Mama paketleri

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
33.009
148.759
798
Merhabalar.
Benden başka bunu yaşayan var mi diye merak ettim. Direk konuya geciyorum. Kedim için 5 kiloluk N&D mama aliyorduk, daha sonra sıkılıyor diye 1,5 kiloluk paketlerden almaya başladik(kuzu, balik,geyik) olarak cesitlendiriyorum hep.

Uzun zamandir ilk kez bu ay 5 kiloluk aldik ama kedim kucuk paketlerden sonra bu aldigimiz 5 kiloluk mamadan yemek istemiyor. Ayni mamanin sadece 5 kilolugu ancak 🙄 resmen kendini ac birakiyor, devamli bizim yemeklerimizden yemeye calisiyor, yaş mama için agliyor canimdan bezdirdi resmen beni. Bugun gidip 1,5 kiloluk alacagim ama birebir ayni mama sadece kilo farkli (bizim bildigimiz) markalar kilo arttikca icerik kalitesini mi düşürüyor yoksa??? Baska boyle durum yasayan var mi?

(Acik mama almiyorum, paketli mama ve tarihini de kontrol ettim)

Intenete bu tarz bişey okudum sanki birisi numune talep ediyor kedi yiyor, 12 kg talep ediyor , onu yemiyor. Sonra tekrar numune talep ediyor onu yiyor diğer mamayı yemiyor :-)
Sanki bu tarz olabilir.
Başka mamaya geçebilirsiniz sıkılmış olabilir yavrucak

Intenete bu tarz bişey okudum sanki birisi numune talep ediyor kedi yiyor, 12 kg talep ediyor , onu yemiyor. Sonra tekrar numune talep ediyor onu yiyor diğer mamayı yemiyor :-)
Sanki bu tarz olabilir.
Başka mamaya geçebilirsiniz sıkılmış olabilir yavrucak

Sıkıldigini sanmiyorum cunku yeni aldigimdan beri dogru durust yemek istemedi elimde kaldi mama zaten dün 1,5 kiloluk aldim ayni markanin asiri severek yedi 🙄 sanirim kucuk boy paket almak lazim.

Sıkıldigini sanmiyorum cunku yeni aldigimdan beri dogru durust yemek istemedi elimde kaldi mama zaten dün 1,5 kiloluk aldim ayni markanin asiri severek yedi 🙄 sanirim kucuk boy paket almak lazim.
Ben küçülme büyünün çok fark olduğunu sanmıyorum ama. Uzmanlar mama markasının yılda 2 kez degistirilmesi gerektiğini söylüyor ama.

Ben küçülme büyünün çok fark olduğunu sanmıyorum ama. Uzmanlar mama markasının yılda 2 kez degistirilmesi gerektiğini söylüyor ama.

Markasi neden? Hani icerigini her ay degistiriyorum kuzu, balik, geyik şeklinde degisik degisik yiyor ama marka degistirmiyorum ben acikcasi.

Senede iki kere değişir kim demişse, sağlam saçmalamış.
Arkadaşlar mamanın faydaları zaten yıllar içinde ortaya çıkmaktadır, aynı şekilde zararları da. (Zarar derken tüy dökümünden bahsetmiyorum, organlara yönelik bir zarar gibi)
Aroma olarak bittikçe değiştirilir elbette ama marka olarak hayır.
Evcile yaramıyorsa değiştirilir. Ama ben memnun olduğum mamayı neden değiştireyim?
Benim evcilim yaşlı. Kontrole giriyor senede 2 defa. Veterinerimiz her seferinde "yaşını bilmesem yetişkin zannederim, değerleri o derece güzel, demek ki iyi besleniyor, kaliteli yiyor" der, kullandığımız mamayı sorar (unutkan biraz) Yıllardır aynı mamayı alıyorum. Memnun olduğunuz ya da kaliteli olduğuna emin olduğunuz mamayı değiştirmeyin.

Soruya gelirsek, küçük paketler genelde deneme amaçlı alınır ve satın alınmayı garantilemesi için aroması daha yoğun tutulur. İçerik aynı, aroma daha yoğun.

Senede iki kere değişir kim demişse, sağlam saçmalamış.
Arkadaşlar mamanın faydaları zaten yıllar içinde ortaya çıkmaktadır, aynı şekilde zararları da. (Zarar derken tüy dökümünden bahsetmiyorum, organlara yönelik bir zarar gibi)
Aroma olarak bittikçe değiştirilir elbette ama marka olarak hayır.
Evcile yaramıyorsa değiştirilir. Ama ben memnun olduğum mamayı neden değiştireyim?
Benim evcilim yaşlı. Kontrole giriyor senede 2 defa. Veterinerimiz her seferinde "yaşını bilmesem yetişkin zannederim, değerleri o derece güzel, demek ki iyi besleniyor, kaliteli yiyor" der, kullandığımız mamayı sorar (unutkan biraz) Yıllardır aynı mamayı alıyorum. Memnun olduğunuz ya da kaliteli olduğuna emin olduğunuz mamayı değiştirmeyin.

Soruya gelirsek, küçük paketler genelde deneme amaçlı alınır ve satın alınmayı garantilemesi için aroması daha yoğun tutulur. İçerik aynı, aroma daha yoğun.

Oyle sanirim cunku 1,5 kiloyu almadan once 5 kiloluklardan yiyordu, ne zaman 1,5 kiloluk pakete gectik ondan sonra 5 kiloluğu istemedi. 🙄

Mama markasi degistirme onerisini henuz arastirmadim ama bana da pek uygun gelmedi. N&D kullaniyorum kedime icerigi iyi bir mama, siz hangisini kullaniyorsunuz?

Oyle sanirim cunku 1,5 kiloyu almadan once 5 kiloluklardan yiyordu, ne zaman 1,5 kiloluk pakete gectik ondan sonra 5 kiloluğu istemedi. 🙄

Mama markasi degistirme onerisini henuz arastirmadim ama bana da pek uygun gelmedi. N&D kullaniyorum kedime icerigi iyi bir mama, siz hangisini kullaniyorsunuz?
N&D güzeldir, benim yavrum da yedi onu uzuuuun süre. Ülkede satışı ilk çıktığında almıştım, baya da yedi. Sonra bir ameliyat geçirdi, değiştirdim o dönem ama neden değiştirdim hatırlamıyorum.
Mama konusunda cahil olduğum 2 seneyi saymazsam, şimdiye kadar Acana, N&D ve Brit Care ile beslendi. 6 ay civarı da Naturea. Naturea da güzel marka ancak içinde pirinç var, esmer pirinç aslında ama yine de içime sinmedi içeriği güzel olsa da.

Sizlere sormak istedim deneyimli oldugunuz icin
Nerdeyse 3 aylik olacak yavru bir kedimiz var

Severek mama yemiyor
Sahiplendigimiz evde kilosu 9 lira olan açık mama yiyormuş
Biz problan dı galiba aldigimiz mama tam hatirlamiyorum onu pek begenmedi ( yada yavru oldugu için o kadar mı yer hiç fikrim yok ) maması hep oluyor kabında eksildikçe yeniliyorum

Bide topaklanması daha iyi olan bir kedi kumu tavsiye edermisiniz lütfen

Günlük 3 ciş 1 kaka yapıyor. Bu yeterli beslendigi anlamına gelir mi 😊

N&D güzeldir, benim yavrum da yedi onu uzuuuun süre. Ülkede satışı ilk çıktığında almıştım, baya da yedi. Sonra bir ameliyat geçirdi, değiştirdim o dönem ama neden değiştirdim hatırlamıyorum.
Mama konusunda cahil olduğum 2 seneyi saymazsam, şimdiye kadar Acana, N&D ve Brit Care ile beslendi. 6 ay civarı da Naturea. Naturea da güzel marka ancak içinde pirinç var, esmer pirinç aslında ama yine de içime sinmedi içeriği güzel olsa da.

Severek mama yemiyor
Biz problan dı galiba aldigimiz mama tam hatirlamiyorum onu pek begenmedi ( yada yavru oldugu için o kadar mı yer hiç fikrim yok ) maması hep oluyor kabında eksildikçe yeniliyorum

Bebek kediler yetişkinlere gore daha çok ciş ve kaka yapar diye biliyorum bizim ki oyleydi, buyuyunce 2 ciş 1 kakaya döndü.

Ne kadar yiyeceği paketlerin arkasinda gramaj olarak yaziyor, her mamanin tavsiye edilen gramaji farkli oluyor.

Kedi kumu olarak sanicat marsilya sabunlu kullaniyorum. Uzun suredir eczacibasi kullaniyorduk bu ay sanicat e geçtik ve devam etmeyi dusunuyorum acikcasi.👍

Bebek kediler yetişkinlere gore daha çok ciş ve kaka yapar diye biliyorum bizim ki oyleydi, buyuyunce 2 ciş 1 kakaya döndü.

Ne kadar yiyeceği paketlerin arkasinda gramaj olarak yaziyor, her mamanin tavsiye edilen gramaji farkli oluyor.

Kedi kumu olarak sanicat marsilya sabunlu kullaniyorum. Uzun suredir eczacibasi kullaniyorduk bu ay sanicat e geçtik ve devam etmeyi dusunuyorum acikcasi.👍
Sabunlu kokulu mu acaba
Koku oldugu için yapmama durumu olur mu ki ?

Ayrica teşekkür ederim cevabınız için

Severek mama yemiyor

Pro plan almayın, paranıza yazık.

Brit Care
N&D
Naturea
Acana
Orijen

Kaliteli mama bunlardır, son 2si fazlaca tuzludur fiyat olarak.
Mamalarda olmaması gereken içerikler var, aklımdakileri yazayım, kendiniz de mama araştırın, başka markaya denk gelebilirsiniz.
Mısır, mısır unu, pirinç, pirinç unu, bir de şimdi mısır gluten unu çıkardılar aynısının laciverti :olamaz: , soya. Aklıma gelenler bunlar, bir de olmasa daha iyi olur dediğimiz şeker pancarı küspesi var, olmazsa daha iyi ama mamanın her şeyi iyi ise bir tek bu varsa kabul edilir. Küspe kaka cıvık olmasın diye konuyor.

Mamada et oranına bakın ve de etin kaynağı ne. Yani kanatlı hayvan bilmem nesi diyorsa alınmaz, kanatlı hayvan bilmem nesi tavuk ve hindinin derisi, tırnağı gibi besleyici özelliği olmayan artık ürünler.

Açık mama ben olsam almam, bayatlar, aroması gider, aroma gidince koklayarak yenir-yenmez diye karar veren hayvanlar koku alamaz olur. 1,5 kiloluk hatta 400 gramlık paketler var, açık olacağına onlardan olsun.

Advance somon balıklı mama alıyorum ben mia ya eskiden 3 kiloluk alırdık sonra 10 kiloluk aldık halende severek yer hatta yeni sipariş verdik bekliyoruz
Kızıştığı zamanlardada yemezler ve kesinlikle sizin yediğiniz yemeklerden vermemeniz gerek
İlk defa duydum bir kedinin böyle yaptığını bayat mi diyeceğim tarihine bakmışsın bence bir kerelik başka bir mama al (numune olanlardan) ona göre devam et o kadar çok kedi köpek besledim ki hiç başıma gelmedi böyle bişey garip

Teşekkür ederim cevaplariniz icin 💖
Pro plan almayın, paranıza yazık.

Brit Care
N&D
Naturea
Acana
Orijen

Kaliteli mama bunlardır, son 2si fazlaca tuzludur fiyat olarak.
Mamalarda olmaması gereken içerikler var, aklımdakileri yazayım, kendiniz de mama araştırın, başka markaya denk gelebilirsiniz.
Mısır, mısır unu, pirinç, pirinç unu, bir de şimdi mısır gluten unu çıkardılar aynısının laciverti :olamaz: , soya. Aklıma gelenler bunlar, bir de olmasa daha iyi olur dediğimiz şeker pancarı küspesi var, olmazsa daha iyi ama mamanın her şeyi iyi ise bir tek bu varsa kabul edilir. Küspe kaka cıvık olmasın diye konuyor.

Mamada et oranına bakın ve de etin kaynağı ne. Yani kanatlı hayvan bilmem nesi diyorsa alınmaz, kanatlı hayvan bilmem nesi tavuk ve hindinin derisi, tırnağı gibi besleyici özelliği olmayan artık ürünler.

Açık mama ben olsam almam, bayatlar, aroması gider, aroma gidince koklayarak yenir-yenmez diye karar veren hayvanlar koku alamaz olur. 1,5 kiloluk hatta 400 gramlık paketler var, açık olacağına onlardan olsun.
Evet kokulu, bizimki için de yapmamazlik yapar mi acaba diye dusunmustum ama deneyeyim dedim sorun cikartmadi.

Severek mama yemiyor

Ben ilk aylarda 1,5 kiloluk Proplan alıyordum. Sonra ND'ye geçtim, 5 kiloluk alıyorum. İki markanın 1,5 kilolarını kıyaslayınca ND daha pahalı ama 5 kilo alınca birim fiyatlar arasında çok fark olmuyor.
5'er 10'ar kiloluk paketler tek seferde bütçeyi zorlasa da birim fiyat olarak daha uyguna gelmiş oluyor ve kedi de daha sağlıklı beslenmiş oluyor.
Ayrıca Proplan daha çabuk bitiyordu, çünkü verilmesi için markanın tavsiye ettiği miktar daha fazla. O açıdan bakınca da pek ekonomik değil aslında.

Ben ilk aylarda 1,5 kiloluk Proplan alıyordum. Sonra ND'ye geçtim, 5 kiloluk alıyorum. İki markanın 1,5 kilolarını kıyaslayınca ND daha pahalı ama 5 kilo alınca birim fiyatlar arasında çok fark olmuyor.
5'er 10'ar kiloluk paketler tek seferde bütçeyi zorlasa da birim fiyat olarak daha uyguna gelmiş oluyor ve kedi de daha sağlıklı beslenmiş oluyor.
Ayrıca Proplan daha çabuk bitiyordu, çünkü verilmesi için markanın tavsiye ettiği miktar daha fazla. O açıdan bakınca da pek ekonomik değil aslında.
Aslinda şuan için sorun mamanin fiyati degil
Çünku kedi yemiyor gibi geliyor bana
Keşke yemiş olsa ve bitirse daha çok sevinirim galiba
Mamalar çabuk bitince fiyatı düşünürüz artik 😊
Üstte bi arkadaşin tavsiye ettigi mamaları araştirdim bakalim bi de onlardan kullanalim belki severek yer

Bir de sürekli bizim yedigimiz yiyecekleri yemek istiyor😕
Yemek yerken mutfagin kapisini kapatmak zorunda kaliyorum
Yoksa ya masaya ya üzerimize geliyor
Kapıda miyavlamalarina dayanamayip peynir veya tavuk eti veriyorum azicık
Nasil da iştahli yiyor onlari
Zararli olur mu acaba hiç mi vermemem gerekir ?

Aslinda şuan için sorun mamanin fiyati degil
Çünku kedi yemiyor gibi geliyor bana
Keşke yemiş olsa ve bitirse daha çok sevinirim galiba
Mamalar çabuk bitince fiyatı düşünürüz artik 😊
Üstte bi arkadaşin tavsiye ettigi mamaları araştirdim bakalim bi de onlardan kullanalim belki severek yer

Bir de sürekli bizim yedigimiz yiyecekleri yemek istiyor😕
Yemek yerken mutfagin kapisini kapatmak zorunda kaliyorum
Yoksa ya masaya ya üzerimize geliyor
Kapıda miyavlamalarina dayanamayip peynir veya tavuk eti veriyorum azicık
Nasil da iştahli yiyor onlari
Zararli olur mu acaba hiç mi vermemem gerekir ?

Kalitesiz bir mamaya alışınca diğer mamalara alışmaları zor oluyor. O mamalar bizim yediğimiz abur cuburlar gibi işte. Lezzetli ama sağlıksız. Ama alışır mutlaka.
Ama belki de yeterli yiyordur. Mamaların ölçü kapları oluyor. O kaptaki ölçüye göre verirseniz yediği miktarı bilirsiniz.
Ben günlük miktarı gün içinde azar azar koyuyorum taze yesin diye. O canı istedikçe gidip yiyor.

Peyniri bilmiyorum ama haşlanmış tavuk etinin bir zararı olmaz sanırım. Etçil hayvan sonuçta.
Ben mamayı bırakır diye korktuğum için pek vermiyorum, o da pek meraklı değil zaten.
Ama baharatlı, tuzlu, şekerli, çok yağlı şeyler vermemeniz lazım.

Back
X