- 27 Eylül 2016
- 2.336
- 2.708
- 63
- Konu Sahibi Minikkuala
-
Mama markasını değiştirin
Verdiğiniz şeylere karıştırsaniz emmiyorsa onu içmesi gerekiyor diye biliyorum
Doktorunuza danıştiniz mi pekiTadını alınca yemiyor zorla verirsemde kusuyor
Doktorunuza danıştiniz mi peki
İki senedir en büyük sorunumuz(Allah başka sağlık sıkıntısı vermesin)üç ay anne sütü alabildi kızım bi takım nedenlerden dolayı kesildi.dolayısıyla mama vermek durumundaydım.ama mümkün değil biberonla içmiyordu.şırınga,kaşıkla verme,bardakla verme hepsini denedim.ömrümden ömür gitti diyebilirim.ayına göre alması gereken miktarın yarısını ancak alıyordu.bunun sonuncunda doğal olarak kilosu düşüktü fakat boy gelişimi gayet iyiydi.bi şekilde mamayla 6 ayı bulduk.el gıdaya geçtik fakat mama alması gerektiğini söyledi dr.yani şöyle söyleyeyim.bebeğin gün boyu yiyeceği yemeklerle gerekli olan protein,mineral,vitaminin karşılanmayacağını söyledi drumuz.drunuza sorun ama bence ek gıdayla olmaz.yani bebeğiniz küçük 7,5 aylık diyorsunuz.ben denediğim hiçbir yöntemle mamayı içiremediğim için yoğurdunu devam sütünden yapıyordum.internette bi çok yerde tarifi var devam sütünden yoğurt yapmanın.sonra meyvesine devam sütü(mama)katıyordum.mesela avokadosuna.kıvamı tadı iyi oluyodu.kahvaltısını o dönemler püre şeklinde hazırladığım için yine ona da devam sütü ekliyordum.tadlarını çok değiştirmeyecek şekilde.hatta çaresiz kalıp çorbasına bile kattığımı bilirim.içmiyordu çünkü sırf devam sütü alsın diye.drunuza mutlaka danışıp uygun görürse uygulayabilirsiniz bu yöntemleri.annenim ömründen ömür gidiyor besleme kaygısıyla ama büyüyorlar hem de bir anda.üzülme.şimdi şükürler olsun gayet sağlıklı bi kızım var.
bebelac denedinizmi
Tadi en guzel marka
Bebelac denemedim yarın alırım hemen
Zorlamayın beslenmesi normalse yemesi gereken seyleri yiyorsa gerek olacağını sanmıyorum sonuçta anne sütü bile almıyor mama her ne kadar anne sütüne yakınsa da gerek olmayabilir. Doktor gerekir almasi derse yogurda ya da yedigi baska gidaya toz olarak belki karistirabilirsiniz onu da sorun. Gece beslenmesini kendi ayarlar üzülmeyin. Demek ki gündüz doyuyor.benim kızım 15 aylık hala 3 numara içiyor 18 aylık olmadan bıraktırma çalışıyorum. Ama yemediği için onu istiyor.
çorbası ile falan karıştırsanz yada muhallebi ile
Muhallebi sevmiyor yemiyor malesef çorbalarında tadını bozmazmı
tatlımsı mı ?
az az denemek gerek. yoğurduna vs de deneyinYani kızım genel olarak tatlı şeyleri sevmiyor çorbalarında tadını değiştirirse mama onuda yer mi bilemedim denemek lazım
az az denemek gerek. yoğurduna vs de deneyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?