Fakir fukara sevindirin kurtulmussunuz bu var ya size hayatı zindan ederdiSelamlar herkese çok yeniyim site jargonunu bilmiyorum olduğu gibi yazıcam Valla :)
2 senelik bir ilişkim vardı. ben 37 yaşındayım o 35. ikimizde daha önce hiç evlenmedik. son 8 ayımızda bir nişan yaptık. Uzun gitgeller sonucu dün gece bitti.
bu süre içerisinde artık sevgiden mi mallığımdan mı bilemem ama sürekli karşımda sen hatalısın diyen bir adam vardı katlandığım
Hatta kendi yaptığı hataları bile benden biliyordu. Mesela kötü bir şey der , ayıp ettin derim , bana bunu sen dedirttin der.
Ve o kadar zor bir durum ki sürekli kendinizi suçlu hissettiriyor. onun yaptığı olay kapanıyor benim verdiğim tepki konusuluyor.
Dün konustuktan sona bana kutadgu bilig gibi sadece beni suçlayan bir mesaj atmış. ve sadece beni suçlamış. kendini o kadar aklamış ki.
işte ben elimden geleni yaptım. çevreme baktığımda ben 4 4lük bir eşim. sen bunları haketmedin. vs
son 3 haftadır zaten tartışmıştık konusmuyor görüşmüyorduk. annelerimiz konusmuş. ve annesi de sürekli oğlunu savunmuş anneme. hatta o da yeri gelmiş annemi suçlamış. oradan bir de bana sıçrayınca annem gürlemiş tabi. tartışmamışlar ama kadını bastırmış.
su an tamamen bitirdik ama ben b*k gibiyim. tam bir b*k. üzerimde 2 senenin suçluluğu var ve üstelik bunu kabullendirdi bana.
bu işten acil sıyrılmam lazım. elele verelim hadi
ama nası hissedyorum biliyor musun sanki o benden kurtulmuşFakir fukara sevindirin kurtulmussunuz bu var ya size hayatı zindan ederdi
Muhtemelen geri dönecek sakın diyorum aman ha
Selamlar herkese çok yeniyim site jargonunu bilmiyorum olduğu gibi yazıcam Valla :)
2 senelik bir ilişkim vardı. ben 37 yaşındayım o 35. ikimizde daha önce hiç evlenmedik. son 8 ayımızda bir nişan yaptık. Uzun gitgeller sonucu dün gece bitti.
bu süre içerisinde artık sevgiden mi mallığımdan mı bilemem ama sürekli karşımda sen hatalısın diyen bir adam vardı katlandığım
Hatta kendi yaptığı hataları bile benden biliyordu. Mesela kötü bir şey der , ayıp ettin derim , bana bunu sen dedirttin der.
Ve o kadar zor bir durum ki sürekli kendinizi suçlu hissettiriyor. onun yaptığı olay kapanıyor benim verdiğim tepki konusuluyor.
Dün konustuktan sona bana kutadgu bilig gibi sadece beni suçlayan bir mesaj atmış. ve sadece beni suçlamış. kendini o kadar aklamış ki.
işte ben elimden geleni yaptım. çevreme baktığımda ben 4 4lük bir eşim. sen bunları haketmedin. vs
son 3 haftadır zaten tartışmıştık konusmuyor görüşmüyorduk. annelerimiz konusmuş. ve annesi de sürekli oğlunu savunmuş anneme. hatta o da yeri gelmiş annemi suçlamış. oradan bir de bana sıçrayınca annem gürlemiş tabi. tartışmamışlar ama kadını bastırmış.
su an tamamen bitirdik ama ben b*k gibiyim. tam bir b*k. üzerimde 2 senenin suçluluğu var ve üstelik bunu kabullendirdi bana.
resmen sanki benimle yaşamışsın gibi anlatmışsın. tam olarak bu oldu. özgüvenimi kendime inancımı öyle bir aldıki her seferinde kendimi ona laf anlatmaya çalışırken düzelelim derken buldum.Annem narsistik kisilik bozuklugu tanili bir birey, yani ozetle ben bir narsistin elinde buyudum.
Anlattiklariniz ucundan kiyisindan narsizm ile ortusuyor, ornegin, "bana bunu sen dedirttin" detayi cok tipik.
Narsistler, cok iyi magduru oynarlar, asla hatalarini kabul etmezler, hatalarinin suratlarina vuruldugu anda oyle bir karsi saldiriya gecerlerki ne ortada hatali olduklari konu kalir ne de sucluluklari, varsa yoksa ya karsi taraf sucludur ya da karsi taraf narsisti suca itmistir.
Aslinda hepimiz biraz narsistiz, cogumuz hatamizi kabul etmekten kaciniriz ama bu sureklilik arz etmez, cidden bir yanlış yapmisizdir icten ice hatamizi biliriz ama kabul edersek karsi tarafi kaybetmekten korkariz bu yuzden bastirmaya calisiriz hatamizi cunku ozurun kar etmeyecegi durumlar vardir ancak bizleri narsistlerden ayiran nuans sudur, "biz hatamiz icin vicdan azabi cekeriz ve karsi tarafla empati kurabiliriz"
Narsistler empati kurmazlar, sadece kendi benliklerinin var olusuna odaklanirlar, onların benliklerini yaralayamazsiniz.
Eger bir narsist sizi cok sevdigini iddia ediyor ve bu sebeple sizden ayrilmiyorsa bunu kendisinin size sundugu bir lutuf olarak pazarlar ve kendi benliginizin yok olusunu izlersiniz, neden? Cunku bir narsist sizi seviyordur (narsistler sevemezler, sevdiklerini iddia ederler) ancak iki benlik bir koltukta var olamaz. Ne zamanki bir narsist karsi tarafi kaybetmekten korkmaya baslar, elinden gittiğini anlar o zaman ondan âlâ Romeo bulamazsiniz, ancak bu da sizin hata edip geri donus gerceklestirmenize kadar surer, iste o noktada siz savasi kaybedersiniz ve bir daha geri donusu olmaz.
Sakın ama sakın böyle düşünmeyin. Tam bir narsistle birlikteymişsiniz. Ola ki affeder ve evlenirseniz hayatınız kayar. Verilmiş sadakanız varmış çocuk sevindirin.ama nası hissedyorum biliyor musun sanki o benden kurtulmuş
nasıl affederim dönmez ki bu egosuyla bu gururu bu haklılığıyla. he dönse de istemiyorum bu arada gerçekten. çünkü geleceği düşündüğümde, düşünsene çocuğa bişey olacak anası danası hepsi gelip beni suçlayacak. kendini de savunamazsın hepsi haklı çünküSakın ama sakın böyle düşünmeyin. Tam bir narsistle birlikteymişsiniz. Ola ki affeder ve evlenirseniz hayatınız kayar. Verilmiş sadakanız varmış çocuk sevindirin.
Döner:) Emin olun. Benim boşandığım eşim böyleydi hala arayıp yalvarıyor.nasıl affederim dönmez ki bu egosuyla bu gururu bu haklılığıyla. he dönse de istemiyorum bu arada gerçekten. çünkü geleceği düşündüğümde, düşünsene çocuğa bişey olacak anası danası hepsi gelip beni suçlayacak. kendini de savunamazsın hepsi haklı çünkü
20 yıl boyunca nelere maruz kaldım, hayal bile edemezsiniz! Nasıl bana dayandın ve tahammül ettin diyorlar. Ama işin içinde olunca size yapılanı anlamıyorsunuz, boşandım 2 sene olacak nerdeyse, etkisini tam anlamıyla üstümden atmam 1,5 senemi aldı bile diyebilirim. Arkanıza bakmadan kaçın! Ben yeniden doğdum.. Senin kanına girmeye çalışacak, kandırmaya kalkacak.. Bakın hiçbirine inanmayın, şehir ülke değiştirin diyorum yani o kadar.. :)Selamlar herkese çok yeniyim site jargonunu bilmiyorum olduğu gibi yazıcam Valla :)
mesela geçen gün arabayla bir kediye çarptım ve öldüm öldüm dirildim sokaklarda o an . kediyi buldum tedavi ettirdim hatta su an iyileşene kadar annem bakacak. hatta sahiplenecek gibi duruyorama ben bunu ona anlatamadım bile biliyor musunuz ... çünkü duygularımı hafife alır , arabaya bişey oldu mu der ya da kızar diye korktum ve anlatamadım olmadı yani .
bu arada ben iyi bir maaş alıyorum ama o galericilik yapıyor. yanı ne zaman ne kazanacağı belli değil. aynı evde yaşıyorduk. ben kiraya ev giderlerine herşeye ortağım. ama ben maddi manevi onun yanında olmamışım oldu.
onca emek onca hayal hepsi çöp.
bir yetim sevindirin, sadaka verin, iki rekat şükür namazı kılın. Allah sizi kurtarmış.ama nası hissedyorum biliyor musun sanki o benden kurtulmuş
Kurtulmussun cocuk falan sevindirSelamlar herkese çok yeniyim site jargonunu bilmiyorum olduğu gibi yazıcam Valla :)
mesela geçen gün arabayla bir kediye çarptım ve öldüm öldüm dirildim sokaklarda o an . kediyi buldum tedavi ettirdim hatta su an iyileşene kadar annem bakacak. hatta sahiplenecek gibi duruyorama ben bunu ona anlatamadım bile biliyor musunuz ... çünkü duygularımı hafife alır , arabaya bişey oldu mu der ya da kızar diye korktum ve anlatamadım olmadı yani .
bu arada ben iyi bir maaş alıyorum ama o galericilik yapıyor. yanı ne zaman ne kazanacağı belli değil. aynı evde yaşıyorduk. ben kiraya ev giderlerine herşeye ortağım. ama ben maddi manevi onun yanında olmamışım oldu.
onca emek onca hayal hepsi çöp.
çünkü annesi oğlum haklı demek için sürekli annemi darlamışYani bu yaştaki insanların ilişkisi için anneleri niye tartışır ki?
resmen deccal gibiler dimi. 20 sonunda iyi kurtulmuşsunuz gerçekten ben 2 seneyi temizlemeye çalışırken sizinki büyük başarı hikayesi olmuş. nefret kusuyor bana her saniyesinde ayol ne dönmesi :)20 yıl boyunca nelere maruz kaldım, hayal bile edemezsiniz! Nasıl bana dayandın ve tahammül ettin diyorlar. Ama işin içinde olunca size yapılanı anlamıyorsunuz, boşandım 2 sene olacak nerdeyse, etkisini tam anlamıyla üstümden atmam 1,5 senemi aldı bile diyebilirim. Arkanıza bakmadan kaçın! Ben yeniden doğdum.. Senin kanına girmeye çalışacak, kandırmaya kalkacak.. Bakın hiçbirine inanmayın, şehir ülke değiştirin diyorum yani o kadar.. :)
bir narsistle yaşamaya o kadar alışmış ve öğrenmişimki dımdızlak kalmışım gibi hissediyorum. o kadar baskıcılar ki yoklukları da bi boşluk sanki. bir ara 4-5 ay ayrıydık. o zaman döndü. e tabi seven ben şak diye barışıverdim. o zaman yaptım en büyük hatayı. ne güzel temizlenmişsin arınmışsın ak git dimiBen 6 yillik iliskimdeki kisinin narsist oldugunu sonunda gitmeye basladigim psikiyatristten ogrenmistim. Ve oyle bir aydinlama yasadim ki. Narsist kurbanlari diye bi sayfa vardi hala var mi bilmem, onu okumustum ve taslar oyle bi yerine oturmustu ki yillarca uzerimde yasayan bir parazitten kurtulmustum sanki. Sadaka verin ve sakin donmeyin bu kisiye. Genelde narsist konusu gorunce hemen taniyorum ve yorum yapmadan duramiyorumonlarsiz hayat cok daha güzel
Not: barismak icin her yolu deneyecek.
ya evet işte delirdiğim kısım o hiç dönüp bir insan demez mi ya bu kız neye isyan ediyor ne hissediyorSakın barışmayın, kurtulduğunuza şükredin. Böyle sadece karşısındaki insanı suçlayandan hayır gelmez. Sen bana bu lafı dedirttin demeyi biliyor ama ben ne yaptım da sen bu raddeye geldin demiyor. Oh ne ala memleket. Kaç yaşına gelmiş, sorunların sorumluluğunu almak yerine sürekli bir suçlu aramış. Simit ayran dağıt bacı bence, şükür sadakası
Bu arada böyleleri kesinlikle geri dönüyor. Hatamı anladım, değiştim diyerek ikna etmeye çalışacak. İnanma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?