mantar enfeksiyonu iyileşmeyen tek ben miyim?

Eşiniz de tedavi oldu mu? Eğer olmadıysa siz ne kadar ilaç kullansanız tekrarlayacaktır. O yüzden birlikte tedavi olun. Hamilelikten dolayı da olması normal. Beslenmenize dikkat edin şekerli ve karbonhidratlı şeyler yememeye çalışın. Hamilelikte yapılıyor mu bilmiyorum ama kültür testi yaptırın belki başka enfeksiyon tetikliyordur. Geçmiş olsun 🙏🏻
Çok sağol un kültür testi yapıldı üreme yok çıktı testte. Eşimlede bu mantar dan beri beraber olmuyoruz zaten. Doktorlar hamilelikte tedavi kısıtlı değip geçiştiriyor napcağımı sanırdım hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim

Çok sağol un kültür testi yapıldı üreme yok çıktı testte. Eşimlede bu mantar dan beri beraber olmuyoruz zaten. Doktorlar hamilelikte tedavi kısıtlı değip geçiştiriyor napcağımı sanırdım hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim
Imm anladım ama dediğim gibi onun da ilaç kullanması gerekecek. Bir de iç çamaşırlarınızı falan ayrı yıkayın en az 60 derecede ve ütüleyin. O bölgenizi kuru tutun. Akıntınız çok oluyorsa sürekli iç çamaşırı değiştiremiyorsanız günlük ped yerine kağıt havlu koyun onu değiştirmek daha kolay oluyor ve parçalanmıyor. Hamile olduğunuz için pek bir şey diyemiyorum ne yemeniz ve içmeniz gerektiğiyle alakalı. Bol bol probiyotik tüketin. Şeker ve karbonhidrattan uzak durun. Kefir yoğurt sirke turşu bunları bol bol tüketin bebeğe zararı yoksa. İyi gelen bitki çayı da oluyor mesela aynısefa, kızılcık suyu gibi. Ama hamile olduğunuz için doktora danışmadan kullanmayın ben bilmiyorum bi zararı var mı yok mu.

Bir de doktorunuza propolisi sorun. Suda çözüneni belki kullanabilirsiniz. Bağışıklığınızı güçlendiriyor ve mantara, enfeksiyona da iyi geliyor. Yalnız düzenli kullanmak lazım. Ama yine de doktorunuza danışın bebek için risk var mı yok mu diye.

Bir de doktorunuza propolisi sorun. Suda çözüneni belki kullanabilirsiniz. Bağışıklığınızı güçlendiriyor ve mantara, enfeksiyona da iyi geliyor. Yalnız düzenli kullanmak lazım. Ama yine de doktorunuza danışın bebek için risk var mı yok mu diye.
Dediklerinin hepsini hatta daha fazlasını yapıyorum canım. Ama yok gene hüsran. Cok teşekkür ederim genede tavsiyelerim için

Dediklerinin hepsini hatta daha fazlasını yapıyorum canım. Ama yok gene hüsran. Cok teşekkür ederim genede tavsiyelerim için
Anlıyorum ama uzun süreli devam edin hemen yapıp bırakmayın. Hamile olduğunuz için ilaç kullanmak da kısıtlı 😕 doktorunuzdan memnun değilseniz onu değiştirebilirsiniz her doktora güven olmuyor maalesef 😕

Adı neydi ilaçlarının
Zolax 7 li hap ve zalain fitil ve kremi yalnız dr a danışmadan kullanmayın kardeşim dokunabilir ağır gelebilir dediğim gibi benim çok yoğundu bünyenize ağır da gelebilir normalde ayda bir filan verilen hapmış ben haftada içtim

Arkadaşlar bir aydır geçmeyen mantar yüzünden delirmek üzereyim. Kullandıklarımı sayayım. Gino max ovül fitil, vagihex fitil, miko penotran fitil, canesten krem, trivazol, zalain, ev yapımı elma sirkesi yoğurt ne varsa geçmiyor geçmiyor. Hamileyim artık napcağımı şaşırdım. Kaşıntı dan ağlamaktan harap oldum. Allah rızası için Bi çare hamilelere uygun olan.
Mantar teşhisinizi kim nasıl koydu?candida mı var kesin ??mikrobiyoloğa gidin özel bir mikrobiyoloğa diğer bakteri ve parazitlere de baktırın.Sadece mantardan olmayabilir (gonore,klamidya,üreaplasma özellikle,gardnerella,trikomonozazis,stepphlecceus aerus,e coli)bunlara da bakılması lazım.mantar eşinizden geçmez.cok ileri vakalarda ihtimal olarak bakılır.bağışıklık çok önemli eğer kronik candidanız varsa yapmanız gerekenler bol probiyotik,sabah ac karnına soguk sıkım 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı,doktorunuzun verdği ilaç ve fitiller,hijyen,sabah ilk idrardan sonra vaginanızı batikonla temizlemek sadece dışını,sebamed ile haftada 3 vajeninizi yıkamak,beslenmenize dikkat etmek sekeri kesmek ama bence sadece candidanız yoktur.onun dısında yukarda saydıgım bakteri ve parazitlere bakılması lazım.antibiyograma göre ilaç verilmesi lazım cok önemli yoksa gecmez bakteriler direnç kazanır ve asla mantar hariç fitil kullanmayın.birde flora dengesi için vagi flora

Arkadaşlar bir aydır geçmeyen mantar yüzünden delirmek üzereyim. Kullandıklarımı sayayım. Gino max ovül fitil, vagihex fitil, miko penotran fitil, canesten krem, trivazol, zalain, ev yapımı elma sirkesi yoğurt ne varsa geçmiyor geçmiyor. Hamileyim artık napcağımı şaşırdım. Kaşıntı dan ağlamaktan harap oldum. Allah rızası için Bi çare hamilelere uygun olan.
Hamilelere uygun fitillerde var sizde bence baska bir mşkrop var baktırın lütfen allah korusun hamilesiniz onu da etkiler mikrobiyoloğa gidin kadın dogumcular fitil yazar yollar

Bana doktorum vaginol vajinal duş diye bir duş jeli önerdi. Aldım fakat kullanmama gerek kalmadı doğumla birlikte 4 ay çektiğim mantar son buldu çok şükür. İnternetten sipariş etmiştim içinde borik asit varmış. Deneyebilirsiniz bence. Sonucuda yazınki burda bilelim. Çok çektim çekenin sıkıntısınıda çok iyi bilirim. Acil şifa dilerim size

bendede 2 aydır aynı durum mevcut enfeksiyon oluyor sonra bitti derken mantar olusuyor yada ikisi aynı anda bende sadece bende oldugunu düşündüm ama baktım aynı sorunu yasayan cok insan var ve konuda baya cok isterseniz yorumları okuyun bi çok öneri var bende deniyorum hepsini evliliğim zindan oldu 2 aydır bakalım daha ne kdr sürecek bu durum :(geçmiş olsun..
Kanama yapıyor mu acaba? Ya da kaşıntı

merhabalar,

uzun zamandır, yani 8 aydır falan vajinal mantar ile resmen boğuşuyorum. bir kaç doktora gittim, en sonunda iyi hissettiğim bir doktor takip etti. aslında bakteriyel enfeksiyon vardı, enfeksiyon o kadar dirençliydi ki piyasadaki tüm antibiyotikleri içmiş olabilirim, en son bu böyle olmayacak dedi doktorum ve 6 günde 24 antibiyotik iğne oldum. iğnelerden sonra enfeksiyon bitti diye düşünsek de mantar çok yoğun şekilde devam etti, en başından beri hep vardı zaten.

enfeksiyon iyileşirse mantar iyileşebilir diye düşündük ama mantar tüm ilaç ve fitillere rağmen ne bir gerileme ne bir düzelme belirtisi göstermiyor, son sürat devam ediyor. hayatı zindan eden semptomlara artık hiç bir krem iyi gelmiyor. en son östrojenli krem kullandım, asidik bir ortam yaratılırsa mantar üremekten vazgeçer diye düşünüldü. yok yani o da olmadı.

oral probiyotikler, vajinal fitiller hepsini kullandım.

ben artık ben de sorun var, başka atlanan bir hastalığım mı var diye düşünmeye başlamıştım ki burada geçmeyen mantar enfeksiyonu olan başka kadınların olduğunu görmek biraz rahatlattı beni. doktorum da artık çaresiz kaldığını başka ilacın olmadığını söyledi.

çoook uzun süren ilaçla düzelmeyen enfeksiyonlarınızın akıbeti ne oldu, nasıl düzeldiniz? başka ne yapılabilinir???

sevgiler.
Yogurda yoğurdun miktarına göre yarım veya bir limon sıkıp bunu her gün tüketin ama istisnasız her gün alışkanlık haline getirin , bana ilk söylediklerinde çok saçma bulmuştum ama ne yalan söyleyeyim ayda bir tekrar eden mantar ve idrar yolu enfeksiyonundan tam 5 aydır şikayetim yok , antibiyotik mantarı daha da azdirir yetmezmiş gibi bağırsak florasini mahveder. Bende işe yaradı diye düşünüyorum geçen sene ve bu yıl her ay acildeydim bulantı ve kusmalardan enfeksiyon mahvetmisti kullanmadığım antibiyotik kalmadı bana başka bir doktorum kes antibiyotigi dedi kati suretle. Umarım sizde de işe yarar .

merhabalar,

uzun zamandır, yani 8 aydır falan vajinal mantar ile resmen boğuşuyorum. bir kaç doktora gittim, en sonunda iyi hissettiğim bir doktor takip etti. aslında bakteriyel enfeksiyon vardı, enfeksiyon o kadar dirençliydi ki piyasadaki tüm antibiyotikleri içmiş olabilirim, en son bu böyle olmayacak dedi doktorum ve 6 günde 24 antibiyotik iğne oldum. iğnelerden sonra enfeksiyon bitti diye düşünsek de mantar çok yoğun şekilde devam etti, en başından beri hep vardı zaten.

enfeksiyon iyileşirse mantar iyileşebilir diye düşündük ama mantar tüm ilaç ve fitillere rağmen ne bir gerileme ne bir düzelme belirtisi göstermiyor, son sürat devam ediyor. hayatı zindan eden semptomlara artık hiç bir krem iyi gelmiyor. en son östrojenli krem kullandım, asidik bir ortam yaratılırsa mantar üremekten vazgeçer diye düşünüldü. yok yani o da olmadı.

oral probiyotikler, vajinal fitiller hepsini kullandım.

ben artık ben de sorun var, başka atlanan bir hastalığım mı var diye düşünmeye başlamıştım ki burada geçmeyen mantar enfeksiyonu olan başka kadınların olduğunu görmek biraz rahatlattı beni. doktorum da artık çaresiz kaldığını başka ilacın olmadığını söyledi.

çoook uzun süren ilaçla düzelmeyen enfeksiyonlarınızın akıbeti ne oldu, nasıl düzeldiniz? başka ne yapılabilinir???

sevgiler.
Soğan suyu denendin mi hiç

Nacizane önerim 21 gün şeker diyeti yapmaniz diyetin ayrintisinda tüm paketli gidalardan beyaz ekmekten ve rafine şekerden uzak duruyorsunuz vücudunuza cok iyi gelecek fazla ödem asit atiyor vücut..birde dogru ve düzenli taharetlendiginize eminseniz baska önerim yok ...cok gecmis olsun
Evet şeker hamur olayı da azdiriyor çok haklısınız

kızlar ben 1 yıldır hala iyileşemedim, prof dr ye gittim bu sorundan ötürü yine çare bulamadım. burdan okuduğum bir çözümü deniyorum şimdi. borik asit fitii deniyorum. henüz 2 tane kullandım ama inanılmaz rahatladım, geçmesi için 60 tane falan kullanılması öneriliyor. tek korkum ya borik asidi bırakınca yeniden gelirse. o kadar yıldım ve bıktım ki inanamazsınız. :/ gelişmeleri yazacağım.

Merhaba kızlar,

Ben bu illetle 2 yıldır uğraşıyorum. Artık psikolojim bozuldu. Doktor maceralarımı anlatsam bir kitap yazarım. Cinsel hayatım bitti. Üstelik yeni evliyim. Bebek düşünüyoruz ama ondan bile soğudum bu yüzden. Denemediğim şey kalmadı. Borik asit hariç her şeyi denedim diyebilirim. Şöyle söyleyeyim her müdahale daha da kötüleştirdi. Artık fitil de, doktor da, merhem de görmek istemiyorum. Şu korona süreci biraz daha normalleşsin şekerime baktıracağım. Bir o kaldı zaten.Jinekolog, ürolog, enfeksiyon hastalıkları hepsine gittim. Yapılmayan test kalmadı. Son çare borik asiti denemek istiyorum ama onu nasıl bulacağız hiç bilmiyorum. Kendim yapıp daha beter hale gelmek istemiyorum. Bir eczane var mı satılan acaba?

Back
X