Mantık evliligi mi sevgi (alışkanlık) evliligi mi ?

Zkatip

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
9
3
1
31
Merhaba arkadaşlar. Benim şuan hayatımda birisi var 1 yıldır birlikteyiz ikimizde memuruz aynı yerde çalışıyoruz. Erkek arkadaşım daha önce evlenmiş ayrılmış bu kısmı hiç sorun değildi en başlarda ama zamanla sürekli bir şeyler çıkmaya başladı eski eşi ile evli iken kredi çekmişler onun adına ve bosanirken de kadın bu parayı talep etmiş erkek arkadaşım her ay para gönderiyor buraya kadar da sorun değil kadının hakkı sonuçta ama onunla bu sebepten iletişime geçiyor konuşmadım diye de yalan söylüyor ben kendim başka türlü öğreniyorum konuştuğunu. Böyle böyle yalanları çıkmaya başladı ve bitmez tükenmez hale geldi. Daha bir sürü yalan söylüyor en ufak şeyden en büyüğüne kadar . Önceden iddia şeklinde kumar oynamis dünyalar kadar borcu var bıraktı zannediyor idim geçenlerde baktım bırakmamış ve yine bir dünya borca girmiş insan olarak da biraz bencil birisi . Hani sadece bana değil insanlara karşı da öyle. Kendi çıkarları için babasini bile satar söylüyor da kendisi bunu. Sözde 6 Ay sonra evleneceğiz. Diğer taraftan da görücü usulü ile bundan 4 5 yıl önce biri ile tanıştım kendisi çok efendi sakin birisi işi gücü yerinde hatta maddi olarak baya yerinde. Her şeyden önce merhametli birisi. Aşk olarak seviyorum diyemem ama insan olarak çok sevdiğim birisi. Tek olumsuzluk belki yaş farkı benden 10 yaş büyük. Başka bir sorun görmemiştim o zamanlar. Tabi o zamanlar küçüktüm yaş farkından ötürü olmaz dedim falan ama bugün bakıyorum ki bu işin yaş ile iş güç hiçbir ilgisi yok. Bir tarafta sözde öğretmen olan bir adam var ama ne saygısızlığı ne hakareti ne yalanı dolanı bitmiyor bir tarafta da lise mezunu merhametli biri var. İlk bahsettiğim kişi ile çok inişli çıkışlı bir ilişki yaşadık o yüzden saçma şekilde alışkanlık var aslında yanlış farkındayım ama bir türlü iletişim de kopmadı vs. Velhasıl siz olsa idiniz hangisi ile evlenirdiniz. Bu arada 27 yaşındayım

şuan ki beraberliğinizden aman aman diyim uzak durun bu tipler hiç değişmez
düşünün iyi olsa o kız ayrılır mıydı ki ona bile borç takmış yarın size de aynısını teklif edecek bunu bilin olmaz yani para için babasını satan sizi dünden gözden çıkarır
2. aday daha uygun gibi siz bilirsiniz tabi ki 27-37 de çok büyük fark değil sizin yaş için erkekler geç olgunlaşıyor zaten
İlkinden ayrılın 2. sine belli bir müddet sonra şans verin vermezseniz de o ilkinden ayrılın
Derler ya baştan belli diye balık baştan kokar

Merhaba arkadaşlar. Benim şuan hayatımda birisi var 1 yıldır birlikteyiz ikimizde memuruz aynı yerde çalışıyoruz. Erkek arkadaşım daha önce evlenmiş ayrılmış bu kısmı hiç sorun değildi en başlarda ama zamanla sürekli bir şeyler çıkmaya başladı eski eşi ile evli iken kredi çekmişler onun adına ve bosanirken de kadın bu parayı talep etmiş erkek arkadaşım her ay para gönderiyor buraya kadar da sorun değil kadının hakkı sonuçta ama onunla bu sebepten iletişime geçiyor konuşmadım diye de yalan söylüyor ben kendim başka türlü öğreniyorum konuştuğunu. Böyle böyle yalanları çıkmaya başladı ve bitmez tükenmez hale geldi. Daha bir sürü yalan söylüyor en ufak şeyden en büyüğüne kadar . Önceden iddia şeklinde kumar oynamis dünyalar kadar borcu var bıraktı zannediyor idim geçenlerde baktım bırakmamış ve yine bir dünya borca girmiş insan olarak da biraz bencil birisi . Hani sadece bana değil insanlara karşı da öyle. Kendi çıkarları için babasini bile satar söylüyor da kendisi bunu. Sözde 6 Ay sonra evleneceğiz. Diğer taraftan da görücü usulü ile bundan 4 5 yıl önce biri ile tanıştım kendisi çok efendi sakin birisi işi gücü yerinde hatta maddi olarak baya yerinde. Her şeyden önce merhametli birisi. Aşk olarak seviyorum diyemem ama insan olarak çok sevdiğim birisi. Tek olumsuzluk belki yaş farkı benden 10 yaş büyük. Başka bir sorun görmemiştim o zamanlar. Tabi o zamanlar küçüktüm yaş farkından ötürü olmaz dedim falan ama bugün bakıyorum ki bu işin yaş ile iş güç hiçbir ilgisi yok. Bir tarafta sözde öğretmen olan bir adam var ama ne saygısızlığı ne hakareti ne yalanı dolanı bitmiyor bir tarafta da lise mezunu merhametli biri var. İlk bahsettiğim kişi ile çok inişli çıkışlı bir ilişki yaşadık o yüzden saçma şekilde alışkanlık var aslında yanlış farkındayım ama bir türlü iletişim de kopmadı vs. Velhasıl siz olsa idiniz hangisi ile evlenirdiniz. Bu arada 27 yaşındayım
Birlikte yaşadığınız ahlakı kötü olarak yansıttığınız kişi ile evlenmezdim.
Diger kişiyi pek anlamadım yada yanlış anladım sizden yaşça büyük vs dediğiniz kişi yedek mi ?

Şimdi şöyle bir şey var, bi kere sevgilinden bi cacık olmaz. Yalan, iddia, borç vs bu adam asla değişmez. Sadece değişmiş gibi yapar o kadar.
O yüzden onunla evlenmeyi düşünme bile bence. Diğer adam konusunda da içine siniyorsa görüşmeye devam et bi. Belki zamanla bir şeyler oluşur duygu anlamında. Olmazsa da nasip der geçersin
Bir de şu var neden 2 kişiyle sınırlandırıyorsun kendini?
İkisini de silip atıp bambaşka biri ile de olabilirsin

Bana biraz iki ucu 💩lu değnek durumu gibi göründü.

Sevgiliniz zaten yalan dolan kumar, onu siz de anlamışsınız.
Ama diğer beyefendi ile 5 sene önce tanışmışsınız. Görücü usulü dediğinize göre evlilik olmadığı durumda görüşmemişsinizdir diye tahmin ediyorum. 5 senede köprünün altından ne sular aktı bilmeden ikinci seçeneği çok aklınıza sokmayın bence.

Dünyada tek erkek kalsa o da şu an beraber olduğunuz kişi olsa yine de evlenmeyin.Evlilikte sevgi kadar saygı ve merhamet de çok önemlidir. Merhametsiz insan her türlü şeyi yapar. Görücü usulü ile tanıştığınız kişi mantığınıza yatıyorsa görüşün , değerlendirin ama birlikte olduğunuz kişi dışındaki tek ihtimalmiş gibi de davranmayın.

Hani sadece bana değil insanlara karşı da öyle. Kendi çıkarları için babasini bile satar söylüyor da kendisi bunu.
Konuyu daha tam okumadan şu kısma takıldım. Bunu kendi ağzıyla söyleyen birine nasıl güvenip evleneceksiniz? Babasını bile satma potansiyeli olan bir insanın gözünde siz mesiniz ki? İnsanda biraz karakter olmalı, sürekli yalan vs söylemesi de cabası, bence siz olayların bu kadar farkindayken yol yakınken dönün

şuan ki beraberliğinizden aman aman diyim uzak durun bu tipler hiç değişmez
düşünün iyi olsa o kız ayrılır mıydı ki ona bile borç takmış yarın size de aynısını teklif edecek bunu bilin olmaz yani para için babasını satan sizi dünden gözden çıkarır
2. aday daha uygun gibi siz bilirsiniz tabi ki 27-37 de çok büyük fark değil sizin yaş için erkekler geç olgunlaşıyor zaten
İlkinden ayrılın 2. sine belli bir müddet sonra şans verin vermezseniz de o ilkinden ayrılın
Derler ya baştan belli diye balık baştan kokar
Evet haklısınız ikincisi olmasa bile ilki çok tehlike arzediyor hem benim hem herkes için.

Aslında ilki ile en başlarda böyle değildi zamanla görmeye başladım böyle biri olduğunu tabi en başta insan kabullenemiyor. Tam farkettigim zamn şu zamanlar. Şuanda birliktelik yok zaten ama iletişim de kopmuş değil. Diğer kişiye gelince o şekilde tanıştık ama sonra arkadaş olarak kaldık yanj aslında sonrasında onu tanımaya devam ettim ama 5 yıl önce hayir dediğim için sonra bir daha o gözle bakmadım. Onunla yada diğeri ile illa evlenirim demiyorum sadece fikir almak için yazdım sizlere.

İkisi bir arada olmali. Hiçbir fiziksel,duygusal bir çekim hissetmediginiz biriyle de olmaz. Saf sevgi ile de olmaz.

Ikiside degil.. daha cok gencsin bu ne telas🙄

Sevgilinin her huyundan cok yalan huyu var.. yalan varsa evlilik yoktur.

Digerini tanimiyorsun bence o aradaki elektrik dedikleri sey ya olur ya olmaz.. simdi 5 yil sonra onu alternatif olarak gormek sacma. Bunkadar caresiz degilsindir dimi?

Gercekten bu kadar yokluktamisiniz? Goz gore gore 6 ay sonra evlenecegiz demissiniz saka gibi. Bence size ne yazsak bos. Mutluluklar.

Back
X