• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantik evliligi

doux

Çareyi dışarıda arama, çare sadece senin içinde.
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
1.723
1.763
208
benim cok merak ettigim konu dur bu mantik evliligi konusu
bu tarz evlenen insanlar eslerine ben seninle mantik evliligi yapiyorum diyormu?
yoksa herkes herseyin farkinda diyip susuyormu
insanin kendisi bile zor kaldiri bu durumu kaldi ki karsindaki insan kaldirsin.. hele ki karsindaki kisi seviyorsa
belki rol yapanlar bile vardir seviyorum diyerekten ?

aramizda mantik evliligi yapanlar ne yapti neler yasadi coook merak ediyorum?

:KK73:

Vallahi , diyelim ki adam seven taraf, kadin sevmeyen taraf. Odun bile olsa ben de seni sevmiyorum ama iyi bir baba/koca olacagin icin evleniyorum demez herhalde, karsindakinden ayip.

Insanin icinde, gogsunde kendine yalan soyleyemedigi bir yer var, insan zaten orda icten ice sevilip sevilmedigini biliyor. Eger cok seviyorsa kendini uzmemek, karsidakini kaybetmemek icin orayi gormezden geliyor, ama icten ice sevilmedigini bilmeye devam ediyor. Karsidaki seviyorum dese bile bir onemi yok, onemli olan sevilip sevilmedigini hissetmek.

Kimse kimseyi kandirmiyor aslinda, insan kendini kandiriyor. Sevilmeyerek evlenen en azindan tanidigim insanlar, sevilmediklerini biliyorlar ama hayatlarinda memnunlar , o yuzden olaylari fazla kurcalamiyorlar cunku kurcalarlarsa gercek ortaya cikacak ve gercek aci. Evlilikleri danisikli dovus olarak devam ediyor diyeyim.

Gunun birinde sevmeyen taraf, gercekten asik olunca senlik basliyor onun icin. Oraya hic girmeyeyim :)

Mantık evliliğini benim kafam almıyor , insan aşık olmadığı biriyle aynı yatağa nasıl girer?
Cinsel çekim varsa girer bence bir sıkıntı yok. Ben mantık evliliklerinde sıfır duygu olduğunu düşünmüyorum. İlla vardır bir hoşlantı bir beğeni. O da yetiyor demek ki onlara. Ha bana yetmez evlenmek için, o ayrı.

Neye göre mantık evliliği ?
Para pul içinse karşıyım.
Ama yaşım geldi biri istesede evlensemde günümüzün Görücü usulü yani ona da karşıyım.
Ama hep okumuş çalışmış kız/erkek arkadaş muhabbetine giremeyecek kadar kendini adamış insanlar var.

O insanlar gün geliyo para var iş var kariyer var çocuk eksik diyip evlenmek için evleniyolar bu da mantık karşıda ki de bu şekildeyse mantık evliliği olabilir.

Bir şeyler hissetmeden sadece mantıkla olacak iş değil evlilik.

ikisi bir arada olmalı.

insan hiç bir şey hissetmediği biriyle mutlu olamaz.

Sevmediğim insanla ömrüm boyunca aynı yatağa yatabileceğime inanmıyorum.
Sevdiğin insan mantığına da yatıyorsa evlenirsin.
Ama mantığına yatan insan kalbine hitap etmiyorsa bence çok üzülürsün.

Evlilik sadece sevgiyle veya sadece mantıkla yapılmamalı. Her türlü o evlilğin yıkılması muhtemel. Evlilik için aşk/sevgi ve mantık birlikte gerekli. Ha erkek kadınla güzelliği için, kadın da parası var diye evleniyorsa ona evlilik değil, ticaret denir zaten.

Genelde Paralı erkekler güzel kendi ayaklarının üstünde duramayan Kadınları beğenip evlenmek istiyor. Kadınlarında işine geliyor ve mantık Evliliği adı altında Evlenip çoluk çocuğa karışıyor. Aşk yoksa evlilik mantıksız bana göre!

benim cok merak ettigim konu dur bu mantik evliligi konusu
bu tarz evlenen insanlar eslerine ben seninle mantik evliligi yapiyorum diyormu?
yoksa herkes herseyin farkinda diyip susuyormu
insanin kendisi bile zor kaldiri bu durumu kaldi ki karsindaki insan kaldirsin.. hele ki karsindaki kisi seviyorsa
belki rol yapanlar bile vardir seviyorum diyerekten ?

aramizda mantik evliligi yapanlar ne yapti neler yasadi coook merak ediyorum?

:KK73:
Mntık evliliğini sıfır hissiyatla yapılıyor sanmayın. Genel özellikleri uyar, hoşlanma sevme zaten gelir arkasından. Ya da aradığınız tek bir özellik vardır (para, kariyer, eğitim vs.) gerisini önemsemezsiniz.
Sevişmek için aşka gerek yok ki. Ten uyumu bambaşka bişey. Bazen çok aşık olduğunuz birini içiniz almayabilir mesela. Sevmekle sevişmeyi aynı kefeye koymayalım.
Mantık evliliği yapmadım, sadece gözlem.

Ben mantik evliligi yaptim çünkü mantigimda kurduğum kişi aşık olabilecegim kişiydi. Bir tek elektrik almak kalmisti e onu da görünce anlayacaktim ve eşimi gördüm elim ayağım titriyordu, aşırı elektrik almıştım cok guzel bir duyguydu. Sonra da asik oldum ve hala da aşığım çok şükür. O da bana aşık.
Ben aşk evliligi yapamazdim, bazi kesin kurallarim vardir, benim sevmediğim seyleri yapan bir insani sirf aşık oldum diye hiç cekemezdim. Asla uyumsuzluga gelemem. Kendimi biliyorum, iyiki mantık evliligi yapmışım. Cok şükür başım rahat, mutluyum, hayallerimin prensiyle evlendim..
Allah herkesin evliligine huzur mutluluk versin :KK68:

Asla mantik evliligi yapamazdim...

Asik olmali insan , teni tenine uymali ..
Asik olmadigim adamla ayni yataga giremem asla.. midem kaldirmaz!

Ben de mantık evliliği yaptım. Belirli kriterlerim vardı.Yanında kendimi rahat hissedeceğim, konuşabileceğim biri arıyordum.Kısaca kendim olabileceğim biri...
Zaten aşk insanı değilim. Sevmiyorum öyle şeyleri, Sevgi yeterli diye düşünüyorum.
Zaten evlenince daha çok sevdim.Tanıdıkça sevdim. İlk gördüğüm de ne kadar sempatik dedim.Öyle işte. Nefret yoksa tamamdır zaten. Sevgi de geliyor zaten.

Hiçbirşey hissetmediğin bir adam yahut kadınla evlenmenin mantık evliliği olduğunu da kim söyledi?? Bence gelmiş geçmiş en mantıksız evlilik budur. Mantık evliliği yapanların da bu şekilde evlendiklerini sanmıyorum.

Bana göre mantık evliliği ortalamanın üzerinde hisler beslediğin bunun yanında oturması kalkmasıyla, aile yapısıyla ve eğitimiyle beklentilerini karşılayabilen bir kişiyle yapılan evliliktir. ve en sağlıklısının da bu olduğu kanısındayım.

hepinizin yazdiklarina katiliyorum ama soyle bir sey var ask evliligi yapanlarda gunun birinde baskasina asik ola biliyor kac kere sahit olmusuzdur yani sadece mantik evliligi yapanlar baskasina asik olmuyor..

Çok farklı bir bakış açısı kazandırdınız bana.. haklılık payı da çok.

Bi arkadaşım evlenmiş böyle. Eşine de söylemiş ben senle aşık olduğumdan değil mantık evliliği yaptım diye. Başkasına aşık oldu. Sonuç boşandılar.

Bence ten uyumu olursa digerleri de zamanla olur. Ama ten uyumu yoksa istersen korkutuk asik ol, o evlilik de mutluluk getirmez.

biri benimle mantık evliliği yapsa anlamam
kız öküzüyüm seveni de sevmeyeni de anlamıyorum
mantık evliliği yapanlar lütfen söylesin karşıya bir şekilde o yüzden(kadın da erkek de)
o durumda olmak istemem saf saf mesela :KK53:

Back
X