Mantıklı yorumlarınıza ihtiyacım var.

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
35
Herkese selamlar,
Sorun şu ki.Kayınvalidemlerin oturduğumuz mahallede boşta evleri var.Biz kiradayız.O eve geçmek istediğimizi söyledik böyle bişeyin asla olmayacağını o eve kendisinin geçeceğini söyledi.Ama keyfi ne zaman gelirse o zaman geçecek.Ben geçene kadar boş kalacak diyor ama eşimde o evi kendisinin ödediğini söylüyor 5 yıl. eşim memur.düğünü biz yaptık borç ödedik ödüyoruz şuanda eşim çocuk tedavisi görüyor.Ben kpss hazırlanmak için işten çıkmıştım.Ev kira.Maaş yetmiyor aylık bize 3 kuruş kalıyor karttan harcıyoruz.Bi de kart borcu geliyor.Onların kalem kalem kaç yerden gelirleri var.Kaç tane evleri var .Durumumuzu izah ettik biz geçelim yarı kirasını verelim dedik tedaviyi bırakın Allah'tan bekleyin çocuğu dedi.Zaten Allah'tan istiyoruz ama tedavi de gerekiyor.Eşime tavır yapıp mesafe koydular eşimin başı ağrıyor stresten.Nasıl davranmalıyım çünkü ailesi hakkında konuşunca daha önce çok kavga etti benimle incitmeden neler söyleyebilirim.

Herkese selamlar,
Sorun şu ki.Kayınvalidemlerin oturduğumuz mahallede boşta evleri var.Biz kiradayız.O eve geçmek istediğimizi söyledik böyle bişeyin asla olmayacağını o eve kendisinin geçeceğini söyledi.Ama keyfi ne zaman gelirse o zaman geçecek.Ben geçene kadar boş kalacak diyor ama eşimde o evi kendisinin ödediğini söylüyor 5 yıl. eşim memur.düğünü biz yaptık borç ödedik ödüyoruz şuanda eşim çocuk tedavisi görüyor.Ben kpss hazırlanmak için işten çıkmıştım.Ev kira.Maaş yetmiyor aylık bize 3 kuruş kalıyor karttan harcıyoruz.Bi de kart borcu geliyor.Onların kalem kalem kaç yerden gelirleri var.Kaç tane evleri var .Durumumuzu izah ettik biz geçelim yarı kirasını verelim dedik tedaviyi bırakın Allah'tan bekleyin çocuğu dedi.Zaten Allah'tan istiyoruz ama tedavi de gerekiyor.Eşime tavır yapıp mesafe koydular eşimin başı ağrıyor stresten.Nasıl davranmalıyım çünkü ailesi hakkında konuşunca daha önce çok kavga etti benimle incitmeden neler söyleyebilirim.

ailenin ne mal olduğu ortada zaten sizin ekstra birşey soylemeniz eşinizi rencide eder..
siz tam tersi destek olun eşinize üstesinden geliriz şeklinde konuşun.

Anne baban dahi olsa malini sana vermek zorunda değil. Sen bu yaptıklarına karşı istediğin tavırda olma hakkına sahipsin ister görüş ister görüşme ama içine dert etme ne gelirse Allah tan gelsin
Maddi anlamda zordayız ama geçer elbet
Manevi anlamda zordayız ama o da geçer biz Allah tan yardım isteyelim başka kimseden değil. Ben her ne olursa olsun yanındayım...
Diyebilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun.

Hiç bişey diyemezsiniz durumunuzu anlatmışsınız razı olmamislar siz hiç karışmayın yarın bir tartışma durumda sizin başınıza kalır bu konu herkes Kendi ailesiyle halletsin sorununu ..

Bence siz yorum yapmayın. Herkesin aile yapısı farklı. Siz şikayet eder serzenişte bulunursanız eşiniz kendini daha mahçup hisseder. Canları sağ olsun böylesi daha iyi kendi başımızın çaresine bakarız diyin geçin. Benim eşimin ailesi de eşime destek olmadı, eşim çok taktı kafasına, her seferinde bak böylesi daha iyi kimseye yük değiliz, onlar yaşlı garantici insanlar kendilerini düşünmek zorundalar dedim. Ki öyle de düşünüyorum. Evlenen hayat kuran insanların kimseden beklentisi olmamalı. Ben ne ailemin evinde otururum ne kayınvalidemin. Aksi taktirde herkes kurduğum düzene karışma hakkını görebilir kendinde.

Kayınvaliden evi size verse dahi burnunuzdan fitil fitil getirir Hiç zorlamayın başka bir çözüm bulun ama bundan sonraki ilişkinizide ona göre yönlendirin.Eşiniz için çok üzüldüm bir yandan çocuk tedavisibir yandan anne babasının sahip çıkmaması bir erkek için çok onur kırıcı bir durum.Eşinize destek olun.Şuan farkında değilsiniz belki ama bu süreç evliliğiniz için çok büyük bir sınav kötü günler mutlaka biter geriye anılar kalır

Back
X