Mantik evliligi

Nişanlıma ilk zamanlar tıpkı sizin gibi bakıyordum.bu adamla gerçekten yapabilir miyim yatağına girebilir miyim diye? Sizinle aynı şeyleri yaşadım aşık olduğum adam beni terketti.Çok acılar çektim.Ancak şuan nişanlımın bana karşı saygısı,iyiliği ve sevgisi sayesinde herşeyi geride bıraktım.Bırakın yatağına girmeyi şu saatten sonra onsuz bir hayat düşünemiyorum.Yanındayken öpmeden sarılmadan yapamam.Bu sebepler benden size tavsiye kendinizi akışına bırakın.Düşünmeyin bunları anı yaşayın.Bu bir anlaşma değil evlilik.

bu evlılık ısı cok ılgınc mevzu
şöyle kı
evlenmeden kısa bır sure once sözlum benı yakın arkadasımla aldattıgı ıcın depresyondayken esım bana (ozamanlar mükellefim)
bız bırgun senınle evlenıcez dedı
3 ay sonra nişanlandık
ıyı duzgun bır ınsan oldugunu bıldıgım esım, ozamanlar sadece defterını tuttugum iş ılıskım olan asla evlılık dusunemeyecegım bırıydı ama verdıgı guven sonucu 4 yıllık evlıyız 1 cocugumuz var sımdı dusununce ıyıkı esımle olmus dıyorum
evlılıgımız suresınce hıc mı sıkıntı yasamadık tabıkı yasadık her normal ınsan her normal evlılık gıbı , ama yasadıgımız sorunlar cozulebılecek alısma surecınde yasanılan alıskanlıklarla alakalıydı

tamamen sans ısı yanı

eskıler bırtek isteme soz nısan merasımı dısında gorusmeden tanımadan evlenır bır omur evlı kalırmıs dedıgım gıbı evlılık ısı sans işi

ama bazı seyler vardır balık bastan kokar mesela anlatmıssınız aldatıldım affettım falan hayır hayatınıza sızı uzen acaba ? dedıgınız kısılerı almayın sıddet ve ıhanet affedılmez

Herkesin evlenme şekli ve sevme tarzı bir olmaz ne aşklar gördük 1 yıl dolmadan birbirlerine doyamadan nefrete, pişmanlığa, ihanete vb. şeylere doydular.
Hiç bilemezsin belki sen de onu seversin
Ve Eminim ki mutlu olman için ne gerekiyorsa yaptığı şeyleri görünce ister istemez sende onu seversin hele geçmişte seni bu kadar inciten bir eski sevgilin varsa,
Kıyaslama yapınca seveceğine inanıyorum ben 😉

ya bence adamı çekici bulmuyorsanız zor.

sonradan sevilip aşık olunabilir zamanla çekici gelebilir bi insana. ama dış görünüşü hiç çekmeyen biriyle yapamazsınız bence ve zamanla adamın sevgisini de bitirir hisseder çünkü. aynı yatağa nasıl giricem diyorsanız içinizden onu öpmek sarılmak dokunmak gelmiyorsa bu iş yaşşş.

çünkü bi dokunuşla her tür kavga gürültü unutulabiliyor ama sizde adama karşı duygu olmazsa zamanla çok tahammülsüz olursunuz.

K
Aşk yoksa bile ; ısınma , çekici bulma durumları olmak zorunda.

Yoksa mutsuz olup mutsuz edersiniz.
Katiliyorum..
Bunlar yok ise zaten bu işin mantığı nerede ki? Mantik evliligi demek hic sevmeden, sadece iyi biri diye evlenmek demek değildir.. Duygular ve kafa/hayat tarzi en azindan asgari duzeyde uyuşmali, o zaman olayin bi mantığı olur..

Bence daha sağlıklı olur sadece iyice tanı karakterin uyuyor ve huyu güzelse zamanla sevgi oluşur. Elini tutarken veya seni öptüğünde içinden kötü hisler oluşmuyorsa mümkündür.
Aşk evlilikleri yapıp sonrasında o yoğun duygularla görülmeyen bazı önemli şartları sen şimdi açık ve net olarak görebilirsin.

Kızlar merhaba.konuyu kısa tutacagim.tanistildigim adam çok seviyor.aklim almiyor bukadar sevmesini neyse.evlenme teklif etti kabul ettim.nisan hazirliklari yapiyoruz.okadar mukemmel iyi biriki.sadece evlenilecek adam diyorum.ask yok.ben zamaninda çok sevdiğim adamdan ayrıldım.bunalima girdim kilo verdim.psikolojik tedavi gördüm falan ama bitti gitti.cok zarar verdi aldatti defalarca terketti geri dondu affettim.simdi tamamen sildim sevmeme rağmen.simdi ben evleneceğim.evlenmem lazım.yasim 34 anne olmaya geç kalmak istemiyorum.sonra çok seviliyorum maddi durumu iyi.ve artık kimseyi sevecek guc kalmadı bende.ama korkuyorum.sevmedigim bir adamın yatağına girebilirmiyim diye.mantik evliliği yapıp mutlu olan varmı aranızda.bende asik olabilirmiyim sizce.fikirlerinizi esirgemeyin şimdiden tesekkurler
Aşk olur mu bilmem ama bende mantık evliliği yapmış ve bunu destekleyen biri olarktan aşk evlilklerininde kötü sonla bittiğini görebiliyoruz. Herşey uyuyorsa arada bi soğuklukta yoksa zamanla oluşan sevgi ve aile ortamı ve o sağlmlık hepsinn üstünde..
Yalnız aklıma takılan karşı tarafın size olan sevgisi çok fazlaysa bu daha çok beklentiye girmesine sebep olabilir. Bu da sizi yıpratabilir.
Mesela ben öyle olan birİyle ilişkimi kesmiştim. Tamamen benm gibi düşünen biri olunca heh dedim. Süreçlerimz aynı ilerledi

İyi düşünün. Evlenmem lazım, çocuk yapmam lazım diye hayatınızı ve başkasının hayatını mahvetmeyin. Bence aşk olmasa da olur ama hiç sevgisiz olmaz.

En önemli noktalardan biri de karşı tarafın sizin hislerinizden haberdar olması. Sevilip sevilmediğini bilmek o adamın hakkı. Umarım adama rol yapmıyorsunuzdur ve durumdan haberdardır. Empati kurmalısınız adamla. O da evlenecek, her şeyi bilerek evliliğe karar vermesi en doğal hakkı.

Kızlar merhaba.konuyu kısa tutacagim.tanistildigim adam çok seviyor.aklim almiyor bukadar sevmesini neyse.evlenme teklif etti kabul ettim.nisan hazirliklari yapiyoruz.okadar mukemmel iyi biriki.sadece evlenilecek adam diyorum.ask yok.ben zamaninda çok sevdiğim adamdan ayrıldım.bunalima girdim kilo verdim.psikolojik tedavi gördüm falan ama bitti gitti.cok zarar verdi aldatti defalarca terketti geri dondu affettim.simdi tamamen sildim sevmeme rağmen.simdi ben evleneceğim.evlenmem lazım.yasim 34 anne olmaya geç kalmak istemiyorum.sonra çok seviliyorum maddi durumu iyi.ve artık kimseyi sevecek guc kalmadı bende.ama korkuyorum.sevmedigim bir adamın yatağına girebilirmiyim diye.mantik evliliği yapıp mutlu olan varmı aranızda.bende asik olabilirmiyim sizce.fikirlerinizi esirgemeyin şimdiden tesekkurler
Ben varım buyurun soruları alayım :) hemde mantıksız bir hareketle mantık evliliği yaptım aooovvv

İstatistiklere göre, hem dünyada hem ülkemizde, aşk evliliklerinin boşanmayla sonuçlanma ihtimali görücü usulü evliliklere göre daha fazla. Çünkü aşk beraberinde daha fazla beklenti getiriyor. Bu beklentiler karşılanmadığı zaman aşk, sevgi bitiyor ve evli kalmanın bir anlamı kalmıyor.

Buna rağmen mantık evliliği mantıksız bir şey bence. Evlenmek için evlenilmez. Bugün o kişiye kalbiniz atmıyorsa yarın evliyken bir başkasına atma ihtimali var.
Kendinizi o kişiyle aynı evde, aynı yatakta düşünebiliyor musunuz, yoksa hiçbir hissiniz yok mu?
Adamın her haline katlanabilecek misiniz?
Bir hastalık durumu olsa hiçbir şeyinden tiksinmeden bakabilir misiniz?
Bunları ve daha birçok şeyi düşünmeniz lazım.

Ama bence mantıktan ya da aşktan daha önemli olan şey arkadaşlıktır. İnsanın sevgilisi/eşi aynı zamanda en iyi dostu olmalıdır. İyi günde de kötü günde de en önemli şey bu bence.
Oturup saatlerce sohbet edemediğim, hiçbir şeyinden keyif almadığım bir adamla evlenmek istemem.
Burada bir dünya konu var. Aşkla yapılmış ama iki kelam edilemeyen evlilikler...
-Eşim sürekli arkadaşlarıyla, aynı evde iki yabancı gibiyiz, eşim benimle sohbet etmiyor, eşim telefonu elinden düşürmüyor...
Her aşk evliliği de mantıklı değil yani.

İnsan hem mantığını hem hislerini dinlemeli. Bu kişi size mantıklı geliyorsa hisleriniz için zaman verin kendinize. Daha çok tanımaya çalışın, tanıdıkça sevebilirsiniz. Nişanlanıyorsunuz diye hemen evlenmek zorunda değilsiniz.
Harika yazmışsınız.Bazende susuyoruz.Sevdiğimiz için susuyoruz.Belki insanlar ne der dioruz.Yada benim hatam gördüğüm şeyleri görmezden geldim.Böyle yaptı ama yaaaa beni seviyo dedim.Bir kere eş adayının her şeyi paylaşması gerekiyor.Özellikle para.Yani vileyler gizli kalmamalı.

Mantik evliliginin zit anlamlisi ask evliligi ise
Ben mantik evliligini tercih ederim sanirim. Evli oldugum adama asik olma zorunlulugu hissetmiyorum. Saygi,baglilik ve minimum duzeyde sevmek yeterli. Hem adamin tribi de olmaz,ota cope atarlanmaz,dikkatli olur,aileyi istememezlik yapmaz,kisacasi yuzgoz olunmaz mantik evliliginde ki bence bu daha uygun. Evlilik zaten zor,bir de asigim diye adamin agzima micmasina izin vermek istemezdim sahsen. Benim anladigim anlamda mantik evliligi bu sekilde.

Ten uyumu var mı? Kokusunu seviyor musunuz? Bazı insanlara aşk beslenmese bile bir çekim oluyor, dibinden ayrilasin gelmiyor, konuşurken dokunuyorsun falan gayriihtiyari... Eğer böyle biriyse neden olmasın? Zaman içinde herşey çok daha güzel olabilir.
Ama kokusunu sevmedigin, ha onun koluna girmişsin ha sandyeyi tutmuşsun farkettirmeyen, seni kendine çekmeyen ve çekici bulmadigin bir adamla bir ömür ayni yatağa girmek hiçbir şekilde mantıkla açıklanamaz

Konu evlilikse bence mantık>aşk.
Mantık evliliği yapmak =/= sevmediğin adamla evlenmek.
Merhametli,güzel yürekli ve ahlakli bir adamı sevmemek için zaten gerizekalı olmak lazım.
Körkütük aşkın da döneceği şey en iyi ihtimalle aynı sevgidir.Kanlı bıçaklı olmak da olabilir.”Aşkın gözü kördür” sözü öylesine bir söz değil,aslında çok derin..Aşk evliliğin makyajıdır.Olursa çok daha güzel,eğer güzel bir insansan olmazsa da olur.Çirkinsen aşk bitince evlik de biter.Allahım gece gece benzetmeler :KK53:

Sevmeden olmaz, aşık olmadan olmaz. Bir ufak hareketi bile batar sonra. Malum erkekler evlendikten sonra rahata eriyor...

Benim arkadasım mantık evliliği yaptı ama meslek için. O da kavga gürültü devam ediyor şuan sanırım.

Mantik evliligi diye bir seye inanmiyorum, evliligin kendisi mantiksiz çünkü.
Üstelik aşık olmadiginiz adamla seks yapmaktan, kirli camasirlarina dokunmaya, sabah agiz kokusunu duymaya kadar her sey sizin icin iskenceye donusur.

Bana da oyle geliyor, tecrubem yok ama bu konuda

Back
X