Mal

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam,

Konuya direkt atlıyorum. 25 yaşındayım çocukken ve şimdiye kadar fiziksel ve psikolojik şiddete çok maruz kaldım. Babam psikolojik olarak sürekli beni bir şeylet için suçlardı. Meseka döktüğüm sütten, ödevini yapmayan kardeşime kadar akla gelebilecek büyük küçük her şeyde. Bundan dolayı kendimi her konuda suçlu hissediyorum şimdi. (sanki her şeyden ben sorumluymuşum da yapamamış gibi.)

Bana sürekli bağırıp hakaret ederdi. Mal vs derdi hep. Şimdi ağzımı ne zaman açsam sanki konuştuğum insanlar da bana hakaret edecek ya da içinden öyle geçirecek gibi hissediyorum. Bi şeyi yanlış yapınca kendimden öyle bir utanmaya başlıyorum ki sanki çevremdeki herkes bir ağızdan bana mal diyecek gibi hissediyorum.

Bugun yine bir alıklık yaptım kendimi nasıl gizleyeceğimi bilemedim iyi ki maske vardı az biraz gizlendim, ama şimdi kendimden öyle bi utanıyorum ki yarın bana mal gözüyle bakacaklar kesin.

Çocukken yaşadıklarınız artık geride kaldı. Şimdi yetişkinsiniz ve girdiğiniz her ortamda kendiniz gibi davranmamanız için bir neden yok. İnsanız biz. Bazen alıklık yapabiliriz, ne olmuş yani? Kendinizden eminseniz ve kendinize güveniyorsanız insanların ne dediğini umursamazsınız. En kötü ne olabilir ki? Varsayalım birisi size sizin deyiminizle "Mal" dedi. Bu sizi mal mı yapar? İsteyen istediğini söyleyip düşünebilir. Başkaları ne der diye yaşamak hayatı kaçırmaktır. Hayatı kaçırmamanızı dilerim

Gercek hayatta boyle birsey yok yanlislarini insanlar saymiyor inan onemsemiyorlar bile sadece goruyorlar oda denk geldikleri icin o kadar... sende farkindasin babandan bu siddete maruz kaldigin icin sana oyle geliyor ama asamiyorsan uzmanlardan yardim al psikologlarin videolarini izleyebilirsin cok faydali oluyor

Öyle bir konu başlığı atmışsın ki konuyu okurken ciddileşemedim kusura bakma
Bu başlığın altından bu kadar trajik bişey beklemiyordum. Üzüldüm sizin adınıza. Ama bence biraz rahatlamalısınız. Herkes hata yapabilir. İnsanız neticede. Kimsenin size mal gözüyle baktığını sanmam.

Yarın herkes size mal gözüyle bakmayacak. Şöyle düşünün benzer hatayı, yanlışı başka bir iş arkadaşınız yapsaydı siz ertesi gün kişiye mal gözüyle bakar mıydınız? Aklı olan kimse bu şekilde bakmaz. Çocukken babanızın eleştirilerine maruz kalmışsınız. Yetişkin döneminizde de içinizdeki sesin mimarı babanız olduğu için onun gibi eleştiriyorsunuz kendinizi. Kendinize şefkat gösterin. Bugün ki yaşadığınız olayı çok sevdiğiniz bir arkadaşınız yaşasa ve gelip size ''Jeehan yarın işe nasıl gideceğim, herkes bana bakacak, hakkımda kötü düşünecekler..'' dese onu nasıl telkin ederdiniz? Muhtemelen olaya daha mantıklı yaklaşırdınız ve onu sakinleştirirdiniz, şefkatle yardımcı olurdunuz ona. Kendinizi de telkin edin, o içinizdeki acımasız ve sürekli eleştiren iç sesinizi biraz daha kontrol altına almak için kendinize karşı şefkatli deneyin bir de.

Artik cocuk degilsin ve kimse sana haksizlik yapamaz.Yaparlarsa da sen hadlerini bildirirsin gecti o gunler

servisi aynı yerden iki kere dolandırdım sağımı solumu karıştırıp ahsndjdj of valla alıklık bu
Bişeycik olmaz. Ayy yine gitti kafam çok yoğundu bugün de gül, tüh be der gibi. baktın millet şaşkın şaşkın bakıyo öyle yap.

O kadar çok mal gördüm ki jeehan ahshhssh mal olmadığından çok eminim :)

servisi aynı yerden iki kere dolandırdım sağımı solumu karıştırıp ahsndjdj of valla alıklık bu
Bu ufak şeylere canını sıkmaya değmez surda kime sorsan bu tarz şeyler anlatır hayatımız bu tarz şeylerle dolu, insaoglu hata yapar,geçmişi düşünme kendine güven olur böyle hatalar.

"Özgüven patlaması yaşayan kadın"yaz YouTube a ve izle o videoyu enerjin inanılmaz yükselir. Kaç sene evvel ki video o zamanlar gündem olmuştu baya... Sema kayaçetin diye sivaslı bi kız
...
Kızın dünya umrumda değil öyle tatlı bi kız

Giriş mesajınızı o kadar güzel yazmışsınız, kendinizi ifade etmişsiniz ki gözümde mal biri yerine arada ufak hatalar yapan iyi bir insan canlandı :) Kendine böyle bak canım, herkes arada ufak tefek takılmalar yaşar. Kendine güven bence

of ya. nedir bu ulkede kadınların cektigi. kücükken aile abuse ediyor buyuyunce erkekler kocalar. hayatımız travmalar arasında savrulmakla geçiyor

Ben elinde kalemi tutarken yana yakıla kalem arayan bir insanım. Sizinki çok masum geldi bana. Her kafası dolu insanın başına gelebilir. Diğerleri emin olun yarın hatırlamayacak bile. Daha küçük yaşlarda oluyor öyle şeyler. Şimdi herkesin hayatı öyle hızlı akıyor ki. Bunu kimse aklında tutmaz. Kafanıza takmayın.

Geçmişte yaşadıklarınız konusunda mutlaka yardım alın bence ama. Kendi kendinize çözemeyecek kadar etkilenmişsiniz.

Jeehancim , bu gece uyumadan once gozlerini kapat ve bir cocukluk anina git
Mesela babanin seni sacma sapan sucladigi ve senin cok uzildugun bir olayin anina git
Cocuk jeehanin karsisina gec , egil ve cocukluk halinle konus , büyüyeceğini ve tum bunlarin hepsinin gececegini , meslek sahibi bir kadin olacagini , herseyin cok guzel olacagini soyle ona , sonra da sımsıkı sarıl
Bu sana kendini iyi hissettirecek , senin bir sucun yoktu , olan hicbirseyde suclu degildin bunu soyle cocukluk haline

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…