Mali musavir arkadaslar bakar misiniz ?

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
63
Merhabalar aklima takilan bir konu var. Hamileligim nedeniyle 3 ay sonra dogum iznine ayrilmam lazim ancak bana simdiden ne dusundugumu soruyorlar yani dogumdan sonra gelecek misin yoksa gelmeyecek misin diyorlar. Eger gelmeyeceksen simdiden soyle yerine bakacak birini bulalim 3 ayda isi ogret yok eger calisacaksan da.soyle.ne.kadar sure seni idare edecegimizi bilelim diyorlar hakli olarak.

Ancak ben cok kararsizim bazi sebeplerden dolayi acikcasi cocuguma kendim bakmak istiyorum . Kafama takilan sey kidem tazminati..

Ben simdi desem tamam ben cikiyorum diye kidem tazminatim yanar mi yoksa hamilelik sebebiyle cikinca kidem tazminatini alma hakkim var mi? Yanitlarsaniz sevinirim cok merak ediyorum.

Bunu isyerinize sorsanız daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz, en güzeli çocuğunuza kendiniz bakmanız sonuçta ne zaman isterseniz iş bulabilirsiniz mesleğiniz çok iyi 👍

Hamilelik medeniyle çıkarsan alamazsın
15 sene 3500 gün primin varsa sadece istifa da etsen alabilirsin.

Bu arada işten çıkmayacaksınız da 6 aya kadar doğumdan sonra ücretsiz izin alabiliyorsunuz. Aklınızda bulunsun.

Fikrimi soracak olursanız çocuğa bakacak biri varsa bence çalışın bu devirde iş bulmak zor kopunca da bir daha başlamakta zor.

Evlendigin zaman tazminatini alip istifa edebilrisin bir de 15 yilini dolduruncaydi galiba ama tam olarak yil konusunda emin degilim dogum sonrasi istifa da kidem tazminatini alamaz sin

Merhabalar aklima takilan bir konu var. Hamileligim nedeniyle 3 ay sonra dogum iznine ayrilmam lazim ancak bana simdiden ne dusundugumu soruyorlar yani dogumdan sonra gelecek misin yoksa gelmeyecek misin diyorlar. Eger gelmeyeceksen simdiden soyle yerine bakacak birini bulalim 3 ayda isi ogret yok eger calisacaksan da.soyle.ne.kadar sure seni idare edecegimizi bilelim diyorlar hakli olarak.

Ancak ben cok kararsizim bazi sebeplerden dolayi acikcasi cocuguma kendim bakmak istiyorum . Kafama takilan sey kidem tazminati..

Ben simdi desem tamam ben cikiyorum diye kidem tazminatim yanar mi yoksa hamilelik sebebiyle cikinca kidem tazminatini alma hakkim var mi? Yanitlarsaniz sevinirim cok merak ediyorum.
Önce belirteyim Mali Müşavirim, Bebek nedeniyle çıkarsanız tazminat alamazsınız. Sadece evlendiğiniz ilk 1 yıl içinde çıkarsanız kıdem tazminatı alabilirsiniz. Doğumda onlar çıkarmazsa tazminat alamazsınız üzgünüm :(

Önce belirteyim Mali Müşavirim, Bebek nedeniyle çıkarsanız tazminat alamazsınız. Sadece evlendiğiniz ilk 1 yıl içinde çıkarsanız kıdem tazminatı alabilirsiniz. Doğumda onlar çıkarmazsa tazminat alamazsınız üzgünüm :KK43:
merhaba bırsey sormak ıstıyorum konu sahıbının dısında... evlendıgımızde nasıl alabiliyoruz nasıl hesaplayabılrıız tazmınatımızı

merhaba bırsey sormak ıstıyorum konu sahıbının dısında... evlendıgımızde nasıl alabiliyoruz nasıl hesaplayabılrıız tazmınatımızı
Evlendiğinizde nikahtan sonra 1 yıl içinde "eşim çalışmamı istemiyor" diyerek işten istifa ediyorsunuz ve tazminat hakkınız doğuyor. Çalıştığınız her 1 yıl için; son aydaki brüt ücretiniz+yol+yemek+(yıllık pirim/12) bundan gelir vergisi kesintisi yoktur sadece damga vergisi kesintisi olur.

Evlendiğinizde nikahtan sonra 1 yıl içinde "eşim çalışmamı istemiyor" diyerek işten istifa ediyorsunuz ve tazminat hakkınız doğuyor. Çalıştığınız her 1 yıl için; son aydaki brüt ücretiniz+yol+yemek+(yıllık pirim/12) bundan gelir vergisi kesintisi yoktur sadece damga vergisi kesintisi olur.
cok tesekkur ederım öyle bir dururum varda bunu net olarakdan muhsebecımızlemı hesaplamamız gerekır

Hamilelik medeniyle çıkarsan alamazsın
15 sene 3500 gün primin varsa sadece istifa da etsen alabilirsin.
Onun şartları var her çalışan için geçerli olmuyor. Direk istifada edilmiyor şartlar uysa bile sgk ile görüşüp yazı alıması gerekiyor. O yazı ile istifa edilmesi gerekiyor.

Bunu isyerinize sorsanız daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz, en güzeli çocuğunuza kendiniz bakmanız sonuçta ne zaman isterseniz iş bulabilirsiniz mesleğiniz çok iyi 👍
o mali müşavir değil mali müşavirlere soru sormuş ve artık iş bulmak zor piyasada iş güç yok çalışan bir kadına işten çıkın kendin bak demekte çok doğru değil bence.eşinin durumu iyidir çok çok iyidir böyleyse dediğiniz doğru olur ama diğer türlü zor.

Öncelikle işten kendi isteğinizle, bence şahsi fikrim, sakın ayrılmayın. Hamile kadını işten çıkartamazlar, sana süt hakkını vsni kullandırtmak zorundalar, çıkartırlarsa işe iade talebi çalıştırmadıkları aylar için faizle kalan maaşı almak vs vs bir sürü hakkınız var. Ancak kendi isteğinizle çıkarsanız HİÇBİR HAKKINIZ YOK! neden tüm haklarınızdan feragat edesiniz ki? Siz de tabi ki kararınızı verin.

Çalışmayacaksanız da doğum izninizi kullanın, bunu işverenle de görüşün o ayların maaşını da alın bu sırada yerinize de birini ayarlasınlar. Kimseyi zor durumda da bırakmayın derim.

o mali müşavir değil mali müşavirlere soru sormuş ve artık iş bulmak zor piyasada iş güç yok çalışan bir kadına işten çıkın kendin bak demekte çok doğru değil bence.eşinin durumu iyidir çok çok iyidir böyleyse dediğiniz doğru olur ama diğer türlü zor.
Ben kendisi mali müşavir sanmistim o zaman haklısınız uzmanlık gerektiren bir meslek yoksa iş bulmak zor gerçekten bu durumda ise dönmek en iyisi

On muhasebeci olarak calisiyorum mali.musavir olsam keske bu kadar dert etmezdim evden bile isleri yapardim :) bu hafta sonuna kadr netlesmem lazim

Back
X