Bebek Beslenmesi mama takviyesi yapan anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
teşekkür ederim canım cevabın için.zaten bu durumu yaşayan birbirini anlar.dışardan emzir mama verme diyenler bu durumu yaşamamış insanlar.her anne bebeğinin en iyi şekilde beslenmesini ister elbet ama olmayınca olmuyor yine buna da şükür.doktora da anlattım ama ona kalsa ağlasa da memede beklet diyor ya çocuk gündüz memeye yaklaşınca basıyor yaygarayı nasıl bekleteyim.mecbur sağıp veriyorum.ancak gece uyku sersemi emiyor.bir şekilde büyüyecekler işte ben de sağlıksız olacağını düşünmüyorum nihayetinde az da olsa hep aldı şuana kadar anne sütü ve sütüm oldukça hep vereceğim inşallah.ben de sana ve bebeğine sağlıklı günler diliyorum canım. kaydirigubbakcemile5

evet gayet iyi anlıyorum canım seni. hiç dinleme bile konuşanları. doktorunu da pek anlayamadım ya neyse.
az da olsa tabiki ihmal etme sütünü vermeyi. etmeyeceğine de eminim zaten. :) teşekkür ederim dileklerin için.

bende bebğimi 2.5 ay mama takviyeli besledin..ilk ay 1500 ikinci ay 1200 üçüncü ay 1000 gr aldı doğru beslediğiniz sürece korkamyın.sisizn yaşadıklarınızı bend eyaşadım ne zaman sağlık ocağına kontrole gitsem aaaaaaaaa çabuk mamamyı bırak verme 1 ay dene sütün artar iyide bu çocuk aç ağlıyor .neyse sanki yaratıkmışım gibi muamelerle çok karşılaştım taki bebeğim 6aylık olana kadar.çok üzülüyordum ..ama 2.5 ay sonra sütüm gitti..şimdi bebeğim 8 ay 15 günlük 6. ayda 8800 gr dı o aydan sonra 3 ay kilo almadı diş çıkartma evresindeydik yani ilk aylar iyi beslenince bebek bu gibi durumlarda pek gerilemiyor onun için size yazmak istedim..yanlız mamadan önce mutlaka hep emzirin ne kadar süt alırsa kardır..sütte nasip işi diyorum ve kendinizi kasmayın..

benimde oğlum 25 martta doğdu ve benim sütüm 1 hafta sonra geldi :(( ne yazıkki boş memeyi çekmekten çocuğum memeden soğudu zaten mamayada başladık şimdi sütler geldi ama emmeyi red ediyor bende mama verip sütümüde pompayla sağarak veriyorum...elektrikli pompa aldım çook üzüldüm ama bebeğim acıktığında çok bağırıyor ve ağlıyor onu üzüp hasta etmek istemiyorum onun için emziremiyorum :((

merhabalar
bende mama takviyesi yapanlardanım
bebeğim şuan 35 günlük sezeryanla doğum yaptığımdan ilk 3-4 gün hiç süt gelmedi mama ile besledik sütüm geldikten sonrada az olduğu için hala mama takviyesi yapıyoruz şuana kadar yarı yarıya beslendi yarı anne sütü yarı mama.aptamil kullanıyorum bende ama biraz şişirdi sanırım kilo alımı biraz fazla olmuş 1,5 kilo almış yaklaşık 35 günde sizce çokmu fazla kilo almış?doğum kilosu 4.150 gramdı sağlık ocağına aşı için gitmiştik 1 hafta hiç mama veme kiilo alırsa mamayı bırak dediler doyuyuordur ama zevk için mamyı içiyordur dediler kafam karıştı dünden beri memeyi daha fazla veriyorum ama sürekli emmek istiyor uyuymuyor uyusa bile çabuk uyanıyor sütüm var ancak yeterli değil sıksık emdiğinden birikmiyor buda oğluma yetmiyor dün sabahtan beri 3 sefer 90 cc lik mama yermek zorunda kaldım.aslında daha fazla içiyordu ama şimdi memde durarak oyalandı baya bugün sabah 9 dan beri uyumuyordu şimdi mamayı içti ve uyudu sizce birden kesmelimiim mamayı yoksa yine hem anne sütü hem mama devam mı edeyim?sütüm kalmıyor ben farkediyorum emse bile yaklaşık 20 dk emiyor bir memeyi ama sonucunda ağlıyor yine yani doymamış oluyor sanırım yardımcı olurmusunuz banada?

canım bebeğin bir memeyi 20 dk emmesi sonra da uyumaması huysuzluk yapması ağlaması doymadığına işaret. ben de bebeğimi doktorumun sadece süt ver demesi yüzünden bir keresinde 5 saat ağlattım hiç unutmuyorum. açlıktan kafasını omzuma vura vura ağlıyordu çocuk o görüntü hiç aklımdan çıkmıyor. sonunda mamaya başladık rahat ettik ama süt verememenin, yetersizliğin acısı zor geçiyor. sürekli emmek istiyorsa uyuyup hemen uyanıyorsa açtır o çocuk, önce emzir ardından mamayı ver böylelikle hem memeden kopmuyor hem karnı doyuyor..
ben de mama takviyesi yapıyorum maalesef.ne kadar yesem içsem olmuyor çünkü ancak gece emziriyorum gündüz emmediği için sağıp veriyorum.sağdığım yetmeyince üzerine mama takviyesi yapıyorum.ben de pre aptamil kullanıyorum ama artık onu istemiyor içmiyor sonra da aç kalınca ağlıyor.aptamil1 e geçmek istemiyorum çünkü şekerli bu sefer anne sütünü istemez diye korkuyorum.doktor ve çevremdekiler mamayı bırak diyor.ben de isterim tabi bırakmayı ama çocuk doymuyor.emmediği için süt az ancak gece kandırıp emzirebiliyorum.günde yaklaşık 300cc anne sütü alıyor diğeri mama.bebeğim 2.5 aylık.bir de çevremdekilere niye mama veriyorsun demesinden bıktım artık açıklama yapmıyorum insanlara
ben aptamil1 kullanıyorum doğduğundan beri. önce emzirip ardından mamasını veriyorum şu ana kadar memeden kopma yaşamadık üstelik gece emzirmiyorum uykusunda memeyi almıyor direk mama veriyoruz..
benimde oğlum 25 martta doğdu ve benim sütüm 1 hafta sonra geldi :(( ne yazıkki boş memeyi çekmekten çocuğum memeden soğudu zaten mamayada başladık şimdi sütler geldi ama emmeyi red ediyor bende mama verip sütümüde pompayla sağarak veriyorum...elektrikli pompa aldım çook üzüldüm ama bebeğim acıktığında çok bağırıyor ve ağlıyor onu üzüp hasta etmek istemiyorum onun için emziremiyorum :((
canım acıktığı anda memeyi dayaman lazım önce emzir sonra mamayı ver

kızım şu an 2 aylık.doğduktan 15 gün sonra mamaya başladık.çünkü ilk iki hafta hiç kilo almamıştı..sütüm geliyor ama hiç beslemiyormuş.kızım ağlayınca ilk meme sonra mamayı veriyorum.bazen memede çok ağlıyor ama zorla vermeye çalışıyorum..mamayı verdikten sonra bayağı rahatladı geceleri uyumaya başladı.bence süt yeterli değilse mama verilmeli....

bende bebğimi 2.5 ay mama takviyeli besledin..ilk ay 1500 ikinci ay 1200 üçüncü ay 1000 gr aldı doğru beslediğiniz sürece korkamyın.sisizn yaşadıklarınızı bend eyaşadım ne zaman sağlık ocağına kontrole gitsem aaaaaaaaa çabuk mamamyı bırak verme 1 ay dene sütün artar iyide bu çocuk aç ağlıyor .neyse sanki yaratıkmışım gibi muamelerle çok karşılaştım taki bebeğim 6aylık olana kadar.çok üzülüyordum ..ama 2.5 ay sonra sütüm gitti..şimdi bebeğim 8 ay 15 günlük 6. ayda 8800 gr dı o aydan sonra 3 ay kilo almadı diş çıkartma evresindeydik yani ilk aylar iyi beslenince bebek bu gibi durumlarda pek gerilemiyor onun için size yazmak istedim..yanlız mamadan önce mutlaka hep emzirin ne kadar süt alırsa kardır..sütte nasip işi diyorum ve kendinizi kasmayın..

merhaba
yanıtınız için teşekkürler çok yardımcı oldunuz kilo alımını çok takmıştım ama normalmiş sizn bebeğiniz kaç kilo doğmuştu?demekki tüm sağlık ocakalrı öyle hemen mamayı kes diyorlar ama gelip kendileri baksınlar doymadığında huysuzluk yapıyor napalım mecburen vermek zorundayız gerçekten bende aynı durumdayım bide millete laf anlatıyoruz ben zaten hep emziriyorum genelde geceleri mamaya gerek kalmıyor sütüm biraz daha arttı ama bazı gecelr yada gündüzleri aç olduğunda veriyoruz sonuçta alabildiği kadar anne sütü alıyor bunada şükür..bebeğinize sağlıklı uzun ömürler dilerim

canım bebeğin bir memeyi 20 dk emmesi sonra da uyumaması huysuzluk yapması ağlaması doymadığına işaret. ben de bebeğimi doktorumun sadece süt ver demesi yüzünden bir keresinde 5 saat ağlattım hiç unutmuyorum. açlıktan kafasını omzuma vura vura ağlıyordu çocuk o görüntü hiç aklımdan çıkmıyor. sonunda mamaya başladık rahat ettik ama süt verememenin, yetersizliğin acısı zor geçiyor. sürekli emmek istiyorsa uyuyup hemen uyanıyorsa açtır o çocuk, önce emzir ardından mamayı ver böylelikle hem memeden kopmuyor hem karnı doyuyor..

canım sanada teşekkürler
benimkide aynı bazen emse dahi uyumuyor huysuz oluyor içim dayanmıyor ağlamasına demekki doymuyor diyerek mama ypıyorum ve sakinleyip uyuyor.gören herkes aman mama verme desede önce emzzirip sonra mamaya devam ediyorum zaten memeyide reddtmiyor ikisinide alıyor. 4-5 aya kadar mama sonrada ek gıdalarla takviyte edicez sanırım

emzirme konusunda ord.prof. olacak kadar okudum,çalıştım,yedim içtim ama olmayınca olmuyor.ilk 3 hafta sadece anne sütü sonra az biraz mama takviyesi(doktorunun isteğiyle) derken süt sağma makineleri...şuanda oğlum 6 ayını dolduracak ve asla emmiyor,sağarak sadece 2 kez 50cc çıkarabiliyorum geri kalan beslenmesi biberonmama+ek gıdalar.mama verdin böyle oldu aç kalsa emerdi diyenlere kulak asmıyorum,o bir damla daha emsin diye neler yaşadığımızı bizler biliriz ancak.anne sütü ile ya da değil hepimizin bebeği sağlıkla büyüsün inşallah.

ay halden anlayanıgörmek ne güzel ya
O BıR DAMLA DAHA EMSıN DıYE NELER YAŞADIĞIMIZI BıZLER BıLıRıZ ANCAK
alkisalkisalkis

emzirme konusunda ord.prof. olacak kadar okudum,çalıştım,yedim içtim ama olmayınca olmuyor.ilk 3 hafta sadece anne sütü sonra az biraz mama takviyesi(doktorunun isteğiyle) derken süt sağma makineleri...şuanda oğlum 6 ayını dolduracak ve asla emmiyor,sağarak sadece 2 kez 50cc çıkarabiliyorum geri kalan beslenmesi biberonmama+ek gıdalar.mama verdin böyle oldu aç kalsa emerdi diyenlere kulak asmıyorum,o bir damla daha emsin diye neler yaşadığımızı bizler biliriz ancak.anne sütü ile ya da değil hepimizin bebeği sağlıkla büyüsün inşallah.

amin canım inşallah.. benim de 2 ay boyunca yemediğim içmediğim şey kalmadı çaresiz kalınca her yönteme başvurdum sütüm gelsin diye ama nafile. ben 50 cc bile zor çıkartıyorum o da bir kere, gece emzirmediğim için sabah sağınca geliyor. allahtan annemler yanımdaydı mama konusunda destek oldular eşim de sağolsun. ama eş dost ya da diğer insanlar aman niye mama verdin bol su içseydin kolaya kaçmışsın deyince ilk başlarda içime oturuyordu şimdi umursamamayı öğrendim. çocuğum aç kalmıyor çok şükür mama alternatifi var ya bir de aç kalsaydı gelişemeseydi...

canim benim hementelaslanma.bebekler ayni hizla kilo alacak diye bir kural yok.ben oglumu hic emziremedim.üstelik 2500 gr dogdu sadece.mama verdim ilk andan itibaren.ama o kadar istahsiz bir cocukki onu almak istemedi.zorlaya zorlaya bgünlere geldik.simdi 7 aylik hala pek fasla yemiyo.üstelik ek gidalara gecmeye calisiyorum simdi.senin bebek kac ayliktiki ?

Ben dün sagamadim cocuğun üstüne basına aktı hep
mamAyla da uzun uyuyolar bende dün 140 cc verdim âm amAcım 90 ccsinirli kalmK
birde iki emzirmeaeasinda ne kadar zaman olmalı bide. Emzirmeye başladım 8 de dr iki saat diyo 10 damı emziricem yoksa emzirme nezaman biterse ondN sonramı iki saat

canım o kadar önemli değil ya saatler dakikalar.sen kendini bebeğini daha iyi bilirsin.sütün nasıldı bebeğinin emmesi nasıldı vs..onun açlığına göre sütünün durumuna göre zamanı ayarla bence..

merhaba arkadaslar.benımde bır sıkıntım var.gündüz sütüm cok az oluyor.cocuk rahat uyuyamıyor.5dk da bır uyanıyor.devamlı emmek ıstıyor.1 aylık ken 1 kilo almıstı.2aylık ken hıc kılo almamıs.ben kahroldum.sımdı mama basladık.gunde bır kac defa verıyorum.bende delı olucam gunduz neden sutum az aluyor yememe dıkkat edıyorum.3 lt su ıcıyorum.ama gunduz yok denecek kadar az.benım durumumda olanlar varsa lutfen yardım edın.tesekkurler.

canım birçok kişi var senin durumunda.biride benim.o kadar çok şey denedimki süt olsun diye birazda yapısal birşey sanırım.çok sıkıntı yaptım kendime ama şimdi nasip bu kadarmış diyorum ne kadar olursa veriyorum bebişime sonrada doymayınca mama takviyesi yapıyorum.

merhabalar
bende mama takviyesi yapanlardanım
bebeğim şuan 35 günlük sezeryanla doğum yaptığımdan ilk 3-4 gün hiç süt gelmedi mama ile besledik sütüm geldikten sonrada az olduğu için hala mama takviyesi yapıyoruz şuana kadar yarı yarıya beslendi yarı anne sütü yarı mama.aptamil kullanıyorum bende ama biraz şişirdi sanırım kilo alımı biraz fazla olmuş 1,5 kilo almış yaklaşık 35 günde sizce çokmu fazla kilo almış?doğum kilosu 4.150 gramdı sağlık ocağına aşı için gitmiştik 1 hafta hiç mama veme kiilo alırsa mamayı bırak dediler doyuyuordur ama zevk için mamyı içiyordur dediler kafam karıştı dünden beri memeyi daha fazla veriyorum ama sürekli emmek istiyor uyuymuyor uyusa bile çabuk uyanıyor sütüm var ancak yeterli değil sıksık emdiğinden birikmiyor buda oğluma yetmiyor dün sabahtan beri 3 sefer 90 cc lik mama yermek zorunda kaldım.aslında daha fazla içiyordu ama şimdi memde durarak oyalandı baya bugün sabah 9 dan beri uyumuyordu şimdi mamayı içti ve uyudu sizce birden kesmelimiim mamayı yoksa yine hem anne sütü hem mama devam mı edeyim?sütüm kalmıyor ben farkediyorum emse bile yaklaşık 20 dk emiyor bir memeyi ama sonucunda ağlıyor yine yani doymamış oluyor sanırım yardımcı olurmusunuz banada?

canım sütün yetmiyorsa ağlatma bebişini boşuna.benim bebeğimin ağladığı zamanlar hala aklımdan çıkmıyor.yavrum doymadığı için ağlıyormuş bende sütüm var diye mama vermeyeceğim diye ısrarla emziriyordum.

ben de mama takviyesi yapıyorum maalesef.ne kadar yesem içsem olmuyor çünkü ancak gece emziriyorum gündüz emmediği için sağıp veriyorum.sağdığım yetmeyince üzerine mama takviyesi yapıyorum.ben de pre aptamil kullanıyorum ama artık onu istemiyor içmiyor sonra da aç kalınca ağlıyor.aptamil1 e geçmek istemiyorum çünkü şekerli bu sefer anne sütünü istemez diye korkuyorum.doktor ve çevremdekiler mamayı bırak diyor.ben de isterim tabi bırakmayı ama çocuk doymuyor.emmediği için süt az ancak gece kandırıp emzirebiliyorum.günde yaklaşık 300cc anne sütü alıyor diğeri mama.bebeğim 2.5 aylık.bir de çevremdekilere niye mama veriyorsun demesinden bıktım artık açıklama yapmıyorum insanlara

aman boşver çevrendekileri canım.mama vermezsin çocuk ağlar bu aç ağlıyor mama ver derler.mama verirsin aaa niye veriyorsun anne sütü gibi varmı derler.derlerde derler.yok biz bilmiyoruz neyin ne olduğunu onlar çok iyi biliyor ya konuşuyorlar işte..

canim benim hementelaslanma.bebekler ayni hizla kilo alacak diye bir kural yok.ben oglumu hic emziremedim.üstelik 2500 gr dogdu sadece.mama verdim ilk andan itibaren.ama o kadar istahsiz bir cocukki onu almak istemedi.zorlaya zorlaya bgünlere geldik.simdi 7 aylik hala pek fasla yemiyo.üstelik ek gidalara gecmeye calisiyorum simdi.senin bebek kac ayliktiki ?

canım alıntı yapmamışsın mesajın bana ise benim bebeğim şu an 3.5 aylık en son 24/3 te tartıldı 4.930 gibi kilosu.şimdik kilosunu bilmiyorum ama almaya başladı gibi..

kızlar birşey soracağım.mamayla anne sütü veriyorum ya örneğin 50 cc annne sütü 40cc mama.bunları bir öğünde ayrı ayrı biberonlara koyup arka arkaya veriyorum doğrumu yapıyorum?yani acaba anne sütünü biriktirip tek öğünde sadece onu mu versem mamayla birlikte verince değerini kaybetmez dimi?

oooov bu başlık tam benlik:emir_bebek: sütüm az geliyor,neler neler denedim,küçük bi servet yatırdım çay ve yiyecek-içeceklerebilmiyorumkismile naptımsa gürül gürül gelmedi,sağdıgım zaman iki göğüsten max 80cc geldi.e benim kız 120-130 içiyo.mama takvyesi yapıyorum.annem aradı,kızım mama fazla verme obez yapıyomuş dedi.azalttım bende,gece hiç vermedim.15dk da bir uyandı,mahvolduk sabaha kadar.

special,ben de aynı şeyi düşünmüştüm,yok bacım hiç bişi olmazmış.ama süt anca o kadarsa mamayı arttır istersen bi.ben de 60 süt 60 mama veriyodum.doktor mamada kısıtlama hazırla 90lık içtigini içsin dedi.

oooov bu başlık tam benlik:emir_bebek: sütüm az geliyor,neler neler denedim,küçük bi servet yatırdım çay ve yiyecek-içeceklerebilmiyorumkismile naptımsa gürül gürül gelmedi,sağdıgım zaman iki göğüsten max 80cc geldi.e benim kız 120-130 içiyo.mama takvyesi yapıyorum.annem aradı,kızım mama fazla verme obez yapıyomuş dedi.azalttım bende,gece hiç vermedim.15dk da bir uyandı,mahvolduk sabaha kadar.

special,ben de aynı şeyi düşünmüştüm,yok bacım hiç bişi olmazmış.ama süt anca o kadarsa mamayı arttır istersen bi.ben de 60 süt 60 mama veriyodum.doktor mamada kısıtlama hazırla 90lık içtigini içsin dedi.

canım benimki 3 aylık bir öğünde 90cc içiyor o yüzden bir öğünde eğer 50 cc anne sütü sağdıysam üzerine de 40lik mama takviye ediyorum yetiyor.sabahları süt biriktiği için fazla çıkıyor da öğleden sonra 2 saatte bir sağınca ancak 50cc çıkıyor bir öğünde.toplam günde 300 cc falan içiyor gece de emiyor. guclubacismile

canım benimki 3 aylık bir öğünde 90cc içiyor o yüzden bir öğünde eğer 50 cc anne sütü sağdıysam üzerine de 40lik mama takviye ediyorum yetiyor.sabahları süt biriktiği için fazla çıkıyor da öğleden sonra 2 saatte bir sağınca ancak 50cc çıkıyor bir öğünde.toplam günde 300 cc falan içiyor gece de emiyor. guclubacismile

canım emmiyor mu sağıyorsun.emiyorsa emzir memeyi bırakmasın.hem sütün gelir.bende önce emziriyorum sonra mama takviyesi yapıyorum.gece sadece emziriyorum.

[sıze="2"][/sıze]

sütünüzün çocuklarınıza yettiğini ve çok besleyici olduğunu düşünün gözleriniiz kapatın ve buna inanın. Göreceksiniz sütünüz nasıl fışkıracak. Bunu sadece 1 gun yapın ve buradan bana yazınnnnn :)

ama gerçekten inanın

dün bir yakınım sütü kestıkten 2 ay sonra çocuğunu emzırmış ve süt gelmiş ama buna inanmış her şeyden önce.

Hadi bakalım yaşasın düşünce gücü

canım emmiyor mu sağıyorsun.emiyorsa emzir memeyi bırakmasın.hem sütün gelir.bende önce emziriyorum sonra mama takviyesi yapıyorum.gece sadece emziriyorum.

yok canım emmiyor gece arada emerse emiyor o yüzden mecbur sağıyorum.

benim kızım da 36 günlük oldu bugün. 3700 g doğdu. 6. gün ilk muayenesinde 3360 grama inmiş. sürekli emzirdim. bazen saatler boyu emzirdim. ama sütüm yetmiyormuş maalesef boşa çaba harcamışız. 30 günlükken 3480 gramdı. yani, sadece 120 gram almış kızım. 6 gündür dr tavsiyesiyle 4 saatte bir 60 cc aptamil veriyorum. aralarda da 1-2 kez emziriyorum. bu seferde çok gaz ve kabızlık yapmaya başladı kızımda. belirgin bir kilo artışı var ama mamadan sonraki gaz sancılarına, uyku bölünmelerine ve aşırı terlemelerine üzülüyorum. Bu konuda yardımlarınız olursa sevinirim.

benim kızım da 36 günlük oldu bugün. 3700 g doğdu. 6. gün ilk muayenesinde 3360 grama inmiş. sürekli emzirdim. bazen saatler boyu emzirdim. ama sütüm yetmiyormuş maalesef boşa çaba harcamışız. 30 günlükken 3480 gramdı. yani, sadece 120 gram almış kızım. 6 gündür dr tavsiyesiyle 4 saatte bir 60 cc aptamil veriyorum. aralarda da 1-2 kez emziriyorum. bu seferde çok gaz ve kabızlık yapmaya başladı kızımda. belirgin bir kilo artışı var ama mamadan sonraki gaz sancılarına, uyku bölünmelerine ve aşırı terlemelerine üzülüyorum. Bu konuda yardımlarınız olursa sevinirim.

canım ya çok üzüldüm.benzer durumu bende yaşadım.daha çok küçük elinden geldiği kadar emzir.süt olması için birçok şeyi dene hemen pes etme.gaz sancısı için ben zinco ve metsil kullanmıştım.aşırı terlemesini dr sor kimi dr ya d vitamini eksikliği diyor yada normal diyor sen kendi dr na sor bence.uyku bölünmeleride büyük ihtimalle gazdan oluyordur.Allah yardımcın olsun.geçici bir süreç moralini yüksek tut canım..

aptamil kullanıyodum,kızım acaip derecede ıkınıyodu uykusunda koca adam gibi.aptamilin conformil'ini aldım,sindirimi kolaymış.sarı bi kutuda,tavsiye ederim,çok memnunum.

Back
X