Mal, mülk..

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba hanımlar, fikir almak istediğim bir konu var. Hemen paylaşayım.
Eşiniz sizden halihazırda 1 krediniz varken mal mülk sahibi olabilmeniz için ikinci bir kredi çekmenizi istese ne tepki verirdiniz?
Örnek vereyim, bankaya zaten borcunuz varken tekrar kredi alıp 0 km bir araç almak istiyor. Siz ne dersiniz?
Bir de alınan ev araba vs gibi malların tapularının kendi annesinin üzerine olmasını istiyor yaştan dolayı vergi vs daha az ödemek için.
Prosedürü bilmiyorum. Teknik bilgiye ihtiyacım yok ama hem borcun benim üzerime olup hem malın başkası üzerine olma fikri canımı çok fena sıktı.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim?
Borç olmadan mal mülk tabii ki olmaz ama borç varken de bir daha borçlanmak gözümü korkutuyor.
Fikirlerinizi paylaşın lütfen benimle..

kesinlikle olmaz birde annesinin ustune olucak bence cok gereksiz bir davranıs

Kredi cekerek aldiginiz mali başkasının uzerine yapamazsiniz ki? Yanılıyor muyum?
Mal kimin adina olacaksa krediyi de o ceksin bile diyemem bu duruma.
Mal ikinizden birinin ustune olacaksa ve odeyebilecek gucum varsa cekerdim ben krediyi. Para biriktirerek bir sey alinmiyor artik.

Krediye evet ama annesinin üzerine yapılmasına hayır.
Birazcık kar için bu riske girmezdim.

Kredi cekerek aldiginiz mali başkasının uzerine yapamazsiniz ki? Yanılıyor muyum?
Mal kimin adina olacaksa krediyi de o ceksin bile diyemem bu duruma.
Mal ikinizden birinin ustune olacaksa ve odeyebilecek gucum varsa cekerdim ben krediyi. Para biriktirerek bir sey alinmiyor artik.
Bende öyle biliyorum ama eşim inat ediyor başkasının üzerine olabilir diye anlatamıyorum

Anlayamadım kusura bakmayın şüphelerde haklı çıkma olasılığı nedir açıklar mısınız?
Kendiniz belirtmişsiniz zaten,borç sizin mal başkasının üstüne olacak.Daha ne olsun.Elinizden alınma olasılığı %50.Siz ödeyin başkası kullansın ya da tut ki borcu harcı vs çıktı haciz konulacak gibi gibi...

Mal kimin uzerine olacaksa krediyi o cekmeli

Kendiniz belirtmişsiniz zaten,borç sizin mal başkasının üstüne olacak.Daha ne olsun.Elinizden alınma olasılığı %50.Siz ödeyin başkası kullansın ya da tut ki borcu harcı vs çıktı haciz konulacak gibi gibi...
Evet şimdi daha açıklayıcı oldu. Teşekkürler. Zaten biz kullanacağız ama kesinlikle içim rahat etmez başka birinin üzerine olursa

aaaaaaaa millet iyice edepsizliği ele almış. Ne hakla böyle bir şey isteyebiliyor. Ben yerinde olsam çoktan bir laf var onu söylemiştim

Birde şu kısmı anlamadım,
Daha az vergi ödeme kısmında annesinin yaşı ne alaka.

Ev yada oto alımında annesinin üzerine alındıgında
kar elde edilebilecek bir durum yok.

Eğer herhangi bir özür raporu yoksa.

aciliyeti olmayan bir şey için neden 2. kez kredi çekiyor. ben çektirmem ama para idaresi bende olduğu için. sizde durum nasıldır bilmiyorum. ama en azından kendi üstüne yaptır. iki kuruş vergi indirimden yararlanacak diye. arabaya bir şey olsa annesi nasıl gidecek oraya buraya... saçma..

aaaaaaaa millet iyice edepsizliği ele almış. Ne hakla böyle bir şey isteyebiliyor. Ben yerinde olsam çoktan bir laf var onu söylemiştim
Nasıl bir izlenim yarattıysam tepki gösterince de küsüyor. Senin benim mi var diyor. Evet benim-onun yok ama benim-kayınvalidenin diye bir ayrım kesinlikle var.

Sakın böyle bir oyuna gelmeyin. Ne demek annesinin üstüne yaptırmak malları.

Birde şu kısmı anlamadım,
Daha az vergi ödeme kısmında annesinin yaşı ne alaka.

Ev yada oto alımında annesinin üzerine alındıgında
kar elde edilebilecek bir durum yok.

Eğer herhangi bir özür raporu yoksa.
Yaşı biraz fazla o sebeple sanırım bilemiyorum işleyişi

Back
X