Mantık Evliliği...Yorumlarınızı Bekliyorum.....

X2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
322
41
53
Dert köşesinde açmıştım 2 konu bununla alakalı...
Ben sevgiye,aşka düşkün bir insanım ama dindar bir bayan olduğum ve acı çekmemek adına hep mesafeli dururum çok istesem de....
Kuzenim var uygun,iyi bir insan ailesi bizi sever....Bu kişi yıllar önce yıllarca ablamı istedi bekledi yönlendirilmelerle olsada...
Adı çıktı ablamla herkes olur gözüyle bakıyordu bende enişte gözüyle,abi gözüyle baktım hep başka gözle de bakamazdım zaten....
Ablam akraba olmaz dedi yıllar sonra ailelerin baskısıyla beni istediler ben hiç istemedim sonunda çocuk da olur gözüyle bakmış...
Direnmeyle hayatım zehir oldu çocuğu ikna ederek onun istememesini sağladım eskisi gibi olmasa da biraz daha iyiyim....
Ama ruhi sıkıntılar yaşıyorum...
Sizce her yönden uygun diye mantıken evliliği olur mu,siz olsaydınız ne yapardınız?
Bu konu beni o kadar sıktıki herkesle dertleşmek istiyorum sanki hiç mutlu olamayacağım...
Ailemle aram iyi olmadığı gibi bundan başkası olmaz deniliyor her halükarda mutsuzum....

Mantık evliliği yapmak bir tercihtir, istenirse yapılır.

Fakat kuzeninizle evlenmenin neyi mantık evliliği?

Hem de kuzeninizle ablanız daha önce anılmış, yakıştırılmışken.

Yıl olmuş 2013 halen akraba evliliklerinden söz edebiliyoruz.

İnanamıyorum.

Dindar bir bayanın mantık evliliği dindar bir erkekler evlenmektir ve mutlaka GÖNÜLLERİN DE BİRBİRİNE BAĞLANMASI gerekir.. Kuzeniniz ile gönülleriniz birbirine bağlanmadıysa bu iş nasol olur ki? Ayrıca ablanızla adı anılmış yıllarca, hoş bir vaziyet değil bu..

kuzenimle asla olmaz. iki cihan bir araya gelse olmaz.
akraba evliliğine karşı biriyim. beynine kabul ettirdiysen sen bilirsin
ama ben kabul ettıremezdim mantığıma ve bunun sözü geçse bile çok sinirlenirdim.
karşındaki senin kuzenin.
ablanda olmadı, şimdi sıra sende mi? bana çok ters bir durum.

Son düzenleme:
Hepsini geçtim de ablanızla anılmış ya nasıl bir zihniyettir bu

Bence sadece mantık evliliği yanlış. Evlilikte mantık ve sevgi yarı yarıya olmalı. İkisinden biri ağır basarsa ilerde sorunlar çıkar.

O insanla bir ömür geçeceği için sevmeden asla olmaz. Sonra belki severim diyerek riskte alınamaz.

Aşk ağır basarsa da olumsuz tarafları görülmez. Onun için eşit düzeyde olmalı bence ikiside. Evlenmeden önce duygular ve mantık tartılıp ona göre karar verilmeli.

Hatta ben bir insana çok aşıkken evlenilmemesi gerektiğini bile savunurum yani ani kararla.

her yönden uygun mu?

1-ablanla sevgili olmuşlar,sen onu enişte olarak görmüşsün ve senin deyiminle ablanla adı çıkmış bu insanın

2-bundan da kötüsü bu insan senin kuzenin...yani kardeşin sayılır..

şimdi sen söyle bunun neresin de uygunluk,neresin de mantık?

sen seviyormusun bu çocuğu sevmesen için kıpırmasa seni bu kadar rahatsız etmez bu durum
yüreğine sor bence ne diyo sonrada ablanla konuş
çocuklada konuş ablan mevzusunu eğer bunları aşacaksan herkes geçmişi unutcaksa ve gerçekten seviyosan evlen
bazı konuları aşamassan konuşmadan evlenirsen senelerce için içini yiycek gerçi diğer türlüde seneler sonra sen mutfağa çay doldurmaya gittiğinde o ablanla salonda kaldığında bile soru işaretleri olcak kafanda (ne senaryo yazdım ya)

Teşekkürler cevaplarınız için...
Ben de başından beri karşıyım konusu bile açılsa sinirlenir küserdim ama en sonda ciddiye bindi mesele...
O kadar çaresizdimki son aylarda birçok kişiye sordum siz olsaydınız ne yapardınız benim gibi sizler gibi düşündüler...
Sadece annemler olumlu bakıyor bunu bu sefer kaçırmamalıyız gibisinden öyle acılar çekiyorumki hala,dua ediyorum tutunacak dal istiyorum.
Bırakın akraba evliliği ablamı istemiş birçok kişiyle görüşmüş desemde yani onurumu,psikolojimi ortaya atarak ama beni anlamıyorlar....
Çocuk istemiyorum demiş hala olur gözüyle bekliyorlar,beni suçluyorlar nasıl bu işin içinden çıkacağım...
Ablamla sevgili olmadılar sadece ablamı tanımak istemiş,evlenmek istemiş,beğenmiş...
Ben bunları desemde ablanla bişey yaşamadı,sevmemiş diyorlar...

Hatta ben bir insana çok aşıkken evlenilmemesi gerektiğini bile savunurum yani ani kararla. Ben de katılıyorum benim de kalbimden biri çıkmadan evlenmek istemem...

Son düzenleme:
oteki konuna da yazmi$tim aynisini
ablan hayir diyebildiyse sende diyebilirsin
ablani zorla vermemi$ler bak senide veremezler ..
ama bense sende bi$eyler var kuzenine kar$i yani duygusal bi$eyler
belkide kabul etmek istemedigin ama inanmak istemedigin için goremiyorsundur ve bu derce inkar ediyosundur
bi $eyi kirk ker soylersen olurmu$ ya seninki ona dönmü$..
unutma sen kararli oldugun surece seni zorla EVLENDIREMEZLER .....

oteki konuna da yazmi$tim aynisini
ablan hayir diyebildiyse sende diyebilirsin
ablani zorla vermemi$ler bak senide veremezler ..
ama bense sende bi$eyler var kuzenine kar$i yani duygusal bi$eyler
belkide kabul etmek istemedigin ama inanmak istemedigin için goremiyorsundur ve bu derce inkar ediyosundur
bi $eyi kirk ker soylersen olurmu$ ya seninki ona dönmü$..
unutma sen kararli oldugun surece seni zorla EVLENDIREMEZLER .....

Hayır kesinlikle duygusal bir şey yok olmasını istemediğim için de denemedim olsaydı ablamdan hemen sonra olurdu..Psikolojim daha önemli.
Dost,kuzen olarak muhabbetim var ama artık oda yok...

o zaman takma
bu i$in mantik evliligi ile pek ilgisi yok
sizin evlenmeniz çok mantiksiz gibi duuryor..
kuzenide geçtim ablanla anildigi için boyle diyorum..
benim etrafimda çok var kuzen evliligi ( ne kadar dogru yanli$ orasini bilemem ama nikah du$uyor sonuçta)
o yuzden kuzen olayini geçiyorum çok yadirgamiyorum kulagim ali$ik oldugu için herhalde :)

Adam çocuk da istemiyormuş !

Bu evliliğin hiç bir mantıklı tarafı yok canım.. Ablan gibi sen de hayır diyeceksin. Anne olmak her kadın gibi senin de hakkın..

Adam çocuk da istemiyormuş !

Bu evliliğin hiç bir mantıklı tarafı yok canım.. Ablan gibi sen de hayır diyeceksin. Anne olmak her kadın gibi senin de hakkın..

Çocuk benim iknalarımla hayır dedi ama bunlar sen bişey yaptın ki vazgeçti diyorlar...
Ben evet dedim gözükse de hayır da diyemiyorum huzurum için...
Anne olmaktan çok bu dertten kurtulup Allah hayırlı günlüme ve mantığıma uygun birini göndersin diye dua ediyorum...

Çocuk benim iknalarımla hayır dedi ama bunlar sen bişey yaptın ki vazgeçti diyorlar...
Ben evet dedim gözükse de hayır da diyemiyorum huzurum için...
Anne olmaktan çok bu dertten kurtulup Allah hayırlı günlüme ve mantığıma uygun birini göndersin diye dua ediyorum...

Zorla evlendirecek halleri yok ya canım yeter ki sen yılma bir an yenik düşüp kabul etme, sonra geri dönüşün daha zor olur.

haydaa çocuk niye istemouormu$ki
sen en iyisi bu kuzene bi kiz bul
oda gitsin onla evlensin
onlar ersin muradina sen çik kerevetine :))
gokden uç elma du$sun biride senle mustakbel e$îne gelsin :D
kaç ya$indaydin bu arada canim, bide ablan evlendimi ?

Son düzenleme:
Sahsen kuzenimle evlenemezdim, kardes gibi gormeyi geçtim dogacak çocuklarimin saglik sorunlari olma ihtimali çok korkunç !
Bunu da geçtim adi ablanizla anilmis biri rahatsiz edici bir durum

yaprak dökümü oh yeah!
memlekette erkek kalmamış

Son düzenleme:
Back
X