Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

Hiç kimse güle oynaya mama vermez.
Malesef her kadının vücudu süt üretimi konusunda cömert değil. Kiminin 2. gün akıyor kiminde 1 damla gelmiyor. Emzirme işi yüzde 90 psikolojik. Anne iyi hissetmeyince olmuyor.
Mama verenlerin kolaya kaçtığını sık sık emzirmediği için olamadığını savunan ilginç bir grup var. Benim başımda da vardı.

E Emirimoglum kilo alımı iyi mi bebeğinizin yazdıysanız gözden kaçırdım.
Kilo alimi iyi fakat ilk 3 4 gün sütüm gelmemisti. Bebeğimin tokluk şekeri çok düşük çıkmıştı.sarilik olmasın diye mama verdik ilk günler.ama bebeğim hiç emmekten vazgeçmedi hep emzirdim.maalesef ki sütüm yoktu.burds arkadaşlar beni anlamıyor.situm yok maalesef ki yok.bir memeden anlaşılmaz mı içind e süt olup olmadığı sağınca anlaşılmaz mı? Yok olmayan şeyi ben nasıl var diyebilirim.
Kilo alimi iyiydi en son. 4 kilo doğdu zaten ...

Ben bu işin eğitimini aldım doğum koçluğu ve emzirme danışmanlığı asıl çok bilmiş konuşan sizsiniz yardım etmeye çalışıyoruz yapmadıysan emziremediyseniz sizin beceriksizliğiniz
Birşey sormak istiyorum,
Şimdi ben çok az emzirdim beceriksiz mi oluyorum?

Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.
Hicte kafana takma bebeginin dilinden en cok anne anlar neticede benimde sutum azdi emdikten sonra mama veriodum cocugumun ac kalmasindan mama yemesini tercih ederim insanlara kulagini tika konusup konusup sussunlar bosver cok biliosaniz dogurunda emzirin mama vermeyin de ama esine kizdim dogrusu insan bu surecte esinin yaninda olmali bence takmayin kafaniza

Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
kac aylik ?

Mama ustası bir anne olarak yetiştim konuya.
Şu mama antipatisinden gına geldi.
İlk oğlum hiç emmedi sutu 40 gün aldı ve 17 aylık hala mama yiyiyor.
Keci sutu mamasi kullandık hep.
Kilosu da hiç kof değil hatta cılız bir çocuk, yedikleri boyuna gidiyor bu da düzgün beslendiğini gösteriyor.
Küçük bebegim emiyor fakat bazen sütümün çok az olduğunu farkediyorum, hemen o anlık mama veriyorum.
Tüm gün yediklerime dikkat edip bol su içip sütü arttırmaya çalışıyorum.
Dediğiniz gibi sürekli emmek isteyen bebek olduğunda memede süt kalmıyor bu da doyurmuyor.

Şimdi size önerilerimi sunaym;
Öncelikle sagdiginiz süte güvenmeyin çok daha fazlası vardır.
Ama sabah bebek uyurken daha emmeden sağım yaparsaniz o şekilde sütü hem ölçebilir hem biriktirebilirsiniz.
Bir de geceleri bebeğiniz uyuduktan 2 saat sonra eğer uyanmiyorsa sağım yapın ve bir öğün doyuracak şekilde biriktirin dolapta sonra hop buzluğa.
Her emzirme sonrası 1 bardak su için.
Ben güzel uyuduğum ve sütlaç yediğim günler bol sütüm olduğunu farkediyorum, deneyebilirsiniz.
Kocanıza da iki çift lafım var, doğum kadına ait bir süreç ise bebek beslenmesi de öyle.
Çok biliyorsa kendi emzirsin.
Mama işinin ne kadar zor olduğunu ancak çeken bilir, kimse emzirme yerine mamayi tercih etmez durduk yerde.

benımkı hep mama aldı gayette saglıklı fos kılosu vs de yok, ortalama degerlerde ayınagore sız elaleme bakmayın esınızde cok bılıyorsa alsın kendı emzırsın bakalım sutu yetecek mı???

Mama ustası bir anne olarak yetiştim konuya.
Şu mama antipatisinden gına geldi.
İlk oğlum hiç emmedi sutu 40 gün aldı ve 17 aylık hala mama yiyiyor.
Keci sutu mamasi kullandık hep.
Kilosu da hiç kof değil hatta cılız bir çocuk, yedikleri boyuna gidiyor bu da düzgün beslendiğini gösteriyor.
Küçük bebegim emiyor fakat bazen sütümün çok az olduğunu farkediyorum, hemen o anlık mama veriyorum.
Tüm gün yediklerime dikkat edip bol su içip sütü arttırmaya çalışıyorum.
Dediğiniz gibi sürekli emmek isteyen bebek olduğunda memede süt kalmıyor bu da doyurmuyor.

Şimdi size önerilerimi sunaym;
Öncelikle sagdiginiz süte güvenmeyin çok daha fazlası vardır.
Ama sabah bebek uyurken daha emmeden sağım yaparsaniz o şekilde sütü hem ölçebilir hem biriktirebilirsiniz.
Bir de geceleri bebeğiniz uyuduktan 2 saat sonra eğer uyanmiyorsa sağım yapın ve bir öğün doyuracak şekilde biriktirin dolapta sonra hop buzluğa.
Her emzirme sonrası 1 bardak su için.
Ben güzel uyuduğum ve sütlaç yediğim günler bol sütüm olduğunu farkediyorum, deneyebilirsiniz.
Kocanıza da iki çift lafım var, doğum kadına ait bir süreç ise bebek beslenmesi de öyle.
Çok biliyorsa kendi emzirsin.
Mama işinin ne kadar zor olduğunu ancak çeken bilir, kimse emzirme yerine mamayi tercih etmez durduk yerde.
bende kızımı mama ıle besledım yalnız bır yasında formul mamayı kestım sute gectık ve ek gıda alıyordu zaten.. bence 17 aylık bır cocuk artık mama ıle pure tarzı yıyecekelrle beslenmemelı dıye dusunuyorum. sızde kessenız mı acaba mama olayını ne dersınız?

Doktor söylemeden mama takviyesi kesinlikle yapılmamalı bence. Bi bebeğin ağlamasına bakarak aç kaldı diyemezsiniz. Az uyumuştur, gazı olmuştur, bi yeri ağrımıştır. Artık herkes biliyor ki; bebek emdikçe süt gelir. Göğüs ucundaki uyaranlar bebeğin açlığına göre süt üretimini sağlar.

Kafanıza göre mama verdiyseniz eşiniz sonuna kadar haklı. Amaç bebeğin sütten kesilip kesilmemesinden ziyade, vucüduna formul mama sokmamak.
Bebek mamayı içtikten sonra vurup kafayı yatıyorsa ,demekki açlıktan ağlıyor,eger gene ağlamaya devam ediyorsa gazı vardir yada bir yeri ağrıyordur.Neden dolayi ağladıgını anca mamayi verince görür ve anlar.Valla doktor bile dogumdan sonra bana dediki bu cocuk her ögun 70cc süt alacak gunde toplam 600cc e yakin süt içmiş olaxak,sütünü sağ bak yeterliyse ne ala degilse mamayla tamamla çocugu aç bırakma

Ay bana esimin ailesi neler dedi. Mama cok vermicekmisim kilolu olacakmis bilmem ne bilmem ne.
E yok kardesim sutum. Ac mi dursun cocuk?
Emzirmek iyi guzel de sut yetmiyorsa mamaya ocu gibi bakmanin mantigi yok.

O koca kafalı kocanızı alın da beraber doktora gidin. Doktor söyleşin mama takviyesi gerekiyor diye, o zaman ne diyecek bakalım

Bebek mamayı içtikten sonra vurup kafayı yatıyorsa ,demekki açlıktan ağlıyor,eger gene ağlamaya devam ediyorsa gazı vardir yada bir yeri ağrıyordur.Neden dolayi ağladıgını anca mamayi verince görür ve anlar.Valla doktor bile dogumdan sonra bana dediki bu cocuk her ögun 70cc süt alacak gunde toplam 600cc e yakin süt içmiş olaxak,sütünü sağ bak yeterliyse ne ala degilse mamayla tamamla çocugu aç bırakma
Yahu süt sağıp bakılır mı kaç cc diye? Benim için bunu diyen doktor baştan elenir. Kızım sarılıktan hastaneye yatmıştı 5 günlükken. İlk sağışımda 120 cc çıkarttım tek seferde. Sonra emmediği için maksimum 60 cc çıktı 2 göğsümden de. O zaman benimde hemen mamaya başlamam gerekiyordu. Bu kadar kolay olamaz. Bebeğin beslenmesi için gönderilen bir süt var kadın vücudunda. Mama ile geçiştirdiğin öğün sütün az üretilecek demek bu. Mama verdikçe sütün azalacak, azaldıkça mama vereceksin. Çocuklar için niye 40 gün süresi var? Ancak toparlanıyor. Krndine geliyor, emme gücü artıyor. Kendine güvenirsen ve sütün 1 kere geldiyse gerisini düşünmeyin yahu. Kimsenin doğar doğmaz sütü tavanlara kadar fışkırmıyor. Emzirdikçe geliyor.

Üzülme , zaman zaman babalık güdüleriyle aşırıya gidiyorlar ama bizim analık güdümüzü ve hep yeteöiyorum fikriyle yaşadığımızı unutarak. Herkesin başından en az 1 kez geçmiştir hayır diyen yalan eder emin ol sıkma canını bunu dert yapıp buraya yazdığına göre sen iyi bir annesin içine oturmuş acaba yanlış mı yaptım düşüncesi olmasa buraya yazmazdın diye düşün ve rahatla iyi bir anne olduğuna Emin’im

Yahu süt sağıp bakılır mı kaç cc diye? Benim için bunu diyen doktor baştan elenir. Kızım sarılıktan hastaneye yatmıştı 5 günlükken. İlk sağışımda 120 cc çıkarttım tek seferde. Sonra emmediği için maksimum 60 cc çıktı 2 göğsümden de. O zaman benimde hemen mamaya başlamam gerekiyordu. Bu kadar kolay olamaz. Bebeğin beslenmesi için gönderilen bir süt var kadın vücudunda. Mama ile geçiştirdiğin öğün sütün az üretilecek demek bu. Mama verdikçe sütün azalacak, azaldıkça mama vereceksin. Çocuklar için niye 40 gün süresi var? Ancak toparlanıyor. Krndine geliyor, emme gücü artıyor. Kendine güvenirsen ve sütün 1 kere geldiyse gerisini düşünmeyin yahu. Kimsenin doğar doğmaz sütü tavanlara kadar fışkırmıyor. Emzirdikçe geliyor.
:KK9:

Benim ilk bebegim,şimdi 3 aylik olduk sadece anne sütü alıyor şu an,ama ilk dogdugunda doktorun dedigi aynen buydu,ben çok ağlıyor gazı mı var acaba dedigimde , doktor: "ilk haftada asla bebekte gaz olmaz açlıktan aglar her ögünde 70 bilemedin 60cc vermek zorundasin,sütünü sag bak,o kadar yoksa mama vereceksin" dedigi hala aklımda,eve gittim makineyle sagdim 20cc anca çıkmıştı,bebekte nasil ağlıyor çıldırıyor,hemen eşime formul süt aldırdım,cocuk onu icti vurdu kafayi yatti,ha ben naptim?süt arttıran ne varsa yiyip icmeye başladim,bi yandanda önce emzirdim sonra mama verdim sürekli,bir kaç hafta sonra süt artti,mamayi kestim ama o sürecte mama vermesem süt artsin diye beklesem bebek aglamaktan çatlardi yahu,demek istedigim önce emzirirsin doymazsa zaten bebek aglıyor susturamıyorsun,mamayi verirsin,kendinde süt arttirmak icin bol su,yesillik,taze üzüm,kuru incir,dereotu,humana cay,malt icecegi,özel damlalar var eczanelerde onlardan tüketirsin,bebegide sık sık memene yapıştırır emdirirsin zaten cocugun tek bildigi emmek,emme refleksini canlı tutarsin[/QUOTE]

Kilo alimi iyi fakat ilk 3 4 gün sütüm gelmemisti. Bebeğimin tokluk şekeri çok düşük çıkmıştı.sarilik olmasın diye mama verdik ilk günler.ama bebeğim hiç emmekten vazgeçmedi hep emzirdim.maalesef ki sütüm yoktu.burds arkadaşlar beni anlamıyor.situm yok maalesef ki yok.bir memeden anlaşılmaz mı içind e süt olup olmadığı sağınca anlaşılmaz mı? Yok olmayan şeyi ben nasıl var diyebilirim.
Kilo alimi iyiydi en son. 4 kilo doğdu zaten ...
Kilo alımı ve çişli bez sayısıdır kriter. Arandığında değişik şekilde oyalamaya çalışın. Sanırım iştahlı bir bebek.

Benim ablam iki bebegini de sütü gelmedigi icin mama ile beslemek durumunda kaldı. Bizimkiler simdi geldi 5 yasına, masallah her seyleri normal.

Siz sütünüz geldigi kadar emziriyormussunuz zaten, yetmedigi yerde de elbette mamaya basvuracaksınız.

O insanları da kocanızı da takmayın, beyefendi cok biliyorsa gitsin kendisi emzirsin.

Bebeğin kaç aylık?
Sütün yetmediğinin göstergesi değil memede fazla kalması hele ki ilk 3 ay memeden inmezler.Emdikce de süt üretimi olur bitmez oğlum 11 aylık sürekli memede ama saginca o kadar sütüm hiç cikmaz

Eşinizzz baksin cocuga o zaman siz zadece emzirin. Madem bu kadar bilincli. Ananin agziyla konusma bana dicen. Adim kadar.eminim ki annesi mamaya karsidir o yuzden oda sana onu soyluyordur.

Benim ilk bebegim,şimdi 3 aylik olduk sadece anne sütü alıyor şu an,ama ilk dogdugunda doktorun dedigi aynen buydu,ben çok ağlıyor gazı mı var acaba dedigimde , doktor: "ilk haftada asla bebekte gaz olmaz açlıktan aglar her ögünde 70 bilemedin 60cc vermek zorundasin,sütünü sag bak,o kadar yoksa mama vereceksin" dedigi hala aklımda,eve gittim makineyle sagdim 20cc anca çıkmıştı,bebekte nasil ağlıyor çıldırıyor,hemen eşime formul süt aldırdım,cocuk onu icti vurdu kafayi yatti,ha ben naptim?süt arttıran ne varsa yiyip icmeye başladim,bi yandanda önce emzirdim sonra mama verdim sürekli,bir kaç hafta sonra süt artti,mamayi kestim ama o sürecte mama vermesem süt artsin diye beklesem bebek aglamaktan çatlardi yahu,demek istedigim önce emzirirsin doymazsa zaten bebek aglıyor susturamıyorsun,mamayi verirsin,kendinde süt arttirmak icin bol su,yesillik,taze üzüm,kuru incir,dereotu,humana cay,malt icecegi,özel damlalar var eczanelerde onlardan tüketirsin,bebegide sık sık memene yapıştırır emdirirsin zaten cocugun tek bildigi emmek,emme refleksini canlı tutarsin
Aşağı yukarı 20 günlük falan heralde konu sahibinin bebeği. Onun artık sütünün oturması gerekiyor. Doğumdan sonra 2 3 gün süt gelmediğinde mecburen mama veriliyor. Ama burda artık süt var, yetmediği düşünülüyor sadece.

Süt bence her annenin kanayan yarası. Çok panik yapmamak lazım. Herkes bebeği çok iyi olsun ister. Bunun için en önemli etkenlerde annenin stresli olmaması, bebeğine yetebildiğine inanması. Gerisi kendiliğinden geliyor.

Back
X