Manipüle

BenSelin

Muhteşem üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2023
2.312
4.615
63
25
Selam arkadaşlar öyle doluyum ki çocukluğumdan beri sürekli eleştiren bir annem var o zamanlar asla kızmıyordum ama şuan çok yaralıyor . Evliyim bebeğim var evimiz 5 dakika falan ve hala geliyor beni giyimimi , temizligimi yemeklerimi eleştiriyor. Hiçbir şeyden memnun değil çocuğum 2 ay kuvezde yattı bu esnada sütüm kesildi emziremedim onu bile beceremedin çocuk besinsiz kaldı diye burnumdan getirdi evime gelir heryeri inceler mutlaka bir pis yer bulur balkon veya cam kenarında söylenir durur halbuki kendi hiç hiç düzenli derli toplu değildir . Bugün kendime bol.bir eşofman aldım çok uçuk bir fuşya renk aay bune böyle ne zevksinsin evde bile giyilmez balkona falan çıkayım deme gülerler sana dedi durdu beni delirtiyor yolda yürürken ya dik yürü hızlı yürü bak şu kız gibi alımlı yürü diye komut verip duruyor . Delirmek üzereyim anne hakkı diye diye susuyorum bizi çok fakirlikte ve sinir hastasi bir babanın yanında büyüttü yemedi yedirdi giymedi giydirdi diyorum ama hayat enerjimi bitirdi benim ne yapmalıyım

Annen diye susma sustukça dozajı hep artar, tepkini göster. Anne böyle yapacaksan gelme de. İçine attıkça psikolojik olarak yıpranırsın. Ya da böyle yapamam diyorsan alttan alttan sende ona onun taktiği ile karşılık ver onu sürekli tekken veya insan içinde aşağıla, dalga geç, suçla(aslında insan içinde aşağıla demezdim ama çocuğunuz küvezde kaldığı için bile sizi suçlayan bir kadın bence hakettiği muamele bu).

Ah işte. Bende benzer durumdayım. Arkadaş vs olsa sil at demesi kolay. İş aileye gelince atsan atılmaz satsan satılmaz derler ya. Bende de durum bu. Ama açıkça konuşmayı deneyebilirsin iletişim kurmaya açık bi insansa. Eleştirilerin beni olumsuz etkiliyor her aklına geleni söylemek zorunda mısın de. Evli değilim bebeğim yok ancak yeni annelere en çok ananneler babanneler yükleniyor sanırım. Çocuğun için en iyisini sen istersin şüphesiz. Sütün kesildiği için seni suçlayan bi anne seni suçlamak yerine yanında olup moral verebilseydi zamanında belkide sütün keailmezdi.

Güzel canım anneler şikayetlenmeyi hiç bırakmazlar ki
Benimki de şey der. Bekarken yerden bardak kaldırmıyordun ,kendi evinde kırıntı yok. Bütün garezin banaymış
Yada aynen bi kıyafet aldıysam ooo çok güzel dediğini hiç duymadım. Şurasıda şöyle olsaymış burasıda böyle olsaymış
Ama çocuklu travması sayılabilecek bi olaylarımız yok.
Acaba geçmişten yaralı oldugun için canın daha çok acıyor olablir mi

Anneniz sizi sevseydi sinir hastası bir adamla aynı evde büyümenize izin vermezdi, belli ki narsist bir kadın, bence görüşmeyin gitmeyin gelmeyin...

Benim teyzelerim böyledir. Ağzımla kuş tutsam niye burnunla tutmadın derler. Yapısal bir şey galiba. Çok aldırmıyorum. Sen de çok kulak asma.

Annen kurban olarak ezilmiş , kendinden güçsüz seni görmüş,şimdi de o seni eziyor. Anne hakkı böyle bri şey değildir. Ya mesafe koy ya tersle. Yarın senin çocuğuna da aynısını yapar, ağrına gider.
Hiç öyle 'ona yapamaz' falan deme. Kendini ezdiren cocugunu da ezdiriyor. Binlerce örneği var herkesin çevresinde

Kendi sınırlarımızı belirlemedigimiz icin oluyor bunlar. Ve icsellestiriyoruz. Anneniz bu yastan sonra değişmez. Değişmesi gerektiğinin de farkına varamaz.
Youtube de Tülay kök sınırlar egitimi videoları var. Biraz rahatlatır ve nasıl davranman ve onemsememen gerektiğini anlatıyor. Beyhan budak ve Tuba dadasoglu videoları da harika.

Anne atsanız atılmaz.Benim annem vefat etti.Boyle diyalogları mis olmadı.Annem öldükten sonra ben pasaklı biri oldum.

Kesinlikle sınırlarını çizmen gerekiyor yoksa ruh hastası olursun öyle bir hale gelirsin ki don alırken bile ona sormak zorunda hissedersin kendini. İlk başlarda eleştirilerine cevap verme. Sonra ben öyle uygun gördüm aldım yaptım vb söyle. En sonda bu benim zevkim veya tercihim canım öyle istedi vs dersin. Bir süre sana küser gönül koyar ama böyle küsmelerde falan asla geri adım atma. Gayet mesafeli ol.
Ben de yıllarca bunu yaşadım. Giydiğim kıyafetten taktığım takıya kadar evlerimiz ayrı olmasına rağmen, eşyaların yerlerine yatma kalkma saatime kadar yaptığım yemeğin yanına koyacağım salata mı cacık mı ona kadar her şeye burnunu sokardı. Şu anda yan binada olmasına rağmen ben davet etmedikçe asla gelmez ve bana veya evime yaşamıma asla bir şey söyleyemez.aramız da gayet iyi ama mesafeli. Bu konuda uzmanlaştım. Tülay kök ün sınırlar videolarını mutlaka izle. Ben o kadını izledikçe aydınlanma yaşadım.
Bu tarz anneler çocuklarını birey olarak değil, kendilerinin bir uzantısı olarak görüyorlar.

Mesafe koymak iyidir.
Annelik hakkı vs diyecekler olabilir. Lakin anne babaya emanet edilmiş çocuklarız sadece bu dünyadaki her anne babanın görevi evlatlarını iyi bir insan olarak yetiştirmek.
Kibir,ego, aşağılama,dibe cekmek, olumsuz konuşmak vs. kimseye anne baba olfugu için böyle bir hak verilmemiş. Had ve sınır bilinmesi gerekiyor hele ki evli birisiniz artık kendi ailenizi kurdunuz. Geç olmadan sınırınızı çizip mesafenizi koyun.

aynı benim annem biz napıcaz böyle ya. benim gittiğim yere de karışıyor.

anlamıyorlar ne yazık ki. bende de var aynı model

Benim annemde oyle enerji emici diyorim bn ona uzak kalmak durumum yok ama .artik takma diyorum oda oyle nabacan kac kere konustik duzelmemek icin direniyor basa sariyoruz her gun offf dedim sistim en son .biz 24 saat beraberiz en azindan evnz ayri

Anneniz kendi yetersizliklerini, kendi değersizlik hissini, kendi olmamışlığını birebir size yansıtıyor.
Sinir hastası babanız eğer tüm bunları zamanında ona söylemişse, kendinde açılan yaraları size yüklemeye çalışıyor sanırım.
Beceriksizsin, zevksizsin, çirkinsin, yetersizsin vs vs vs

Birlikte terapi almaya yanaşırsa mutlaka bir deneyin derim. Anneniz sizi düşmanı bellemiş gibi. Adamı bırakıp gidememiş olmasının sorumluluğunu size yüklemişse (klasik "çocuğum var boşanamam" kafası), tüm bunların acısını sizden çıkarmaya çalışıyor olabilir.

Not: İngilizceniz varsa google'da "hostile parenting" araması yapmanızı öneririm.

Canım neden 5 dak mesafede ev kurdun. İmjan varsa uzaklas. İmkan yoksa azalt görüşmelerini

Aynen.
Dilediği gibi hakaret edebilmek mi anne hakkı?

aynı benim annem biz napıcaz böyle ya. benim gittiğim yere de karışıyor.
Söylemeyin. Benim ailem de aynısı. Çoğu seyimi bilmezler. Mesela, arkadasıma gittiysem dısarıdayım derim ya da bankadaysam birazdan evde olurum derim. Yani konuşuruz ama içeriğini öğrenemezler. Misafirim varsa mesela aksam doluyum derim Hayatınızdan naklen yauın yapmayın. Ben sırf ailemle aynı sehirde olmamak için iş secimimi buna göre yaptım. Asla onlarla tatile vs gitmem.. Demem o ki düzeninizi bu sekilde kurun. Carsıydı pazardı beraber yapıp beraber oturup kalkarsanız matkap gibi oymaya devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…