• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantik evliligi

Karaktere kişiye göre değişiyor tamamen, ben aşk insanıyım sevgiye dönüşecekse bile aşkla başlamalı diğer türlüsü çok zor geliyor ama geleceğim konusunda kesin konuşmak istemiyorum :) Ha mantıksız bir aşk olsun demiyorum tabii, uyumsuzluk olduğu zaman ilişkim yürümüyor.
Bir de bence de cinsel çekimle duygusal çekim farklı şeyler.

Ben gorucu usulu evlendim ama inanin esimi ilk gordum tamam dedim evlenecegim adam bu kimseleri begenemeyen ben esimin karsisinda saskin gibi oldum cok sukur evlendik esim benim sukur sebebim severekte evlenseydim ancak bu kadar olurdu yani mantik olucak ama cekim sart yoksa olmuyo:-):-)

kesinlikle katılıyorum... ben kendimden örnek vereyim, deli gibi aşık olduğum bir adam vardı eski konularımdan hatırlarsınız belki çekmediğim çile kalmadı sinirli egosu yüksek piskopatlık derecesinde kıskanç geri kafalı ama aşıktım gönül ferman dinlemiyor. onunla bir hayat geçirmek beni mutsuz, huzursuz edecekti biliyordum hep diken üstünde yaşıyordum ama salaklık mı aşk mı yine de onu istiyordum

sonra durup mantıklı düşününce kimsenin kendimden daha değerli olmadığını hayatımı bir kez daha yaşayamayacağımı ve mutlu olmayı hakettiğimi düşündüm. Bitti...

şimdi hayatımda başka bir adam var, beni nasıl mutlu edeceğini biliyor, gözümün içine bakıyor, deli gibi seviyor beni. Bende onu seviyorum evet ama aşk yok. Mükemmel bir eş ve mükemmel bir baba olur. Onu deli gibi sevmiyorum, kaybetme korkum yok aşık değilim ama aramızda o çekim var bir hayatı onunla paylaşabilirim çünkü onunla mutluyum huzurluyum.

hem aşk evlilikleri de bir zaman sonra bitiyor. aşık olup kaçarak evlenenler soluğu adliye koridorlarında alıyor. önemli olan aradaki çekim, sevgi, saygı ve anlaşabilmek. Hayata aynı pencereden bakabilmek. yoksa ne kadar aşık olursan ol o hayat sana da karşındakine de ızdırap oluyor.

Sadece aşk üzerine kurulan evlilikler bence asıl yıkılmaya mahkum olanlar. Aşk dediğimiz şeyin ömrü iki yıl dört aymış bilim adamlarına göre. Bitince de versin elini kavgalar tartışmalar. Çok aşık olduğu için çekilmez bir insanı ömür boyu çekecek biri olduğunu sanmıyorum. Çekiyorsa muhakkak başka sebepler vardır. Ardında destek olacak kimsesi yoktur, çalışmıyordur, çocuk vardır vs vs...

Eşimi çok sevdim ben, aşk mı değil mi bilmiyorum. Aşksa da bitmiştir şimdiye dek gözü köreden o duygu. Ama mantığıma uymasaydı mesela düzgün bir işi olmasaydı, agresif bir adam olsaydı, zevklerimiz hayat görüşümüz uymasaydı, geleceğe dair planlarımız tutmasaydı asla evlenmezdim onunla. Bazı şeylerin dört dörtlük uyuşması gerekiyor benim için evlilikte. Muhakkak ki eksilerimiz vardır birbirimize karşı ama bunları idare etme yeteneğimiz de olmasaydı yürümezdi evliliğimiz.

mantik evliligide olsan birazda olsa sevgi sart
yani normal saglikta biri nasil olurda sadece mantik uydugu icin
bir adamla ayni ev paylasir ayni yataga girer aklim beynim almaz benim
yani bunu ben ölsem bile yapamam
dunyanin en zengin erkegide olsa eger sevmiyorssam mumkun degil yani
yani mantik evliligide olsa ask sevgi sart yani

Yok vallahi benim maddiyat beklentim yok, hic onemli degil yani :)
Biz birbirinden farkli 3 farklı kizkardesiz.
En buyuk ablam "benim gibi elit ve modern bir kadına altin pesinde kosmak yakışmaz" dedi.
Ortanca ablam "benim gibi dindar kadina ancak Kuran-i Kerim'le evlenmek yakisir" dedi.
Ben "esim benim hayat arkadaşım olacak, sıkıntıya düşürmek bana yakismaz" dedim.
Sonuclar biraz karışık yazmaya usendim gulasor :))

Biz birbirinden farkli 3 farklı kizkardesiz.
En buyuk ablam "benim gibi elit ve modern bir kadına altin pesinde kosmak yakışmaz" dedi.
Ortanca ablam "benim gibi dindar kadina ancak Kuran-i Kerim'le evlenmek yakisir" dedi.
Ben "esim benim hayat arkadaşım olacak, sıkıntıya düşürmek bana yakismaz" dedim.
Sonuclar biraz karışık yazmaya usendim gulasor :))

Iyi getirin altinlari o zaman :63::63:

mantık evlılığı olacaksa hıc olmasın her ıkısıde olmalı .sevmedığınle bır ömur nasıl geçer....

Aşk hiç bir zaman kazanmıyor artık bu devirde.
Herkes yalancı olmuş.
İlk önce mantığına uyup uymadığına bakacaksın.
Mantığını kullanacaksın.
Baktın uyuyor mu, ozaman geriside gelir zaten....

Hiç hoşlanmadığın, tiksindiğin hayatta evlenmeyeceğin bir tiple herhangi bir sebepten dolayı evlenmek değildir mantık evliliği. Aşk evliliği, karşındakinin konum, para gibi maddi değerlerine bakmadan maneviyat ile yapılan evliliktir. Açıp araştırabilirsiniz boşanan çiftlerin çoğu aşk evliliği yapan çiftlerdir. Mantık evliliği ise maddi değerlerin manevi değerlere tercih edildiği evliliklerdir. Mesela normalde sarışın uzun boylu erkeklerden hoşlanırsın ama zengin diye kısa ve esmer bir erkekle evlenirsin, o zengin yönü ve belki kültürü tipini ört bas eder, bir ömür de tipsizliğini görmezsin sana verdikleri sayesinde. Yada evlenince soğan ekmek yiyeceğin, çok kültürlü olmayan ama aşık olduğun birini seçmektense bir ömür rahat yaşayacağın, elinde mesleği olan, kültürlü, aşık olmadığın ama hoşlanabildiğin biriyle evlenmekde mantık evliliğidir. Mantık evliliği bir sebebe bağlıdır. Aşk evliliğinde ise "neden evlendin ?" sorusuna verecek cevabın yoktur çünkü aşktan başka nedeni yoktur. Benim fikrim ise hem mantıklı olan hem de aşık olduğun biriyle evlenmek. Aşk için körü körüne kendini ateşlere atıp evlilik yapmaktansa mantık evliliği, mantık evliliğindense de hem aşık olduğun hem evlenmenin mantıklı olduğu biriyle evlenmek bana en doğrusu gelir.

Modern görücü usulü ile evlilikler mantık evliliği oluyor. Tarafların kalbi boşsa zamanla ısınıp sevebiliyorlar sanırım...

Mantik evliligi mi dusunuyorsun ?

Hayir. Büyük konusmak istemem ama mantik evliligi yapmam.
Asik oldugum insanla evlenmek isterim .. ama birdaha asik olurmuyum bilmiyorum
Insanin asik oldugu kisi de düzgün cikmiyor ki ..nerde cakal var ona asik oluyorsun :KK14:
Napsak bilemedim bende..

Insanin asik oldugu kisi de düzgün cikmiyor ki ..nerde cakal var ona asik oluyorsun :KK14:
Napsak bilemedim bende..

Kriterlerine uyan erkeler icinden birine asik olmaya calisabilirsin.

Napsak bilemedim bende..

Ben de oyleyim, zirtonun birine asik oldum :)

Mantik evliligiyle cikar evliligini birbirine karistirmamak gerek bence , bir cok kisi mantik evliligi sonuc bosanma vs. seyler yazmislar ama bunlar belliki cikar evlilikleri , ya parasina hayran olmustur ya statusune , meslegine . E tabi biriyle sirf bu özellikleri icin evlenirsen sonuc husran oluyor ama mantik evliliginde "bilgece" uyesinin yazdigi gibi muhakkak arada cekim oluyor her iki kisinin kriteride birbirine uyuyor ,

bi evlilikte hem mantik hem duygu olmali.. hatta duygu mantiktan yogun olmali diye dusunuyorum.. insan deli gbi asik oldugu adami bile bazen cekemiyo, hatta bosanmalar oluyo, o duyguya ragmen.. salt mantikla bilemiyorum ne kadar idare edilir.. herkesin yuvasinda , esler arasinda işteş olarak aşk, sevgi, mantik bolca olsun insaAllah..:)

Mantik evliligine neden böyle bir yargi var peki? Bana göre mantik zekadir, kültürdür, ortak anlayis, ortak siyasi görüş, merhamet, dindarlik, iyilik, yardimsever olmasi, siddetten kufurden uzak bir hayatının olmasi, hayatini cevresine göre degil de kendi normlarina göre yasamasidir.
Insanlar ne der diye yasamamasidir. Ben eşimi bu ozelliklerinden dolayi ve içim de aşırı isindigi için sectim, eşim de ayni şekilde.
Bu ozellikleri olan bir insana da kanim da isininca aşık oldum, o da ayni şekilde.
Çok şükür biz mutluyuz, kimse kimseyi parasi ya da guzelligi için secmedi, guzellik ve para geçicidir, baki olan ortak alanlar , sevgi ve saygidir...
Sevgiler... :KK24:
Canım sanırım ^^şanslı^^ azınlıksın. Şanslı kelimesini özellikle tırnak içine alıyorum, Çünkü, içi boş hislerle zar attım tuttu, gibi bir mantıktan bahsetmiyorum.
Bazıları kendini gelecekten ne isteyecek kadar bilir, adımlarını ona göre atar, karşısına çıkan insan da aynı meziyeti taşırsa, üstüne bir de RAB bim yürü ya kulum, der, bahtı da açıksa, bu iş olur. Hem de mutlulukla, esenlikle olur.

Etrafımda ne aşıklar görüyorum, birbiri için ^^ölürler^^, biterler, ama iş evliliği yürütmeye gelince balon gibi sönüyorlar.
Kimse kimseyi bir kuru aşk uğruna çekmiyor, çekemez de zaten,
Bir de, basit bir ten çekimini aşk sananlar var, yada en kötüsü aşk var, hem de çok var, ^^tutku boyutunda^^ ama sırf o hissiyattan, karşısındakini tanıyabilecek gözle bakamıyor. Dolaysıyla bir şekilde gönül birliği oluşuyor bu sefer de kafa birliği sıfır... (neyleyim öyle birlikteliği de evliliği de)

Sanırım konuyu açan arkadaş, şu aman bilmem nesi var, ben şimdi daha fazla beklemeyim bu adamla ya da kadınla evleneyim diyenler.
Mesela çevremde bunlardan 2 tane numunelik hatun var. Biri aman adam gitmesin diye, sesini çıkaramıyor. Sevilmediğinden adı gibi emin. Ama keyfi yerinde, çünkü çok açık konuşucam, ihtiyaçları bir şekilde karşılanıyor.
Diğeri hiç beklemediğimiz bir anda daha tanımadan, etmeden, adam yaşamını kuracak düzeyde bir birikimi var, okumuş bir de ona yaşamında beklediği rahatlığı sağlayabilecek(işte onu giyme bunu etme demeyecek kafa yapısında) olduğundan evlendi.
İkisi de beklediği hayatı yaşayamıyor, ikisi de mutlu değil. Ne zaman arasam, ya eşleriyle yada eşlerin aileleriyle dertliler. Evlerine gitsem, evin içindeki karamsarlık hissedilir boyutta. Hani bazen bir eve girersin de eşyalar evin tipi alelade olur, ama hissedilir bir huzur ve ferahlık vardır. Bunların sevin ve dışında her şeyi var.
Keşke aksi olsaydı. Onlar adına çok üzgünüm....
Şimdi kim bunlara; mantık evliliği örneği der ki...
Mantık bunun neresinde?

Canım sanırım ^^şanslı^^ azınlıksın. Şanslı kelimesini özellikle tırnak içine alıyorum, Çünkü, içi boş hislerle zar attım tuttu, gibi bir mantıktan bahsetmiyorum.
Bazıları kendini gelecekten ne isteyecek kadar bilir, adımlarını ona göre atar, karşısına çıkan insan da aynı meziyeti taşırsa, üstüne bir de RAB bim yürü ya kulum, der, bahtı da açıksa, bu iş olur. Hem de mutlulukla, esenlikle olur.

Etrafımda ne aşıklar görüyorum, birbiri için ^^ölürler^^, biterler, ama iş evliliği yürütmeye gelince balon gibi sönüyorlar.
Kimse kimseyi bir kuru aşk uğruna çekmiyor, çekemez de zaten,
Bir de, basit bir ten çekimini aşk sananlar var, yada en kötüsü aşk var, hem de çok var, ^^tutku boyutunda^^ ama sırf o hissiyattan, karşısındakini tanıyabilecek gözle bakamıyor. Dolaysıyla bir şekilde gönül birliği oluşuyor bu sefer de kafa birliği sıfır... (neyleyim öyle birlikteliği de evliliği de)

Sanırım konuyu açan arkadaş, şu aman bilmem nesi var, ben şimdi daha fazla beklemeyim bu adamla ya da kadınla evleneyim diyenler.
Mesela çevremde bunlardan 2 tane numunelik hatun var. Biri aman adam gitmesin diye, sesini çıkaramıyor. Sevilmediğinden adı gibi emin. Ama keyfi yerinde, çünkü çok açık konuşucam, ihtiyaçları bir şekilde karşılanıyor.
Diğeri hiç beklemediğimiz bir anda daha tanımadan, etmeden, adam yaşamını kuracak düzeyde bir birikimi var, okumuş bir de ona yaşamında beklediği rahatlığı sağlayabilecek(işte onu giyme bunu etme demeyecek kafa yapısında) olduğundan evlendi.
İkisi de beklediği hayatı yaşayamıyor, ikisi de mutlu değil. Ne zaman arasam, ya eşleriyle yada eşlerin aileleriyle dertliler. Evlerine gitsem, evin içindeki karamsarlık hissedilir boyutta. Hani bazen bir eve girersin de eşyalar evin tipi alelade olur, ama hissedilir bir huzur ve ferahlık vardır. Bunların sevin ve dışında her şeyi var.
Keşke aksi olsaydı. Onlar adına çok üzgünüm....
Şimdi kim bunlara; mantık evliliği örneği der ki...
Mantık bunun neresinde?

Konuyu forumda okudugum seyler sonrasi actim..
Hani iki kisi var hangisini seceyim diye soranlar oluyor ya vs :KK53:

Yukarida bir üyenin yazdigina katiliyorum. Cikar evliligi ve mantik evliligini karistirmamak lazim.
Önemli nokta bence bu.
Sizin verdiginiz örnekler de cikar evliligi basbaya.

Back
X