Manik depresif Hastasıyım, Dengesizim :(

belki1gun

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009
263
48
323
İzmir
Merhaba,
Ben bir manik atak hastasıyım. Yani duygularımı ve tepkilerimi hiçbir şekilde kontrol edemiyorum. Ya çökmüş oluyorum ya da dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Bazen balkondan atlasam uçacakmışım gibi hissediyorum bazen toprağa bastığım yer kayacakmış gibi oluyor. Tüm bunlar içinde 5,5 senedir beraber olduğum biri var ve son 2 aydır ara verdik. Ben hiçbir şekilde tepkilerimi kontrol edemiyorum ve hep çok büyük tepkiler veriyorum. Ufak bir konu var diyelim ve ben haklıyım, o konu büyüyor da büyüyor. Bu onu öyle yıprattı ki en sonunda aramıza mesafe koydu. Zaten senelerdir ayrı şehirlerdeyiz. 2 aydır hiç görüşmedik. O ise benim tam tersim, sessiz kendi halinde biri.
2 ay beni hiç aramayınca beni artık sevmediğini düşündüm ve baya büyük bir yalan attım. Onun bulunduğu şehir 24 saat uzaklıkta ve ona yanına geldiğimi söyledim. (babamla yakın şehirlerde yaşadığı için babamın yanına geldiğimi söyledim.) Buna büyük tepki verdi. (çünkü en son yanına gidişimde ailemi çok üzmüştüm ve o ailelerle ilişkimiz yüzünden kavga etmemeliyiz diyor.) Memnun değilim gelmenden dedi.Ama öbür gün msndeyken yanına geleceğim dedi. Halbuki ben orada değildim. Yani ben yine yaptım yapacağımı ve ona dedim ki babam izin vermez vs vs... Ama msnde yazışmalarımızdan beni hala sevdiği kanısını çıkardım, ama halen daha çok soğuk.

Şİmdi size şunu sormak istiyorum: Ben bu Dallasvari oyunları nasıl bırakacağım bu bir. İkincisi de artık uçlarda yaşamak istemiyorum. Bütün hayatım çökmüş durumda bu uçlar yüzünden. Yaz geldiği için yanıma gelmek isteyecek. Bunu biliyorum, ama ben artık onu üzmek istemiyorum. Yengeç burcu ve çok uyumlu biri. Ben o uyumlu insanı bile çileden çıkarmış bir insanım
Nolur yardım edin bana

sevgiyle...

bu sorun sanırım tek başınıza çözeceğiniz bir sorun değil...
en kısa zamanda bir pisikiyatriste görünmeniz gerek...
kendin de söylemişsin tepkilerimi kontrol edemiyorum diye...
eminim ki bir doktor eşliğinde sorunlarınız üstesinden geliceksiniz...

senelerdir o kadar çok tedavi gördüm ki. 7 sene de epilepsi hastasıydım ve artı olarak mani tedavisi görüyordum. Anlamıyorum, bir dönem düzelir gibi oluyorum ama... acaba yanlış doktora mı gidiyorum. bilmiyorum...

öncelikli sorun ilişkin değil senin sağlığın..
kesinlikle farklı doktorlarla görüşmelisin. ayrıca epilepsi hastalığı olan bi tanıdığım var epilepsiyle yaşıyor. sen tedavi oldum derken iyileştin mi tamamen? oldukça zor bir hastalık diye biliyorum. pek çok ilaç kullanılıyor.unutkanlık ve takıntı gibi problemleri var.
ayrıca kesin bi iyileşme sözkonusu olmadığı için ciddi bir ilişkiside olamadı tanıdığımın.

epilepsi hastalığının düzelme diye bir durumu olamıyor, ama ben 10-11 yaşlarında baygınlık geçirdiğim ve sonra hemen ilaç tedavisine başladığım için en son seneler önce bayılmıştım işte. Ve son 2 senedir falan doktorlar ilacı kestiler. Yani epilepsi hastalığı -en azından şimdilik- yok. Fakat 6 ayda bir hala kontrollere gidiyoruz, ama mani hastalığı halen var ve bu bütün hayatımı etkiliyor işte. insanlara karşı çoğu zaman kırıcı oluyorum. sanırım doktorumu değiştireceğim ya da üniversite hastanesine gideceğim.

öncelıkle geçmiş olsun. sana söylenen lafları sözlerı gerçek anlamda dınlemelı ve karşıdakının nıyetını ıyı anlamalısın. ve genelde karşıdakının söyledıklerının altında hep kötu ve ıgneleyıcı şeyler aramaktansa daha ıyımser dınlersen ve anlamaya, empatı kurmaya çalışırsan hem kendını hem de ılışkı kurdugun ınsanı mutlu eder, huzur verırsın. kımse 24 saat hır gur ıstemez, azıcık huzur ıçın alttan almaya sessız kalmaya başlar. bu seferde kendı kendıne konuşuyor gıbı olursun. sana tavsıyem ılışkılerınde, ınsan ılışkılerınde kendını hemen sınır pozısyonuna sokma, rahat rahat duşun ve sakın davran.

doktorunu değiş bencede . üniverstede araştırma hastanesi neticede oda iyi fikir.
umarım en kısa zamanda sağlığına tam anlamıyla kavuşursun. yerimseniben
a.s.

bu kadar uzun süre tedavi oldun ve hala aynıysan muhakkak dr. değiştir..
Allah şifa versin canım ..ruh sağlığı elden gittimi insan hiç bişiden zevk alamaz..

evet, gerçekten bazen kendi kendime konuştuğum duygusunu taşıyorum Bunu deneyeceğim a.s.

ben de kendi kendime konuşurum yerimseniben.. hele bugünlerde bi görsen beni ufff delikafadulden
neyse konu ben diilim tabii.. bak kendi durumunun farkındasın ne güzel.. ilaç da kullanıosundur belki.. ama sadece ilaçla olmaz tabi ki, senin de biraz otokontrolünü geliştirmeye çalışman gerek.. doktorunla konuşsana veya seni birine yönlendirsin öfke terapisi ile ilgili.. faydalı oluyomuş gerçekten..

sen önce kendini hallet de sonra çocuğa odaklan.. yoksa bişi yapamican çok geç olacakkkk

umarım o zamana kadar gitmez

ee, o da biraz sana bakar artık..
değişik bişeyler yaparak başla istersen.. ne bilim güzel bi cd çek, minik bi hediye paketi hazırla, değişik bişiler düşün.. gözündeki kredini arttır ki sana daha çok katlanabilsin yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…