Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası maltepe / kartal civari kres

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

MamasLiebling

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
570
321
323
Merhabalar, kizim 3,5 yasinda.. eylulden itibaren yarim gun krese vermek istiyorum..

tavsiye edebileceginiz kres varmi?

Dini egtim agirlikli kresler de olabilir..

Belit anaokulu ve çağın öncüsü anaokulu var zümrütevlerde incelediklerim arasında güzel görünüyor ama gidip birebir henüz görüşmedim.ama dini eğitim verdiklerini sanmıyorum..ilkadım anaokuluna geçen sene bir gitmiştim sahibimi öğretmenimi anlamadım bir hoşgeldiniz bile demedi ve kendini tanıtmadığı için kim olduğunu öğrenemedim. Direk çıktım zaten...Bende arıyorum ikiz kızlarım var 4,5 yaşında bu senen bende göndericem inşallah. Sizde varsa yeni birşeyler paylaşırsanız sevinirim. Benim içinde dini eğitim vermesinin bir sakıncası yok tercih edebilirim...

Maltepe'de Minik Mucizeler Akademisi isminde bir proje okulu var. Çocukların yedikleri içtikleri konusunda çok hassaslar, paketli hiçbir şey vermiyorlar çocuklara. temizlik temel bakım konusunda çok dikkat ediyorlar. 15 kişilik tek bir sınıf var. eğitim içeriği diğer okullardan çok farklı. Reggio Emilia'dan ilhamlı bir sistem uygulanıyor. Etkinlik kitabı falan takip edilmiyor. Sınıfta hep iki öğretmen var, haftanın yarısı 3 öğretmen oluyor.

Kendilerini proje diye adlandırıyorlar çünkü çocukların psikolojik danışmanlıklarını, aile danışmanlıklarını, fiziki ve bilişsel gelişimlerini kurumun sahibi olan iki psikolog bizzat takip ediyor. Bina fiziki koşullar olarak ilk bakışta dezavantajlı görünse de kullandıkları eğitim sisteminin özellikleriyle bu dezavantaj önemsiz kalıyor. Mesela bahçesi küçük. bahçeyi park olarak kullanmıyorlar, sınıfın bir parçası olarak kullanıyorlar, bahçenin eksik kaldığı noktada, her hafta koru gezileri yapıyorlar.
içerde merdiven var ama onu da şu şekilde çözmüşler. bir eleman sadece çocukların merdiven kullanımı konusunda refakat etmesi için tutulmuş. dolayısıyla tehlikeli bir durum oluşmasına mahal bırakmıyorlar.
akademik içerik çocukların entellektüel düzeyini hızlı ve farklı bir şekilde yükseltiyor. çocuklar düşünerek cevap veriyor ve kendi problemlerine çözümler önerebiliyorlar. matematik gibi dikkat gibi diğer anaokullarının kitap üzerinden yaptığı çalışmaları da kendi ürettikleri materyallerle bireysel çalışmalar yaparak uyguluyorlar. böylece çocuklar kendi tarzlarına uygun ve kendi hızlarında, psikolojik olarak da yıpranmadan öğrenme süreçlerini tamamlıyorlar.
branş olarak da müzik, değerler, dini eğitim, yaratıcı drama, zeka oyunları var.

çok uzattım ama pek kıymeti bilinmiyor diye düşünüyorum. bir bakın derim!

Merhabalar, kartalda reyhan cicekleri anaokuyluyda galiba, cok begendim, cok guzel ama suan ben yurume mesafesinde olan bir anaokulu tercih edecegim.. kizim servis icin cok kucuk.. etrafimdaki kresleride pek begenmiyorum.. bakalim arastirmaya devam edecegim..

Cevizli tren istasyonun arkasında Park Anaokulu var. Bir kaç ay önce Avustralya'dan gelmiş bir aile devir almış. Hem binası/bahçesi çok güzel, hem de İngilizce ağırlıklı ders veriyorlar. Öğrenci tutmak için fiyatı da uygun tutuyorlar; bir görüşün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…