Mamagrofi Sonucum yardim

knry

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
34
9
6
40
Merhaba arkadaşlar, annem meme kanseri atlattı cok ciddi boyutta.bende düzenli olarak her yıl ultrason ve mamagrofi cektiriyorum,mamagrafi sonucumu paylaştım,cok stres oldum lütfen yardımcı olun bu kotu bir şey mi demek?en son 2024 ocak ayinda ultrasonumu cektirmisim, haftaya doktor kontrolüm var ultrason randevusu alicam ama moralim çok bozuldu anlayan varsa yardımcı olursa cok sevinirim

Merhaba arkadaşlar, annem meme kanseri atlattı cok ciddi boyutta.bende düzenli olarak her yıl ultrason ve mamagrofi cektiriyorum,mamagrafi sonucumu paylaştım,cok stres oldum lütfen yardımcı olun bu kotu bir şey mi demek?en son 2024 ocak ayinda ultrasonumu cektirmisim, haftaya doktor kontrolüm var ultrason randevusu alicam ama moralim çok bozuldu anlayan varsa yardımcı olursa cok sevinirim
Sonucunuzun fotoğrafı yok

Sonucunuzun fotoğrafı yok
1000149109.webp
şimdi geldi mi acaba ekledim sanırım, çok teşekkür ederim ,sagolun

Chatgpt ; BIRADS: 0
Bu, görüntülemenin yeterli olmadığını ve ek tetkik gerektiğini ifade eder. Yani mevcut mamografiyle net bir sonuca varılamamış.

Öneri:

Ek meme ultrasonu (US) yapılması istenmiş.

Bu rapor kesin bir tanı koymamış, ancak bazı belirsizlikler (nodüller, asimetri, lenf nodları vs.) olduğu için bir meme ultrasonu ile desteklenmesi önerilmiş. BIRADS 0, çoğu zaman iyi huylu sonuçlansa da, durumu netleştirmek için ileri görüntüleme yapılması şarttır.

Chatgpt ; BIRADS: 0
Bu, görüntülemenin yeterli olmadığını ve ek tetkik gerektiğini ifade eder. Yani mevcut mamografiyle net bir sonuca varılamamış.

Öneri:

Ek meme ultrasonu (US) yapılması istenmiş.

Bu rapor kesin bir tanı koymamış, ancak bazı belirsizlikler (nodüller, asimetri, lenf nodları vs.) olduğu için bir meme ultrasonu ile desteklenmesi önerilmiş. BIRADS 0, çoğu zaman iyi huylu sonuçlansa da, durumu netleştirmek için ileri görüntüleme yapılması şarttır.
Bende chatgbt ye gönderdim ama korktum yine de ,lenf nodu çıkmıştı kol altımda, yine de kanseri vb.durum olabilir mi diye endişe duydum ve sanırım annemden dolayı panik yaptım.bir yandan kanseri vb.sey olsa sanırım mamagrofide de görülür diye düşünüyorum

Sonucunuzda şüpheli bi kitleye rastlanmamış ama bazı lenf nodları var içeriklerimi belirlemek adına ek bir ultrason çekilir. Şüpheli bir şey yok gibi duruyor geçmiş olsun
Cok tesekkur ederim sagolun,biraz hastalik hastasiyimda sonucu görünce elim ayağım titredi,cok tesekkurler

Fibroglandüler artışı tek meme de ne demek acaba korkmaya başladım

Eklentiler

• 1000244815.webp
    1000244815.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 26
Fibroglandüler artışı tek meme de ne demek acaba korkmaya başladım

5 yıldır sürekli baktırıyorum benim o kistlerden bir sürü var ayrıca benimkiler büyük sağda 4 cm. Korkulacak bir şey değil raporunuz temiz. Bırads-3 kisti izliyorlar 6 ayda bir ultrason çekiliyor 1 seneyi geçince hala aynıysa doktor daha çağırmıyor kontrole ama ben yine de gidiyorum takipte kalmak için. Memenizin yapısı fibrokiste meyilli demek ki bu kistler su dolu içi zararsız temiz kistler bırads-3 olan kist 4 olmaz mesela ama bırads 3 takip edilip eğer büyüme değişim görülmezse bırads-2 düşebilir. Bırads sıkalası 4 ve üstü olan kistlere şüpheli diyorlar temiz yani sizinki

Back
X