- 25 Temmuz 2017
- 2.508
- 6.468
- 108
Bende azar azar vereyim mamayi bundan sonraKalitesiz bir mamaya alışınca diğer mamalara alışmaları zor oluyor. O mamalar bizim yediğimiz abur cuburlar gibi işte. Lezzetli ama sağlıksız. Ama alışır mutlaka.
Ama belki de yeterli yiyordur. Mamaların ölçü kapları oluyor. O kaptaki ölçüye göre verirseniz yediği miktarı bilirsiniz.
Ben günlük miktarı gün içinde azar azar koyuyorum taze yesin diye. O canı istedikçe gidip yiyor.
Peyniri bilmiyorum ama haşlanmış tavuk etinin bir zararı olmaz sanırım. Etçil hayvan sonuçta.
Ben mamayı bırakır diye korktuğum için pek vermiyorum, o da pek meraklı değil zaten.
Ama baharatlı, tuzlu, şekerli, çok yağlı şeyler vermemeniz lazım.
N&D beğenmiyorsa ne yesin en pahali en kaliteli mama. Belki mamanin agzini iyi.kapatmadiginiz icin hava alip bayatlıyordur. 1.5 kilolhklar hemen bitiyor ondan. Bir de aç kalinca mecbur gidip yiyecek baska yemek vermeyin vicdaniniza oynuyor şu an :) Mamasini tavuk suyuyla falan islatin alissin tekrar.
Çözebildiniz mi durumu? Nasıl hallettiniz? Aynı durum bizde de var.Merhabalar.
Benden başka bunu yaşayan var mi diye merak ettim. Direk konuya geciyorum. Kedim için 5 kiloluk N&D mama aliyorduk, daha sonra sıkılıyor diye 1,5 kiloluk paketlerden almaya başladik(kuzu, balik,geyik) olarak cesitlendiriyorum hep.
Uzun zamandir ilk kez bu ay 5 kiloluk aldik ama kedim kucuk paketlerden sonra bu aldigimiz 5 kiloluk mamadan yemek istemiyor. Ayni mamanin sadece 5 kilolugu ancakresmen kendini ac birakiyor, devamli bizim yemeklerimizden yemeye calisiyor, yaş mama için agliyor canimdan bezdirdi resmen beni. Bugun gidip 1,5 kiloluk alacagim ama birebir ayni mama sadece kilo farkli (bizim bildigimiz) markalar kilo arttikca icerik kalitesini mi düşürüyor yoksa??? Baska boyle durum yasayan var mi?
(Acik mama almiyorum, paketli mama ve tarihini de kontrol ettim)
Çözebildiniz mi durumu? Nasıl hallettiniz? Aynı durum bizde de var.
Ben anlatıyorum durumumu. Oğlumu eksi dereceli sıcaklıkta,2 sene önce erkek arkadaşımla sokakta bulduk. Kendisi british shorthair cinsi. Şu an elimizde 15 kg mama var. Epeyce yedi ondan. Ama son zamanlarda mamasına dokunmuyor. Mutfağa benimle giriyor. Elimdeki sebze bile olsa ağlayarak istiyor. Ama yaş mama vermiş olsam yiyor. Elimdeki salça kutusunu yaş mama olarak düşünüp alana kadar miyavlıyor beni çileden çıkarıyor. Ben de konunuzu okuyunca dedim "heh,benim durum bu". (Mezun olduktan sonra boş kalmamak ve geçimimi sağlamak için bir işe girdim). Mama alacağım bir iki güne inşallah1,5 kiloluk almaya devam ediyorum, çözmedim.
Ben anlatıyorum durumumu. Oğlumu eksi dereceli sıcaklıkta,2 sene önce erkek arkadaşımla sokakta bulduk. Kendisi british shorthair cinsi. Şu an elimizde 15 kg mama var. Epeyce yedi ondan. Ama son zamanlarda mamasına dokunmuyor. Mutfağa benimle giriyor. Elimdeki sebze bile olsa ağlayarak istiyor. Ama yaş mama vermiş olsam yiyor. Elimdeki salça kutusunu yaş mama olarak düşünüp alana kadar miyavlıyor beni çileden çıkarıyor. Ben de konunuzu okuyunca dedim "heh,benim durum bu". (Mezun olduktan sonra boş kalmamak ve geçimimi sağlamak için bir işe girdim). Mama alacağım bir iki güne inşallah
Rimel gibi sürekli açıla açıla özelliğini kaybediyor sanırımKucuk paket mamalarin aromasi, kokusu daha iyi heralde. Bizim ki 5 kiloluk paketteki mamayi bile yemek istemedi cunku.
Ben de zorlamadim artik 1,5 kilo kucuk paketle devam ediyorum.
Rimel gibi sürekli açıla açıla özelliğini kaybediyor sanırım
Ben 15 kiloyu koyacak kavanoz bulamam fkdksksk. Bir iki güne paramı alcam. Ufak paketlere geçicem. Ben paket büyüdükçe içerik kalitesi düşüyor diye düşünüyorumDevamli ac kapat yapmakta bir sebeb ama bizimki aldigim gunden beri yemedi aç kapayla alakali bir durum degildi yani.
Zaten mamayi paketinde degil cam kavanozlara bölerek muhafaza ediyordum ben.
konu biraz eski ama 5 kg ile 1.5 kg paketleri karıştırın.Oyle sanirim cunku 1,5 kiloyu almadan once 5 kiloluklardan yiyordu, ne zaman 1,5 kiloluk pakete gectik ondan sonra 5 kiloluğu istemedi.
Mama markasi degistirme onerisini henuz arastirmadim ama bana da pek uygun gelmedi. N&D kullaniyorum kedime icerigi iyi bir mama, siz hangisini kullaniyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?