• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantık evliliği yapanlar şimdi mutlular mı?

okuluptus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
16
0
86
Ankara
duygusal hayatımda çok mutsuzum :umursamaz: ve düşündükçe bu mutsuzluğun evlilik kararı alırken mantık evliliği yapma düşünceme bağlıyorum ve merak ediyorum; fisfisfis

evlenirken karşı tarafın durmunu değerlendirip aşk evliliği değilde mantık evliliği yapanlar var mı aranızda.

ve varsa da şu an hayatlarından memnunlar mı?

iyikide böyle bir tercih yapmışım mı diyorsunuz yoksa pişmanmısınız?

genel olarak baktığımda evliliğimde mutluyum tabi ki sorunlarımız kavgalarımız oluyo..ama bu her evlilikte olabilecek şeyler..bence evlilik mantık aşk işi değil kumar işi..bugün aşkla evlenende mutsuz olabiliyo mantıkla evlenende...

Profilinizde bekar yazıyor.Evlimisiniz bekarmısınız anlayamadım.Bence körü körüne aşık oldum deyip içinde hiç mantık barındırmayan bir evlilik ne kadar yanlışsa içinde hiç sevgi,aşk barındırmayan sadece mantıkla yapılan evlilikte bir o kadar yanlış.Herşeyden önce mutlu evlilikte az çok bazı kriterlerin denk olması gerekiyor.Bu işin mantık yönü.Birde karşınızdaki insandan az çok elektrik almak,az çok içinizin ısınması gerekiyor diye düşünüyorum.Sizin sorununuz tam olarak nedir?Biraz daha açarsanız bence herkes daha çok yardımcı olacaktır.

Ne körü körüne olmalı, ne de tamamen mantıklı.
Evlilik kararı vermek için, en azından arada bir etkileşim olmalı. Evlilik bir iş ortaklığı değil sonuçta, arada bir sıcaklık, bir bağda olmalı.

Profilinizde bekar yazıyor.Evlimisiniz bekarmısınız anlayamadım.Bence körü körüne aşık oldum deyip içinde hiç mantık barındırmayan bir evlilik ne kadar yanlışsa içinde hiç sevgi,aşk barındırmayan sadece mantıkla yapılan evlilikte bir o kadar yanlış.Herşeyden önce mutlu evlilikte az çok bazı kriterlerin denk olması gerekiyor.Bu işin mantık yönü.Birde karşınızdaki insandan az çok elektrik almak,az çok içinizin ısınması gerekiyor diye düşünüyorum.Sizin sorununuz tam olarak nedir?Biraz daha açarsanız bence herkes daha çok yardımcı olacaktır.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisçok güzel anlatmışsın canım katılıyorum

mantık evliligi de olsa aşk evliliği de olsa çevremde evlenıp de pek mutlu olanıı görmedımmm evlilikten çok şey beklememek lazımmm!!!!!

durumu merak edenler şu an medeni kanuna göre evliyim ama bekarım yani durumum biraz karışık. evlilik içinde tercih yaprken evet bir duygusal anlamda bi yakınlık olmasına rağmen mantığımı daha ön plandaydı. şimdi ise mutsuzum. :1shok:

merak ediyorum bu şekilde düşünüp mutlu olan olabilen bayanlar var mı bu palaşım sitesinde. bilmiyorumkismile

mutlu olanlar bazı şeylerden fadakarlık yapıp görmeden duymadan mı yaşıyorlar yoksa bunlara gerek kalmıyor mu?

umarım anlaşılmadıklarım için gerekli açıklığı sağlamışımdır akannehir

Babam artık mantık evliliği yapılmalı diyor ..
Bana göre mantık evliligi tek taraflı degil .Yani cogu insan karsı tarafın maddi durumunu degerlendirmeye alıp evleniyor ..Bana göre mantık evliligi fikirlerin uyusması,aynı dili konusmaktır ..

Ama gene de kolay kolay yapabilecegim birsey degil herhalde .. O askı,sevgiyi hissedip evlenmek kadar güzel birsey olamaz diye düsünüyorum ..

durumu merak edenler şu an medeni kanuna göre evliyim ama bekarım yani durumum biraz karışık. evlilik içinde tercih yaprken evet bir duygusal anlamda bi yakınlık olmasına rağmen mantığımı daha ön plandaydı. şimdi ise mutsuzum. :1shok:

merak ediyorum bu şekilde düşünüp mutlu olan olabilen bayanlar var mı bu palaşım sitesinde. bilmiyorumkismile

mutlu olanlar bazı şeylerden fadakarlık yapıp görmeden duymadan mı yaşıyorlar yoksa bunlara gerek kalmıyor mu?

umarım anlaşılmadıklarım için gerekli açıklığı sağlamışımdır akannehir

Valla ben hala senin durumunu yeterince anlamadım.. medeni kanuna göre evlisin ama ayrı yaşıyorsunuz diye bekar yazdın... E ozaman niye boşanmıyorsunuz....
Tercih yaparken duygusal yakınlık olmasına rağmen mantık ön plandaydı diyorsun ama mantığına yatan bir adam zaten seni mutlu eder... Ne yönden mutsuzsun anlamadım???
Sadece mantık deyip hangi açıdan mantığınla tercih yaptın bunu yazmazsan nasıl anlayabiliriz ki...
Bazıları adam zengin tamam hadi evleneyim diyor.. Bunun adı da mantık evliliği oluyor... YAda tamam adam iyi kariyer sahibi evleneyim.. Bu da mantık evliliği oluyor...
MAntık evliliği bence ne biliyormusun??
Adamın maddi durumu sana uygun mu? eğitim kariyer durumunuz denk mi? Aileleriniz birbirine uygun mu?? Huyu suyu nedir, nasıldır, ve sana uygunmudur?? Bunları öğrenirsin düşünürsün tartarsın uygunsa evlenirsin... Eee bu durumda da mutsuz olmazsın zaten... Tamam belki ayakların havada mutluluktan deli divane olmazsın ama mutsuz da olmazsın.. Hayattan beklentilerin, bir eşten beklentilerin karşılandığı iiçin geçinip gidersin.....

Sen neden mutlu değilsin???

Haa bu arada ben aşk evliliği yaptım.... Ama körü körüne aşık olup da evlenmedim.... Aşık oldum... Sonra bu adamla bir ömür boyu hayat geçermi diye ölçüp biçtim öyle karar verdim evlenmeye... Şimdi de çok mutluyum....

Ben biraz aşk biraz mantık..
Yani sevmeden değil sevdim..
Ama mantığımla karar verdim..
Maddi açıdan olsun.. kişiliği açısından.. kalbimden ziyada biraz aklımı dinledim..
Çokda mutluyum eşimle hiç bir sorunum yok.

mantık evlılgın cokta mantıklı olmamıs bence..ne aradıgını bılmeyen ne buldugunu anlayamaz demıs ve ıyıde demıs..mantıklı evlılıgının ıcıne sevgı sırf sevgıyle yapılan evlılıgın ıcıne mantık koymadınmı malesef bu evlılıkler sadece kagıt uzerınde evlı kalabılıyor...'sevgisiz ask hatadır bence ya hakıme ya hekıme goturur,imzayı atmadan düşün bence aşksız nıkah,nikahsız aşk getırır'cemal safi

Back
X