Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

Sütün yeterli olup olmadığını anlamak için tabiki sağacaksınız
Bebek boş memeyi emer durur ama aç kalır
Ve evet yetersizse formül mama içecek
Eşiniz mama parasının derdindedir büyük ihtimal
Yoksa ne diye dalgaya vursun

Eşinin tarzı yanlış olsa da bence de mama vermemelisin o konuda haklı gibi geldi. Tabiki her anne bebeği için en iyisini ister. Kilo alımı nasıl? Ayda 600 gr alıyorsa sütün yetiyordur. Sürekli emmek istemesi açlıktan değil emme refleksi kuvvetli olur bebeklerde. Mama verdiğinde bebeğin midesi aniden şişeceği için uyku hali bastırır ve sen doydu zannedersin. Halbuki mama alınca daha az emeceği için senin vücudun da daha az süt üretecek bu da sütünün azalmasına sebep olacak.

Aşağı yukarı 20 günlük falan heralde konu sahibinin bebeği. Onun artık sütünün oturması gerekiyor. Doğumdan sonra 2 3 gün süt gelmediğinde mecburen mama veriliyor. Ama burda artık süt var, yetmediği düşünülüyor sadece.

Süt bence her annenin kanayan yarası. Çok panik yapmamak lazım. Herkes bebeği çok iyi olsun ister. Bunun için en önemli etkenlerde annenin stresli olmaması, bebeğine yetebildiğine inanması. Gerisi kendiliğinden geliyor.
Bilmiyorum canim yaa benim bir ay sonra sütüm yeterli gelmeye başladi,öncesinde yetmedi bir türlü,emzirmeyi benim kadar isteyen yoktur belki,o kadar istekliydim, meme uclarim cok fena yara olmasina ragmen gece gunduz emzirdim,2 saatte bir bir ay boyunca memeye cocugu yapıştırdim durdum,2.ayda sut yeter oldu

Bebeği emzirmeden mama verirseniz sütünüz memede beklediği sürece süt üretimi durur bebek her istediği zaman doğru teknikle emerse herkesin sütü bebeğine yeter birde sütüm yetmiyor diye düşünürseniz süt üretimini zaten engellersiniz
Önce emziriyordum. Uyuyordu 10 dk sonra ağlayarak uyanıyordu. Sonra mama veriyordum 1 saat uyuyordu.

bende kızımı mama ıle besledım yalnız bır yasında formul mamayı kestım sute gectık ve ek gıda alıyordu zaten.. bence 17 aylık bır cocuk artık mama ıle pure tarzı yıyecekelrle beslenmemelı dıye dusunuyorum. sızde kessenız mı acaba mama olayını ne dersınız?
Bende sizin gibi yaptım. Bir yaşında mamayı bırakıp süte geçtik.

Olmadığında mecbur verceksiniz mama.
Ben birini 6 7 ay emzirdim , bunu da 1 yaşında kesmeyi düşünüyorum yetmeyince napalım , asıl o zaman mi aç kalsın çocuk ?

Bir zamanlar beni ve eşimi anlattın sanki canm ya aynı sorunları birebir yaşadık burda arkadaşlar doktor tavsiyesi demiş orası doğru ama emziren annede bilir bence doyan bebeğini ve memelerinde sütün yetersizliğini benimde oğlum doymuyordu adım gibi emindim memelerim sönüktü zaten hep doğru düzgün sütüm yoktu ne yesem napsam boştu bitürlü dolu dolu emziremedim çocugumu neyse bikaç kez mama yaptım verdim baktım çocuk sakinledi eşim tepki gösterdi seninki gibi hatta mamayı çöpe bile atıyordu vermiyim diye süt emsin sadece diye velhasıl çocuğum aç kalıyordu hep aranıyordu memede süt az oluncada emmek istemiyordu yarı aç yarı tok 3. Ayına geldik kilo alımı o ay 200 gramdı doktor mama verin dedi eşimle çok kötü tartıştım.. çocugum açtı biliyordum yediklerim boğazıma düğümleniyordu bunu ancak çeken bilir velhasıl günde üç kez takviye verdi 60 cc ile çocuk değişti sakinledi.. off herkesin sütü bebeğine yetse keşke çok zor bir durum biliyorum ama sabrer geçiyor biz 21 aylığız şuan öyle böyle büyüyorlar..

Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.
şu yok benim memeler çeşme gibiydi hiç mama vermedim yavrucuğuma diye nispet yapan dengesizler......yesinler.

Sütün yeterli olup olmadığını anlamak için tabiki sağacaksınız
Bebek boş memeyi emer durur ama aç kalır
Ve evet yetersizse formül mama içecek
Eşiniz mama parasının derdindedir büyük ihtimal
Yoksa ne diye dalgaya vursun
Sagarak sutun miktarini anlayamazsiniz.
Ben sagdigimda sutum cok az cikiyor ama emzirirken cocugun genzine kaciyor, agzindan akiyor.
Pompa hicbir zaman bebek gibi ememez ve memede sut bitmez. Hamileymissiniz saglikla kucaginiza alin ve bunlari dusunmeyin simdide

Nedir bu kadınların çektiği çile ya. Kadın hem bebeğe bakmak zorunda hem kocasına. Böyle kocalar bir işin ucundan tutmazlar bir de kenarda durup her şeyi eleştirirler.

Memesinden süt çıkarsın o zaman kocanız onu içirsin çocuğa. Doktor bile desteklemiş mama takviyesini. Kendinizi üzmeyin sakın.

Görüyorsunuz kadınlar burada bile “kocan haklı”, “ay mama önermem hiçç” şeklinde yorum yapıyorlar. Herkes birbirini ezmeye çalışıyor. Anne sütü bile yarış haline gelmiş. Sütünüz olsa tabii ki siz de istemezsiniz mama vermek. Ama yok, aç mı kalsın bu çocuk?

kocan haklı diye ezmeye çalışmıyoruz, kocasının tavrı çok yanlış ama temelde haklı olabilir, çünkü ayda 600 gr alıyorsa mama vememesi gerekiyor. çoğu doktor mamaya gerek olmadığı halde öneriyor halbuki anne sütünün yeterli olduğu durumlarda eğer mama verirse sütü azalacak, örneğin 1 kilo almamış deyip mama veriyorlar. burdaki herkes yardım etmeye çalışıyor.. kilo alımını filan net olarak yazmamış. emen bebeklerin uykusu pek düzenli olmaz zaten ağlaması aç olduğu anlamına gelmiyor

Her 24 saatte bezlerin ağırlığı toplamı bir margarin ağırlığı oluyor mu?
Her gün üç tane 1tl boyutunda kakası çıkıyor mu?
Bunlara cevabınız evetse sütünüz yetmiyor diye bişey söz konusu olamaz.
Eşiniz haklı olabilir, emen bebeğe yoktan yere formül mama vermek ona yapılabilecek en büyük haksızlık.
Sağınca süt gelmiyor yanılgısına da düşmeyin ne olur, sağmak ile onun emmesi bir değil, ben de sağdığımda çok az süt gelir ama bebeğim maşallah persentil tablosunun üstünde gidiyor kilosu da boyu da. Ev tipi makinelerin sağma gücü kısıtlı.
Ayrıca bebekler atak döneminde ağlama krizlerine girerler, diş çıkarması var, uykuya dalamama problemi olabilir o da ağlama krizi yapar, siz gaz sorunu yok sanarken gazı da olabilir.
Bunun dışında bebekler susadıklarında, korktuklarında, uyumak için, üşüdüklerinde, dişleri çıkarken, ağrıları varsa, kendilerini güvende hissetmek için gibi gibi uzayan nedenlerle meme isterler lütfen ondan bunu esirgemeyin.
Bu linki okumanızı öneririm.

http://mhthayat.haberturk.com//hamilelik/emzirme/haber/1034465-sirkadiyen-dongude-anne-sutu-mucizesi

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 48
Benim de sütüm geç geldi. Sağınca da 30-40 cc civarı çıkardı. Bebek sütü biraz daha fazla çeker, ama ağladığı ve memeyi hiç bırakmadığı zaman ben de mama verdim.
Tek farkımız benim eşim daha sık mama vermek ister ben engellerdim tabi.
Arkadaşlarım memeyi bırakmasın diye şırınga, kaşık bir sürü yöntem denerken ben biberon da verdim emzik de.. Çok şükür 4 buçuk aylıkken girip 6 aylıkken normale döndüğü meme reddi dışında sorun yaşamadık.

Eşinize bebeğinizin annesi olduğunuzu onun iyiliğini ondan daha çok düşündüğünüzü söyleyin. Bırakın ne derse desin duymayın.. Gerekirse hehe deyip bildiğinizi yapın. Doktorunuza sorun siz her şeyi..

Emziremeyecegi için bence bir işe yaramaz. Bence kocana al çocuğu oyala madem 2 saat uyuyacağım ben demelisin. Çünkü süt için uyku şart.

Kesinlikle..
Bebeğim fazladan 1 saat uyusa göğsümde sancıyla uyanırdım. O ilk ay geç gelen sütüm göğüs kalkanına akmış olurdu..

Nedir bu kadınların çektiği çile ya. Kadın hem bebeğe bakmak zorunda hem kocasına. Böyle kocalar bir işin ucundan tutmazlar bir de kenarda durup her şeyi eleştirirler.

Memesinden süt çıkarsın o zaman kocanız onu içirsin çocuğa. Doktor bile desteklemiş mama takviyesini. Kendinizi üzmeyin sakın.

Görüyorsunuz kadınlar burada bile “kocan haklı”, “ay mama önermem hiçç” şeklinde yorum yapıyorlar. Herkes birbirini ezmeye çalışıyor. Anne sütü bile yarış haline gelmiş. Sütünüz olsa tabii ki siz de istemezsiniz mama vermek. Ama yok, aç mı kalsın bu çocuk?

+1000
:KK9:

Kizim 20 aylik cok sukur sutum yetti hic mama vermedim hala da emiyo.bence bu cahil dusunceler bitse de gitse artik her anmenin sutu ayni degil cahilce konusup aaaaa sen mama mi veriyosun diyenleri duymayin.doktorunuza sorun eger kilosu yetersizse ac kalacagina verin ne olacak sanki.anne sutu onemli ama yoksa da bebegi ac birakmak cok mu mantikli

Sagarak sutun miktarini anlayamazsiniz.
Ben sagdigimda sutum cok az cikiyor ama emzirirken cocugun genzine kaciyor, agzindan akiyor.
Pompa hicbir zaman bebek gibi ememez ve memede sut bitmez. Hamileymissiniz saglikla kucaginiza alin ve bunlari dusunmeyin simdide
Bu ikinci bebeğim
Kızımda ilk bir ay milletin yüzünden illede emsin diye uğraştım
Ailede çocuk dr var bide güya
Çocuk sürekli emiyordu ama kilo almıyordu
Dr a gittim
Yarım saat pompayla süt sağdırdılar
Yetersiz çıktı
O sütü biberonla nasıl içti
Hala vicdanım sızlar
Aç kaldı yavrum bir ay
Bu defa aynı hatayı yapmicam inşallah

Herkes az çok bişeyler yaşamış anlatmış . Bende kendimden örnek vericem .. benim de çok bilmiş eşim aynı sizin ki gibi yaptı sütüm çok azdı bebek doymuyor belli mama verdirmedi.. ve sonuç sarılık olduk ama hemde nasıl .. 2 gece hastane de yattık ışın aldık .. tabi bebeğim atamadı sarılığı ve doktor tavsiyesi ile mama başladık.. Eğer önceden verse ydim sarılık çok hafif atkatacaktık.. ama bebeğimin rengi 6 ayda zor kendine geldi ... benim ki de herşeye karışır ...şu an da bile aynı ... öle zor ki herşeye karışan bi eş .. kaynana dan beter.. Allah yardımcın olsun senin de
Benim de ilk günlerde sütüm gelmedi, daha hastanede mama verdi ebe. Üç gün boyunca birkaç damla kolostrum zar zor geldi. Minik uç açtırma pompasıyla çektim, kaşıkla verdim onu da. Göğüsler bomboştu. Çocuk sarılık oldu, bembeyaz doğan kuzum bildiğiniz esmer bebek oldu. Mama verdiğim halde önleyemedim sarılık olmasını. Mama ve meme dönüşümlü veriyordum. Sonrao2 sefer emzirip 1 mama derken sütüm az da olsa arttı. Daha sonra doğum ağrıları ve travması geçtikçe sütüm yetmeye başladı, 4 aylıkken mamayı tamamen kestik. 2 ay sadece anne sütü verdim. Oğlum ek gıdayı bir türlü sevemedi. 1 yaşına kadar emzirme ağırlıklı besledim. Toplam 2.5 sene emdi. Yaşadıklarımdan şunu öğrendim: süt gece uykuda artıyor, demek uyumak ve dinlenmek en iyi süt artırıcı. Sağlıklı beslenip, her fırsatta uyursa anneler, çevresinde onu strese sokan faktörleri uzak tutabilirse hayatından, sağlığı da yerindeyse sütü bebeğe yetmeye başlıyor...

Bazı yorumlar gerçekten facia.
Bebek kaç aylık bilmiyorum. Yenidoğan dönemi sonrasında doyma kriteri çişli bezler. Her gün toplam bir paket margarin ağırlığında çişli bezi varsa Bebek doyuyordur.
Sürekli memede olması aç olması anlamına gelmez. Güven duygusu, anne sıcaklığı, huzur istiyordur belki de
Ayrıca emzik biberon sakın vermeyin meme reddi yapar.
Boşuna mama vermeyin bebeğe.
Memelerin yumuşak olması süt olmadığı anlamıma gelmez.
Hatta daha iyi bir şeydir.
Meme dolunca süt üretimi durur.
Bol bol emzirin ki süt bol olsun.

Herkes bazi konulari biliyor olabilir ama bu karsimizdaki kisiyi kirmamizi gerektirmiyor bnde psikolojik danismanim ve yaptiginiz yorumlarin konu sahibini incitebilecegini dusunuyorum
Sizin icin normal cumleler ama gercekten emdiren annenin bu tur cumleler cok zoruna gidiyor bende yasayarak deneyimledigim icin soyledim
Kiracak ne soylemisim.
Bende bu konuda asiri hassassin

Back
X