Mal paylaşımı

bodrum salatasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
707
538
103
36
Merhabalar
Miras davasında ev var, paydaşlara
Ödeme yapmak için davacılara gittiğimizde
Kabul etmediler şu kadar altın verin dedi almadılar, imza atmadılar
Bizde tekrar dava açtık,
Karşı taraf ödeme yapmadılar hakkımızı gasp ettiler diye karşı cevap yazmışlar
Dava başka il de görülüyor
Biz ödeme yapmalımıydık

Avukata danışmanız lazım. Sitede avukatlar var elbette ama, yardım etmek isteseler bile kendi tüzüklerine göre bu tarz danışmanlık hizmeti vermeleri yasak diye biliyorum.

Mümkünse ücretini verip bir avukat tutun. Kalan mirası alınca rahatça ödemesini yaparsınız

Avukatımız var
Ama bizi herhangi bir şekilde uyarmadı
Parayı verin anlaşın dedi
Bizde gittik ödemeyi kabul etmiyorlar
Dedik
Dava açacağız dedi
Ev bölündü, hal sahiplerine şu kadar ödeyin diye karar çıktı
Biz satılmasını istemediğimiz için ödemeyi yapmaya gittik

bu konular için geçimini sağladığı mesleği avukatlık olanlar var :) danışıp ücreti karşılığında detaylı yardım alabilirsiniz

Babadan
Anne hayatta iken bölüşülmedi
Anne öldü bölündü
Satılmasını istemediği için bir kardeş diğer 2 kardeş dava açtı
Eve paha biçildi
Tutarları ödemeye gittiğimiz de ödemeyi kabul etmediler
Biri şu kadar da altın dedi illa ki
Diğeri ben avukatıma sorayım dedi
Avukatımız da dava açacağız imza vermiyorlarsa dedi

Benim tek sorum biz parayı yinede ödenmeli miydik

Avukatınız varmış ne konuda uyaracakti sizi orayı tam anlamadım ama eğer mirasçılar anlasamazsa mahkeme yoluyla ortaklık giderilir. İmza vermediklerine ve parayi kabul etmediklerine göre mahkeme uyuşmazlığı çözecek bu durumda.
Ve hukuki danışmanlık ücrete tabidir, avukatlık kanununa göre de ücretsiz danışmanlık verilmez. Avukatınız dışında bir avukattan da danışmanlık almak isterseniz -ki en doğal hakkınız- alabilirsiniz soru işaretlerinizi gidermek için.

Sulh Hukuk Mahkemesine, ödeme yükümlülüğü olan taraflar toplanıp müracaat edecektiniz, tevdi mahalli tayini isteyecektiniz.
Yani diyecektiniz ki: "Şu davada verilen işte şu kararla, şu kadar parayı şu şu kişilere ödeme yükümlülüğümüz var, ama karşı taraf/taraflar ödemeyi almaktan kaçınıyorlar, biz bu nedenle o mahkemenin kararını yerine getiremiyoruz. Sayın Mahkeme bize bir ödeme yeri göstersin, kararın icrası için parayı oraya yatıralım" .

Mahkeme tevdi mahalli tayin etsin şu demek; mahkeme emriyle o kişiler adına hesaplar açılıyor devlet bankasında, siz de ödemekle yükümlü olduğunuz parayı o hesaplara yatırıyorsunuz. Ya da duruma göre mahkeme veznesine yatırıyorsunuz, detayları durumunuza, önceki mahkeme kararının niteliğine göre mahkeme belirler. Böylece siz yükümlülüğünüzü yerine getirmiş oluyorsunuz.

Bu kişilerin "paramızı ödemediler" demelerine hangi nedenle fırsat verildi, ben bilemem. Hak kaybına uğramamak için, en azından içiniz rahat olsun diye, mevcut dava dosyalarınızla ikinci bir avukattan görüş alsanız, daha sağlıklı olur sanki.

Başınız sağ olsun.

Avukat değilim.

Son düzenleme:
tamamada evin degeri ne kadar fazla mı istediler ki anlasılmadı sonucta kardes degilmi bunlar cok merak ettim karadenizlimisin bu olaylar hep onlarda oluyorsa cok ücün besin hesabı yapılıyor

tamamada evin degeri ne kadar fazla mı istediler ki anlasılmadı sonucta kardes degilmi bunlar cok merak ettim karadenizlimisin bu olaylar hep onlarda oluyorsa cok ücün besin hesabı yapılıyor
Evet anne vefat etmeden önce hastalandı
Bakmadılar
biz yanımıza aldık hastanelere taşıdık
Yatalak olunca da biz baktık ama burada hayat pahalı diye memlekete götürdük
Baktık
İşten çıktık bakmak için
4 kişilik aileyiz anne baba işten çıktı biz çalıştık
Yürüme mesafesinde olmalarına rağmen gelmediler bakmadılar
İspatladık bakmadıklarını ama mahkeme yinede onlara ödeme yapmamıza karar kıldı
Bizde ödemek için gittik
Dava sırasında eve baktıktan sonra eve tadilat yaptık
Anne hakkını alamadılar babadan dolayı alacaklar ama annemizde bizimdi diyorlar
Bizde yan mahalledeydik çalışmıyorsunuz etmiyorsunuz niye gelmediniz diye vermek istemedik
Mahkemede hak verdi

Parayı almayan ,kabul etmeyen kişiye nasıl ödeme yapacaktınız?

Teşekkür ederim
Yarın başka bir avukata soracağım ama bizde belgeler yok
Biz parayı almadıklarına dair dava açıldı mı onu bile bilmiyoruz
Çünkü biz avukata dedik parayı almıyorlar diye
O da ikna edin ya da dava açacağız dedi
Dedik açın
Aynı masraf olacak dedi
Şimdide ev satılabilir diyor

neden avukatiniza sormiyorsunuz .
parayi tapu devredilirken noterde odemelisiniz diye biliyorum durduk yere oderseniz tapuyu devredeceklerinin garantisi yok.
avukatiniz ne diyorsa onu yapin

Avukat değilim ama mantıken davalık olmus bir konuda çıkan odeme karari elden icra edilmez.
Resmi kanallarla yapilir. Kararda odemenin ne sekilde nereye yapılacağı belirtilir.
UYAP'tan internet uzerinden dava surecini, karar metnini görebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…