Bebek Beslenmesi Mamayı toz olarak ek gıdaya katan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ekici_bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
69
2
28
Eskişehir
Merhaba kızlar,
Kızımın kilo alımı normale göre düşük olduğu için ve mama içmeyi de sevmediğinden doktorumuz mamayı çorba yoğurt vs. İçine toz olarak 2-3 ölçek katmamı istedi. Bu şekilde yapan var mı? Hangi mamayı kullanıyorsunuz?

benimkiler prematüre doğdular ben yapmıştım

Teşekkürler cevabınız için hangi mamayı kullanmıştınız?
rica ederim canım.
ilk 7 ay preaptamil + aptamilin proteinli bir maması vardı oğlumun kilo alması yavaş diye verildi 1 kutu ikiside 3 kg ye gelene kadar kullandık adını unuttum 3 yıl önce 140 tl idi. bunu her mamaya küçük bir ölçek ilave olarak katmıştık)
sonraki 3 ay aptamil 2
sonraki 3 ay aptamil 3 + keçi sütü maması (adını unuttum)
sonraki aylarda yine aptamil junior ve inek sütü
12 aylıkken gece beslenmelerini bırakmışlardı
18 aylıkkende mamayı tamamen bırakmışlardı

kızım çok iştahlı değildi o yüzden meyve püresi ve çorbalarına ilave ediyordum toz mamayı ancak ilave ettiğimiz kadarda çocuğa aynı gün içersinde yereli sıvı verilmesi gerekiyordu yoksa böbreklerine dokunabilirmiş.

Evet bol bol su vermemi istedi doktor günde 14-16 ölçek mama alması gerekiyor dedi. 9-12 ölçek arası sıvı olarak içiyo o zman en az 100cc de su içmesi gerekiuo. Onuda içmiyo sanırım.kilo alsın derken zArar vermek istemiyorum

senin bebeğin kaç aylık canım ve seni ne kadar emiyor? doktor 14-16 ölçek mama demiş ya ondan merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…