mantık duygudan daha baskınsa ?

bilmem_ki

varlığımsın :)
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
133
0
96
Diğer
bi ilişkim var 3 yıllık, 5 ay önce ilerisinin olmayacagını düşündüğüm için bitrdiğim bi ilşki..
seviliyrm seviyorum ama mantıgım duygularımdan baskın çıkıyor..o şuan maddi manevi sıkıntı içerisinde, ayrılırsam onu zor gününde yalnz bırakmş olcam ama ayrılmazsam da yarını olmayan bi ilişki yada olmayacgna fazlasyla inandgm blkide .. ona şuan böyle bir şeyı söylersem azalan umudunu tamamen kaybedecek ailemin onaylamadgı biri ve ilerrde cıkabilecek sorunları da az cok kestırebiliyrm..ölçüp tartıyrm o sorunlara sadece "sevıyrm "diyerek karşı cıkamam, cıkarsam bile arkmda kımse kalmaz , mantıgınz duygularınızdan daha baskın gelırken yınede duygu dıyebilir misinz? ne yardan gecebiliyrm ne serden

Mantığınla devam etmeni tavsiye ederim.Onu böyle bir durumda bırakmasan durumu düzelecekse ailenin istediği gibi biri olacaksa süper devam et
Ama anladığım kadarıyla düzelecek gibi değil.Eee o zaman bugün bırakmasan yarın bırakacaksın.
Yarın da geç olacak.Çünkü o bunları düşündüğünü bilse ayrılır bence

sen kafanda bitirmişsin zaten..
bunu burda başkalarına soruyorsan aşıkta degilsin
aşk olmadanda evlilik olmaz ,o zor durumlara vs.. katlanamazsın zaten ip biyerde kopar gider
onun için evlenipte pişman olup ah vahh demeden bitir bu ilişkiyi
adamda yolunu çizsin..

Bence en çok hangi durum içinize siniyorsa en doğru karar. ama şölede bişey var ben senin çoktan bu ilişkiyi kafanda bitirip manttıgınla karar verdiğini görebiliyorm..

mantigin bu denli devreye girebilmisse duygularin omrunu tamamlamis gozukuyor, hissettigin aci ozlem aliskanlik vs merak etme gecici..
onunu goremiyorsan o iliski tikanmis demektir elbette.. ayrilabilirsin ama bu destegini ondan esirgeyecegin anlamina gelmiyor.. eger isterse destek olmaya kotu gununde yaninda olmaya devam edersin..

Bnce sunu unutma kalp insanı her zaman üzüyoo.. Kesnlkle mantık derm hic kmse unutulmaz deil ha cok zor olur belki unutman amaa unutuluo bnce merak etme Allah'a bol bol dua et ve mantıqınla hareket et derm bn..

Kalbinizin sesini dinlemektense mantığınızı dinlemeniz daha olumlu sonuçlar doğuracaktır...

Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

Her cümlesine katılıyorum.

hepinize ayrı ayrı teşekkurler arkadaslar ,
ondan ayrı olmak ,bı daha göremeyecegımı düşünmek, onun daha cok üzülecegi düşündüğüm için yapamıyrm .. bı kere ayrıldık ve bu ayrılıgı bn istemştm 5 ay öncesınde ..kötu bı dönemınde oldgu için vicdan azabı cektım.. kaldı kı o bnden hala sevgi sözcuklerı , fedakarlıklar beklıo, sanırım en cok üzende bu ama yarınımı göremıyrm onunla olacagına dair inancımı kaybettım

Son düzenleme:
Kalbinle aklın savaşa geçtiyse eğer bırak kalbin ağlasın (!)
Aklını seç eğer aklını ağlatırsan ömür boyu tutsak olursun herkese herşeye
çnkü aklımız kalbimizden güçlü olmalı acı çeken biz oluruz yoksa ..:1closedeyes:

eğer mantığın hayır diyorsa ve en önemlisi içinde en ufakta olsa bi huzursuzluk varsa bitir derim...elbette sevgi çok önemli ve ufak tefek şeylerden ne ilişki ne de evlilik bitirilmez ama anladığım kadarıyla seni rahatsız eden ciddi sorunlar var...üstelik aileninde onay vermediğini söylemişsin ki bu çok önemli.....eğer ailen onaylamıyorsa emin ol bir bildikleri vardır.....

mantıklı düşünebildiğini göre eksileri artıları ölçüp tartmışsın....ve mantığın ağır basmış o zaman yapman gerekeni biliyorsun....sadece sevgiyle olmaz....ha bundan kastım maddiyat değil bu arada...ben maddiyata hiç bakmadığım için konusunu bile etmem....çünkü maddi sorunlar çözülebilecek sorunlardır....sevgi işte burda daha önemlidir...ama başka sorunlar varsa,ne bileyim seni üzüyorsa,kırıyorsa,el kaldırıyorsa,küfür ediyorsa,içki içiyorsa,kumar oynuyorsa vs vs o zaman sevgi mevgi hiç bişeye yaramaz,üzülen sen olursun.....

detaylarını anlatırsan belki daha net yardımcı olabilirim....demek istediğim sadece maddi sorunlar mı var yoksa başka şeylerde var mı?mesela ailen neden onay vermiyor?

mantığımn almadığı ilşkiyi fazla uzun sürdüremiorm nie başlıorm onu da bilemiorm kısmet bi tanıyım diorm ama bakıorm yeternce sevememişim ve mantk konşmaya başlamş...yolun sonuna gelmşsn demektr bu aşama...

canım bence bır ınsan sevıyorsa ve mutluysa mantıgıda bunu onaylıyor olmalı onla eş değer olmalı eğer ınancın yoksa karsındakıyede umut veremessın versen bıle onu yarı ylda bırakma sansın çok yuksek olur aslında senın mantıgınla dusundugun seyler kalbınle baglantılı canım yanı ıcınde sevgı var ama sevgıye ınancın yok gibi bende yol yakınken dön derim sen hergecen gun ınancının oolmadıgını dusunurken o ıcındekı umudu buyutuo olabılır zamn alehine yanı umarım mutlu olursun:hulya: verdıgın kararlarla

BEBEKKAFA'ya katılıyorum, eğer sorun sadece maddi problemlerse bunlar halledilmeyecek şeyler deildir, hatta halletmesi için yardımcı ol bile derim ama sen bu aşamaya geldiysen artık aşk&sevgiden ziyade alışkanlıktan dolayı vazgeçemiyosun, o yüzden bırak derim...

Mantık aslında duygulardan ayrı değildir. lmaz:
Mantık ve duygular paralel çizgidedir. :1rolleyes:
Oysa biz insanlar heyecanı adrenalini duygu zannedip takıldığımız çok oluyor, adına da aşk diyoruz duygu diyoruz yanlış... sositososito
Sen eğer o beraber olduğun insana gerçekten aşık olsaydın mantığın da ona evet demiş olurdu, oysa sendeki sadece heyecan ile alışkanlığın harmanı...
Zamanla o heyecan söner adrenalin yerini 'rutin'liğe bırakır ve sen mutsuz olursun...
Hem de bir ömür boyu...
Bunu duymamak için ayrılmalısın, yoksa ömür boyu mutsuz olmaya mı kendini meyilliyorsun? :sm_confused:
...
Karar senin. yerimseniben

Seviyorum ama mantığım kabul etmiyor diyorsun ya yanlış anlama ama ben buna inanmıyorum...
Ve sırf maddiyattan dolayı kararının mantıklı olduğunu düşünüyorsan çok yanılıyorsun derim...
Sana şöyle örnek vereyim...Bir insanı seversin maddi durumuda iyidir ailen herşekilde onay verir.
Evlenirsin belki yıllarca mutlu olursun belkide bir gün...Bir bakmışsın dört dörtlük dediğin herşey elinden uçup gitmiş.Eşinin durumu şimdi hayatında olan kişiden daha zor bir durum almış.Peki bu durumda ne yapıcaksın?Şimdiki yaptığın gibi mantığım diyip boşanıcak mısın?Yada ailen eyvah kızımın eşinin durumu yok diyip onaylamayıp seni geri mi alacak?

Lütfen yapmayın kendinizi kandırmayın sizin içinizdeki sevgi aşk diye adlandırdığınız duygular alışkanlıkdan öte değil.Siz zaten kendi içinizde bitirmişsiniz...Maddiyat konusunuda bahane olarak öne sürüyorsunuz...Bu karşınızdaki insana büyük haksızlık gerçekden...Umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Bence sizin erkek arkadaşınıza karşı hissettikleriniz alışkanlık...
Çok sevseniz mantığınızı bir kenara itip duygularınızla hareket edersiniz.
Ayrıca siz kararınızı zaten vermişsiniz..
Verdiğiniz kararın doğru olduğuna dair onay bekliyorsunuz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

aslında bnde cok acıklayıcı bılgı vermedım
aslında artık danışmaktanda yorulduğum için öylesıne üstünkörü bi şeklde yazdım
derdim maddıyat deil ,evet kötu bi dönemde , ama başladgmzda da cok iyi bı durumda deildi,kaldı ki bnde durumumu biliyorum .. şuan işssz htta yaklaşık 9 aydr işsz beklediği bi kaç yer vardı ,onlar da olmadı ,o ümidini kaybettıkce bnde kaybettım snra bı gemi işi çıktı ve gemıye gitmye karar verdı.gidince uzunca süre görüşemices, ne zamana kadar dayanabilces buna ? paylaşımlarımız gittikçe azaldı hayaller kuramaz, konuşamaz olduk, rutinlikten mı bu haldeyız diye düşünuyorum ama öncede cok hareketlı değildik, önceden 1 hafta görsem özlerdım gun sayardım oysa şimdi nerdeyse bır ay oluyor ..öncesınde yasadgımz problemler oldu ama bana ne bi küfrü ne el kaldrması ne saygıszlığı .. içkisı yok sigaradn nefret eerım onu da bırktı ama bı yerde bı pürüz var istemediğim bişey ,içime sinmeyen bir şey ..ailem erkek kardeşime de onay vermemişti ama o nişanlndı sonuç mu ailem haklı cıktı .. off bilmıyorm dua edebiliyorumm sadece ..

bak uzunca bi süreden kastın ne bilmiyorum ama eğer sen gerçekten sevseydin bunu dert etmezdin, kendimden örnek verim yaklaşık 6 aydır görmüyorum, en iyi ihtimalle bi 4 sene daha ayrı kalıcaz, şu anda işinden istifa etti, bir sürü borcu var maddi sıkıntıda şu anda, ben üniversitede okuduğum bölümü bitirince ondan daha fazla para kazanıcam büyük ihtimalle bu da belli ama bir gün olsun ayrılık kelimesi aklıma bile gelmedi, hatta daha çok bağlandım, ona bu sıkıntılı dönemi atlatması için her türlü desteğe hazırım, yardım edemediğim zamanlarda içim içimi yedi... sen diyosun ya bi yerde pürüz var diye bence pürüz olan nokta senin onu yeterince sevmememn; ha tabi bunu kötü bişey olarak, ne bilim yargılamak için söylemiyorum sadece bence senin durumun bu diye söylüyorum, ailen de onay vermemiş zaten, bu şekilde devam edemezsin gibi geldi bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…