Mantıksız düşüncelerim.

Riddlee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
102
17
48
İstanbul
Merhaba arkadaşlar aslında anlatacağım şey bir dert sayılmaz ama yine de anlatmak istiyorum.

Benim bazen sol gözüm seğiriyor. Ben de nereden ve ne zaman duydum bilmiyorum ama sol gözü seğirmesi insanın ağlayacağına işarettir diye bilirim. Ve ne zaman sol gözüm seğirse ağlarım. Bir kaç gündür yine sol gözüm seğiriyor, komik gelebilir ama böyle olunca ben de çok stresli oluyorum her an bir şey olup üzülecekmişim gibi geliyor .

Arkadaşıma söylediğimde, sen o psikolojiyle yaşadığın için en ufak şeye üzülüp ağlıyorsun öyle olacağına inanmazsan bir şey olmaz diyor. Haklı da, çünkü düşüncem çok saçma. İnternetten de araştırdım, göz seğirmesi stresten, uykusuzluk ve yorgunluktan olan bir göz kasılmasıdır diyor. Mutsuzluğa delalet eden bir göz kasılmasıdır yazmasını beklemiyordum tabii. :90: Batıl inanç olarak kabul ettiğim bu olayı mantıklıca düşünmeye çalışıyorum ama ister istemez moralim bozuluyor. Bütün gün kötü bir şey olacak, biri arıyor kötü bir şey diyecek, kötü bir haber alacağım diye geçiyor. Herkes de bana gülüyor.

2 gündür aynı böyleyim ->

Artık gözüm seğirince aklıma gelen tek kötü şey yüz felci oluyor 2yıl önce yüz felci oldum göz seğirmeleriyle başladı sonra dudağımın kenarı falan seğirmeye başladı bu seğirmelerden önce kulağımın arkası ağrıyordu yüz felci olduğumu anladığımda ağzımda hiç tat yoktu bildiğin tat almıyordum gözümü kapatamıyordum açık kalıyordu su içmedim yemek yiyemedim kortizon kullandım 2 ay 2ayda fizik tedavi ayyyyy içim ürperdi aklıma gelen en kötü şey bu işte sende iyi gözlemle kendini dikkat et inşallah böyle birşey değildir

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Öyle bir şey değildir diye umuyorum. Siz de artık iyisiniz inşallah ? :26:

canım göz seğirmesi kötü şeyler gelecek ,şöyle olacak, böyle olacak demek değil sadece kafanın dolu olduğuna ve kendini kastığına delalettir ,kendini kasma.bi meyve çayı yap derin derin nefes al,uzan en sevdiğin filmi programı izle.rahatlarsan geçer. umarım yardımı dokunur yazdıklarımın.

İyiyim çok şükür yüz felci geçirdiğimi bilmeyen kimse anlamıyor böyle birşey yaşadığımı ama ben hissediyorum ve eşim arada sırada bi gözün diğerine göre daha geç kapanıyor falan diyor ama piskolojik açıdan çok fena bi durum insan içine çıkmak istemiyorsunuz çünkü yemek yemek zor ağzınıza sahip olamıyorsunuz bişey içmek mucize sayılır gece göz kapanmaz göz kurulduğu olur körlük riski çıkar suni gözyaşı kullanılır ve bu durum kalacakmı geçecekmi sitesi neysesi bende belirgin bi kalıcılık yok dediğim gibi birtek eşim ve ben anlıyoruz o olmasa ben çıldırırdım ben çıkmak istemesemde o yakın arkadaşlarımızla birlikte sürekli destek oldular bana sağolsunlar neyse siz yinede çok dikkat edin 1 günden fazla sürüyorsa bu durum

Tabii ki iyi geldi söyledikleriniz, çok teşekkür ederim rahatlamaya çalışıcam. :114:

Çok şükür iyiymişsiniz tekrar geçmiş olsun. Zorluğunu tahmin edebiliyorum aman Allah korusun. :26:

Bende de göz seğirmesi belirli aralıklarla oluyor. Stabil bir süreç yok ama
seyirme yaklaşık 1 hafta sürüyor. Beni acayip derecede strese sokuyor ama
gözümün seğirmesi ile ağlamam arasında bir bağlantı yok. Emin ol
Sinir ve stresle aşırı bağlantısı var ve belki bu seni hassas yaptığı için
ağlama şeklinde geri dönüşü oluyordur...

içinizi ferah tutun bızde sol göz için ıyı sag goz kotu derler aslında demekkı sehırden sehıre bıle farkedıyor batıl oldugunu buradan anlayın ıste. kafanıza takmayın bu konuyuda bence cok fazla. ama uzun suruyorsa bır doktora gorunun, gecmıs olsun:)

sağ göz sağlığa, sol göz varlığa mıydı, neydi? :) benim çok seğirir gözlerim, ama çook uzun saatler bilgisayarda çalıştığım için olduğunu düşünüyordum.. ama arkadaş korkuttu beni şimdi, demek böyle bir risk de var..

deertiger; bir nedeni var mıydı geçirdiğiniz rahatsızlığın? yoksa pat diye mi oldu bu durum?

Evet sanırım öyle, bugün hiç seğirmedi mesela :)

Çok teşekkür ederim söyledikleriniz için.

Evet yorgunluk, stres ve uykusuzluk göz seğirmesine neden olurmuş, gözleriniz yorulduğu için seğiriyor sizin demek ki.

Sol gözüm benimde uzun süre seyirdi belki aralıksız 3-4 gün.
Gerçekten dayanılmaz bir hal almıştı ben netten araştırdım arkadaş gibi felç göz tansiyonu gibi şeyler okudum.
Randevu aldım hemen, korktum fazlasıyla.
Sonra randevu aldığım gece sinemaya gittik cem yılmaz'ın gösterisine geç bir seanstı 1,30 gibi bitti.
Ama eve gelirken birşey farkettim gözüm artık seyirmiyordu.
Üstünden bir hafta geçti artık hiç seyirmiyor.
Stresli bir tipim,uyurken dişlerimi de sıkıyorum.
Ben bununla bağlantı kurdum,o gece aralıksız güldüm sinemada sanırım rahatladım.
Yoksa kara haber,ölüm,ağlama vs yormak aklıma bile gelmedi.
Tekrarlarsa doktora git ciddi birşey olabilir
.

Arkadaşının dediklerine katılıyorum
Madem bir hurafeye inanacaksın güzel düşün güzel olsun

Gözüm seğirince güzel bi haber alacağım diye düşün bu kez

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Benim gözüm bugün hala seğiriyor ama artık o kadar çok stres yapmıyorum.

Benim de arada seğirir gözüm ama hiç olumsuz hatta olumlu da bir şey düşünmemiştim bunla ilgili. Vücudun bir tepkisi sonuçta. Ne niyet kurarsan iş o niyete varır cnm. Olumsuz düşünme hiçbir zaman

merhabalar kızlar ben uzun süredir bu sıteyı takıp edıyorum fakat yenı uye olabıldım.ozellıkle bu konu ıcın dıyebılırım
benım kendımı bıldım bılelı basıma hep aynı sey gelır nezman sol gozum segırse kavga ederım kavga cıkarmam zaten kendılıgınden gelısır artık bu durum bende cekılmez bı huzursuzluk yapıyor.bekarken annemle evlendıkten sonra esımle.hatta soyle soylıyım segırmenın sıddetıne gore kavgamızın sıddetı oluyor mesela az segırse atısıyoruz bır hafta boyunca segırırse bogaz bogaza bırbırımıze gırıyoruz:)) gene basladı cok mutsuzum bıktımm artık hayır yanı bana bı ısaret oluyo bu ama kavganında mumkun deıl onune gecemıyorum okadarda ılgınc
paylasmak ıstedım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…