Mantık mı aşk mı kararsızım.. Önerilerinizi bekliyorum.

magxixcgxixrl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
35
0
86
32
İstanbul
Merhabalar..

Düşüncelerinizi almak istiyorum çünkü çok kararsızım.

20 yaşımda önlisansa devam ediyorum, henüz bir erkek arkadaşım yok fakat şu sıralar hayatıma hiç ummadığım birisi girdi.
Kendisi gayet düzgün, yüksek lisansını yapmış ve doktorasına devam eden, maddi durumu da iyi olan bir öğretim görevlisi. ( benim öğretmenim değil tabi ) ayrıca çok sempatik, konuşması olsun, davranışları olsun.
Yani düşününce arayıpta bulamayacağım özelliklerde.
Kendisi benimle ilgileniyor, fazlasıyla hemde, bikaç kere görüştük çok üstüme düşüyor çok iyi davranıyor.
Ama gel gelelim benim içim ısınamıyor yaşından dolayı. 10 yaş büyük benden.

Bi yandan diyorum daha iyisini nereden bulcaksın bir daha, bir yandan da daha 20 yaşındasın hemen karar verme.

Sonuç olarak;
siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?

Kalbinin sesini dinlee.. eğer sevgi yoksa arada nereye kadar mantıkla o evlilik.. sevgidir herşeyi görmezden geldiren altan aldıran.. mutluluğu yaşatan.. çok iyi düşünn..

bir süre flört et bence pişman olma diyee.. zaman geçir onunlaa.. baktın sevemiyorsun tatlı dile konuşursun..

En mantıklısı bu sanırım. Bir de şöyle bişey var ki "biz severek evlendikte noldu, mantıklı düşün aşk gelip geçici" diyen bir annem var benim :) onun da çok etkisinde kalıyorum.

mantık evliliği
heyecan eksikliği veya aşk yoksunluğundan dolayı
kötü sonuçlar yaratabılır.

evlendıkten sonra aşık olursanız, seversenız
iş değişir.

Son düzenleme:
ne sırf seviyorsun diye, nede mantığına uygun diye ciddi düşünülmemeli bence..
kesinlikle her ikisininde ortak olduğu bi noktada karar verilmeli..
zaten bi kere sevgi,aşk,hoşlanma yoksa mantıkla nereye kadar?çok riskli..

bence de flört et dene..hemen evlencek değilsin ya..

10 yaş bence tamda olması gereken yaş bence eşimle aramızda 4 yaş var ama ben daha olgun olmasını isterdim sen bunca olumlu özelliğie rağmen hala bişiler hissedemıyorsan fazlada zorlama derim

tatlım gözünü aç
20 yaşındasın senden 10 yaş büyük kıdem olarak da büyük ve aynı zamanda senin etrafında söz sahibi bir insan seninle işi olmaz, derdi takılmak olur.
10 yaş büyük bir erkek ciddi düşünse senin yaşındakine zaman ayırmaz yoracağını bilir
30 yaşında hala akademik kariyerini sürdüren bir erkek ciddi düşünmez çünkü ne vakti ne de hayali vardır.
üstüne düşüyor hoşlanmış senden, bi de etiketi var kullanıyor,
akıllı ol bir şey bekleme, hayallere kapılma, bugün ağzına düşer yarın canı sıkılır yanına yaklaşamazsın kıçında hocam hocam diye koşturursun...
mantık mı aşk mı diye sorma, bu bana takılıyor bu bu meziyetleri var benden 10 yaş büyük benden ne bekliyor diye sor...

Haklısın, bir süre flört etmek en iyisi. Herkes ilk görüşte aşık olmuyor ya.

Ben bunu da çok düşünmüştüm ama öyle olsa bu kadar nazımı çekmezdi heralde, hep msj atmalar, aramalar, buluşmak için bahane aramalar falan. Bir de kendisi özel bir üniversite de çalışıyor orada benden daha güzel, daha bakımlı birsürü kişi var zaten, eğer eğlenmek, takılmak gibi bir amacı olsa benimle neden uğraşsın ki diye de düşünüyorum. Ama haklısınız dikkatli olmakta fayda var.

Anladığım kadarıyla ortada daha 'net' bir şey yok. Bence hemen geleceğe dönük düşünme. Biraz flört et öyle karar ver bence.

Bir süre tanımaya çalış, zaten zamanla oluşabilen duygulardır bunlar
İlk görüşte aşk olmadığına göre onu tanıdıkça sevebilirsin
Ama sana tavsiyem onu mesleği, yaşı ve imkanlarıyla değerlendirme
Sadece o olarak bak ve gerçekten sevebilir misin düşün.
Daha gençsin
Hayatın başı kim bilir ileride neler yaşayacaksın daha.
Acele etme ve olması gerektiği gibi yaşa...

Son düzenleme:

çok genç ve tecrübesizsin, seni hırs yapmış olabilir, özel üni de okuyanlara ne kadar hoca egoluğu yapabilir ki? ama sana yapabilir, tabiki eğlenecek gezip tozacak bir şey beklemen çok büyük hata olur hatta uzak dur bile derim sen 30 o 40 olsaydı eyvallah ama sen 20 o 30 olunca biraz sıkıntılı çünkü sen çok tecrübesizsin, üzer.
unutma erkek milleti kafasına takıp istedi mi ağzından girer burnundan çıkar onun da yaptığı çok özel bir durum değil, klasik erkek y...şaklığı...

sadece gözünü aç, dikkatli ol. başka bir şey söylemiyorum...

Bu ara da 10 yaş dert edilesi bir yaş değil bana göre
Erkekler kadınlardan olgun olmalı diye düşünüyorum hep
Hem eğitim açısından bir tık önde, hemde manevi açıdan. ( olgunluktan bahsediyorum yani)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…