• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantik evliligi

Mantıklı bir aşk evliliği önemli olan
öyle körü körüne aşık olup evlenirsen sonuç tabi ki hüsran

Aşktan gözünüz kör olup da hataları gormezseniz aşk bittiginde ne yapacaksiniz? Hatalar sana batacak ve saygi tukenecek.
Ama mantigina uyan birine aşık olursaniz ufak hatalarinizi beraber duzeltebileceksiniz ve bu asla zorunuza gitmeyecek...
Körü körüne baglilik her zaman kötüdür. ..
Şu bir gerçek ki mantık evliliği yapmak isterdim çünkü aşk evliliğindeki o kör gözüm yeni yeni açılıyor

Benim sıkıntım şu ki mantığıma uyacak , düzgün, efendi adamlara zerre bir şey duayöadım bugüne kadar. 2 kere aşık oldum, 2si de zırtoydu :) Mantıga uyan birine aşık olduğunuz için çok şanslısınız bence, bulunmaz bir nimet. Okurken kiskandim.

Darısı başına inşallah. Hayirli eş iste her zaman. Allah sana da en hayirlisini en hayirli bir zamanda ve en hayirli bir sekilde verir inşallah :KK36:

yorumunuzda katıldığım tek nokta güzelliğin ve paranın gecici olması.
sizinkide mantık evliliği olmamış.
masallah mutlu olmanıza cok sevindim,allah bozmasın.
ilk görüşte aşk diye birşeyi sadece ilk görüşte aşık olanlar anlayacagı gibi,mantık evliliğinide mantık evliliği adı altında evlilik yapanlar yazabilir.
benim bu konuyla alakalı cok yakın bi örneğim var,konuşulan,şahit oldugum bircok ta örnek var.,fakat yaşanılanlar,görüşler,fikirler bana cok ters oldugu için paylaşmam doğru değil.
sizinkide mantık evliliği değil.
ne mutlu size.

Teşekkür ederim. Darisi sizin de basiniza inşallah ama evli misiniz bilmiyorum. Rabbim hayirli olani her zaman onumuze çıkarsın. .. :KK37:

Bugün sizin bir yazınızda boşandım gibi bişey hatırlıyorum sanki
az öncede profilinize baktım evli yazıyor
yanlış hatırlamıyor isem benimle alakalı bir yorumda bosandığını ve ikinci evliliğini yaptıgını yazmıştı

Darısı başına inşallah. Hayirli eş iste her zaman. Allah sana da en hayirlisini en hayirli bir zamanda ve en hayirli bir sekilde verir inşallah :KK36:

Teşekkür ederim. Darisi sizin de basiniza inşallah ama evli misiniz bilmiyorum. Rabbim hayirli olani her zaman onumuze çıkarsın. .. :KK37:

ben tesekkür ederim,sizin gibi evliliğin tam anlamıyla ne manaya geldiğini bilip,bu şekilde yasayıp,her konuda sağlıklı düşünmeye calısan bireylerle bilgi alışverişi yapmak ne hoş.
mutlu insanlardan zarar gelmez der annem hep.
ben 4 yıllık evliyim ayrılma kararı aldım.

ben tesekkür ederim,sizin gibi evliliğin tam anlamıyla ne manaya geldiğini bilip,bu şekilde yasayıp,her konuda sağlıklı düşünmeye calısan bireylerle bilgi alışverişi yapmak ne hoş.
mutlu insanlardan zarar gelmez der annem hep.
ben 4 yıllık evliyim ayrılma kararı aldım.

Cok teşekkür ederim, hepimiz birbirimizden bilgi alışverişi yapiyoruz. Bu çok güzel.
Hakkinizda hayirlisi olsun. Her şey insanlar için. Ayrilmak da bunlardan biri. Kimse gelecekte ne oldugunu, ne olacagini bilemez. Sonucta ayrılmak için evlenmiyoruz, eğer bir kadın zaten ayrılmayı kabul etmisse gercekten yolunda gitmeyen ağır şeyler vardir.
Bundan sonraki hayatinizda hep mutlu olursunuz inşallah.
Size bir dua önermek isterim. "Allahim, eslerimizi ve evlatlarimizi bize göz aydınlığı kıl, bizi cehennem azabından koru" bu zaten her seyi kapsiyor. Allah ayni acilari tekrar yasatmasin.
Mutlu ve sağlıcakla kalın :KK68:

Cok teşekkür ederim, hepimiz birbirimizden bilgi alışverişi yapiyoruz. Bu çok güzel.
Hakkinizda hayirlisi olsun. Her şey insanlar için. Ayrilmak da bunlardan biri. Kimse gelecekte ne oldugunu, ne olacagini bilemez. Sonucta ayrılmak için evlenmiyoruz, eğer bir kadın zaten ayrılmayı kabul etmisse gercekten yolunda gitmeyen ağır şeyler vardir.
Bundan sonraki hayatinizda hep mutlu olursunuz inşallah.
Size bir dua önermek isterim. "Allahim, eslerimizi ve evlatlarimizi bize göz aydınlığı kıl, bizi cehennem azabından koru" bu zaten her seyi kapsiyor. Allah ayni acilari tekrar yasatmasin.
Mutlu ve sağlıcakla kalın :KK68:

kendime iyi geceler derken,basımı yastıga koymadan aldığım ne güzel bi dua.
tesekkürler.
huzurla ve sağlıklı yaşayın.

Ben hepsinden ziyade sevmeden evlenip mutlu oluyorlar mı onu merak etmiyorum.
Zerre bir şey hissetmediğim biriyle nasıl aynı evde kalırım? Yok yok bana göre değil...

E="Bukrem, post: 37981437, member: 426409"]Bugün sizin bir yazınızda boşandım gibi bişey hatırlıyorum sanki
az öncede profilinize baktım evli yazıyor[/QUOTE]
2. Evliliğimi yapalı 2 yıl oldu

Bende severek evlendim ama hep görücü usulü evlenmek istemiştim, aşk dediğiniz kaç ay sürüyor önemli olan sevgi, saygı en azından gözüm kör olmadan seçilebilir eş yani daha mantıklı düşünülebilir

Görücü usulü evlenmenin, modernize edilmiş hali gibi geliyor bana.
Aileler maddiyat vs değerlendirip evlendiriyormuş eskiden, şimdi insanlar kendileri seçerek ama yine maddeye bağlı yapılan evlilikler yapıyor bu ad altında. Geneli böyle gibi geliyor bana, farklı sebepler de vardır muhakkak ama benim cevremde hep bu tarz yaşandı evlilikler.
Bu bir seçimdir bence. Nasılki severek evlenip sorun yasayabiliyorsak (aynı çatı altında yaşamadan insanlar birbirini tanıyamıyor) bundada aynı sorunların yasanması muhtemel, pek fark yok bence.
Yada muhteşem bir uyum sağlanabilir , aksi olurda anlaşılirsa.

sözlüm benden dokuz yaş büyük başlarda hiç oluru yok bu adamın hiç tipim değil diyordum ama yaza evlenicez.
konuşmaları,genel kültürü,saygısı,efendiliği benim onu tercih etmemdeki sebep.
buraya kadar herşey mantıktı evet bu insan iyi bir eş iyi bir baba olur diye başladım
şimdi çok seviyorum ama :KK23:

Vallahi , diyelim ki adam seven taraf, kadin sevmeyen taraf. Odun bile olsa ben de seni sevmiyorum ama iyi bir baba/koca olacagin icin evleniyorum demez herhalde, karsindakinden ayip.

Insanin icinde, gogsunde kendine yalan soyleyemedigi bir yer var, insan zaten orda icten ice sevilip sevilmedigini biliyor. Eger cok seviyorsa kendini uzmemek, karsidakini kaybetmemek icin orayi gormezden geliyor, ama icten ice sevilmedigini bilmeye devam ediyor. Karsidaki seviyorum dese bile bir onemi yok, onemli olan sevilip sevilmedigini hissetmek.

Kimse kimseyi kandirmiyor aslinda, insan kendini kandiriyor. Sevilmeyerek evlenen en azindan tanidigim insanlar, sevilmediklerini biliyorlar ama hayatlarinda memnunlar , o yuzden olaylari fazla kurcalamiyorlar cunku kurcalarlarsa gercek ortaya cikacak ve gercek aci. Evlilikleri danisikli dovus olarak devam ediyor diyeyim.

Gunun birinde sevmeyen taraf, gercekten asik olunca senlik basliyor onun icin. Oraya hic girmeyeyim :)
Onu bunu geçerim de mantık evliliği yapan kadınlar SEVMEDİKLERİ ADAMLA NASIL AYNI YATAĞI PAYLAŞABİLİYORLAR :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Mantık evliliği yapsaydım sanırım ailesi yüzünden eşimle evlenmezdim. Ama insan sevdiği için mücadele ediyor.

Vallahi , diyelim ki adam seven taraf, kadin sevmeyen taraf. Odun bile olsa ben de seni sevmiyorum ama iyi bir baba/koca olacagin icin evleniyorum demez herhalde, karsindakinden ayip.

Insanin icinde, gogsunde kendine yalan soyleyemedigi bir yer var, insan zaten orda icten ice sevilip sevilmedigini biliyor. Eger cok seviyorsa kendini uzmemek, karsidakini kaybetmemek icin orayi gormezden geliyor, ama icten ice sevilmedigini bilmeye devam ediyor. Karsidaki seviyorum dese bile bir onemi yok, onemli olan sevilip sevilmedigini hissetmek.

Kimse kimseyi kandirmiyor aslinda, insan kendini kandiriyor. Sevilmeyerek evlenen en azindan tanidigim insanlar, sevilmediklerini biliyorlar ama hayatlarinda memnunlar , o yuzden olaylari fazla kurcalamiyorlar cunku kurcalarlarsa gercek ortaya cikacak ve gercek aci. Evlilikleri danisikli dovus olarak devam ediyor diyeyim.

Gunun birinde sevmeyen taraf, gercekten asik olunca senlik basliyor onun icin. Oraya hic girmeyeyim :)

Sevilmediklerini biliyorlar ve huzurlu şekilde devam nasıl edebiliyorlar anlayamıyorum ben. Benim canım çok yanar.. Gerçi bu sen seviyorsun diye karşındaki insan da seni sevmek zorunda mı, sadece kendi sevginle yaşayamaz mısın, illa karşılık bulunmalı mı sevgide gibi felsefi düşüncelere dalıyorum bazen.

Mantık evliliği cesaret ister bence..
ama şu da var ki çok büyük aşkla evlenen insanlarda bile hayat koşturması, uğraşlar sorunlar sıkıntılar derken aşk da bitiyor.
fakat önemli olan sevgi ve saygı..bunlar biterse ya da hiç olmadan evlenilirse işte o zaman felaket derim ben ona.

sıfır duygu ile olmuyor tabi ama insan zamanla sever sevmesede alışır düşünsene adam dövmüyor sövmüyor her ihtiyacını karşılıyor iyi bir eş kim sevmez ?
diğer yandan harika görsel bir adam sinirli asabi doğru düzgün çalışmaz nerede ne konuşacağını bilmez
al sana aşk bitti işte düzeltebilirim adam ederim diye düşünmekte yanlış
odunu fazla inceltirsen kıymık olup sana batar

Back
X