Önce belirteyim Mali Müşavirim, Bebek nedeniyle çıkarsanız tazminat alamazsınız. Sadece evlendiğiniz ilk 1 yıl içinde çıkarsanız kıdem tazminatı alabilirsiniz. Doğumda onlar çıkarmazsa tazminat alamazsınız üzgünümMerhabalar aklima takilan bir konu var. Hamileligim nedeniyle 3 ay sonra dogum iznine ayrilmam lazim ancak bana simdiden ne dusundugumu soruyorlar yani dogumdan sonra gelecek misin yoksa gelmeyecek misin diyorlar. Eger gelmeyeceksen simdiden soyle yerine bakacak birini bulalim 3 ayda isi ogret yok eger calisacaksan da.soyle.ne.kadar sure seni idare edecegimizi bilelim diyorlar hakli olarak.
Ancak ben cok kararsizim bazi sebeplerden dolayi acikcasi cocuguma kendim bakmak istiyorum . Kafama takilan sey kidem tazminati..
Ben simdi desem tamam ben cikiyorum diye kidem tazminatim yanar mi yoksa hamilelik sebebiyle cikinca kidem tazminatini alma hakkim var mi? Yanitlarsaniz sevinirim cok merak ediyorum.
merhaba bırsey sormak ıstıyorum konu sahıbının dısında... evlendıgımızde nasıl alabiliyoruz nasıl hesaplayabılrıız tazmınatımızıÖnce belirteyim Mali Müşavirim, Bebek nedeniyle çıkarsanız tazminat alamazsınız. Sadece evlendiğiniz ilk 1 yıl içinde çıkarsanız kıdem tazminatı alabilirsiniz. Doğumda onlar çıkarmazsa tazminat alamazsınız üzgünüm
Evlendiğinizde nikahtan sonra 1 yıl içinde "eşim çalışmamı istemiyor" diyerek işten istifa ediyorsunuz ve tazminat hakkınız doğuyor. Çalıştığınız her 1 yıl için; son aydaki brüt ücretiniz+yol+yemek+(yıllık pirim/12) bundan gelir vergisi kesintisi yoktur sadece damga vergisi kesintisi olur.merhaba bırsey sormak ıstıyorum konu sahıbının dısında... evlendıgımızde nasıl alabiliyoruz nasıl hesaplayabılrıız tazmınatımızı
cok tesekkur ederım öyle bir dururum varda bunu net olarakdan muhsebecımızlemı hesaplamamız gerekırEvlendiğinizde nikahtan sonra 1 yıl içinde "eşim çalışmamı istemiyor" diyerek işten istifa ediyorsunuz ve tazminat hakkınız doğuyor. Çalıştığınız her 1 yıl için; son aydaki brüt ücretiniz+yol+yemek+(yıllık pirim/12) bundan gelir vergisi kesintisi yoktur sadece damga vergisi kesintisi olur.
Rica ederim.. Evet muhasebeciye hesaplatabilirsiniz.cok tesekkur ederım öyle bir dururum varda bunu net olarakdan muhsebecımızlemı hesaplamamız gerekır
Onun şartları var her çalışan için geçerli olmuyor. Direk istifada edilmiyor şartlar uysa bile sgk ile görüşüp yazı alıması gerekiyor. O yazı ile istifa edilmesi gerekiyor.Hamilelik medeniyle çıkarsan alamazsın
15 sene 3500 gün primin varsa sadece istifa da etsen alabilirsin.
Evet ben genel hattını yazdım zaten.Onun şartları var her çalışan için geçerli olmuyor. Direk istifada edilmiyor şartlar uysa bile sgk ile görüşüp yazı alıması gerekiyor. O yazı ile istifa edilmesi gerekiyor.
o mali müşavir değil mali müşavirlere soru sormuş ve artık iş bulmak zor piyasada iş güç yok çalışan bir kadına işten çıkın kendin bak demekte çok doğru değil bence.eşinin durumu iyidir çok çok iyidir böyleyse dediğiniz doğru olur ama diğer türlü zor.Bunu isyerinize sorsanız daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz, en güzeli çocuğunuza kendiniz bakmanız sonuçta ne zaman isterseniz iş bulabilirsiniz mesleğiniz çok iyi
Merhabalar aklima takilan bir konu var. Hamileligim nedeniyle 3 ay sonra dogum iznine ayrilmam lazim ancak bana simdiden ne dusundugumu soruyorlar yani dogumdan sonra gelecek misin yoksa gelmeyecek misin diyorlar. Eger gelmeyeceksen simdiden soyle yerine bakacak birini bulalim 3 ayda isi ogret yok eger calisacaksan da.soyle.ne.kadar sure seni idare edecegimizi bilelim diyorlar hakli olarak.
Ancak ben cok kararsizim bazi sebeplerden dolayi acikcasi cocuguma kendim bakmak istiyorum . Kafama takilan sey kidem tazminati..
Ben simdi desem tamam ben cikiyorum diye kidem tazminatim yanar mi yoksa hamilelik sebebiyle cikinca kidem tazminatini alma hakkim var mi? Yanitlarsaniz sevinirim cok merak ediyorum.
Ben kendisi mali müşavir sanmistim o zaman haklısınız uzmanlık gerektiren bir meslek yoksa iş bulmak zor gerçekten bu durumda ise dönmek en iyisio mali müşavir değil mali müşavirlere soru sormuş ve artık iş bulmak zor piyasada iş güç yok çalışan bir kadına işten çıkın kendin bak demekte çok doğru değil bence.eşinin durumu iyidir çok çok iyidir böyleyse dediğiniz doğru olur ama diğer türlü zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?