• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

bende kızımı mama ıle besledım yalnız bır yasında formul mamayı kestım sute gectık ve ek gıda alıyordu zaten.. bence 17 aylık bır cocuk artık mama ıle pure tarzı yıyecekelrle beslenmemelı dıye dusunuyorum. sızde kessenız mı acaba mama olayını ne dersınız?
Normal yemeklerinin yanında formül mamasına devam ediyor.
Sabah ilk uyandığında, gece uyumadan önce ve gün içerisinde eğer yemeklerini yemediyse.
Tabi ki sadece mama içemez acı tatlar ve bünyesine dokunanlar hariç her şeyden tuketmesi icin caba sarfediyoruz.
Ama süt konusuna katılamayacağım, günlük sütun içeriği ile formül mamaninki bambaşka.
Zaten doktorumuz da 2 yasindan önce inek sütü önermiyor, kullandığımız mama da keci sütü.

Kilo alimi normal seviyede şuan zaten iri bir bebek doğdu. Iri bebek olduğu için yetmiyor sürekli emmek yemek istiyor.doktor ver dedi.esim maddi yönü düşünmüyor.cunku hicbir zaman maddiyatçı olmadı.hele çocuğu için hiç olmaz.herseyi alır yapar.hatta ben artık alma yeter derim.bunlara rağmen eşimde mama ya aşırı bir önyargı var.mama dan nefret ediyor ve çok karşı.onun bu önyargısını kıramıyorum

Beslenmeniz nasıl? Bol dereotu taze soğan kuru üzüm yiyo musunuz? Sütü arttırıcak şeyler bunlar

Birde mami power var olmayanların sütü geliyo olanın artıyo

Son çare mama verin

Normal yemeklerinin yanında formül mamasına devam ediyor.
Sabah ilk uyandığında, gece uyumadan önce ve gün içerisinde eğer yemeklerini yemediyse.
Tabi ki sadece mama içemez acı tatlar ve bünyesine dokunanlar hariç her şeyden tuketmesi icin caba sarfediyoruz.
Ama süt konusuna katılamayacağım, günlük sütun içeriği ile formül mamaninki bambaşka.
Zaten doktorumuz da 2 yasindan önce inek sütü önermiyor, kullandığımız mama da keci sütü.
tabıkı tercıh sızın ama adı ustunde formul mama laboratuvar ortamında gelıstırılmıs bır sey sonucta normal sut verıp besınlerden verıp egerkı degerlerınde sıkıntı varsa vıtamın takvıyesı de yapabılırsınız ben bu yoldan ılerlıyorum kı o mamaların tadına hıc baktınız mı bılmem gercekten berbat ;)

Ben oğlumu 22 ay emzirdim. Sütüm ilk 2 aydan sonra hiç kilo aldirmadi surekli ağlardi ben hep kolikligine vurdum. Sonra doktora tekrar gittik başka bir sıkıntısı var mı diye doktor daha görür görmez aç bu çocuk dedi. Dedim daha az önce emzirdim mama takviyesine başla günde 2-3 kere icirebilirsin dedi. 1 yaşında da bıraktık zaten mamayı. Konu sahibinin bebeği kilolu olması sütun yettiği anlamına gelmez çünkü iştahlı bir bebek anladığım kadarıyla doymak bilmiyor sürekli istiyor. Doktorunuz da demiş zaten ozellikle gece verirseniz mamayı sütünüzde sabaha kadar artmış olur. Sütü etkileyen faktörlerin başında stres geliyor eşinizi hiç umursamayin

Sizi o kadar iyi anliyorumki. Su bos bos konusan insanlari alip bir kasik suda bogasim var. Herkes herseyi biliyor bir biz bilmiyoruz. Iki aylik oglum var sutum yetmiyor malesef. Keske yetseydi. Mecburen mama veriyorum. Yok bebek gazdan agliyordur yok baska birseye agliyordur biz aptaliz ya ayirt edemiyoruz bebegin acliktan mi agridan mi agladigini. Ben cogu zaman bir saatten fazla emzirdigim halde doymuyor cocuk ortaligi inletiyor. Mama yapip veriyorum kana kana iciyor. Anne sutuyle doysaydi oyle icermiydi. Bir anne bunu anlamazmi. Benimde cevrem kendini cok akilli zanneden insanlarla dolu. Kaynanam 40 gun boyunca beynimi yedi bitirdi resmen. Kadini evimden kovmamak icin zor zaptediyordum kendimi. Papagan gibi ayni seyleri tekrarlayip duruyordu telefonda herkese sutu yetmiyor diye adimi cikardi. Bebegi gormeye gelen akrabalarda cabasi. Ayyy sen mamami veriyorsun yazik degilmi cocuga vah vahh. Sanki bizden daha cok seviyorlar cocugumuzu. Numaracilar. Isleri gucleri insani germek. Ayrica mamaya zehir muamelesi yapan insanlarida anlamakta gucluk cekiyorum. Tabiki anne sutunun yerini tutmaz ama zehirde vermiyoruz yani cocugumuza. Bir keresinde gaz ve burun tikanikligi icin doktora goturmustuk esimle daha iki haftalikti bir canta dolusu ilac yazmist kucucuk bebege. Ve ayni doktor niye mama veriyorsun diye azarlamisti beni. Bu kadar celiski olmaz..

Back
X