Mantıklı yorumlarınıza ihtiyacım var.

20 gün kaldı sınava sonra iş aramaya başlıcam hemen

Şimdiden de bakabilirsiniz. Görüşmeye de gidebilirsiniz. Fırsat kaçırmaktansa. Zaten hemen gel başla diyen yok, değerlendirme o, bu derken 15 günü buluyor. Siz bilirsiniz tabi.

Allah sizi korumuş bence hiç ses etmeyin konusunu bile açmayın. Bebek konusunu erteleseniz mi acaba? Kpss yi kazanırsanız hem maddi olarak toparlanırsınız? Eşine sakın bu konu hakkında birşey söyleme kendisi açarsa benlik bir durum yok halimden memnunum sen sağlıklı olda gerisini hallederiz tarzında konuşup motivasyon edersiniz. Adalet li bir eş ise kıymetinizi bilecektir emin olun.
Aslaaaa adil bi eş değil bu olaylar olduktan sonra ailesi mesafe koydu yoksa eşim yine hergün gitmeye devam ederdi ben kendimi yediğimle kalırdım.çocuk için 1,5 yıldır tedavi görüyor Allah bilir ama sanırım 1,5 yıl daha sürer gibi o zamana kadar durumumuz düzelir İnşAllah küçük bi yere tayin yazıyoruz sürekli

3 kardeş de aptallık etmiş öyleyse. Neden evleri kendilerine değil de anne babalarına almışlar. Hadi bir tane alırsın da 3 eve ne ihtiyaçları varmış. Kendi ödediklerini ispat edebiliyorlarsa dava etsinler haklarını alsınlar. Daha da görüşmesinler. Öyle aileye ancak bu yapılır.
Hepsi şuan çok pişman anne bildiğiniz para delisi baba pasif gık diyemeyen bi adam anne nörolojik rahatsız aklı dengesi fena kavgacının teki

kesinlikle karışmayın. bu kadar kötünün içinde doğru söyleyen siz de olsanız yine sizi kötü bilirler. bu kadar vicdansız bir anne nasıl olabilir anlamak mümkün değil zaten, pes. allah ıslah etsin, size de bol sabırlar.

Yazık adamın cahil bir ailesi var üzerine konuşulması hoşuna gitmeyecektir.
Bu arada evi eşiniz ödediyse keşke tapusu onun adına olsaydı olması gereken gibi.
Kaç kardeşler bilmiyorum ama birine bir şey yapıyorsak diğerlerine de yapmak zorundayız zihniyeti olabilir.
Kpssye girdiniz mi seneye mi gireceksiniz orayı anlamadım ama iş bulun çalışın. O eve güvenerek işten çıkmadınız değil mi?
İş yerinde çok sorun yaşadım patronun çayına kadar karıştırıyordum artık dayanamadım çıktım şubatta kpss 20 gün sonra.Tapunun biri kardeşinin üzerine ama kimse hak iddia edemiyor biz hayattayken mal konuşulmaz diyorlar.

Ne aileler var ya elhamdulillah halimize
Siz karismayin artik o eve gecseniz bile huzur vermez size kendinizi daha da kotu hissedersiniz
Rizik Allahtandir esiniz de calisiyor bu kadar endise etmeyin
Birde tedaviyi birakin demis tovbe yarabbim:KK12:

kesinlikle karışmayın. bu kadar kötünün içinde doğru söyleyen siz de olsanız yine sizi kötü bilirler. bu kadar vicdansız bir anne nasıl olabilir anlamak mümkün değil zaten, pes. allah ıslah etsin, size de bol sabırlar.
Allah razı olsun 😊

Eşinin hakkı olup olmadığı kesin değil ki
Belki olaya “biz okuttuk, yetiştirdik, zaten ona harcadığımızı geri ödedi, hatta az bile ödedi” diye bakıyor olabilirler.

Eşler de az akıllı olsun da tapusu kendi üzerine olmayan evlerin kredilerini ödemesinler. Neyi nasıl ispatlayacak? Ailesinin düşünce yapısını biliyordur zaten adam, buna rağmen hukuki olarak ispatlanamayacak bir davranışta bulunuyorsa bedelini de ödeyecek.

Konu sahibi: Ailesi yokmuş, varsa da hiç mal mülk yokmuş gibi davranın. Yarın onlar muhtaç olduğunda da siz onlara yokmuşsunuz gibi davranırsınız. Beklenti ne kadar az olursa mutluluk o kadar çok olur.
Aslında konu uzamasın diye detaylı yazmadım ama eşim 9 yaşında beri sürekli çalışmış part time vs yarı yılda bile çalışmış onlarda evlenince bu evi sana vericez demişker şimdi inkâr.Ve kayınvalide yarı felç bir eli tutmuyor ona günlük yemek gönderiyodum. Eşimde günlük gider yanına ve onlara yakın olalım diye eşim günlük 4 saat yola gidip geliyor 2 gidiş 2 dönüş

Ne aileler var ya elhamdulillah halimize
Siz karismayin artik o eve gecseniz bile huzur vermez size kendinizi daha da kotu hissedersiniz
Rizik Allahtandir esiniz de calisiyor bu kadar endise etmeyin
Birde tedaviyi birakin demis tovbe yarabbim:KK12:
Aynı mahallede oturuyoruz gezmeye bile gittiğimizde arıyor beni neden götürmediniz bir hasta anneniz var

Tedaviyi bırakın Allah’tan bekleyin lafından bile bu insanların ne kadar cahil olduğu belli. Eşiniz adına üzüldüm. Tüm bu yaşadıkları da belki çocuk durumunu etkiliyor yani psikolojik olarak. Siz eşinize destek olun sadece. Ve bence aileden de uzak durun cümleten. İki gram enerjinizi de bunlar tüketmesin.

Aynı mahallede oturuyoruz gezmeye bile gittiğimizde arıyor beni neden götürmediniz bir hasta anneniz var
Hem boyle yap hem de ilgi bekle daha imkaniniz varsa o mahalleden tasinin bu nedir rontgenci besir gibi

Inanki okurken içim yandı ne demek tedaviyi bırakın Allahtan bekleyin.
Rabbim çabalayın demiyor mu aynı şeylerin benzerini bende yaşadım şükür rabbim bir evlat verdi.
InşAllah tedaviye gerek kalmadan rabbim mucizeni verir onlarda öyle kalır.
Mesafenizi koruyun yemek filanda yapmayın eşinize de birşey demeyin.

belaya gitme hevesi neden.
bebek olunca görcem ben onu.
azıcık aşım kaygısız başım.
kpss kazan onların durduğu şehirde bile durma.
çocuğu bence durumlarınız düzelince düşünün.
tedaviyi onlara güvenipde yapmıyorsunuz sonuçta.
düşünsene yarı kira verceksınız benim sayemde oldu der bu sefer,
toruna yarısı benim der. der vallahi. öyle konular okudum ki burada şaşırmam.

Herkese selamlar,
Sorun şu ki.Kayınvalidemlerin oturduğumuz mahallede boşta evleri var.Biz kiradayız.O eve geçmek istediğimizi söyledik böyle bişeyin asla olmayacağını o eve kendisinin geçeceğini söyledi.Ama keyfi ne zaman gelirse o zaman geçecek.Ben geçene kadar boş kalacak diyor ama eşimde o evi kendisinin ödediğini söylüyor 5 yıl. eşim memur.düğünü biz yaptık borç ödedik ödüyoruz şuanda eşim çocuk tedavisi görüyor.Ben kpss hazırlanmak için işten çıkmıştım.Ev kira.Maaş yetmiyor aylık bize 3 kuruş kalıyor karttan harcıyoruz.Bi de kart borcu geliyor.Onların kalem kalem kaç yerden gelirleri var.Kaç tane evleri var .Durumumuzu izah ettik biz geçelim yarı kirasını verelim dedik tedaviyi bırakın Allah'tan bekleyin çocuğu dedi.Zaten Allah'tan istiyoruz ama tedavi de gerekiyor.Eşime tavır yapıp mesafe koydular eşimin başı ağrıyor stresten.Nasıl davranmalıyım çünkü ailesi hakkında konuşunca daha önce çok kavga etti benimle incitmeden neler söyleyebilirim.

incitmeden bir şey söylenecek hali mi kalmış

söylenecek tek şey bizden uzak olsunlar kime yakın olurlarsa olsunlar olmalı

büyük konuşmayayım ama sokakta kalsam dahi bu lafın üstüne biz sizin evinizde oturalım demem, yalvarsalar da bu saatten sonra onların evinde oturmam yani misafir olarak dahi girip evlerinde bulunmam

Aslında konu uzamasın diye detaylı yazmadım ama eşim 9 yaşında beri sürekli çalışmış part time vs yarı yılda bile çalışmış onlarda evlenince bu evi sana vericez demişker şimdi inkâr.Ve kayınvalide yarı felç bir eli tutmuyor ona günlük yemek gönderiyodum. Eşimde günlük gider yanına ve onlara yakın olalım diye eşim günlük 4 saat yola gidip geliyor 2 gidiş 2 dönüş

o zaman daha neden orada duruyorsunuz

işine yakın yere taşının ya da işte başka ile vs

ama mesafe candır

hep iç içe olunca onlar da her şeyi deyip yapmayı hak görmüşler

Konunuzu okuyunca ilk gözüme çarpan "düğünümüzü kendimiz yaptık borcumuz var" kısmı oldu. Ya buradan yeni evlenecek kimseler varsa şunu söylemeyi kendime borç bilirim. Yapmayın arkadaşlar, kardeşler paranız yoksa düğün yapmayın. İki eğlenip hoplayacağız diye, milleti mutlu edeceğiz diye o kadar borca girmeyin. Sonrası acı acı çıkıyor. Bütçenizi bilip ona göre açılmadan küçük eğlenceli bir organizasyon yapılabilir. Nikah yapılır,ardından yemek yenir vs. Neyse konuya dönecek olursam bence siz karışmayın artık. Siz kötü gelin, kötü eş olursunuz. Öyle bir ev yokmuş gibi hayatınıza bakın bence.

Tedaviyi bırakın Allah’tan bekleyin lafından bile bu insanların ne kadar cahil olduğu belli. Eşiniz adına üzüldüm. Tüm bu yaşadıkları da belki çocuk durumunu etkiliyor yani psikolojik olarak. Siz eşinize destek olun sadece. Ve bence aileden de uzak durun cümleten. İki gram enerjinizi de bunlar tüketmesin.
Eşim uzak durmuyor bi gün gezmeye gittiğimizi söyleyemedik eşime bu durumdan sıkıldığımı söylediğimde annem o benim ne diyebilirim diyor bende biz çocuk değiliz sıktı artık dediğimde bana karşı çok dikleniyor

Konunuzu okuyunca ilk gözüme çarpan "düğünümüzü kendimiz yaptık borcumuz var" kısmı oldu. Ya buradan yeni evlenecek kimseler varsa şunu söylemeyi kendime borç bilirim. Yapmayın arkadaşlar, kardeşler paranız yoksa düğün yapmayın. İki eğlenip hoplayacağız diye, milleti mutlu edeceğiz diye o kadar borca girmeyin. Sonrası acı acı çıkıyor. Bütçenizi bilip ona göre açılmadan küçük eğlenceli bir organizasyon yapılabilir. Nikah yapılır,ardından yemek yenir vs. Neyse konuya dönecek olursam bence siz karışmayın artık. Siz kötü gelin, kötü eş olursunuz. Öyle bir ev yokmuş gibi hayatınıza bakın bence.
Aslında düğün masrafı 3 bin falan oldu benim alacaklarımı ailem aldı zaten ama eşime düşenleri eşim borçla almış yani 0 birikim o yüzden biraz bocaladık sonra da çocuk tedavisi başlayınca 20.000 bi yerden daha gelirleri geldi ihtiyaçları hiç olmayınca bizde eve oturma fikrini öne sürdük eşimde en azından ameliyat için bi miktar para vermelerini istedi kv de o parayı ev eşyalarını yenileneceğini söylemiş üstelik 2 yıl önce yenilemişti.Eşim uzak durmuyor işte sorunum burda

Zorla kimsenin malina gecemezsiniz kusura bakmayın. Düğünü elbette kendi cebinizden yapicaksiniz. Eşiniz evin tüm ödemesini kendisi yaptıysa dava açabilir ama sadaka ister gibi evinize biz geçelim demek olmaz bu konuda eşinize müdahale edemezsiniz kavga cikaramazsiniz.bu olay eşinizle ailesi arasinda

Back
X