Manevi sıkıntılarım,iç huzursuzluğum

istanbul3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
264
0
96
İstanbul
Merhaba,

sizlere akıl danışmak istiyorum.

Baslıgımda oldugu gıbı sıkıntım iç huzurla ılgılı,yanı bılemıyorum ama kendımı mutsuz,huzursuz hıssedıyorum,hıcbır bekledıgım,istedıgım olmuyor,maddıyı bırakın manevı olarak bıle olmuyor,bu benı cok uzuyor,aslında bazı seylerı o kadar canı gönülden ıstıyorum o kadar dua edıyorum kı yınede nafıle.

Atıyorum mesela benım hedefım hayalım hep bankacı olmak bır bankada iş imkanı.onun ıcınde 3 yıldır bıtmeyen su okulumu bıtırmem gerek.tek dersım kaldı onu verdıgım zaman mezun olucagım fakat hayatım nereye yelkenını atıcak bılemıyorum.suan calısıyorum fakat aklımdakı ruhumdakı sektörle alakası yok.bıde suan kı ısımde tek bayanım,yapayalnızım,oysakı ben yalnızlıktan hoslanmayan bır ınsanım,hep kalabalık severım öyle olsun ısterım,burada 2 yıldır calısıyordum,bundan once bir ilçe beledıyesınde asıstanlık yapıyordum,ayrıldım suankı ısıme gectım ama mutsuzum.mecbur katlanıyorum.

Aıle hayatım dersenız babamın ıs sıkıntısı yonunden oda karanlık.gider çok para yok.

Esımın yapısı ve davranısları desen tamamen çöküşte :) yanı bakmayın güldüğüme aslında üzüntüden gülüyorum,sınırden.evlılık cok farklı bıseymıs ben böyle ummamıstım hıc,ıllakı sorunsuz evlılık yoktur ama bızımkıde artık yordu benı.ne bıleyım nısanlıyken benı kırdıgı uzdugu zamanlarda,özür dıleyen adam evlenınce hıc dılemez umursamaz oldu neden cunku ıstedıgını aldı galıba.aynı yatakta yatıyoruz ama bı ınsan bu kadar mı umursuz dusuncesız olur dıyorum kendı kendıme.

ıyıysek haftada 1 2 kere beraber oluruz.ama kavgalıysak hıc yanasmaz beyımız benden bekler heralde bende gıdıpte hıc sımartmam.suan kavgalıyız.mecbur olmadıkca konusmuyoruz.onunla aynı odada oturmuyorum cunku kızgınım.bunu bıldıgı halde de hıc gonlumu almak ıcın tek bır ıyı soz dahı etmıyor.bende buna ragmen o adama nıye yanasıyım kı.bu davranısları benı cok yaralıyor.tamam benımde hatalarım vardır kabul ama bı ınsan nasıl karsısındakı uzdugu zaman gıdıp rahatca uyuyabılır,tv seyderedebılır,rahat olabılır bu bana ters gelen.bazende kendım ettım ıste dıyorum.cok bısey varmıs gıbı ne evlendıysem derdıme dert kattıgımı dusunuyorum,mutluluguma mutluluk degıl.dıceksınz kı hıcmı mutlu oldugun zaman yok var ama mutsuzluklarım bunların ustunu bırak basmayı cıgnerde gecer o derece.offf nyse daha anlatmıyım yoksa bıtmez.

Bazen dıyorum hayattan cokmu sey beklıyorum,istıyorum,istesem ne olucak hıcbısey yolunda gıtmıyor kı dıyorum,bazen de dıyorum oldugu kadar,olmadıgı kader mısalı böyle mutsuz mutsuz dolanıyorum ıste.

ımtıhan dıyorum bazen ama bazende gerçekten oldugundan cok fazla yoruldum,yasım genc ama aklımdakıler,ruhumdakıler,kalbımdekıler benı yaslandıran.

Bunlar hep aklımda,hep mutsuz edıyor bunlar benı,akısına bırakıp devam edıyorum bırsure ama sonra yıne ıcımı kaplıyor bunlar.

Benım ne yapmam lazım,bana bır dua,bırsey ya da ne bıleyım faydasını gorebılıcegım bırseyler onerırmısınız,yada soylermısınız.

Bılıyorum hayatta hıcbırsey 4/4 lük değil ama bende bu kadarını hakedıcek naptım dıyorum kendı kendıme,herşeye ımrenerek bakar oldum,mutlu bır ıste calısana,mutlu bır evlılıgı olana ve en onemlısı anlasabılene arkdas gıbı olanlara,ıyı bır dosta sahıp olanlara ve ve dıye devam eder ıste bunlar.

Benım böyle ıcımı dokup anlatabılıcegım guvenebılıcegım dostum bıle yok.ben gercekten yalnızım.benım cok ıyı anlastıgım bı canım annem var baskada kımsem yok.kocamda olsa ıcımı dokup paylasabılıcegım bır kocam olamadı malsef.hakkımda hayırlısı ne dıyeyım.

sizinde söylediğiniz gibi hayatta hiç birşey 4/4 lük değil evet. mutlu olmak biraz bizim içdünyamızla alakalı galiba. insanlardan beklentilerimizi kestiğimizde mutlu olabileceğimize inanıyorum. 30 yaşımdayım yeni anladım. ben de sizin gibi her şeyi annemle paylaşırım. Şükürler olsun ki onlar başımızda. Eşinize gelince başka kötü huyları yoksa varsın vurdumduymaz oluversin. Siz görmezden geldikçe o kendini düzeltecektir emin olun. biraz zaman...

canım dua demişsin yunus a.s'ınduasını okuyabilirsin.(lailahe ille ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.)iş açısından bankacılık demişsin banka çok yorucu tatlım .çalışanlarının yüzleri hep solgun.benim eşimde 3 yıl çalıştı bankada en sonunda adam dayanamadı istifa etti.bak ben dertlerimi anlatsam sen haline şükredersin.herkesin imtihanı farklı.eşin sana sarılmıyorsa sen sarıl araya soğukluk girdimi iyi olmuyor.herkesin huyu farklı farklı seninki bana benzemez benimki sana.sanmaki dert sadece sende var sendekini nimet sayanlar var diye bir söz duymuştum.

Yasadiklarini cok guzel sade bir dille anlatmissin..anladigim kadariyla baya gencsin ve yeni evlisin...biliyorum rahatlamiyor belki ama herkes hayal kirikligi yasiyor...cevrende gordugun senden coookk iyi oldugunu dusundugun insanlarin bile neleri var...biliyorum buda seni rahatlatmiyor...ama canim inan bana her sey geciyor...sevdigin bir is Allah herkese nasip etsin ama cok insan senin durumunda zamanla duzeliyor bazilarinki..ayrica senin icin hic bir sey gecmis degil...esinle olan sorunlar ...kim yasamadi acaba bunlari diyorum bazen...hissettiklerin cok dogal ama geciyor...zamanla her sey rayina oturuyor...her seyin yoluna girmesimi iste o hic bir zaman olmuyor...Bence cabalamaktan vazgecme elde edebileceklerin icin...gerceklesmeyenleri dusunmek yerine gerceklesenleri dusunmek sanirim insani daha motive ediyor hayata...esinlede eger gercekten cok kirici ciddi sorunla yoksa zamanla evlilik oturunca daha bir rayina oturuyor hersey...

düz dünyası yok derler ya doğru aslında... çevrenize bakarsanız anlarsınız...

mesela kimisinin aile hayatı iyidir ama sağlıkları bozuktur.
kiminin borcu var..
kiminin eşi ile sorunları...
kiminin işi yok sorun eder... kiminin istediği gibi bir işi yok diye..
sorun ararsan herkezde var...

şükür eşimle aram iyi :nazar:. ama iş yerinde sıkıntılarım var
sağlığımla sorunlarım var... ama düzelmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum...
iş yerimi değiştirmek ile uğraşıyorum.
sağlığım konusundada birşeyler yapıyorum...
ama umutsuzluğa kapıldığımda oluyor... ama bazı şeyleri değiştirmekte benim elimde..

mesela sizin sağlığınız yerindeyse aslında mutlu olmanız gereken en büyük nedenlerden biri....

Merhaba,

Baslıgımda oldugu gıbı sıkıntım iç huzurla ılgılı,yanı bılemıyorum ama kendımı mutsuz,huzursuz hıssedıyorum,hıcbır bekledıgım,istedıgım olmuyor,maddıyı bırakın manevı olarak bıle olmuyor,bu benı cok uzuyor,aslında bazı seylerı o kadar canı gönülden ıstıyorum o kadar dua edıyorum kı yınede nafıle.

Atıyorum mesela benım hedefım hayalım hep bankacı olmak bır bankada iş imkanı.onun ıcınde 3 yıldır bıtmeyen su okulumu bıtırmem gerek.tek dersım kaldı onu verdıgım zaman mezun olucagım fakat hayatım nereye yelkenını atıcak bılemıyorum.suan calısıyorum fakat aklımdakı ruhumdakı sektörle alakası yok.bıde suan kı ısımde tek bayanım,yapayalnızım,oysakı ben yalnızlıktan hoslanmayan bır ınsanım,hep kalabalık severım öyle olsun ısterım,burada 2 yıldır calısıyordum,bundan once bir ilçe beledıyesınde asıstanlık yapıyordum,ayrıldım suankı ısıme gectım ama mutsuzum.mecbur katlanıyorum.

Aıle hayatım dersenız babamın ıs sıkıntısı yonunden oda karanlık.gider çok para yok.

Esımın yapısı ve davranısları desen tamamen çöküşte :) yanı bakmayın güldüğüme aslında üzüntüden gülüyorum,sınırden.evlılık cok farklı bıseymıs ben böyle ummamıstım hıc,ıllakı sorunsuz evlılık yoktur ama bızımkıde artık yordu benı.ne bıleyım nısanlıyken benı kırdıgı uzdugu zamanlarda,özür dıleyen adam evlenınce hıc dılemez umursamaz oldu neden cunku ıstedıgını aldı galıba.aynı yatakta yatıyoruz ama bı ınsan bu kadar mı umursuz dusuncesız olur dıyorum kendı kendıme.

ıyıysek haftada 1 2 kere beraber oluruz.ama kavgalıysak hıc yanasmaz beyımız benden bekler heralde bende gıdıpte hıc sımartmam.suan kavgalıyız.mecbur olmadıkca konusmuyoruz.onunla aynı odada oturmuyorum cunku kızgınım.bunu bıldıgı halde de hıc gonlumu almak ıcın tek bır ıyı soz dahı etmıyor.bende buna ragmen o adama nıye yanasıyım kı.bu davranısları benı cok yaralıyor.tamam benımde hatalarım vardır kabul ama bı ınsan nasıl karsısındakı uzdugu zaman gıdıp rahatca uyuyabılır,tv seyderedebılır,rahat olabılır bu bana ters gelen.bazende kendım ettım ıste dıyorum.cok bısey varmıs gıbı ne evlendıysem derdıme dert kattıgımı dusunuyorum,mutluluguma mutluluk degıl.dıceksınz kı hıcmı mutlu oldugun zaman yok var ama mutsuzluklarım bunların ustunu bırak basmayı cıgnerde gecer o derece.offf nyse daha anlatmıyım yoksa bıtmez.

Bazen dıyorum hayattan cokmu sey beklıyorum,istıyorum,istesem ne olucak hıcbısey yolunda gıtmıyor kı dıyorum,bazen de dıyorum oldugu kadar,olmadıgı kader mısalı böyle mutsuz mutsuz dolanıyorum ıste.

ımtıhan dıyorum bazen ama bazende gerçekten oldugundan cok fazla yoruldum,yasım genc ama aklımdakıler,ruhumdakıler,kalbımdekıler benı yaslandıran.

Bunlar hep aklımda,hep mutsuz edıyor bunlar benı,akısına bırakıp devam edıyorum bırsure ama sonra yıne ıcımı kaplıyor bunlar.

Benım ne yapmam lazım,bana bır dua,bırsey ya da ne bıleyım faydasını gorebılıcegım bırseyler onerırmısınız,yada soylermısınız.

Bılıyorum hayatta hıcbırsey 4/4 lük değil ama bende bu kadarını hakedıcek naptım dıyorum kendı kendıme,herşeye ımrenerek bakar oldum,mutlu bır ıste calısana,mutlu bır evlılıgı olana ve en onemlısı anlasabılene arkdas gıbı olanlara,ıyı bır dosta sahıp olanlara ve ve dıye devam eder ıste bunlar.

Benım böyle ıcımı dokup anlatabılıcegım guvenebılıcegım dostum bıle yok.ben gercekten yalnızım.benım cok ıyı anlastıgım bı canım annem var baskada kımsem yok.kocamda olsa ıcımı dokup paylasabılıcegım bır kocam olamadı malsef.hakkımda hayırlısı ne dıyeyım.

neresinden başlasam acaba diye durdum bir an. öyle uzun yazmışsın ki dert görecelidir belki ama biraz da evrenseldir. o bakımdan cımbızla çekip de evet işte şuna üzülmekte haklısın diyemiyorum. başlayalım şimdi:
1.) hayalindeki meslek bankacılık... ütopik bir şey değil..imkansız değil. victoria secrets defilesine çıkmayı hayal etmemişsin. o halde buna ulaşabilmek için kendi dediğin gibi de okulunu bitirmelisin.
2.) ailenin maddi sıkıntıları: bunlar olağan şeyler. sağlık sorun olmasında bir şekilde biter. çok iyimser yaklaştığımı düşünebilirsin ama yaş ilerledikçe hayata daha farklı pencerelerden bakıyorsun ve elindeki en büyük servetin sağlık olduğunu anlıyorsun.
3.) eşin: erkekler böyledir genelde. 2 mutasyon geçirirler nişanlıyken tepetaklak dönerler evlenince yeninden dönüp tam bir dönüş yapmış olurlar ve normal yani eski hallerine dönerler. bir tek seninki böyle değil. ammaa akıllı bir kadın evde çok şey değiştirebilir. bunun için önce negatif kutuplardan uzaklaşman lazım.biraz maneviyata yönelmeni tavsiye ederim sana. inançlarına göre kendince maneviyata yaklaşırsan ruhun huzur bulur.

Şükret bak annen var.Anne gibi kimse bakmaz ana gibi yar bulunmaz.Benim annm bana,eşime düşman neden para için...Çaldık mı çırptık mı hayır iş açtık battık.Beni bankalrdan çok annem üzüyor.Avukatlık olmak yaralıyor ama annemin sözleri hepsinden beter.Çünkü o can.
Benim annem bile yok.

Kendimde buldum senin yazdıklarını...

Merhaba,

Canım, benim annem de yok. Yapayalnızım. Benden kötüsü varmış deyip, bu seni mutlu eder mi?
Bir Rabbim var, ben de Ona kavuşayım diye yaşıyorum/çekiyorum. Gerisi boş.

Back
X