Manipüle edilmekten ciğeri solan insan

İlişkilerden çıkardığım derslere baktığımda; kendini öven insana şüpheyle yaklaşmayı, bir olayda hemen acındırma moduna giriyorsa, geçmiş travmalarını öne atıyorsa, sizin üzerinizde hakimiyet kurmaya ufaktan başladıysa, farklı bir fikir söylediğinizde hışımla çıkışıyor en doğru benimki moduna giriyorsa, bir olayda özür dilemek yerine tamam ya diyerek geçiştiriyorsa bu halt olmuyor ilişkiden. En en önemlisi geçmiş travması olduğunu öne sürerek manipüle edenden uzak durun.

İkili ilişkilerde fazlasıyla manipüle olanınız var mı ? Nasıl kurtuldunuz bu edilgen durumdan?
Günlük hayatta fazlası ile manipüle ile karşı karşıyayız. En basitinden “artık evlensen mi” diyen ailemiz bile bu ufak aslında kötü niyeti olmayan cümlede bizi manipüle ediyordur. En güzel baş etme yöntemi, umursamamak ve gerekiyorsa duymazdan gelmektir. İkili ilişkiden kastınız eğer sevgililik durumu ise, ilişkinizi gözden geçirmektir. Biraz daha konuyu açarsanız daha çok yardımcı olabiliriz

İkili ilişkilerde fazlasıyla manipüle olanınız var mı ? Nasıl kurtuldunuz bu edilgen durumdan?

Manipulasyon şimdiki ismi. Önceden gaza ya da dolduruşa getirme denirdi. Ben haksızlığa gelemem. Sadece kendime karşı değil herkese karşı öyleyim ama anladım ki sonu yok.

Cevabı basit aslında dinlemeyeceksiniz, dinlediyseniz de ciddiye almayacaksınız.

Sokrates'in 3 aşama kuralı var. Okuyun isterseniz.

Manipulasyon şimdiki ismi. Önceden gaza ya da dolduruşa getirme denirdi. Ben haksızlığa gelemem. Sadece kendime karşı değil herkese karşı öyleyim ama anladım ki sonu yok.

Cevabı basit aslında dinlemeyeceksiniz, dinlediyseniz de ciddiye almayacaksınız.

Çok dolduruşa geldim ya hatırlamak bile istemiyorum

Çok dolduruşa geldim ya hatırlamak bile istemiyorum

İşte o nokta da sorun sizde (ve bende de elbette)
Kişiler sizi kolayca yönlendirememeli.

Çok sevdiğim bir dostum bana "her ne olursa olsun sinirle, dolduruşla, başkasının lafıyla harekete geçme. Bir gece üstüne yat (bir gün geçsin) sonra yap ne yapacaksan" dedi.

Ani tepkiler sonra üzüntü veriyor.

İşte o nokta da sorun sizde (ve bende de elbette)
Kişiler sizi kolayca yönlendirememeli.

Çok sevdiğim bir dostum bana "her ne olursa olsun sinirle, dolduruşla, başkasının lafıyla harekete geçme. Bir gece üstüne yat (bir gün geçsin) sonra yap ne yapacaksan" dedi.

Ani tepkiler sonra üzüntü veriyor.
Yüzleşmek en iyi tedavi ve ben yüzleşmek istiyorum artık

Manipülasyon denilince akla hemen narsistlerin yaptığı "love bombing", "ghosting" gibi yöntemler geliyor. İşin aslı daha gizli, daha sinsi bir biçimde sözlü yap da davranissal yöntemler var. Ve herkes bir şekilde karşısındakini ufak ya da büyük manipüle etmiştir. Manipüle eden olmak da, edilen olmak da çok yorucu, boğucu
Öncelikle benim kimim diye sorup, kendi zaaflarını, seni manipüle ederlerken ki cikarlarini bul. İkili ilişkilerde manipülasyon diye şahane kitap vardı onu oku.
Bir insan hep magdursa mağdurun da o işten cikari, zaafları vardir.

Back
X