Mantı yapmak istiyorumm

Bulmuşken gayseriliyi sorayım :hamarat:
Bizim kayserili bi teyzenin yaptığı mantının hamuru çok güzel oluyordu baya da şişiyordu mantı, öyle hazır mantılar gibi 10 dkda falan da pişmiyordu sert bi hamurdu. Sırrı nedir bunun unu mu yumurtayı mı çok koyacağız? Arz ederim:KK52:
Estağfrullah ;)
Çok kırmayın ama yumurtayı hamuru kapatırken zorlaştırır bükme işini. Bizim kattığımız tuz , su un ve yumurta
Önemli olan bence sU miktarını iyi ayarlamak cıvık olmasındansa. Özlü ve sert bir hamur herzaman daha çok işe yarar...

Elinizin altında internet denen bişey var birsürü videolar var biz sana burda ne diyelim aç izle.
siz bişey demeseniz de olur arkadaşlar dedi gördüğünüz gibi . ben tecrübeli arkadaşlardan fikir almakiçin yazdım bunda ne var?

Kayserililer versin tarifi.
Ay Yengem harika yapar.:kk77:
Annesi kayserililer 1 kasiga 40 mantı sigdirir derdi , küçük ve lezzetli oluyo gerçekten ama hamuru devlet sırrı gibi :KK12:
Bilenler bana da anlatsin

Canm bizde iki kişiyiz ben kişi basına 1 su bardağı olacak kadar un koyuyorum bir yumurta biraz tuz ve su hamuru yoğur tamam dir :) ama ben genelde 4 kişilik ölçü olarak yapıyorum digerini dondurucuya alıyorum
Tamam çok teşekkürler :) yani 2 bardak un koysam da 1 yumurta cok gelmez dimi ben onu merk ediyorum aslında

Canm bizde iki kişiyiz ben kişi basına 1 su bardağı olacak kadar un koyuyorum bir yumurta biraz tuz ve su hamuru yoğur tamam dir :) ama ben genelde 4 kişilik ölçü olarak yapıyorum digerini dondurucuya alıyorum
Sonnn bişey daha sorabilir miyimm buzluğa atmak için ayrı bişey yapıyormuyuz yoksa kymasını felan koyduktan sonra direk buzluga atsam olur mu

Yani mesela normalde iki beze yapıp büyük açıyorlar ya ben 4 beze yapıp küçük açsam olmaz mı acaba? o_O

Sen çok yap ya yiyen olur illa ki :hamarat:

Ben bi ara bir sürü yapıp dondurucuya atmıştım. Yiyeceğim zaman da çözmeden kaynar suya atıp tüketmiştim. Ani misafir falan gelince iyi oluyor.

Back
X