Hanımlar merhabalar, şimdiden cevaplar için çok teşekkürlerr
Biraz durumumuzdan bahsedeyim, 28 yaşında yeminli bir devlet memuruyum, erkek arkadaşım 32 yaşında Türkiye'nin en büyük şirketlerinin birisinde yönetici pozisyonunda çalışan bir mühendis. 2 yıldan biraz fazla oldu görüşüyoruz ve güzel zamanlarımız geçti. İlişkimden memnunum ve evlenmeyi düşünüyoruz.
Erkek arkadaşım ailesinin tek çocuğu, müstakbel kayınpederimin özellikle büyükşehirlerde olmak üzere seneler önce yapılmış büyük yatırımları var ve anladığım kadarıyla bunlardan gelir elde ediyorlar epey bir. Zaten kendi memleketlerinde de güzel pozisyonda olan bir aileler. Sevgilim de Türkiye'nin en iyi okullarından mezun olmuş kültürlü, kendini yetiştirmiş birisi. Kayınpederim 70'li yaşlarında olduğu için işlerinden elini eteğini oğluna devretmiş ve haliyle işleriyle artık tamamen sevgilim ilgileniyor. Kendisi beni birkaç gün önce bir yemeğe çıkarttı ve gayet dürüst ve açık olduğuna inandığım bir şekilde aile malvarlığından elde ettiği geliri tekrar yatırıma dönüştürdüğünü söyledi. Biraz aile şirketine sonra da tamamen kendi üzerine mal varlığı aldığını söyledi bu sayede işleri devam ettiriyor. Bunları anlattıktan sonra kendisiyle tanışmadan önce de bu tarz şeyleri zaten hukuk danışmanları aracılığıyla bildiğini söyleyip, eşler arasında "mal ayrılığı sözleşmesinden" bahsetti. Durumunub iyi olduğunu biliyordum zaten ama kendi pozisyonu da iyi oldugu icin aileden bu derece olduğunu bilmiyordum. Ertesi gün bir avukata gittik danışmak amacıyla, avukat Türkiye'de evlilik sözleşmelerinin bulunmadığını, mal ayrılığı sözleşmelerinin olduğunu ve Medeni Kanunun aralarından seçmeye izin verdiğini söyledi ve ayrıca Erkek arkadaşımın durumunda ki birisinin mal ayrılığı rejimini tercih etmesinin kendisi için hukuki anlamda en iyisi olacağından bahsetti. Ayrıca, Medeni Kanun gereği bu şekilde her iki tarafın da haklarının doğru bir şekilde korunduğundan, eğer herhangi bir şey olursa bile kadının nafaka, tazminat gibi haklarının olduğundan bahsetti. Ayriyeten, ben avukat arkadaşımla bu konuyu konuştuğumda eksik yok söylediklerinin fazlası bile var diyerek onayladı. Hukuk danışmanı erkek arkadaşımın bu şekilde ortak alınacak malları ortak mülkiyet altına da alınabileceğinden bahsetti.
Erkek arkadaşım kendi işyerinde de gayet sevilen, sayılan birisi ve yakın zamanda kendi şirketini de kurmayı düşünüyor iş hayatına girdiğinden beri, bahsetmişti.
Bunlardan sonra erkek arkadaşım hangi evde oturmak istersen alırız seninle istediğimiz evi almak için ayrı para ayırmıştım problem yok, zaten ortak hesap açarak oraya güzel miktarda para atacağını söyledi. Yazlık almayı düşünüyordu hep hayalini kuruyorduk, onu da ortak mülkiyet üzerine alırız ve diğer yatırımlar üzerine de ortak mülkiyet alırız diyip bahsetti birazcık. Çalışmayı bırakmanı istemiyorum ama eğer ileride çocuk sahibi olunca çalışmak istemezsem de gelir kaynağı olarak daha farklı çözümler de buluruz sorun yok bu konuda dedi.
Soruma gelirsek ailemle de bu konuyu konuşmak istiyorum ama ailemin tepkisinden korkuyorum... Ben de orta üst maddi duruma sahip bir ailenin kızıyım. Aramızda güven problemi olduğunu da düşünmüyorum partnerimle ama çevremizde bu şekilde evlilik yapan yok denecek kadar az. Onların çevresinde var birkaç örnek ve şu an iyi geçiniyorlar, Hanımlar fikirlerini belirtebilir misinizz??