- 22 Haziran 2022
- 2.681
- 1.074
- 63
- 31
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
Annemi kaybettim o sırada tamamen hayata ara vermiştimMaddi durum sebebi ile mi ? Mutlaka gitmeye çalış ama lütfen.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annemi kaybettim o sırada tamamen hayata ara vermiştimMaddi durum sebebi ile mi ? Mutlaka gitmeye çalış ama lütfen.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Çok travmatik bir olay cidden. Ama hayata bir yerlerden tutunmalıyız her zaman. Sen de bunun için çabala.Annemi kaybettim o sırada tamamen hayata ara vermiştim
Peki bu sözlerden sonra o çalışmayan koca baba parası yiyip zerre rahatsız olmayanlar iş bakmaya başlayacak mı
Merhaba kızlar,
Hayata bakışım çok değişti. Üniversiteye başladığımda ne büyük hayallerle geldim ve kendine güvenen giyimine özen gösteren sıcak samimi insan ilişkileri iyi olan araştıran sosyalliği seven bir genç kızdım. Sonrasında anne babam boşandı. Ben birinci sınıftım. Tüm hayatım yıkıldı. Sürekli evde annemi düşündüm gitmek yaptım her hafta eve. Üni hayatım kötüye gitmeye başladı derken ben eski erkek arkadaşımla tanıştım bana bu süreçte inanılmaz destek oldu ancak sonradan farkettim ki bir manüplasyonun içindeyim. Aslında başlarda bulutların üstündeydim ancak sonra sonra hep fikir ayrılıkları yaşadık. Bense onu çok sevdiğimden ve maddi manevi desteğinden onu babam yerine koyduğumdan asla ayrılmadım çünkü bunu düşündüğümde asla onsuz yapamıyordum. Bu süreçte konularımda geçen psikolojik ve fiziksel şiddettedir katlandım. Aramız iyi olsun aman bozulmasın onu sinirlendirmeyeyim dedim oradaki en büyük desteğim elim ayağım yanımdaki tek kişiydi. Ancak ben ben gibi değildim. Ondan başka hayatım yok gibiydi. Şimdi ise çalışmak istemeyen ev hanımı olsam kendimi yormasaydım sosyal olmak istemeseydim kimseyle muhabbet etmeyip kendi halinde o ne derse onu yapan ve onun yanında mutlu olan biri olsaydım diyorum. Kariyer falan hiç gözümde yok oysaki güzel bir mesleğim olmasına rağmen. Oysaki onunla o dönem ne kavgalar etmiştim sırf kariyer merakım yüzünden. Şimdi hiç mutlu olamıyorum. Dengem yönüm şaştı. İnanmadığım doğruları savunuyorum. Kendime istediğimi alabiliyorum özgürüm şimdi ancak kafamdaki sorulardan acabalardan asla kurtulamıyorum. Umarım beni anlarsınız.
Peki bu sözlerden sonra o çalışmayan koca baba parası yiyip zerre rahatsız olmayanlar iş bakmaya başlayacak mı
Koca parasıyla hava atan, dengesiz akrabam olan bir kızı sildikten sonra attığı story:Şu an bu yaşadığınız hayatı tercih etmeseydiniz olacağınız kişi eşim kalp ben, ben kalp eşim, onun parası benim param, benim param onun parası diyen bir insan olacaktınız. Hala kafanızda sorular var mı? Kaldı mı?
Siz nereye ya, duvarları falan kemirmek istiyonuz sanırım . Hele bi tanenizde koca bile yok bakacak.
aşıktım ve herkes bizi çok yakıştırıyorduYani... Ne denilebilir ki sanki karşında Allah var öyle bir yazmışsın hiçbir şey gözümde yok falan, anan değil baban değil kocan değil... Elin adamıyla biraz güzel zaman geçirdin ve ihtiyaçlarını karşıladı diye bu kadar bağlanmak büyük acizlik. Şiddetin her türlüsüne nasıl katlanırsın senin şerefin kadınlık onurun yok mu? O kadar mı bitiksin? İçinde bulunduğun durumu kendine nasıl yakıştırabiliyorsun hayretler içinde kaldım.
çok haklısınız ancak ayrıldıktan sonra çok çabaladı peşimden koştu ben de başımı dik tuttum. aslında biraz daha şans versemiydimin pişmanlığı bu.Konu başlığı ve içeriği alakasız olmuş zira başa çıkılacak bir durum kalmamıs ki ortada,ilişki bitmiş, adam belki yeni sevgilisi ile evlilik yolunda.
Öte yandan meslek sahibi olabilirsiniz, çalışmak istemeyebilirsiniz bu da bir tercih tabi ki ama bunu kendiniz istediğiniz için yapmalısınız,eşim/sevgilim çalışmama izin vermiyor şeklinde değil. Emin olun sevgilinizle ayrılmamış,evlenmiş olsanız ve onun isteğiyle çalismıyor olsaydınız şu an acaba çalışsaydım paramı kazansaydim nasil olurdu diye düşünecek belki pişman bile olacaktınız kabul ettiginize.
aşıktım ve herkes bizi çok yakıştırıyordu
Gidin barışın o zaman, onun işinde çalışın veya çalışmayın . Eşinizin parası fazla fazla yeter , zengin koca sonuçta . Şiddet gösterirse arada alttan alırsın, sinirlendirme lütfen o zaman vurmaz sana. Ne derse de tamam dersen psikolojik şiddete de gerek kalmaz. Hep söz dinlemedigin için hazır peşinden de koşmuş senin. İstediğinizi yazdım hadi gidip yapıp bir sene sonra boşanınçok haklısınız ancak ayrıldıktan sonra çok çabaladı peşimden koştu ben de başımı dik tuttum. aslında biraz daha şans versemiydimin pişmanlığı bu.
Ama ılımlı yaklaşılacak ne var ki konunuzda?Ben burda kendi konularıma benzer bir çok konu okudum. Bazılarında barışma üzerine tavsiyeler yada şöyle yapsanız oda şöyle yapsa orta yol bulsanız gibi şeyler okudum ama benim konularımda ılımlı yaklaşan neredeyse yok gibi. Benim mi gözüm kör olmuş acaba.
Yukarıda yazdıklarımı dikkate alın bence. Can çıkar huy çıkmaz maalesef. sizi olduğunuz gibi sevip kabul eden,kısıtlamayan ,kararlarınıza saygı duyan biri ile tanışırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınızçok haklısınız ancak ayrıldıktan sonra çok çabaladı peşimden koştu ben de başımı dik tuttum. aslında biraz daha şans versemiydimin pişmanlığı bu.
meslektaşım bu arada siz kaç yaşındasınız evli misiniz nerede çalışıyorsunuızİnanmıyorum, açıkçası inanmak istemiyorum. Aynı meslekten olduğum biri nasıl bu kadar boşkafalı olabilir
Sen bir adama sebep işini kenara atacaksan da, oturup ev hanımı olsam mı diye ciddi ciddi düşünüyorsan da senden hiçbir şey olmaz, hele ki mühendis hiç olmazRica ediyorum kendine gel ve aklını başına al o şekilde davran.
Mühendis kendi şirketi var.Eşiniz ne iş yapıyor oda özel de mi
Bakış açınıza hayran kaldımZamanını keyiflerini 7-8 bine satmak zorunda değilsin
Ben de tercih etmiyorum mesela
Ha sıradan bı meslek değil de doktor mimar, branşı güzel bir mühendis veya eczaciysan ev hanımi olma derdim, diğerlerini meslekten saymıyorum
Hiç bişey olamadığindan tutunulmus meslekler bence diğer meslekler![]()
zaten özgüvenim yok ama kendimi biliyorum üniye başlamadan önce ben çok özgüvenli biriydimBelki kene gibi onun bunun üzerinden geçindikleri için biraz rahatsız hissederler o da bi şeydir. Geçimini başkası sağlarken asla özgür ve özgüvenli olamazsın. Ama bu mentalitede insanlar zaten bi hayata sahip olamıyor onlara bakım veren her kimse bir pislik gibi sıkılıp sümkürüp attıklarında kakalak gibi kalıyorlar ortada. Kalmamak için hemen başka birine yapışıyorlar sonra.. ondan ona ondan ona...
çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız amin. sizde karışma karışmama durumları oluyor muydu yoksa sizin her kararınıza saygı duyuyor mu? eşinizin şirketi ne üzerine?Mühendis kendi şirketi var.
Kadınlar çalıştıkları ortam nedeniyle depresyona girebilir. Mobbinge maruz kalabilir. İşinden veya çalışma hayatından iş arkadaşlarıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle uzaklaşabilir. Ya da hiç iş bulamayabilir. Ama kadının önünde iş fırsatları, güzel de mesleği varsa evde oturayım eşim kazansın ben de her dediğini veya yaptığını kabullenmeliyim düşüncesini doğru bulmuyorum. Bu fikrin özgürlüğünü satmak olduğunu düşünüyorum. Ama kadının çalışmasının önünde başka engeller vardır. Sağlık sorunları, çocuklarını kimseye bırakamama gibi sebepler olabilir. Bakıcı ve kolej ücretleri de neticede aldı başını gidiyor. Alınan maaş yeterli olmadığı için insanlar çalışmaya ara verebilir. Bunlar doğal sebepler. Ama siz daha yolun başındasınız ve güzel bir mesleğiniz var. Hiç bir adamın arkasından üzülmeyin önünüze bakın.
Anneniz vefat etmiş. Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.
Ara demiştim sana adamı. Bence bunu yapmalısın. Senin dik durmakta falan gözün yok. Git evlen, evde otur, çocuk doğur, burnunu dışarı çıkartmasın herif, denizi unut ama rahat bir hayatın olsun. Oğlun olursa adını Ebubekir Mert koy , çünkü hatrım kalır.Peki bu sözlerden sonra o çalışmayan koca baba parası yiyip zerre rahatsız olmayanlar iş bakmaya başlayacak mı
Keyfi kaçmış ama , epey kaçmış, işin komiği saklayabildiğini düşünüyor ahahahah.Koca parasıyla hava atan, dengesiz akrabam olan bir kızı sildikten sonra attığı story: Eki Görüntüle 3110915
Şu an kuduruyorum, ben niye zirvede değilim![]()