malesef anneme benziyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ikinci bölümüde var. Bu psikolog tülay kök den. Cok güzel anlatirmis bence.

Bu olayin farkina varmanizda güzel ve ilk adim:) eger anlamak farkinda olmak ve degistirmek istiyorsaniz konuyla ilgili arastirmalar yapin🥰

Annemi ne çok eleştirirm ah ah.. eleştirdiğim özellikleride bende de olduğunu kesfettiğimde o kadar sinirleniyorum ki.. ama yapacak birşey yok. Anasına bak kızını al diye bosuna dememişler. Bide anneden ne gördüysek beyin öyle algılıyor çoğu şeyi. Rol model işte maalesef

Yani ne kadar eleştirsekte annelerimizi, bence bir insan annesine benziyor muhakkak , kendimde ve başkalarında da bunu görüyorum .
Őff,ben degil de esim benziyor anneme ya :D
annemin bazi sevmedigim ozelikleri esimde karsima cikti nedense,neyse ki onemsiz şeyler:))

Annemi ne çok eleştirirm ah ah.. eleştirdiğim özellikleride bende de olduğunu kesfettiğimde o kadar sinirleniyorum ki.. ama yapacak birşey yok. Anasına bak kızını al diye bosuna dememişler. Bide anneden ne gördüysek beyin öyle algılıyor çoğu şeyi. Rol model işte maalesef
Ama farkindalik diye de birsey var.
Gordugumuzu degil dogruyu yapmaya cabalayinca basarabiliyor insan.Anneme benzemiyorum ve bunu basarabilmis olmakla gurur duyuyorum.
Hatta annem bize bakar,bakar,neleri yanlis yaptiginin farkina varir, belli etmez,ama biz anliyoruz tabii:)

annemi seviyorum ama bazı huyları var ki en sevmediklerim, onlar da benimle devam ediyor. çoğunlukla anneme benzediğimi farkediyorum. anlatacağım herşeyde ben varım, benim sesim daha sakindir ama bazen olmadık şeylere tepki verebiliyorum annem gibi.

annem asosyal bir insandı, fazla kimseyle konuşmaz, mecbur olmadıkça görüşmez. Misafir geleceği zaman stresten bize bağırır çağırırdı, ev işlerini zar zor yetiştirir yaparken de stres yapar, yemek yaparken de bizi asla mutfağa sokmazdı. mutfakta her zaman tek olmak isterdi. ben mesela hiçbir şey yapmaya girişmezdim de ablam heves edip bazen annemden gizli bişey yapmaya kalkar annem de gördüğünde kızardı her yeri mahvettin diye.
ev işleri hep birikirdi, bize kızardı yardım eden kızlarım yok ki diye ama ablam temizlik yapmaya kalksa ona da kızardı temizlik yapıcam derken daha beter yapıyor diye. gerçekten ablamda bazı ayrıntılara dikkat etmez orası doğru. (siler mesela ama bez pistir gibi.) bende evin küçüğüyüm zaten hiçbişeye el sürmezdim.
babam öğlene ne yiyecez diye sorar annemde daha yeni yedin ya diye stresli yüksek ses tonu kullanırdı, babamla bu yüzden hep tartışırlardı şuan hala öyleler. yemek yapar, temizlik yapar işin ilginç yanı yorulur, hiç yapmaz diyemem ama yemek yemek gibi doğal birşeye tepki verirdi ya ben acıktım derdim tepki görürdüm. saat 12de yedin ya ne acıkması gibi.
bir de normal annemi annee diye çağırırken ne var yine gene ne var diye bağırarak tuhaf tepkiler verirdi.

şimdi ben bir yıllık evliyim evime kimseyi çağırmadım. hiç arkadaşım yok zaten bende oldukça asosyal ve evden çıkmayan biriyim. geçen bir hafta kaynanam geldi gidene kadar içimde sürekli stres vardı, bir gitse de rahat etsem diye. üstelik kaynanam bana hep yardım etti ama o da annemin tersine anında ortalık toplasın diye işe girişen birisi, hiç 5 dk durmuyor, mecbur bende yanında durmak, yapmak zorunda kalıyordum.

geçen de eski bir arkadaşımla konuştum buyur gel dedim ama gününü kararlaştırmadık, şimdi içimde bir stres oldu yine ne zaman gelecek, ev işi ne olacak nasıl pasta yapıcam diye.
bende her gün evi ufak tefek toplasam da yine işlerim kalıyor mesela mutfağı topluyorum ama yerleri silmiyorum bazı ufak dağınıklıklar vs kalıyor. bende çabuk yoruluyorum her işe yetişemiyorum. günlük az az bişeyler yapmaya çalışıyorum.

eşim de ben başka bir iş yaparken beni çağırır o an içime o kadar sinir gelir ki tabi eşime ne var falan demiyorum kendimi sakinleştiriyorum
Çok doğal evde gördüklerinizi uygulamanz, bunun tek yolu var üstüne gitmek. Evinize insan çağırın kasmayın kendinizi öyle çok büyük hazırlıklar falan yapmayın, yakın arkadaşlarınızdan başlayın zamanla atlatırsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X