Mantikli dusunemiyorum karar vermeme yardim eder misiniz?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Meraba yine ben :)

bu aralar mantikli dusunemiyoru mve karar vermekte zorlaniyorum
sorunum: universite

ben sayisal bolum okudum ve 95bindeyim mimarlik istiyorum fakat sadece ozellerde tutuyor ona da ailemin durumu musait degil
seneye tekrar calismak istiyorum ama herkesin dedigi 70bin nasil yukselteceksin?
bugun universitesine fikir almaya gittik oradaki adam bana yapamazsin demiyorum ama dusuk bi ihtimal ama yapan var dedi.
Baskalari yapar ama sen yapamazsin der gibi..
moralim bozuldu

herkes baska bolum dusun diyor ama bana mimarliktan baska sicak gelen meslek yok malesef
Hem seneye hazirlansam 20bine cikamasam bile en azindan bi 50-60binde olurum diye dusunuyorum
95binden iyidir dimi?

ama simdiden tercih yap seneye ne olacagi belli degil diyorlar
aslinda psikoloji de ilgimi ceken bir sey acaba diyorum ki seneye TMden mi hazirlansam hem sayisal da 20bine cikmam gercekten zor hem de mimarlik icin torpil falan gerekiyor dediler
psikoloji de 10binlerden aliyor sanirim
fizik kimya biyolojidense edebiyat cografya daha kolay hem

Ama kendimden de tam emin degilim TMden girersem ve psikoloji olmazsa baska istedigim bir sey yok

diyorum ki sayisaldan hazirlanip ekstra olarak edebiyat cografya calissam 10bine girebilir miyim?
benim arkadasim son bir ay TMden hazirlandi ve 25binde hukuk istiyor o da tekrar hazirlanacak

sizce oyle olur mu yoksa direk TMden mi hazirlanmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
mimarlık bölüm olarak okuması çok zor canım benim şimdiki aklım olsa inşşat muhendisliği okurdum sende onu düşünebilirsin yakın meslek sonuçta mimarlık okurken butun arkadaşların gezer tozar son gun ders çalışır sınava girer sen gecelerce sabahlar projelerle ödevlerle ugralırsın sonra mı ne olur hoca bir dakikada butun ugraşını paramparça eder moral denen bişey kalmaz
bana da söylediler ben dinlemedim okudum ama nadıl okudum 6 buçuk yılda 1 yıl ara vermiştim hadi onu sayma beş buşuk degdi mi hayır mesleğimden nefret ediyorum nerdeyse ve farklı bi alanda 65 ay eğitim aldım o konuda çalışıyodum evlenince şehir degiştirdim o işim de elimden gitti ama kısmet işte iyi düşünmek lazım gerçekten çok zor bi karar

Hmm anladim canim tesekkurler
aslinda severek yapabilecegimi dusunuyordum ama dedigin gibi yipratici
insaat muhendisligine de isinamiyorum muhendislikler bana gore degil ya :/
aslinda psikoloji istiyorum ama TMden tek o var istedigim olmazsamacikta kalabilirim
sayisalla beraber de esit agirligi yurutebilir miyim bilmiyorum :/

bak canım kızkardeşim bu sene tam 90 binden 25 bine çekti 1 sene de hemen umutsuz olma . açıkçası onunda yapamacagını düşündük bekleme dedik ama yaptı . ve şimdi iyki kalmış diyoruz . neden olmasın ?

İç mimarlık veya peyzaj mimarlığı düşünmez misin ?
Geleceği parlak meslekler bunlar...

Aslinda okumasina okurum da iyi bir yere gelmek zor yani mimarlik okuyup ta ingilizce ogretmenligi yapanlar taniyorum

Saglik tutmuyor ki

hem psikoloji de bir bevi saglik

mf3 den hemşirelik vs 187 binden gidiyor diye biliyorum hatta ankara ünv ebelik 109 bin peyzaj mimarlığı da 138 bin:26:
gerçi çok fazla bilmiyorum mf nasıl hesaplanıyor :26: yine de hemşirelik gelir diye düşünüyorum

Bir kaç yıl önce bir öğrencim 130 binlerden 15 bine çekmişti sıralamasını neden olmasın ki

hedeflerini birbirine yakın bölümlerden seçmen senin için avantajdir.tek bir bölüme çalış kapasiten birden fazla bölümü ve çok dersi kaldıramayabilir.ikincisi iş bulabilceğin bir bölüme yerleşmek hepsinden daha önemlidir bunu 3 sene işsiz kalmış bir kimya öğretmeni olarak söylüyorum.atanamazsın diyenlere ilk yetmişe girerek cevaplarını verdim yani çalışınca olmayacak diye birşey yok
sağlık la ilgili bölümlerde işsiz kalma olasılığı genellikle daha az.

sayısal alandan üniversiteye giriş sözel ve tm alandan girişden daha kolaydır.ayrıca psikolojide sağlıkla ilgili ama,iş konusunda sıkıntı yaşatabilir.4 senelik lisans programını bitirip işsiz kalmaktansa 2 senelik meslek yüksek okulunda donanımlı okumak ve iş bulmak daha iyidir.hemşirelik ebelik gibi bölümleri de yabana atmamanı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…