Hamur İşleri Manti :) degisik versiyonu :) resimli

KIRMIZIdonluKIZ

Canis Majoris sönüyor : /
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
4.789
16
358
Diğer
Kulak memesi kivamindan biraz sert bir hamur yogur 2 beze yap ve 10 dakika dinlendir.
Bu arada icini hazirlayin, sogani ufak ufak kesin, tuzu karabiberi ekleyip kiyma ya yogurarak karistirin.

Hamuru acin, yufkadan biraz kalin olacak .
Karelere kesin ve kiymalari yerlestirin.
Karenin bir ucundan baslayip büzerek kapatin.
hafif unlanmis bir tepsiye yerlestirin.
Büyük bir tencerede bol su kaynatin, su kaynayinca tuzunu ekleyin, ve mantilari teker teker yavasca atin tencereye. Yaklasik 5 dakika sonra bitane mantinin tadina bakin eger dislerinize yapismiyorsa hamur deyilse tamamdir. Fazla kaynatirsanizda erir mantilar dikkat.
Bu arada istege göre sarmisak dövün havanda yogurdun icine ekleyin.
Tereyagini ufak bir tavada eritin, eridikden sonra karabiber ve kirmizibiber ekleyin

Pisen mantilari delikli kepce ile suyunu iyice süzerek tabaklara alin, üzerine yogurt ve tereyagla süsleyin.
Afiyet olsun :)

Hamur:
300 gr. Un
1 yumurta
1 tatlikasigi tuz
su

Ici icin:
150 gr. Kiyma
1 ufak sogan
tuz
karabiber

Tereyag karabiber kirmizibiber

Afiyet olsun :)

ellerine sağlık misss gibi görünüyoo.
hemen kaydettim yemek tarifleri klasörüme attım çok sağol:)

biz hep bu şekilde yaparız,fırında falan sevmem, bunu yiyipte sevmeyen olurmu. hele birde kendileri bükmemişse.
üstüne başka mantı tanımam.
eline sağlık,

akşam akşam canım çekti beee :) süper görünüyo canım :)

biz hep bu şekilde yaparız,fırında falan sevmem, bunu yiyipte sevmeyen olurmu. hele birde kendileri bükmemişse.
üstüne başka mantı tanımam.
eline sağlık,
evet canim firinlamisi bende sevmiyorum hamuru kiymasi tuhaf oluyo
akşam akşam canım çekti beee :) süper görünüyo canım :)

tsk canim

bazen fazla yapip firin tepsisine yagli kagit serip mantilari siraliyorum, sonrada buzlukta 15 dakkada tas gibi donuyorlar, onlari posetleyip buzluga atiyorumdelikafadulden acil durumlar icin yemegimhihoyyyt

Son düzenleme:
ooo bizim kirmizi donlu neler de bilirmis, eferim gozume girdin:jeyyar:

hayatyım ellerine sağlık canım çekti valla
yalnız anlamadım neresi değişik versiyon mantı acaba CADIARZU
bende aynen böyle yapıyorum hatta içine maydanoz ve bol baharatta koyarım

anam ben gayselliyim, yemesini bilirim :roflol:
:mymeka: ögren beni davet etkaydirigubbakcemile
hayatyım ellerine sağlık canım çekti valla
yalnız anlamadım neresi değişik versiyon mantı acaba CADIARZU
bende aynen böyle yapıyorum hatta içine maydanoz ve bol baharatta koyarım
tsk canimopuyorumnanaktan
kapatilis sekli degisik yani 4 ucundan tutp kapatilmiyo büzüstürerek yapiliyo, kk da görmedim ondan ve biraz daha büyük oluyo bu:hulya:
yemeklerde genel olarak fazla cesit baharat sevmem, hele mantida hic sevmem:umursamaz:
benim mantinin tadi harikadir aynisini denersen görürsün farki belki:lepi:

eğer mantı partisi vereceksem bende baharat koymam belki sevmeyen vardır diye ama eşimle kendime bol baharatlı yaparım
benimde mantım güzel olur
seninkide çok güzeldir eminim ellerine sağlık canım
büzünce açılmıyomu acaba mantılar

denemeden bise diyemicem:umursamaz: bidahaki manti partisine benide cigir ozmenkaydirigubbakcemile2
acilmiyorlar canim, hatta kapatilis sekli degisik oldugu icin icine hafif manti suyundan doluyor yerken agzin sulaniyocokacimcoook gerci yemeyeninde sulaniyo ama :sinifsinif::roflol:

annemle kararlaştırdık yarın yapacazzz.
kıymayı çıkardı buzluktan.
fotosunu koyarım kırmızıdonlum.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…