merhabalar,
uzun zamandır, yani 8 aydır falan vajinal mantar ile resmen boğuşuyorum. bir kaç doktora gittim, en sonunda iyi hissettiğim bir doktor takip etti. aslında bakteriyel enfeksiyon vardı, enfeksiyon o kadar dirençliydi ki piyasadaki tüm antibiyotikleri içmiş olabilirim, en son bu böyle olmayacak dedi doktorum ve 6 günde 24 antibiyotik iğne oldum. iğnelerden sonra enfeksiyon bitti diye düşünsek de mantar çok yoğun şekilde devam etti, en başından beri hep vardı zaten.
enfeksiyon iyileşirse mantar iyileşebilir diye düşündük ama mantar tüm ilaç ve fitillere rağmen ne bir gerileme ne bir düzelme belirtisi göstermiyor, son sürat devam ediyor. hayatı zindan eden semptomlara artık hiç bir krem iyi gelmiyor. en son östrojenli krem kullandım, asidik bir ortam yaratılırsa mantar üremekten vazgeçer diye düşünüldü. yok yani o da olmadı.
oral probiyotikler, vajinal fitiller hepsini kullandım.
ben artık ben de sorun var, başka atlanan bir hastalığım mı var diye düşünmeye başlamıştım ki burada geçmeyen mantar enfeksiyonu olan başka kadınların olduğunu görmek biraz rahatlattı beni. doktorum da artık çaresiz kaldığını başka ilacın olmadığını söyledi.
çoook uzun süren ilaçla düzelmeyen enfeksiyonlarınızın akıbeti ne oldu, nasıl düzeldiniz? başka ne yapılabilinir???
sevgiler.