mantığımı kaybettım artık ne yapacağım bilmiyorm

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
667
343
303
Trabzon
meraba arkadaşlar, 1 yıllık evliyim eşimle anlaşamıruz ama kopamıyoruz.

dün yaşadığım bir olayı anlatacağım,gerçekten akıl istiyorum ağlamaktan gözlerim şişti.eşim askere gidecek hafta sonu benım de tayınım çıktı bayağı masrafım olacak ve eşimın maaşı kesildiğinden her şey bana kalıyor.ve borçlarımız var.dün hesap yaparken eşime sen maaşını ne yaptn dedım.çünke 900 lira almştı 300 k.kartına verdi 600 kalıyordu gerısını naptn dedım.bana telde bağırdı hesap sorma diye ben d e mesaj attım ailenden borç al kapaylm borcu ben sen gıdınce napacağım dedım.ikımızın aılesının de hıç yardımı olmadı. snra eşım de sinırlenmış ve 2 bıleziğımı bozdurmuş benden habersiz ben de gididnce çıldırdım kavga ettik bilgısayarı telefonu kucağına attım al bunlrrı da bozdur dıye o da aldı hepsini duvara fırlattı hepsi kırıldı.bana hakaret etti.gıt evden dedım gıttı ama gerı geldi o bilezıkler benımdı nasıl bana sormadan bozdurursun dedım onlar senın değıldı benle evlendığın ıçın sana taktılar dedı.bilezıkler gelinin değil mi benden habersiz bozdurubılır mı sizce hem dinen hem kanunen soruyorum

Ben bilezigin ikinizin hakki oldugunu dusunuyorum ama habersiz satmasi hic hos degil tabi.

Ayrica madem askere gidecek, hic dusunmuyor mu bu borclari esim nasil kapatacak diye.

Kusura bakmayin ama cok sorumsuz bir esiniz var.

Evlilikte ben diye bişey yoktur biz diye bişey vardır zaten ''ben'' ''biz'' olmamışsa bu söylediklerinede yorum yapmak anlamsız olur...Evlilikte biz olmayı öğrenirseniz herşey kendiliğinden çözülecektir zaten...

Ben bilezigin ikinizin hakki oldugunu dusunuyorum ama habersiz satmasi hic hos degil tabi.

Ayrica madem askere gidecek, hic dusunmuyor mu bu borclari esim nasil kapatacak diye.

Kusura bakmayin ama cok sorumsuz bir esiniz var.

şöyle duşunuyor bılezığı bozduralım dıyor ben de bozdurmak ıstemyrdum habersiz bozdurmuş

birincisi ben dıye bırşey yoktur o bilezikler ikinizindir yani en senin nede sen onunla evlendıgın için sana takılmıstır..sadece sızı tebrık için,yuvanızın ıhtıyaclarını alın dıye takılmıs ama evet sana sormadan bozdurması cok kotu yanı eşimle bız bırbırımızın onayı olmadan kredı kartını dahı kullanmayız.
ayrıca askere gıdıyorda borclar noluyor neden gıtmeden yada evlenmeden bunları hesaplamadı cidden sorumsuzmuş braz haydı o hesaplamadı dusunmedı aılesı neden bunları düşünmuyor bu durum garıp geldı ama madem kenarda altınlarınız var bence bozdurup borclarınızı kapatın ıkınızde rahat edersınız.askerlık dönüşü çalışır bırıkım yaparsınız

bence cok fazla tepkı vermıssınız madem zıynet esyanız var satıp borcu kapatmak borc almaktan cok daha ıyı bence esınız gelınce yıne calısır yıne alırsınız alt tarafı ıkı bılezık bukadar seye sebebıyet vermemelı ayrıca esınız sızı yanlız bırakacagı ıcın ve askere gıdecegı ıcın su streslıdır buyuk ıhtımalle dusunsenıze bır bılınmeze gıdıyor ustelık karsıınıda baska bır ılceye gondererek bence bu donemde ıkı bılezık yasını tutmaktansa esınıze destek olun ama satmadan once benımlede paylassaydın bukadar sorun olmazdı dıye belırtın

şu an nasıl bı tepkı vereyım bılmıyorum çok kötü kavga ettık

Valla ben bu tarz durumlarda yani eşimle tartıştığımız anlarda alırım elime kağıdı kalemi kağıdın bir tarafına eşimin iyi davranışlarını bir tarafına kötü davranışlarını yazarım hangisi ağır basarsa ona göre davranırım genelde iyi taraf ağır basar ve o anki kavga için napar eder özür dilettirip sarılıp koklaşırım...Tabiki bu dediğim gibi evliliğinizin gidişatına bağlı...

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bu kötü dönemi atlatırsınız.
Dinen o bilezeikleri mehir olarak istemişseniz ve size o amaçla verilmişse onlar sizin. Elinizden almaya hakkı yok.
Kanunen takı ortak sayılıyor mu bilmiyorum ama ahlaken eğer mehir olarak verilmemişse altınlar eşlerin ortak malıdır.
Bu, habersiz satabileceği anlamına gelmez tabi ki.

dün yaşadığım bir olayı anlatacağım,gerçekten akıl istiyorum ağlamaktan gözlerim şişti.eşim askere gidecek hafta sonu benım de tayınım çıktı bayağı masrafım olacak ve eşimın maaşı kesildiğinden her şey bana kalıyor.ve borçlarımız var.dün hesap yaparken eşime sen maaşını ne yaptn dedım.çünke 900 lira almştı 300 k.kartına verdi 600 kalıyordu gerısını naptn dedım.bana telde bağırdı hesap sorma diye ben d e mesaj attım ailenden borç al kapaylm borcu ben sen gıdınce napacağım dedım.ikımızın aılesının de hıç yardımı olmadı. snra eşım de sinırlenmış ve 2 bıleziğımı bozdurmuş benden habersiz ben de gididnce çıldırdım kavga ettik bilgısayarı telefonu kucağına attım al bunlrrı da bozdur dıye o da aldı hepsini duvara fırlattı hepsi kırıldı.bana hakaret etti.gıt evden dedım gıttı ama gerı geldi o bilezıkler benımdı nasıl bana sormadan bozdurursun dedım onlar senın değıldı benle evlendığın ıçın sana taktılar dedı.bilezıkler gelinin değil mi benden habersiz bozdurubılır mı sizce hem dinen hem kanunen soruyorum

Eşin kafasına göre maaşı harcaması ya da saklaması ve bileziği bozdurması yanlış evet ama siz neden "ailenden para iste" diyorsunuz? Evlenip barklanmışsınız ve çocuk yapacak kadar ilerletmişsiniz evliliğinizi kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Adam askere gidecekti madem aylar öncesinden ayarlayacaktınız kendinizi, iki günlük iş değil bu. Bileziği sizden habersiz bozdurması evlilik birliğini sarsar, kanunen hiçbirşey yapamazsınız, ayrıca ne yapacaksınız, olan olmuş.

Eşiniz zaten size sormuş,siz bozdurmasını istememişsiniz.
Habersiz yapması yanlış ama demek ki ailesinden istemektense
kendince bulduğu çözüm bu.
Hem bozdurup ödeyin işte borçlarınızı.Ben borç içindeyken
evin biryerinde duran bileziği ne yapayım ben.

bunu da duydum ya artık ölsemde gam yemem..bazı erkekler aşmış kendini..eşiniz askere gidecek,keşke biraz daha anlayışlı ve ılımlı davransaymışsınız..olayı bu kadar büyütecek birşey göremedim ben.daha sakin cümlelerle halledilebilecek bir sorunmuş..bilezikler gelinin değil,evlenen çiftindir.eğer bu bilezikler mehir olarak size verildiyse evet size ait ve eşinizin söz hakkı olamaz.ayrıca ondan bundan borç istemektense bileziğimi bozdururum daha iyi!

Son düzenleme:
açıkçası evliliğımızın gidişı ıyı değıl.annesi ıle de sorun oldu eşim annem senı ıstıyor dedı ben de ağladğm için konuşmak ıstemyrm dedım o da bı suru laf saydı ben de ıstemyrm paranın içine mı düşmüş felan filan

Borcum varsa ödemek için param yoksa,
Annenlerden iste diyeceğime,
Giderim bileziği eşimden önce ben bozarım..

bılezığı bozdurmak sorun değıl aslında daha önce de 2 bilezığımı kendı rızamla bozdurdum.ama kredı kartı borcu yatırdı o kartla da annesine anneler gününde bul. mak. aldı kardeşine kız istemeye giderken benzin aldı borç bitse içim yanmayacak yıne k. kartı harcayacak yıne bılezıklerm gideck

Eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama hiç olgun ,sorumluluk sahibi biri değil hele evlilik bu tip adamların bünyesine uygun değil zaten bunları görmeniz lazımdı evlenmeden ama biz kadınlar aşık olduk mu dünyayı unutuyoruz işte.

Eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama hiç olgun ,sorumluluk sahibi biri değil hele evlilik bu tip adamların bünyesine uygun değil zaten bunları görmeniz lazımdı evlenmeden ama biz kadınlar aşık olduk mu dünyayı unutuyoruz işte.

27 yaşında kendisi öğrtmen ben de 26 yaşndym memurum ben akşama kadar kımlerle muhuttuh olyrm karşılığı da buoff

olan olmuş ortak malınız olan altınlarınızın habersiz satılmaması konusunda uyarınızı yaparsınız.askere gidecek eşinizi güzel uğurlamak,onun huzurla askerliğini yapması adına olanları sineye çekin.isterseniz askerden gelince didişirsiniz...Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Back
X