• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantık aşka dönüşür mü ?

Biriyle tanıştım daha doğrusu o beni görüp beğeniyor bir şekilde adımı soyadimı sosyal medyamı öğrenip ekliyor. Tanımadığım insanları kabul etme huyum yok tabiki ama sosyal statü olarak üstte biri olduğu için tanışmak istedim. Buluştuk her şey hoş güzel ama ben o fiziksel çekimi hissedemedim. Yani ben fiziğe önem veririm kendisi benden birkaç cm uzundur. Ama onun dışında 3 saat aralıksız hiç susmadan sohbet ettik çeşitli konulardan genel olarakta ağırbaşlı beyefendi tutumu vardı zaten. Hemen kestirip atmak yerine tanımayı tercih ettim. Ama tutku olmadan ilişki olmaz benim görüşümce. Sevgilisini/eşini başta hiç beğenmeyip sonra ciddi çekim hisseden var mı ? Sonradan aşık olan var mı ?
🙋🏻‍♀️ beennn 20 yıldırda evliyiz💖

Ya işte bende öyle diyorum kendime de daha sonra baktım bir şey hissedemedim adama ne deyipte muhabbeti keseceğim.

Şöyle, tanımayı elbette isteyeceğinizi ama kolay adapte olan bir insan olmadığınızı bilmesini sağlayın. Flörtten ziyade nasıl desem birbirini öğrenme aşaması bizim için daha iyi olur gibi şeyler. Olmazsa da uygun dille söylenir.
Sanırım karşı taraf da kendisini kabullenmeyen fakat yanında kalan bir partner yerine dürüst olan ve yolunu tukamayan birini tercih eder.

Sizinki biraz alışılmış ilginin kopmasından gelen bir korku gibi. Alışmışsınız. Çoğu insan da bunu sevgi zanneder.
Aşk ilk görüşte olur, sevgi emekle büyür ama tek taraflı emekle değil tabii
Alışılmış ilgi olması kısmına katılıyorum ama aşkın kesinlikle ilk görüşte olacağına katılmıyorum ben. İlk görüşte bir şey hissetmeyip 3 ay sonra aşık olan arkadaşım var. Şuanda yanından ayrılmak istemiyor. İlk görüşte beğenme, hoslanma olur aşk farklı bi bilinç boyutu.

Bunun belli bi matematiği yok. Tıpkı kimi insanın bir kere kimi insan iki kere kimi de üç kere aşık olması gibi. Bazısı ilk görüşte bişey hissetmez hatta fiziksel olarak 10/4 oranında falan beğenir ama aradan zaman geçer bi bakmış aşık olmuştur. Kimiyse olmadıgı kişiye hiç olmaz. Dediğim gibi belli matematiği yok bunun. Yorumlarda da herkes kendi hayatı üzerinden kesin konusmus. Ben bizzat yakın arkadaşımdan oldugunu gördüm. He, sizde olur olmaz bilemem. Sadece mantık aşka dönüşmez diye bir şey yok.

Ben sevgilime mutlaka aşık olmalıyım aynı şekilde o da bana olmalı. İnsan olarak severek evlenmek, ilişki yürütmek bana tuhaf geliyor açıkçası. Çok düz geliyor. Herkesi insan olarak seversin. Birlikte oldugun insanın diğer insanlardan bi farkı olmalı. Aşktan kastım onunla olmak isteme, tutku, kalpte sıcaklık, cinsel çekim ve bağlılıktır. İnsan olarak sevmekte tutku yok. O gerekli. Aşk, sonradan dönüşür farklı bi boyuta girer ama bu asla insan olarak sevmek gibi bi sevgi olmaz yine de ondan çok farklı bi sevme boyutu olur. Böyle sakin ama derinlerden akan su gibi, ılık ılık yüzüne esen rüzgar gibi bir aşktan bahsediyorum bu arada. Günümüzde yaşanan travmatık toksikliğin adına bile aşk koydular çünkü.

Biriyle tanıştım daha doğrusu o beni görüp beğeniyor bir şekilde adımı soyadimı sosyal medyamı öğrenip ekliyor. Tanımadığım insanları kabul etme huyum yok tabiki ama sosyal statü olarak üstte biri olduğu için tanışmak istedim. Buluştuk her şey hoş güzel ama ben o fiziksel çekimi hissedemedim. Yani ben fiziğe önem veririm kendisi benden birkaç cm uzundur. Ama onun dışında 3 saat aralıksız hiç susmadan sohbet ettik çeşitli konulardan genel olarakta ağırbaşlı beyefendi tutumu vardı zaten. Hemen kestirip atmak yerine tanımayı tercih ettim. Ama tutku olmadan ilişki olmaz benim görüşümce. Sevgilisini/eşini başta hiç beğenmeyip sonra ciddi çekim hisseden var mı ? Sonradan aşık olan var mı ?
Biz internetten tanışmıştık eşimle. 3 4 ay uzaktan konuşup sonra yüz yüze gelmiştik. İlk buluşmada öpmüştüm 🙊 benim için ilk anda bile olsa bi çekim hissetmek önemli

Valla bende dönüştü. Zaten mantığımın yatmadığı birine aşık da olmam. Bence tanımaya devam edin bir bakın. Duygularınıza göre devam edersiniz

2-3 ay öyle biriyle flört etmişliğim var. Ben yapamadım. Eli yüzü düzgün, saygılı, eğitimli, vs. O benden oldukça hoşlanırken ben o çekimi hissedemedim hiç. Yine de denemek istedim. Belki gerçek sevgi zamanla oluşan bir şeydi? Bu yaşa kadar etkilendiğim erkeklerle de ilişkim mutlu bir sonuca varmamıştı. Bir de böyle bir ilişki denemek istedim. Ama yok. Olmadı. Öperken içim almadı. O bana selfie atınca rahatsız oluyordum (evet evet selfie, nude değil hahah) Buluşma iptal olunca mutlu oluyordum. Vs. Vs.

İyi ki de o kişiyle olmamış. Şu an ilk andan itibaren aramızda çekim ve tutku olan sevgilimle uzun zamandır mutluyum. :)

2-3 ay öyle biriyle flört etmişliğim var. Ben yapamadım. Eli yüzü düzgün, saygılı, eğitimli, vs. O benden oldukça hoşlanırken ben o çekimi hissedemedim hiç. Yine de denemek istedim. Belki gerçek sevgi zamanla oluşan bir şeydi? Bu yaşa kadar etkilendiğim erkeklerle de ilişkim mutlu bir sonuca varmamıştı. Bir de böyle bir ilişki denemek istedim. Ama yok. Olmadı. Öperken içim almadı. O bana selfie atınca rahatsız oluyordum (evet evet selfie, nude değil hahah) Buluşma iptal olunca mutlu oluyordum. Vs. Vs.

İyi ki de o kişiyle olmamış. Şu an ilk buluşmadan itibaren aramızda çekim ve tutku olan sevgilimle uzun zamandır mutluyum. :)
Ya benim öyle çok büyük cekim ve tutku hissettiğim iki erkek arkadaşım oldu. İkisiyle de hüsran. İşin içinde büyük tutku olunca benim gözüm kör kulağım sağır oluyor resmen. Bu defa temkinli yaklasayım dedim ama olmadı belki zaman geçince öpsem hisseder miyim ya da anlar mıyım diyorum

Benim için maddiyat önemliydi o yüzden baştan mantıksal olarak tanıştım eşimle öyle hemen aşık olmadım o bana aşık olmuş beni ikna etti görüştüm iyi ki görüşmüşüm beni kendine aşık etti önce mantık sonra aşık oldum ben oluyor yani olmaz diye bir şey yok

P
Benim için maddiyat önemliydi o yüzden baştan mantıksal olarak tanıştım eşimle öyle hemen aşık olmadım o bana aşık olmuş beni ikna etti görüştüm iyi ki görüşmüşüm beni kendine aşık etti önce mantık sonra aşık oldum ben oluyor yani olmaz diye bir şey yok
Benim maddiyata ihtiyacım yok yani çok şükür kamuda öğretmenim yeterince kazanıyorum benim mantıktan kastım beraber güzel bir uyum yakalayabilmemiz, neşeli olması, aynı şeylerden zevk almamız, güvenilir olması(bunu tabiki zamanla göreceğim) ,ayni hayat görüşüne sahip olmamız vs...Ama sosyal statüsü ve benim 2 katima yakın kazanmasi beni cezbetmedi desem yalan olur zaten farklı bir meslek grubu olsa çoktan iletişimi kesmiştim. Onun dışında birçok flörtüm sevgilim olmuştur hicbiriyle görüştüğümde aralıksız 3 saat sohbet edebildiğimi hatırlamam heleki ilk buluşmadan. Kendi meslegimden, benden alt ya da üst eğitim seviyesinde flortlerimde oldu ama ilk defa biriyle aynı dili konuşuyoruz biri beni anlıyor 😅 ama işte cinsel çekim 0.

Ya benim öyle çok büyük cekim ve tutku hissettiğim iki erkek arkadaşım oldu. İkisiyle de hüsran. İşin içinde büyük tutku olunca benim gözüm kör kulağım sağır oluyor resmen. Bu defa temkinli yaklasayım dedim ama olmadı belki zaman geçince öpsem hisseder miyim ya da anlar mıyım diyorum

Bu kişiyle görüşmeye devam edip soruya cevabı kendin bulabilirsin. Ben buradaki üyeler kadar olumlu olamıyorum maalesef, fakat yaşayıp görmek lazım.

Bunu yaparken 2 şey önemli:
1. Kendi hislerine ve sınırlarına önem ver. Mesela öpmek istemiyorsan, öpme. Ilişki sana mutluluktan ziyade stres verdiğinde bitirmeyi bil.
2. Şeffaf ol. Karşındaki erkek ondan çok da hoşlanmadığını bilmeli.

Benim flört ettiğim bey onu sadece insan olarak sevdiğimi biliyordu ve sabırla bekleyeceğini söylemişti. Buna rağmen ona iltifat etmediğimde veya onun bizimle ilgili kurduğu hayallere hevesli olmayınca, üzülüyordu. Yani karşı taraf için de zor bir durum olabiliyor bu. Romantik komedilerdeki gibi erkek mutlu mutlu peşinden koşup ikna etmeye çalışmıyor.

P

Benim maddiyata ihtiyacım yok yani çok şükür kamuda öğretmenim yeterince kazanıyorum benim mantıktan kastım beraber güzel bir uyum yakalayabilmemiz, neşeli olması, aynı şeylerden zevk almamız, güvenilir olması(bunu tabiki zamanla göreceğim) ,ayni hayat görüşüne sahip olmamız vs...Ama sosyal statüsü ve benim 2 katima yakın kazanmasi beni cezbetmedi desem yalan olur zaten farklı bir meslek grubu olsa çoktan iletişimi kesmiştim. Onun dışında birçok flörtüm sevgilim olmuştur hicbiriyle görüştüğümde aralıksız 3 saat sohbet edebildiğimi hatırlamam heleki ilk buluşmadan. Kendi meslegimden, benden alt ya da üst eğitim seviyesinde flortlerimde oldu ama ilk defa biriyle aynı dili konuşuyoruz biri beni anlıyor 😅 ama işte cinsel çekim 0.
Benim de mantıktan sonraki görüşme sebebim tabii ki uzun uzun konuşuyor olabilmemiz aynı dili konuşabiliyor olmak arkadaş olabilmek bence çok daha önemli ki sorunlarınızı karşılıklı konuşabilmek sonrası çok daha kolay oluyor diye düşünüyorum önce aşık olup ama sonrasında muhabbet edemeyen ayrı dünyaların insanıymışız diyen çok var benim için önce karakter uyumu ve maddiyattı pişman da olmadım benim kendi maddiyatım da iyi ama karşı tarafta önce aradığım maddiyatının kötü olmaması ama bu demek değildir ki körü körüne maddiyatına baktım uzun muhabbetlerimiz hiç sıkılmadan konuşmalarımız benim için ilk tercih sebeplerimdi

Benim de mantıktan sonraki görüşme sebebim tabii ki uzun uzun konuşuyor olabilmemiz aynı dili konuşabiliyor olmak arkadaş olabilmek bence çok daha önemli ki sorunlarınızı karşılıklı konuşabilmek sonrası çok daha kolay oluyor diye düşünüyorum önce aşık olup ama sonrasında muhabbet edemeyen ayrı dünyaların insanıymışız diyen çok var benim için önce karakter uyumu ve maddiyattı pişman da olmadım benim kendi maddiyatım da iyi ama karşı tarafta önce aradığım maddiyatının kötü olmaması ama bu demek değildir ki körü körüne maddiyatına baktım uzun muhabbetlerimiz hiç sıkılmadan konuşmalarımız benim için ilk tercih sebeplerimdi
İşte bende son sevgilimle beraberligimde hep kendime diyordum ki eğer bu da gol olmazsa bu defa mantığa bakacağım. Bir daha salak gibi kör kütük aşık olmak istemiyorum dedim hep kendime 😅

Back
X