Bebek Beslenmesi Mama yerken ağlama ve uyuma sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.407
358
Mersin
Kızlar 54 günlük bebeğim var.3 gündür elini emmeye başlayınca mama hazırlıyorum. Günde 3 kere falan Mamayı içerken ağlıyor 15-20 ml içip uyuyor, kesinlikle uyandıramıyorum. 20 dk falan uyuyor tekrar uyanıyor. Tekrar açım diye ağlıyor, tekrar mama yerken ağlıyor ve yine 15 - 20 dk uyuyor. Bu böyle 3-4 saat sürüyor, sonra normal şekilde mamasını yiyip uyuyor. Uyanıyor yine aynı şey. Normalde meme+Mama gidiyorduk ama mastit olduğum için sütüm çok azaldı, antibiyotik kesti. Çok az emiyor. Gaz içinde günde 3 kez 10 damla nurse harvey's kullanıyoruz. Ama bu ağlama döngüsünün sebebini bulamadık. Mamanın tadı normaldi yinede yeni mama aldık, biberon değiştik, altını kıyafetini değişiyoruz, farklı odada veriyoruz ama yok işe yaramıyor Doktorumuzda şehir dışındaymış, telefonada bakmıyor, ne yapacam bilmiyorum. Yardım edin nolur, öldüm uykusuzluktan ve stresten

Bebek sadece aç olduğu için emmez elini. Emme bebekler için rahatlatıcı olduğundan her türlü stres emme isteği yaratır. Bebeğinizin gaz gibi, aşırı sıcak gibi, pisik gibi, susama gibi farklı bir stresi de olabilir. Doktorunuzun önerdiği sıklıkta bebeği besleyip kalan zamanda yakınlık göstererek oyalamaya çalışın bebeği. Çok beslemek daha çok gaz demektir aklınızda bulunsun.

Kızlar 54 günlük bebeğim var.3 gündür elini emmeye başlayınca mama hazırlıyorum. Günde 3 kere falan Mamayı içerken ağlıyor 15-20 ml içip uyuyor, kesinlikle uyandıramıyorum. 20 dk falan uyuyor tekrar uyanıyor. Tekrar açım diye ağlıyor, tekrar mama yerken ağlıyor ve yine 15 - 20 dk uyuyor. Bu böyle 3-4 saat sürüyor, sonra normal şekilde mamasını yiyip uyuyor. Uyanıyor yine aynı şey. Normalde meme+Mama gidiyorduk ama mastit olduğum için sütüm çok azaldı, antibiyotik kesti. Çok az emiyor. Gaz içinde günde 3 kez 10 damla nurse harvey's kullanıyoruz. Ama bu ağlama döngüsünün sebebini bulamadık. Mamanın tadı normaldi yinede yeni mama aldık, biberon değiştik, altını kıyafetini değişiyoruz, farklı odada veriyoruz ama yok işe yaramıyor Doktorumuzda şehir dışındaymış, telefonada bakmıyor, ne yapacam bilmiyorum. Yardım edin nolur, öldüm uykusuzluktan ve stresten
Endişelenme bebeğin normal döngüsü öyle :) Emiyor olsa da zaten emerken memede uyuyakalacaktı. Uyuyup uyanıp emecekti. Emmek (meme, biberon, emzik, el farketmez) bebeğin doğal ihtiyacı, sadece acıktığı için değil, güvende hissetmek için, korktuğu için, bazen keyifli olduğu için birşeyleri emmek ister. Çünkü o henüz en güçlü dürtüsü emmek olan ve dünya hakkında hiçbirşey bilmeyen bir bebek :)

Back
X