Mal varlığımı kimsesiz çocuklara bırakmak istiyorum ama

fatimanuran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2021
3
3
1
38
Merhaba arkadaşlar,1,5 yıllık evliyim çocuğum olmuyor eşimin cocugu var ve üzerime resmî nikah olmadan önce almış olduğum evin bana ait olduğunu eşimin herhangi bir talep etmeyeceği ile ilgili mal ayrılığı sözleşmesi yapmıştık ama sözleşmede soyle bir madde her kim oldugunde mal kime aitse mirascisina kalir.
Eşim iyi bir baba ve cok yüksek nafaka ödüyor esine herhafta sonu geliyor çocukları bize.birkaç gün önce ikimiz olursek ev para ne varsa çocuklara kalır bize dua ederler dedi ben bunu istemiyorum.mal varlığı sözleşmesi yapıldığı halde vasiyet yazabilir miyim kimsesiz çocuklara bağışlamak icin bilen varsa fikirlerinize ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar,1,5 yıllık evliyim çocuğum olmuyor eşimin cocugu var ve üzerime resmî nikah olmadan önce almış olduğum evin bana ait olduğunu eşimin herhangi bir talep etmeyeceği ile ilgili mal ayrılığı sözleşmesi yapmıştık ama sözleşmede soyle bir madde her kim oldugunde mal kime aitse mirascisina kalir.
Eşim iyi bir baba ve cok yüksek nafaka ödüyor esine herhafta sonu geliyor çocukları bize.birkaç gün önce ikimiz olursek ev para ne varsa çocuklara kalır bize dua ederler dedi ben bunu istemiyorum.mal varlığı sözleşmesi yapıldığı halde vasiyet yazabilir miyim kimsesiz çocuklara bağışlamak icin bilen varsa fikirlerinize ihtiyacım var
güzel bir düşünce bilenler yorum yaparlar belki çocuğunuz olur daha 1,5 yıllık evliymişsiniz

sizin kendi yiğenlerinize kalır diye biliyorum

İyice araştırın bence bu konuyu çünkü bizim bir akrabamizin çocukları bebekken öldü, öldüklerinde kimseleri olmadığı için bağışladılar mallarını ama yeğenleri iptal ettirdi bağışi geri aldılar kurumdan

Tüp bebek denedik olmadi değerlerim bayağı dusuk yumurta danosyonu nedir bilmiyorum
Maddi durumunuz el veriyorsa 1 değil bir çok kez deneyin mucizenin ne zaman gelceği belli olmaz 1 yumurtanız bile varsa tüp bebekte şansınız var yumurta donasyonu hiç yumurtası olmayan kadınlar için tercih ettiği yöntem

Canim zaten sözleşme yapmışsınız, vasiyette yazmak istersen yazarsin tabiki orda sözleşme oldugunuda belirtirsin, itiraz hakkı olmaz. Mahkemeye bile verse kaybediyor

İyice araştırın bence bu konuyu çünkü bizim bir akrabamizin çocukları bebekken öldü, öldüklerinde kimseleri olmadığı için bağışladılar mallarını ama yeğenleri iptal ettirdi bağışi geri aldılar kurumdan
Esi ve esinin tarafındaki hic kimse geri alamaz ama sizinde dediginiz gibi kendi akrabalarindan basvururlarsa geri alabilirler.

Bu durumda çocuğunuz olmadığı için Allah gecinden versin eşinizin miras hakkı %50 oluyor. Mal ayrılığı sözleşmesi ayrılık vb durumda sizin adınıza olan malların sizin olduğu anlamına geliyor, ölüm durumunda bir şey ifade etmiyor çünkü zaten sizin olan mallar mirasçılar arasında bölüşülüyor. Eğer anne baba veya kardeşleriniz sağ ise eşten geri kalan %50 hisse onların oluyor. Vasiyetname yapabilirsiniz, 2006 senesinde kardeşlerin mahfuz hissesi kalktı, yani kardeşleriniz vasiyetnameye itiraz edemez, ancak eşin mahfuz hissesi var; eşiniz vasiyetnameye itiraz ederse %50 hissesini alabilir. Siz en iyisi bu durumu bir avukata danışın. Allah size uzun ömür versin ve umarım istediğiniz gibi olur herşey.

Bağış ise alabilirler ama vasiyetname olursa 2006 yılından önce yine alabilirlerdi ama 2006da kardeş (ve dolayısıyla kardeş çocukların) mahfuz hissesi kalktı; vasiyetnamede başkasına bırakıldıysa alamazlar.

Eğer hiç çocuğunuz un olma ihtimali yoksa evlatlık alın yeni doğmuş bir çocuğu.Kendi çocuğunuz olur o.

Bağış ise alabilirler ama vasiyetname olursa 2006 yılından önce yine alabilirlerdi ama 2006da kardeş (ve dolayısıyla kardeş çocukların) mahfuz hissesi kalktı; vasiyetnamede başkasına bırakıldıysa alamazlar.
Çok sevindim bu duruma teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için.

Back
X