eminseniz evlenip bu hayatın tadını çıkarın,kendinize de ufak ufak birikim yapın kötü bir senaryo olursa diye, sonrasını sonra düşünürsünüz...

Ben bosanmayi simdiden planlamak olarak bakmiyorum olaya. Yurtdisinda gayet olagan birsey bu. Erkek kardesim ve esi (Hollandali) de yapmis.

Gelin maaşı konusu daha önce de geçmişti, hatta bilindik üyelerden biri yazmıştı, arkadaşıma yada kuzenime veriyorlar demişti.
(vellah üyenin kim olduğunu unutmuşum)

Bizim akrabalarda da vardı, onlar da karunun kuzeni gibi bir zenginlikteler,
gelinlere ve kızlara her ay, kendilerine ait, istedikleri harcamayı yapabilecekleri, asgari ücretin bir kaç tık üzeri maaş veriyorlardı, onlar maaş demiyordu da harçlık diyordu.

Gelin maaşı😂 aile dizisi fanıydınız galiba
ya isim öyle kalmış herhalde, dizide mi vardı bu laf?

benim gayet dünya tatlısı bir arkadşaım var, ve evet, ailenin gelini "gelin maaşı" alıyor
karadenizli, sıradan, (buradaki gelire yaklaşamaz bile) orta gelirli, esnaf bir aile, gelin çalışmıyor. ama işte evlenirken illa şu alınacak bu yapılacak diye diye evlenmişti, evlendi aile maaşa bağladı baya kızı.
arkadaşım bana bahsederken demişti "gelin maaşı" e durumu %100 anlatan bir terim valla.

hahahaha sarisin bir kadinin behlülle oynadigi bir dizide vardi gelin maasi, sosyal medyada goygoy konusu olmuştu.
oradan cagrisim yapti heralde bu gelin maasi😂😂
konuya inanmadim ama gercekse de ne var bunda yani gayet mantikli bir anlasma.
evliyken zaten sorun yok ama cocuksuz boşanırsaniz neden babasinin yillar once yaptigi yüklü yatırımdan mal sahibi olup sebepsiz zenginlesesiniz ki? cocuklu boşanırsaniz zaten yine hersey cocuga dolayli yoldan gelecekte size kalacak.
dert edecek bir konu yok. benim eşim benden züğürt ama istese böyle birseyi kabul ederdim:)
maddeye ekleyin ama aldatma vs olursa burnundan getirceek kadar mal talep edeceginizi
işte bizim hukumuzda öyle madde ekletin filan olmuyor
öyle bişey olsa adı evlilik sözleşmesi olurdu zaten. o yok işte bizim hukukumuzd

bu da fazla diziden gelen bir etki sanırım, herkes öyle maddeli filan sözleşme imzalanacak sanıyor. o da yok.

2 çeşit mal rejimi var. illa mal ayrılığı olacak diyorsan onu seçtin, olduğu gibi seçiyorsun eklemen çıkarman olmuyor, ve bitti. seçmezsen de otomatik ortak mal rejimi seçmiş sayılıyorsun.

ya isim öyle kalmış herhalde, dizide mi vardı bu laf?

benim gayet dünya tatlısı bir arkadşaım var, ve evet, ailenin gelini "gelin maaşı" alıyor
karadenizli, sıradan, (buradaki gelire yaklaşamaz bile) orta gelirli, esnaf bir aile, gelin çalışmıyor. ama işte evlenirken illa şu alınacak bu yapılacak diye diye evlenmişti, evlendi aile maaşa bağladı baya kızı.
arkadaşım bana bahsederken demişti "gelin maaşı" e durumu %100 anlatan bir terim valla.
bunun adı maaş değil de,adamın durumunun el verdiği ölçüde ihtiyacını karşılayacak kadar eşine harçlık vermesi gerek

Evlilik sozlesmesi bizim hukukumuzda yok demeyelim biz ona, medeni hukukta yok ama borclar hukukunda elbette var, adi ustunde sozlesme sonucta ve borclar hukukunun konusu (avukatlar yanlisim varsa duzeltsin) bunca sosyetik insan yillardir evlilik sozlesmesi yapiyor yani, benim cevremdede cokca yapan var ve bana kalirsa inanilmaz faydali, romantizm nereye kadar?

Herneyse konu sahibi trollemiyorsa ben evliliklerde bu tarz maddi guvence konularının evlenmeden once karara baglanmasi taraftariyim, zaten her halukarda bosanma evresine gelinince insanlar maddi konularda cirkinlesiyor (cirkinlesmeyenlerde elbette var) ancak bastan guvence olunca ayriligida temiz olur, hem ne demisler boşanabileceginiz insanlarla evlenin.

Çok zengin olsam bende evlilik sözleşmesi yapardım.

bunun adı maaş değil de,adamın durumunun el verdiği ölçüde ihtiyacını karşılayacak kadar eşine harçlık vermesi gerek
tamam da işte adam vermiyor o parayı
adamın ailesi veriyor, neticede para adamın değil ki.

adamın ailesi adama verip adam kıza da vermiyor direkt kızın hesabına yatıyor

Aramızda güven problemi olduğunu da düşünmüyorum
Ne demek ya sizi ne yerine koyduklarının farkında mısınız? Ne munasebet ne terbiyesizce hadsizce. Aranızda güven problemi yok cünkü aranız diye siz diye bişey yok partneriniz sizi sevmiyor.

Gelin maaşı 🤮

Gerçek olduğunu varsayıp yazayım adamın durmında olsam ben de mal ayrılığı yaptırırım. Bir aile kuşak kuşak böyle zengin olur zaten parasına sahip çıkarak. Sevme sevmeme meselesi değil bu ben de eşimi çok seviyorum ama asla boşanmayız demem sadece boşanmamayı temenni edebilirim. Dünyanın bin türlü hali var bu gerçekçiliktir. Bu adamla evlenseniz oğlunuz olsa, o evlenirken siz tutturursunuz emin olun mal ayrılığı sözleşmesi yaptır diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X