Bebek Beslenmesi Mandalina kabuğu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozgurruzgar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
733
498
103
35
Merhaba arkadaslar belki konum tasınacak ama sormak istiyorum iki buçuk yasındaki oğlum mandalinayı kabuğuyla yiyiyor hatta bildiniz sadece kabuğunu yemek istiyor soydumda yemiyor sonra bi bakıyorum kabuklu kabuklu yiyor bişey olurmu bi zararı varmı sizce buarada meyveleri yıkıyorum .

Mandalina kabuğunun, kötü kolesterolü düşürücü etkisi, hazımsızlığı azaltılması, bağırsakları çalıştırması ve yüksek dozda C vitamini içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirdiği tartışılmaz. Yapılan çalışmalarda, mandalina kabuğunda bulunan tangeretin denilen maddenin beyin tümörlerinin en tehlikesi olan Glioblastomada tümörünü küçülttüğü gösterilmiştir. Beyin tümörü olan hastalarda günde beş mandalina, bir portakal, bir limon kabuğnun beraber çekilerek, içine çok az bir tatlandırıcı konup tüketilmesinin beyin tümöründeki ödemin azalmasını sağladığı gösterilmiştir.

Mandalina kabuğunun bir zararı yok ama. Bu mandalinaları sarartmak için kullanılan kimyasallar ve mumlama denilen işlem özellikle yıkama ile gidecek bişey değil. Naturel yeşil veya alacalı mandalina alın. Sirkeli suda bekletip bir bezle ovalayarak temizleyin

Mandalina ekşi bu mevsime daha yaa İçinin kabuğundan daha iyi değil tadı Çocuk ondan yiyordur

bahcenizden topladiginiz mandalinalarsa neden sorun olsun ama marketten pazardansa kimbilir ne kimyasallar kullaniyorlar o mandalinalari parlak ve taze tutmak icin..
mandalinalari en azindan bigun onceden sirkeli suda bekletin,mikrobu kiri pasi kirilsin..
benim esim limonun portakalin kabugunu hayatta yemeklere kattirmiyor sirf kimyasal yuk diye..

Teşekkür ederim içim rahatladı enazından :)

Sirkeli suyla yıkayın. Yada sirkeli suda bekletip öyle yıkayın. Dezenfeksiyon şart. Dışına her türlü şey temas edebiliyor malum. Meyvelerin içinde bozulma haricinde mikrobiyal gelişme gözlenmez ama kabuğunda kontamine riski yüksektir. Mikroorganizma veya mantar gelişebilir. Sirkeli suyu aksatmayın.

Bence mandalinayi kabuguyla yiyecegine hic vermeyin yemesin daha iyi yiginla kimyasal sirkede cozmez o kimyasallari

Muzu kabuğu ile yiyen duymuştum..
Kabuk sonuçta bence yedirmeyin..
Ekşi eksi hoşuna gitmiştir sanırım ama bagirsaklarina ağır gelebilir..
Doktoruna sormalı tabi..

uzerindeki kimyasallardan arindirdiktan sonra hic bi zarari yok canim
aksine faydali

Benim yaşıtım bi arkadaş vardı erkek,birlikte büyüdük. O da mandalina, limon hep kabuklu yerdi. Bişey olmaz heralde ama sık sık böyle yerse mideyi bozabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…