Bebek Beslenmesi mama takviyesi yapan anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

azyeb

rabbimin mucizesi beyzam
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
471
19
318
47
İstanbul
herkese merhaba
benim şöyle bir sorunum var.benim kızımın doğum kilosu 3,630 du.ilk ay anne sütü yanında küçük bir kutu 350 gr.lık mama verdim sarılığı vardı atması için..800 gr aldı ilk ay ikinci ay sadece anne sütü verdim ilk 10 günü hiç kg almadı sonraki 20 gün 500 gr aldı.sonra memede çok sık ağlamaya başladı.dr götürdüm 1 haftada kg alacağına vermiş ve mamaya başladık.ilk önce günde 3 kere 60 cc ver dedi dr.ama yetmeyince ben 4 kere verdim.sonra hastalandı yine aynı kg kaldı ve dr öğünleri artırdı.günde 5-6 kere ver dedi.ben zaten emmemesinden korkuyordum.şimdi hem meme veriyorum hem mama..ama ne yazıkki memede çok durmuyor en fazla 5-10 dk.sonra başlıyor ağlamaya.mamayı kaşıkla vereyim dedim oda ayrı bir sorun oldu.ağzını kapatıyor almak istemiyor.size sorum şu sizin bebişler ne kadar kalıyor memede.bu sorun bendemi var sadece bırakırmı diye korkuyorum.kilo alımıda hiç iyi değil.en son 1 hafta önce tartıldı hala 4,900 kg.şimdi olsa olsa 5,100 yada 5,200 kg dadır diye düşünüyorum..

aynı dert bende de var:( kızım 3400 doğdu ilk 2 ay 700 gr aldı ama bu ay 25günde 300 gr almış..benden grip kapmış hastalanmıştı ondan kilo almadı diye düşünüyorum ama dr mamaya başlatmadı..2hafta daha bekleyelim bakalım dedi..ama ben çok kararsızım..kızımın eli sürekli ağzında.emdikten 30-40 dakika sonra tekrar emmek istiyo dr 2 saatten önce emzirme diyo..anlamadım gitti valla..siz hangi mamayı veriyorsunuz bebeğinize??

aynı dert bende de var:( kızım 3400 doğdu ilk 2 ay 700 gr aldı ama bu ay 25günde 300 gr almış..benden grip kapmış hastalanmıştı ondan kilo almadı diye düşünüyorum ama dr mamaya başlatmadı..2hafta daha bekleyelim bakalım dedi..ama ben çok kararsızım..kızımın eli sürekli ağzında.emdikten 30-40 dakika sonra tekrar emmek istiyo dr 2 saatten önce emzirme diyo..anlamadım gitti valla..siz hangi mamayı veriyorsunuz bebeğinize??

canım bebeğin kilo alımı az olmuş.benimkide azdı ama bu kadar değil.ben memede ağlamaya başlayınca dr gittim ona göre mamaya başladım.hastalıktanda kilo almamış olabilir seninki.eli bu aylarda zaten hep ağzında oluyor bütün bebeklerin o açlık göstergesi değil.bence emmek istediği zaman emzir.ben ilk ay ne kadar emerse emziriyordum.sonra dr lar 10 dk bir memede 10 dk diğer memede dursa yeter doyar diye söylenince,memede çok durursa gaz olur denince 2.ayın başlarında 10 ar dk emzirip bıraktırdım ve ilk 10 gün hiç kilo almamıştı.sonra sürekli emzirdim 20 günde 500 gr almıştı.şimdi o kadar pişmanımki öyle yaptığıma emmek isterken ben emzirmemiştim şimdi o emmek istemiyor.bence nasıl hisediyorsan öyle davran.emmek istiyorsa sütün varsa emzir..zaten kilo alımı düşük niye 2 saat bekleyeceksinki..ben aptamil kullanıyorum canım..ama anne sütü takıntım devam ediyor..

galiba mamanın tadını alan bebek emmek istemiyor benim oğlumda 2,5 ay zarla zorla emdi.

bende mama takviyesi yapiyorum...nedeni ise sütüm cok az ilk baslarda hic yoktu yeni geliyo ama oglum doymuyo....önnce emzirip sonra mama veriyorum kilo alimida normal...memeyi almak istemiyor benimkide zorla veriyorum....elinden geldigi kadar meme ver zorlada olsa doymadigi zaman icitgi kadar mama ver....ben dogdugu günden beri öle yapiyorum mecburen kilosu cok iyi 3 bucuk haftalik 4.5 kilo....1 kilo aldi....

bendede aynı sorun var bende doymadığı için mecburan mama takviyesi yapıyorum... ama keşke emme diyorum... sürekli emmese meme vermeye razııyım ama olmayınca da ne yapayım zorlamaklada olmuyor.

Benim şutum çok değil beni emmedigi için sahip veriyorum ancak pes ettim şutum azalma isaretleir gostermey aslaid
bende şimdi emziriyirjn geceleri 90 cc aptamille donformil veriyorum hen uzun uyuyo bende asa yukarı o oğunu sahip difrize atıyorum şutum kesilirse günde bı ognn verebileyim diye
50 günlüğü bugün anca emmeye başladı
1400 gr almıştı 40 gunkukken

dün iki emzirme arasında 30 cc mama verdim acıktığını hissedince ve kızımın uyku süresiyle uyanık kaldığı süre bile düzenliydi..bugün hiç vermemiştim ama dünden çok farklıydı..yarım saat uyuyup uyandı kızım..mama almadığı günlerde böyle olunca bende bugün itibariyle mama vermeye başladım max.50cc vericem..ama oda sürekli değil..göğsümde süt birikmesine izin vermiyor kızım o nedenle aç kaldığını hissttiğim an takviye yapıcam..emzirmeye devam ediyorum tabiki çünkü sütüm var şükür ama göğsümün dolmasına izin vermiyorki doyursun..bu arada bende aptamil pre veriyorum..

Ben dün sagamadim cocuğun üstüne basına aktı hep
mamAyla da uzun uyuyolar bende dün 140 cc verdim âm amAcım 90 ccsinirli kalmK
birde iki emzirmeaeasinda ne kadar zaman olmalı bide. Emzirmeye başladım 8 de dr iki saat diyo 10 damı emziricem yoksa emzirme nezaman biterse ondN sonramı iki saat

merhaba arkadaslar.benımde bır sıkıntım var.gündüz sütüm cok az oluyor.cocuk rahat uyuyamıyor.5dk da bır uyanıyor.devamlı emmek ıstıyor.1 aylık ken 1 kilo almıstı.2aylık ken hıc kılo almamıs.ben kahroldum.sımdı mama basladık.gunde bır kac defa verıyorum.bende delı olucam gunduz neden sutum az aluyor yememe dıkkat edıyorum.3 lt su ıcıyorum.ama gunduz yok denecek kadar az.benım durumumda olanlar varsa lutfen yardım edın.tesekkurler.

sütüm az diyen arkadaşlar süt arttıran bsinlerle ilgili bir konu var takip edin derim ben.bende de bir ara süt azaldı ama doğru beslenmiyomuşum anu fark ettim.bide belki tepki alıcam ama inanın tatlı çok güsel süt yapıyo.üstüne bol bol su için.kilosunu fazla takmayanlar deneyin mutlaka...gündüz de dinlenmeye çalışın ve sters sıkıntı yapmayın..

merhabalar
bende mama takviyesi yapanlardanım
bebeğim şuan 35 günlük sezeryanla doğum yaptığımdan ilk 3-4 gün hiç süt gelmedi mama ile besledik sütüm geldikten sonrada az olduğu için hala mama takviyesi yapıyoruz şuana kadar yarı yarıya beslendi yarı anne sütü yarı mama.aptamil kullanıyorum bende ama biraz şişirdi sanırım kilo alımı biraz fazla olmuş 1,5 kilo almış yaklaşık 35 günde sizce çokmu fazla kilo almış?doğum kilosu 4.150 gramdı sağlık ocağına aşı için gitmiştik 1 hafta hiç mama veme kiilo alırsa mamayı bırak dediler doyuyuordur ama zevk için mamyı içiyordur dediler kafam karıştı dünden beri memeyi daha fazla veriyorum ama sürekli emmek istiyor uyuymuyor uyusa bile çabuk uyanıyor sütüm var ancak yeterli değil sıksık emdiğinden birikmiyor buda oğluma yetmiyor dün sabahtan beri 3 sefer 90 cc lik mama yermek zorunda kaldım.aslında daha fazla içiyordu ama şimdi memde durarak oyalandı baya bugün sabah 9 dan beri uyumuyordu şimdi mamayı içti ve uyudu sizce birden kesmelimiim mamayı yoksa yine hem anne sütü hem mama devam mı edeyim?sütüm kalmıyor ben farkediyorum emse bile yaklaşık 20 dk emiyor bir memeyi ama sonucunda ağlıyor yine yani doymamış oluyor sanırım yardımcı olurmusunuz banada?

ben de mama takviyesi yapıyorum maalesef.ne kadar yesem içsem olmuyor çünkü ancak gece emziriyorum gündüz emmediği için sağıp veriyorum.sağdığım yetmeyince üzerine mama takviyesi yapıyorum.ben de pre aptamil kullanıyorum ama artık onu istemiyor içmiyor sonra da aç kalınca ağlıyor.aptamil1 e geçmek istemiyorum çünkü şekerli bu sefer anne sütünü istemez diye korkuyorum.doktor ve çevremdekiler mamayı bırak diyor.ben de isterim tabi bırakmayı ama çocuk doymuyor.emmediği için süt az ancak gece kandırıp emzirebiliyorum.günde yaklaşık 300cc anne sütü alıyor diğeri mama.bebeğim 2.5 aylık.bir de çevremdekilere niye mama veriyorsun demesinden bıktım artık açıklama yapmıyorum insanlara

ben de mama takviyesi yapıyorum maalesef.ne kadar yesem içsem olmuyor çünkü ancak gece emziriyorum gündüz emmediği için sağıp veriyorum.sağdığım yetmeyince üzerine mama takviyesi yapıyorum.ben de pre aptamil kullanıyorum ama artık onu istemiyor içmiyor sonra da aç kalınca ağlıyor.aptamil1 e geçmek istemiyorum çünkü şekerli bu sefer anne sütünü istemez diye korkuyorum.doktor ve çevremdekiler mamayı bırak diyor.ben de isterim tabi bırakmayı ama çocuk doymuyor.emmediği için süt az ancak gece kandırıp emzirebiliyorum.günde yaklaşık 300cc anne sütü alıyor diğeri mama.bebeğim 2.5 aylık.bir de çevremdekilere niye mama veriyorsun demesinden bıktım artık açıklama yapmıyorum insanlara

tabiki etrafına açıklama yapmayacaksın. milletin ağzı açık maşallah her biri ayrı karışır. sen de bu durumda streslendiğinle kalırsın. ben de anne sütü ve mamayla besledim oğlumu 2.5 ay kadar. 3.5 aylık olacak haftaya. sütüm bitti. şimdi sadece mama veriyorum. napalım biz de çok mutlu mesut olmadık yani süt bitince. önümüzdeki ay ek besinlere bile geçeceğiz hayırlısıyla. maşallah çok sağlıklı.
önceleri biz de preaptamil kullandık ardından aptamil 1e geçtik. doktor da nasıl mamayı bırak diyor sütün yetmeyince anlamadım ben. bir beslenme düzeni belirtsin madem. bence öncelikle bir çocuk doktoruna git ve anlat her şeyi. o bebeğine uygun bir plan söyleyecektir sana. bol bol her fırsatta emzirmeye çalış elbette bunun yanında.
sağlıklı günler diliyorum bebeğine ve sana...:emir_bebek:

Son düzenleme:
tabiki etrafına açıklama yapmayacaksın. milletin ağzı açık maşallah her biri ayrı karışır. sen de bu durumda streslendiğinle kalırsın. ben de anne sütü ve mamayla besledim oğlumu 2.5 ay kadar. 3.5 aylık olacak haftaya. sütüm bitti. şimdi sadece mama veriyorum. napalım biz de çok mutlu mesut olmadık yani süt bitince. önümüzdeki ay ek besinlere bile geçeceğiz hayırlısıyla. maşallah çok sağlıklı.
önceleri biz de preaptamil kullandık ardından aptamil 1e geçtik. doktor da nasıl mamayı bırak diyor sütün yetmeyince anlamadım ben. bir beslenme düzeni belirtsin madem. bence öncelikle bir çocuk doktoruna git ve anlat her şeyi. o bebeğine uygun bir plan söyleyecektir sana. bol bol her fırsatta emzirmeye çalış elbette bunun yanında.

merhaba
mamayı kimse isteyerek vermiyor etraftan sürekli neden mam veriyorsun anne sütü gibisi yok lafları insanın canını sıkıyor ama malesef doymadıkları durumalrda mecbur kalıyoruz
bebeğiniz 2,5 aylık kaç kilo acaba mamdan dolayı şişlik oldumu?
bide sütü günün hangi saati sağmak lazım yani ben kaç cc süt geldiğini bilemiyorum bir kere sağmıştım yaklaşık 60 -70 cc çıktı ama daha fazla olduğu saatler oluyordur mutlaka ama yeterli gelmiyor malesef

teşekkür ederim canım cevabın için.zaten bu durumu yaşayan birbirini anlar.dışardan emzir mama verme diyenler bu durumu yaşamamış insanlar.her anne bebeğinin en iyi şekilde beslenmesini ister elbet ama olmayınca olmuyor yine buna da şükür.doktora da anlattım ama ona kalsa ağlasa da memede beklet diyor ya çocuk gündüz memeye yaklaşınca basıyor yaygarayı nasıl bekleteyim.mecbur sağıp veriyorum.ancak gece uyku sersemi emiyor.bir şekilde büyüyecekler işte ben de sağlıksız olacağını düşünmüyorum nihayetinde az da olsa hep aldı şuana kadar anne sütü ve sütüm oldukça hep vereceğim inşallah.ben de sana ve bebeğine sağlıklı günler diliyorum canım. kaydirigubbakcemile5

merhaba
mamayı kimse isteyerek vermiyor etraftan sürekli neden mam veriyorsun anne sütü gibisi yok lafları insanın canını sıkıyor ama malesef doymadıkları durumalrda mecbur kalıyoruz
bide sütü günün hangi saati sağmak lazım yani ben kaç cc süt geldiğini bilemiyorum bir kere sağmıştım yaklaşık 60 -70 cc çıktı ama daha fazla olduğu saatler oluyordur mutlaka ama yeterli gelmiyor malesef

canım bana sormadın ama ben de cevap vereyim benim bebeğim 2.5 aylık ve 5 kilo.ama ben şuana kadar hep anne sütü verdim en az öğününün yarısı anne sütü oldu.ben gece emzirmeme rağmen sabahları sağınca çok çıkıyor günün ilerleyen saatlerinde daha az.gece uyumadan önce humana çay ve süt içip yatıyorum etkisi oluyordur.bir de 2-3 saat arayla mutlaka sağıyorum.mama elbette şişiriyordur ama zaten ek gıdaya geçince diş çıkarma evrelerinde veya yürümeye başlayınca çoğu bebek veriyor kiloyu.

canım bana sormadın ama ben de cevap vereyim benim bebeğim 2.5 aylık ve 5 kilo.ama ben şuana kadar hep anne sütü verdim en az öğününün yarısı anne sütü oldu.ben gece emzirmeme rağmen sabahları sağınca çok çıkıyor günün ilerleyen saatlerinde daha az.gece uyumadan önce humana çay ve süt içip yatıyorum etkisi oluyordur.bir de 2-3 saat arayla mutlaka sağıyorum.mama elbette şişiriyordur ama zaten ek gıdaya geçince diş çıkarma evrelerinde veya yürümeye başlayınca çoğu bebek veriyor kiloyu.

teşekürler yanıt için 35 günlük benimkide 1 kiloyu geçkin kilo aldı şimdi korkuyorum bu hızla kilo almaya devam ederse diye sadece emzirmek çok istiyorum ama malesef yetmiyor sıvı şeylert tüketiyorum inş. çoğalır

Ben dün sagamadim cocuğun üstüne basına aktı hep
mamAyla da uzun uyuyolar bende dün 140 cc verdim âm amAcım 90 ccsinirli kalmK
birde iki emzirmeaeasinda ne kadar zaman olmalı bide. Emzirmeye başladım 8 de dr iki saat diyo 10 damı emziricem yoksa emzirme nezaman biterse ondN sonramı iki saat

cnm emzirmeye başladığın saati dikkate alıcaksın..yani 8de emzirdiysen saat 10da 2 saat olmuş oluyor..

merhaba

bebeğim 3.5 aylık olacak inşallah önümüzdeki hafta. şişlik yapmadı benim bebeğimde. her şey gayet güzel gidiyor. en son geçen hafta tarttığımızda 6.500 kiloydu. gelişimi çok iyi diyor babam da. kendisi doktordur.
ben süt sağarken saatle sağmıyordum. fırsat buldukça sık sık sağıyordum. ayrıca denemediğim bir şey kalmadı diyebilirim süt için. birazcık da bünye meselesi. annem de öyleymiş.
canınızı sıkmayın yeter. negatif enerji bebeğinize de geçiyor çünkü. pozitif enerji önemli, bebeğinize bol bol sarılın. sevginizi aktarın hep. gelişimi için çok önemli. huzurla büyürler inşallah.
bebekler sağlıklı olsun da gerisi önemli değil. :ecrin_bebek:

Back
X