Marceline Meme Büyütme Ameliyatı

marceline86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2012
14
28
Merhaba,

Ben uzun yıllar kararsız kaldıktan sonra, sonunda cesaret edip 1 hafta önce ameliyatımı oldum. Ameliyat öncesi süreçte "kadınlar kulübünün" çok faydasını gördüm. Ben de tecrübemi paylaşıp sizlere yardımcı olmak isterim.

İlk paylaşımım ameliyat günü alana kadar geçen süreç:

İlk adım:
Önce bir genel cerrah uzmanına gidin, meme sağlığınızın kontrolü için ultrason/mamaografinizi çektirin. Ve ameliyata bir engel olup olmayacağı yönünde görüş alın. (Bazı kistler estetik ameliyat sırasında alınabilir, bir taşla iki kuş) (Benimkiler uygun değildi :KK43: )

İkinci adım: Aile doktorunuza gidin, tam kan sayımınıza, tiroid değerlerinize, açlık şekerinize baktırın. Belki ameliyat olmadan önce ufak bir tedavi görmeniz gerekebilir. (Örneğin demir eksikliği, tsh yüksekliği vb) (Ameliyat öncesinde demir seviyemi yükseltmek için ilaç kullandım)

Üçüncü adım: Şimdi doktor görüşmelerine hazırsınız

  1. En az 3 doktor ile görüşün (Ben Hasan Fındık, Defne Erkara, Zekeriya Kul ile görüştüm, üçü de işinin uzmanı üçüne de ameliyat olabilirdim; seçmekte çok zorlandım)
  2. Eğer erkek doktordan çekiniyorsanız, kadın doktor tercih etmenizi öneririm. Ameliyat öncesinde 2-3 kez ameliyat sonrasında ise 5-6 kez muayene olmanız gerekecek.
  3. Doktorlar hakkındaki geri bildirimleri okuyun ancak kötü yorumlar googledan bile silinebiliyor, kendi fikrinize güvenin mümkünse referans ile seçiminizi yapın. En önemli şey doktor ile iletişiminiz, birbirinizi yanlış anlamanız mutsuz sonuçlar yaratır.
  4. Mümkünse Oturduğunuz ilde bir doktoru tercih edin, dikişler iyileşmeden uçak yolculuğu bile canınızı acıtabilir.
  5. Doktor hakkında karar verebilmek için görüşmenizde aşağıdaki sorular faydalı olur.(cevaplara takılmayın önemli olan iletişim şekli)
    1. Kullandığı impant markası ve neden bu markayı tercih ettiği
    2. Sizin için önerdiği cc aralığı, implant şekli ve kesi yeri. Neden bu seçimleri yaptı?
    3. Hangi hastahanelerde ameliyat yapıyor (Bu soru önemli, İç rahatlığı için yoğun bakım ünitesi olan donanımlı bir hastahanede olması iyi olur ) (Refakatçinizin uyuyabileceği bir alan olup olmadığı da önemli)
    4. Takviminde en yakın uygun tarih ne zaman?
    5. Operasyon toplam ücreti
    6. (Varsa) asimetrinizi, meme ayrıklığı gibi sorunlarınızı nasıl çözeceği
    7. İlk iki adımda yaptırdığınız tahlil sonuçlarına göre ameliyatınıza bir engel olup olmadığı
Dördüncü adım: Konuyu ailenize/eşinize açmanız önemli, iyileşme süreci sebebiyle öyle pek gizleyebileceğiniz bir şey değil.

Beşinci Adım: Estetik ameliyat olduğundan sgk geçerli bir rapor alamayacaksınız, ameliyat ve iyileşme süreci için yıllık izin almanız gerekecek. Önerim Cumartesi ameliyat olup, 5 gün izin kullanmanız. İşe dönene dek tamamen iyileşeceğinizden kimseye açıklama yapmanız gerekmez.

Altıncı Adım: Seçtiğiniz doktorun uygun tarihlerini öğrenin. Gerekli parayı kendinizi zora sokmadan temin edebildiğinizden emin olun. Size ameliyat ve sonrasında yardımcı olacak kişilerin uygunluklarını da göz önüne alarak günü belirleyin ve doktora bildirin.

Ameliyat gününü aldıktan sonra gerisi kolay inanın, başka bir yazıda Ameliyat günü aldıktan sonra gereken hazırlıkları paylaşacağım.

 
Ameliyat günü aldınız peki, büyük güne nasıl hazırlanmalı. Ameliyat öncesi yaptığım ve faydasını gördüğüm hazırlıklar:

1-Size yardımcı olacak insanlar bulun:
  • Size evde bakacak biri olsun, kas altı ise en az 3-4 gün, kas üstü ise en az 1-2 gün. (Ben 4. gün sonuna dek yataktan tek başıma kalkamadım, daha iyi ve kötülerini duydum ama hazırlıklı olmanızda fayda var)
  • Küçük çocuğunuz var ise 2-3 hafta size bakımında destek olacak biri olmalı.
  • Köpeğiniz varsa onu 2-3 hafta gezdirecek biri olmalı, özellikle büyük bir köpekse sizi çektiğinde hem protez yerleşimi zarar görür hem de canınız yanar. Bir de üstünüze atlayan bir kediniz var ise, bir süre arkadaşınıza emanet edebilirsiniz.
  • Refakatçinizi belirleyin, kan görünce bayılan kusmuk görünce kusan biri olmasın. Ameliyat sonrası olabilecek komplikasyonları anlatın ve acil durumda hemşireyi çağırması gerektiğini hatırlatın. (Ben 3-4 kez kusmuş ve vücut ısım aşırı düştüğü için titremeye başlamıştım. Kardeşim hemen hemşireleri çağırıp yardımcı oldu, panik olmaması önemli. Mideniz bulanmaya başlığında hemen hemşireye haber vermeli, yapılacak ilaç ile kusmanızı önlemek mümkün)
  • Ameliyattan sonra eve dönüşünüzü iyi planlayın, mümkünse sizi arabası ile alıp evinize bırakacak biri olsun. Taksi tam gaz tümseklerden geçerken oldukça fazla acı çekeceğinizi söyleyebilirim.
2- Evinizi ameliyat sonrasına hazır hale getirin.
  • Evi güzelce temizleyin, çöpleri atın, kirli çamaşırları yıkayıp, ütüleyip kaldırın.
  • Mutfak tezgahının üzerine, kollarınızı kaldırmadan ulaşabileceğiniz bir mesafeye bardak tabak çatal vs koyun. (ben plastik kullanmıştım daha rahat oldu)
  • 1 gece önceden 1 tencere çorba, bir de zeytin yağlı yapın
  • Eve market alışverişi yapın, kahvaltılık mutlaka olsun
  • Elbise dolabınız yüksekse, askıdan bir süre kıyafetlerinizi alamayabilirsiniz. Sık giyeceğinizi düşündüklerinizi omuz hizzasında kolunuzu kaldırdığınızda alabileceğiniz bir yere koyun. Aynı durum çorap ve iç çamaşırlarınız için de geçerli.
  • Kuru Şampuan ve bebek şampuanı alın; sonra lazım olacak. (Ben boynumu geri atınca çok gerildiğim için, doktor duş almama izin verene kadar saçımı da yıkayamadım )
  • Eve ıslak mendil alın, evimdeki lavabolar çok geniş olduğundan yetişip elimi yıkayamadım ilk iki gün.
  • Ameliyat sonrası eğimli yatmak için 5-6 tane yastığa ihtiyacınız olacak. Evde pek yastığınız yoksa birilerinden ödünç alın.
3- Hastane için eşyalarınızı hazırlayın.
  • 5-6 pipet (evdede pipet bulundurun ilk günler kolları kullanmak zor olduğundan çok pratik)
  • Abur cubur (top kek, çubuk kraker yeterli çok abartmayın)
  • Terlik
  • Önden düğmeli bir pijama (ben iki tane alıp sonra da kullanmıştım. Oyshoda bolbol önden düğmeli gecelik var 50 tL civarında. Üst alıp evdeki düz renk altlarınız ile kombinleyebilirsiniz)
  • Islak ve kuru mendil
  • Saç tokası ve tarak
  • Çorap, iç çamaşırı
  • Şal veya büyük atkı (odanıza geldiğinizde ameliyat sütyeni ve kilot ile oluyorsunuz)
  • Ben uyuyamadığım için laptopumdan dizi izlemiştim. Kitap okuyamazsınız boşuna götürmeyin. Kuluklık ile müzik dinlemek de güzel seçenek
Deodorant, makyaj malzemesi,parfum,ayna da diyen var ama ameliyat sonrası hiç birini kullanacak enerjim yoktu. İlla istiyorsanız yanınıza alın tabi.

4- Kendinizi ameliyata hazırlayın
  • Badem yağı ve çatlak önleyici krem alın, Ameliyat'a 10-15 gün kala sgünde 1 kez kullanmaya başlayın. (Ameliyat sonrasında günde 1 kez dikiş yerlerine gelmeyecek şekilde devam ediyorum, siz yine de doktora danışın bu konuyu)
  • Ameliyat öncesinde sabah (ya da akşam) ılık bir duş alın ve gece çok geç olmadan uyuyun. Ertesi gün uzzuuun olacak.
  • 1-2 ay önceden karın çalışsanız süper olur, ameliyat sonrasında doğrulurken karın kasları size çok fayda sağlayacak (ben yapamadım, mifloy hamur kıvamında halen, ameliyat sonrası 4 gün boyunca tek başıma yataktan kalkamadım . (Uzun süre spor yapamayacağınızdan, memeniz güzelleşmeden karnı aradan çıkarırsanız iyi olur. Şu an mememle karnım ödemin de etkisiyle aynı yükseklikte :)
  • Doktorunuzun ilaç, sigara vb ameliyat öncesi uyarılarına uyun. Başka birinin uymamış ve komplikasyon yaşamamış olması sizin yaşamayacağınız anlamına gelmez. Estetik amaçlı da olsa bir ameliyat olacağınızı unutmayın.

Bir sonraki yazımda Ameliyat detayları ve ilk haftayı paylaşacağım, bugünlük bu kadar
Umarım faydalı oldu yazım
Sevgiler...
 
Okurken beynim döndü . ilk basini okudumda hayirli ugurlu olsunnn saglicakla kullan ins. Doktorun kimdi
 
cok gecmis olsun, yazinin hepsini okudum ve cok faydali olacagini dusunuyorum. Tesekkurler. Umarim iyilesmissindir.
 
Geçmiş olsun öncelikle :KK66:
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Bende daha öncesi bu konulardan konu açıp bilgilendirme yapmıştım. Sizdende yararlı paylaşımlar geldiğini görünce mutlu oldum. Birçok kişiye faydası olur umarım :super:
 
Geçmiş olsun öncelikle :KK66:
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Bende daha öncesi bu konulardan konu açıp bilgilendirme yapmıştım. Sizdende yararlı paylaşımlar geldiğini görünce mutlu oldum. Birçok kişiye faydası olur umarım :super:

Bana bu süreçte en çok Arzum'un yazıları bilgi verdi destek oldu :) İyi ki varsın. Yazdıklarımın çoğu farklı başlıklarda Arzumun mesajları cevaplarında vardır. Ben editörlük yapıp bir araya getirdim, birazda okuduğum yabancı kaynaklardan eklemeler yaptım.

Şimdi ameliyat sonrası iyileşme sürecine çalışıyorum, benim gibi ağrı eşiği düşük ve pimpirikli arkadaşlar için önerilerim olacak :))
 
Okurken beynim döndü . ilk basini okudumda hayirli ugurlu olsunnn saglicakla kullan ins. Doktorun kimdi

Hazır Betüş sormuşken ameliyat detaylarını da yazayım.

Ameliyat öncesi/sonrası ölçüler: 70A 'dan 70C 'ye yükseldim. (Küçük bir C'yim, belki şişlikler inince, büyük B kup olabilirim. (kendi ölçülerinizi merak ediyorsanız https://sutyen-bedeni.hesaplama.net/ )
Ameliyat öncesi dokusu olmayan, 50 kilo 165 boylu ince yapılı birine bu büyüklüğün yakıştığını söyleyebilirim.

Protez yerleşimi ve şekli : Gögüs altı kesisi ile kas altı, yuvarlak high profile

Protez boyutları: 325-400 CC (Ameliyat öncesi gögüs asimetrisi vardı, farklı çap ve yüksekliklerde protez kullanıldı. İlk birkaç gün gözle görülür fark vardı iki meme arasında, 10. günde asimetri yok denecek kadar azaldı) (gögüs çapım 11.5 cm)

Protez Marka: Mentor Jel Cohesive 1 ( En çok korktuğum şey annemin poaçaları gibi sert memeler. Çok şükür korktuğum olmadı, 3.-4. günden itibaren yumuşamaya başladılar. :nazar::KK49:)

Doktor : Hasan Fındık (12 bin TL :cry:, gitti tüm birikimler ama pişman değilim :cool:)

Ameliyatın olduğu hastahane: Newest Plastik Cerrahi Merkezi (Tam teşekküllü bir hastahane değil, yani estetik ve anestezi dışında doktoru yok. Yoğun bakım ünitesi bulunmuyor. Çok kısa bir ameliyat olduğu için daha fazlasına da ihtiyaç yok içiniz rahat olsun. Yukarıdaki yazılarımdan anlayacağınız üzere ben aşırı pimpirikliyimdir, Hemşireleri güler yüzlü ve ilgili insanlar. Her isteğimize koştular, az daha sarılarak taburcu olacaktım ) (Ben sabah 9 gibi ameliyat olup, akşam 19 gibi taburcu oldum.



 
Bana bu süreçte en çok Arzum'un yazıları bilgi verdi destek oldu :) İyi ki varsın. Yazdıklarımın çoğu farklı başlıklarda Arzumun mesajları cevaplarında vardır. Ben editörlük yapıp bir araya getirdim, birazda okuduğum yabancı kaynaklardan eklemeler yaptım.

Şimdi ameliyat sonrası iyileşme sürecine çalışıyorum, benim gibi ağrı eşiği düşük ve pimpirikli arkadaşlar için önerilerim olacak :))
Çok güzel,bende konular açarak bilgilendirmeler yaptım. Ama sürecim konuda,soru cevap ile ilerledi. Senin sürecini toparlayıp bu şekilde yazman daha faydalı olur tabi :KK66:
 

Hazır Betüş sormuşken ameliyat detaylarını da yazayım.

Ameliyat öncesi/sonrası ölçüler: 70A 'dan 70C 'ye yükseldim. (Küçük bir C'yim, belki şişlikler inince, büyük B kup olabilirim. (kendi ölçülerinizi merak ediyorsanız https://sutyen-bedeni.hesaplama.net/ )
Ameliyat öncesi dokusu olmayan, 50 kilo 165 boylu ince yapılı birine bu büyüklüğün yakıştığını söyleyebilirim.

Protez yerleşimi ve şekli : Gögüs altı kesisi ile kas altı, yuvarlak high profile

Protez boyutları: 325-400 CC (Ameliyat öncesi gögüs asimetrisi vardı, farklı çap ve yüksekliklerde protez kullanıldı. İlk birkaç gün gözle görülür fark vardı iki meme arasında, 10. günde asimetri yok denecek kadar azaldı) (gögüs çapım 11.5 cm)

Protez Marka: Mentor Jel Cohesive 1 ( En çok korktuğum şey annemin poaçaları gibi sert memeler. Çok şükür korktuğum olmadı, 3.-4. günden itibaren yumuşamaya başladılar. :nazar::KK49:)

Doktor : Hasan Fındık (12 bin TL :cry:, gitti tüm birikimler ama pişman değilim :cool:)

Ameliyatın olduğu hastahane: Newest Plastik Cerrahi Merkezi (Tam teşekküllü bir hastahane değil, yani estetik ve anestezi dışında doktoru yok. Yoğun bakım ünitesi bulunmuyor. Çok kısa bir ameliyat olduğu için daha fazlasına da ihtiyaç yok içiniz rahat olsun. Yukarıdaki yazılarımdan anlayacağınız üzere ben aşırı pimpirikliyimdir, Hemşireleri güler yüzlü ve ilgili insanlar. Her isteğimize koştular, az daha sarılarak taburcu olacaktım ) (Ben sabah 9 gibi ameliyat olup, akşam 19 gibi taburcu oldum.


Aaa... Aynı doktorun hatalarıyız birde,çok mutlu oldum :KK19:
Bendede 400 cc var ama meme dokum vardı benim ve bu yüzden kas zarı altı koyulmuştu. Okumuşsundur büyük ihtimal sürecimi zaten :))
Evet,hastane butik tarzında bir estetik hastanesi. Aslında ben alıştım sanırım,çok sıcak Ve samimi geliyor bana. Evim gibi :)) Hemşireler ve çalışanlarla çok samimiyiz. Tabi ameliyatlarım dışında cilt bakım,lazer epilasyon ve diş estetiği bölümlerinindede ailecek tercih ettiğimiz bir hastane. Hasan bey Florence Nightingale hastanesindede ameliyatlarını yapıyordu tabi. İstenirse o hastanede tercih edilebilir. Sormak lazım.. Fiyat farkı olabilir belki bilemiyorum .. Ama bence Newest hastanesinde bir sorun yok.
 
Ameliyat sonrası iyileşme tavsiyeleri:

En iyi uyuma pozisyonu?
Protezlerin şeklini bozmamak için en az 2-3 hafta sırt üstü uyumalısınız. Dümdüz yattığınızda gece boyunca dinlenen kaslar, sabah doğrulduğunuzda, protezin ağırlığı ile fazlaca acır. Bu yüzden ilk günler eğimli yatmanız iyileşme sürecini hızlandırır. Eğimli yatmak için arkanıza bolbol yastık koyabilir ya da varsa tv koltuğu/baba koltuğu (lazyboy) denilen eğimi ayarlanabilen tekli koltuklarda uyuyabilirsiniz.
Ben 10 gün kadar eğimli uyudum.


Yataktan nasıl kalkarım?
Göğüs kaslarınızı kullanırsanız , çok acıyacak :mad: En azından ilk 2 gün biri sizi sırtınızdan ittirerek kaldırsın. Yatarken sırtınızın altına banyo havlusu sererseniz iki tarafından tutup daha kolay kaldırabilirler. Kendiniz kalkmanın en acısız yolu: Bir tarafınıza yuvarlanıp, dirsek ve bacaklardan güç alarak doğrulmak. ( bu da videosu )

Cildim çok gergin, çatlamasından korkuyorum
Eczaneden pek çok markanın çatlak öncesi kremini bulabilirsiniz. Ben Lierac veya Mustelanın çatlak öncesi kremlerini tercih ettim. Dikiş yerlerinize gelmeyecek şekilde günde 2 defa (çok bastırıp memeleri hareket ettirmeden) sürebilirsiniz.

Yara izi tedavisi ve masaj nasıl olacak?
Bu konuda internetten bilgi bulup kendiniz uygulamayın, sadece doktorunuzun yönlendirmelerini dikkate alın.

Kollarımı hareket ettirmem iyi mi?
Günlük basit hareketlerde sorun yok ama , ilk bir kaç hafta hem aşırı hareket hem de omuz hizasının üzerine çok kaldırmaktan kaçının. Ağırlık taşımayın (maks 5 kg). Bunları yapıp acı duymayabilirsiniz ancak bu tip hareketler implant ile kasın sürtünmesine sebep olup kanama oluşturabilir.

Vitamin içsem çabuk iyileşir miyim?
Bazı vitaminler kanama/ödem artırıcı olabilir, doktorunuza danışmadan hiçbir katkı kullanmayın. Aynısı bitki çayları için de geçerli. Ben iğnelenme ve batma için 10. günden sonra b12 kullanmaya başladım (b12 eksikliğim var).

Ameliyat sonrası sütyen seçimi?
Ameliyat sonrasında doktorunuz bir süre sporcu sütyeni kullanmanızı isteyecek. Ben aşağıdaki markaları denedim, forumda pek çok öneri mevcut

71 Gögüs altı 87 gögüs çevresi için denedim. Siz siz olun deneyip alın

  • Oysho , Penti gibi markaların desteksiz/balensiz sporcu sütyenlerini de uygun fiyatlara bulabilirsiniz. 1-2 saat sporda değil tüm gün giyeceğinizden bedenize tam olmasına dikkat edin. Askıları ayarlanabilenleri tercih edin.
Sevgiler :KK68:
 
marceline86 marceline86 ""Kollarımı hareket ettirmem iyi mi?
Günlük basit hareketlerde sorun yok ama , ilk bir kaç hafta hem aşırı hareket hem de omuz hizasının üzerine çok kaldırmaktan kaçının. Ağırlık taşımayın (maks 5 kg). Bunları yapıp acı duymayabilirsiniz ancak bu tip hareketler implant ile kasın sürtünmesine sebep olup kanama oluşturabilir. "

Görüştüğüm hiçbi doktor bu kanama riskinden bahsetmemişti:KK43: Hatta ikisi yalnızca acır, ama implanta bi zararı olmaz kesinlikle demişti. Öyle bişi olursa zaten dışardan da anlaşılır, bi rahatsızlık hissederim değil mi? Fotoğrafçıyım, 5 kiloya yakın bi ağırlık taşıyorum, ameliyatımın 23. günü çalışmaya başladım. Kendimi çok yormamaya çalıştım ama bir iki işte epey zorlandım. Ama dışardan görünen bi sıkıntım yok. Şimdi 35.günümdeyim gayet rahat çalışabiliyorum şükür.
 
marceline86 marceline86 ""Kollarımı hareket ettirmem iyi mi?
Günlük basit hareketlerde sorun yok ama , ilk bir kaç hafta hem aşırı hareket hem de omuz hizasının üzerine çok kaldırmaktan kaçının. Ağırlık taşımayın (maks 5 kg). Bunları yapıp acı duymayabilirsiniz ancak bu tip hareketler implant ile kasın sürtünmesine sebep olup kanama oluşturabilir. "

Görüştüğüm hiçbi doktor bu kanama riskinden bahsetmemişti:KK43: Hatta ikisi yalnızca acır, ama implanta bi zararı olmaz kesinlikle demişti. Öyle bişi olursa zaten dışardan da anlaşılır, bi rahatsızlık hissederim değil mi? Fotoğrafçıyım, 5 kiloya yakın bi ağırlık taşıyorum, ameliyatımın 23. günü çalışmaya başladım. Kendimi çok yormamaya çalıştım ama bir iki işte epey zorlandım. Ama dışardan görünen bi sıkıntım yok. Şimdi 35.günümdeyim gayet rahat çalışabiliyorum şükür.

Çoook geçmiş olsun, aynı sorun bende de var. İşte çanta, laptop derken 5-6 kg taşımam gerekiyor. Ağırlık taşımada 1-3 hafta önemli sen onu atlatmışsın zaten. Fazla miktarda kanama olur ise, artan seyirde ağrın ya da ateş olur. Maşallah :nazar: sen artık iyileşmişsin tamamen, darısı başıma.
 
Merhaba,

Ben uzun yıllar kararsız kaldıktan sonra, sonunda cesaret edip 1 hafta önce ameliyatımı oldum. Ameliyat öncesi süreçte "kadınlar kulübünün" çok faydasını gördüm. Ben de tecrübemi paylaşıp sizlere yardımcı olmak isterim.

İlk paylaşımım ameliyat günü alana kadar geçen süreç:

İlk adım:
Önce bir genel cerrah uzmanına gidin, meme sağlığınızın kontrolü için ultrason/mamaografinizi çektirin. Ve ameliyata bir engel olup olmayacağı yönünde görüş alın. (Bazı kistler estetik ameliyat sırasında alınabilir, bir taşla iki kuş) (Benimkiler uygun değildi :KK43: )

İkinci adım: Aile doktorunuza gidin, tam kan sayımınıza, tiroid değerlerinize, açlık şekerinize baktırın. Belki ameliyat olmadan önce ufak bir tedavi görmeniz gerekebilir. (Örneğin demir eksikliği, tsh yüksekliği vb) (Ameliyat öncesinde demir seviyemi yükseltmek için ilaç kullandım)

Üçüncü adım: Şimdi doktor görüşmelerine hazırsınız

  1. En az 3 doktor ile görüşün (Ben Hasan Fındık, Defne Erkara, Zekeriya Kul ile görüştüm, üçü de işinin uzmanı üçüne de ameliyat olabilirdim; seçmekte çok zorlandım)
  2. Eğer erkek doktordan çekiniyorsanız, kadın doktor tercih etmenizi öneririm. Ameliyat öncesinde 2-3 kez ameliyat sonrasında ise 5-6 kez muayene olmanız gerekecek.
  3. Doktorlar hakkındaki geri bildirimleri okuyun ancak kötü yorumlar googledan bile silinebiliyor, kendi fikrinize güvenin mümkünse referans ile seçiminizi yapın. En önemli şey doktor ile iletişiminiz, birbirinizi yanlış anlamanız mutsuz sonuçlar yaratır.
  4. Mümkünse Oturduğunuz ilde bir doktoru tercih edin, dikişler iyileşmeden uçak yolculuğu bile canınızı acıtabilir.
  5. Doktor hakkında karar verebilmek için görüşmenizde aşağıdaki sorular faydalı olur.(cevaplara takılmayın önemli olan iletişim şekli)
    1. Kullandığı impant markası ve neden bu markayı tercih ettiği
    2. Sizin için önerdiği cc aralığı, implant şekli ve kesi yeri. Neden bu seçimleri yaptı?
    3. Hangi hastahanelerde ameliyat yapıyor (Bu soru önemli, İç rahatlığı için yoğun bakım ünitesi olan donanımlı bir hastahanede olması iyi olur ) (Refakatçinizin uyuyabileceği bir alan olup olmadığı da önemli)
    4. Takviminde en yakın uygun tarih ne zaman?
    5. Operasyon toplam ücreti
    6. (Varsa) asimetrinizi, meme ayrıklığı gibi sorunlarınızı nasıl çözeceği
    7. İlk iki adımda yaptırdığınız tahlil sonuçlarına göre ameliyatınıza bir engel olup olmadığı
Dördüncü adım: Konuyu ailenize/eşinize açmanız önemli, iyileşme süreci sebebiyle öyle pek gizleyebileceğiniz bir şey değil.

Beşinci Adım: Estetik ameliyat olduğundan sgk geçerli bir rapor alamayacaksınız, ameliyat ve iyileşme süreci için yıllık izin almanız gerekecek. Önerim Cumartesi ameliyat olup, 5 gün izin kullanmanız. İşe dönene dek tamamen iyileşeceğinizden kimseye açıklama yapmanız gerekmez.

Altıncı Adım: Seçtiğiniz doktorun uygun tarihlerini öğrenin. Gerekli parayı kendinizi zora sokmadan temin edebildiğinizden emin olun. Size ameliyat ve sonrasında yardımcı olacak kişilerin uygunluklarını da göz önüne alarak günü belirleyin ve doktora bildirin.

Ameliyat gününü aldıktan sonra gerisi kolay inanın, başka bir yazıda Ameliyat günü aldıktan sonra gereken hazırlıkları paylaşacağım.
Teşekkürler :) gayet açıklayıcı oldu. Agziniza sağlık.bu bilgiler ameliyat olmak isteyen herkesin çok işine yarayacak
 
Merhaba,

Ben uzun yıllar kararsız kaldıktan sonra, sonunda cesaret edip 1 hafta önce ameliyatımı oldum. Ameliyat öncesi süreçte "kadınlar kulübünün" çok faydasını gördüm. Ben de tecrübemi paylaşıp sizlere yardımcı olmak isterim.

İlk paylaşımım ameliyat günü alana kadar geçen süreç:

İlk adım:
Önce bir genel cerrah uzmanına gidin, meme sağlığınızın kontrolü için ultrason/mamaografinizi çektirin. Ve ameliyata bir engel olup olmayacağı yönünde görüş alın. (Bazı kistler estetik ameliyat sırasında alınabilir, bir taşla iki kuş) (Benimkiler uygun değildi :KK43: )

İkinci adım: Aile doktorunuza gidin, tam kan sayımınıza, tiroid değerlerinize, açlık şekerinize baktırın. Belki ameliyat olmadan önce ufak bir tedavi görmeniz gerekebilir. (Örneğin demir eksikliği, tsh yüksekliği vb) (Ameliyat öncesinde demir seviyemi yükseltmek için ilaç kullandım)

Üçüncü adım: Şimdi doktor görüşmelerine hazırsınız

  1. En az 3 doktor ile görüşün (Ben Hasan Fındık, Defne Erkara, Zekeriya Kul ile görüştüm, üçü de işinin uzmanı üçüne de ameliyat olabilirdim; seçmekte çok zorlandım)
  2. Eğer erkek doktordan çekiniyorsanız, kadın doktor tercih etmenizi öneririm. Ameliyat öncesinde 2-3 kez ameliyat sonrasında ise 5-6 kez muayene olmanız gerekecek.
  3. Doktorlar hakkındaki geri bildirimleri okuyun ancak kötü yorumlar googledan bile silinebiliyor, kendi fikrinize güvenin mümkünse referans ile seçiminizi yapın. En önemli şey doktor ile iletişiminiz, birbirinizi yanlış anlamanız mutsuz sonuçlar yaratır.
  4. Mümkünse Oturduğunuz ilde bir doktoru tercih edin, dikişler iyileşmeden uçak yolculuğu bile canınızı acıtabilir.
  5. Doktor hakkında karar verebilmek için görüşmenizde aşağıdaki sorular faydalı olur.(cevaplara takılmayın önemli olan iletişim şekli)
    1. Kullandığı impant markası ve neden bu markayı tercih ettiği
    2. Sizin için önerdiği cc aralığı, implant şekli ve kesi yeri. Neden bu seçimleri yaptı?
    3. Hangi hastahanelerde ameliyat yapıyor (Bu soru önemli, İç rahatlığı için yoğun bakım ünitesi olan donanımlı bir hastahanede olması iyi olur ) (Refakatçinizin uyuyabileceği bir alan olup olmadığı da önemli)
    4. Takviminde en yakın uygun tarih ne zaman?
    5. Operasyon toplam ücreti
    6. (Varsa) asimetrinizi, meme ayrıklığı gibi sorunlarınızı nasıl çözeceği
    7. İlk iki adımda yaptırdığınız tahlil sonuçlarına göre ameliyatınıza bir engel olup olmadığı
Dördüncü adım: Konuyu ailenize/eşinize açmanız önemli, iyileşme süreci sebebiyle öyle pek gizleyebileceğiniz bir şey değil.

Beşinci Adım: Estetik ameliyat olduğundan sgk geçerli bir rapor alamayacaksınız, ameliyat ve iyileşme süreci için yıllık izin almanız gerekecek. Önerim Cumartesi ameliyat olup, 5 gün izin kullanmanız. İşe dönene dek tamamen iyileşeceğinizden kimseye açıklama yapmanız gerekmez.

Altıncı Adım: Seçtiğiniz doktorun uygun tarihlerini öğrenin. Gerekli parayı kendinizi zora sokmadan temin edebildiğinizden emin olun. Size ameliyat ve sonrasında yardımcı olacak kişilerin uygunluklarını da göz önüne alarak günü belirleyin ve doktora bildirin.

Ameliyat gününü aldıktan sonra gerisi kolay inanın, başka bir yazıda Ameliyat günü aldıktan sonra gereken hazırlıkları paylaşacağım.
 
Merhaba çok açıklayıcı bir yazı olmuş emeğinize çok teşekkür ederim. Ben henüz ameliyat olmadım. Ama karar verdim.
 
Merhaba:) sonunda beklediğim gün geldi yarın meme büyütme ameliyatı olacağım ve yazdıklarınız için çoook teşekkür ederim çok yararı olacağından eminim . umarım herşey yolunda gider:)) şans dileyin bana :)


Merhaba,

Ben uzun yıllar kararsız kaldıktan sonra, sonunda cesaret edip 1 hafta önce ameliyatımı oldum. Ameliyat öncesi süreçte "kadınlar kulübünün" çok faydasını gördüm. Ben de tecrübemi paylaşıp sizlere yardımcı olmak isterim.

İlk paylaşımım ameliyat günü alana kadar geçen süreç:

İlk adım:
Önce bir genel cerrah uzmanına gidin, meme sağlığınızın kontrolü için ultrason/mamaografinizi çektirin. Ve ameliyata bir engel olup olmayacağı yönünde görüş alın. (Bazı kistler estetik ameliyat sırasında alınabilir, bir taşla iki kuş) (Benimkiler uygun değildi :KK43: )

İkinci adım: Aile doktorunuza gidin, tam kan sayımınıza, tiroid değerlerinize, açlık şekerinize baktırın. Belki ameliyat olmadan önce ufak bir tedavi görmeniz gerekebilir. (Örneğin demir eksikliği, tsh yüksekliği vb) (Ameliyat öncesinde demir seviyemi yükseltmek için ilaç kullandım)

Üçüncü adım: Şimdi doktor görüşmelerine hazırsınız

  1. En az 3 doktor ile görüşün (Ben Hasan Fındık, Defne Erkara, Zekeriya Kul ile görüştüm, üçü de işinin uzmanı üçüne de ameliyat olabilirdim; seçmekte çok zorlandım)
  2. Eğer erkek doktordan çekiniyorsanız, kadın doktor tercih etmenizi öneririm. Ameliyat öncesinde 2-3 kez ameliyat sonrasında ise 5-6 kez muayene olmanız gerekecek.
  3. Doktorlar hakkındaki geri bildirimleri okuyun ancak kötü yorumlar googledan bile silinebiliyor, kendi fikrinize güvenin mümkünse referans ile seçiminizi yapın. En önemli şey doktor ile iletişiminiz, birbirinizi yanlış anlamanız mutsuz sonuçlar yaratır.
  4. Mümkünse Oturduğunuz ilde bir doktoru tercih edin, dikişler iyileşmeden uçak yolculuğu bile canınızı acıtabilir.
  5. Doktor hakkında karar verebilmek için görüşmenizde aşağıdaki sorular faydalı olur.(cevaplara takılmayın önemli olan iletişim şekli)
    1. Kullandığı impant markası ve neden bu markayı tercih ettiği
    2. Sizin için önerdiği cc aralığı, implant şekli ve kesi yeri. Neden bu seçimleri yaptı?
    3. Hangi hastahanelerde ameliyat yapıyor (Bu soru önemli, İç rahatlığı için yoğun bakım ünitesi olan donanımlı bir hastahanede olması iyi olur ) (Refakatçinizin uyuyabileceği bir alan olup olmadığı da önemli)
    4. Takviminde en yakın uygun tarih ne zaman?
    5. Operasyon toplam ücreti
    6. (Varsa) asimetrinizi, meme ayrıklığı gibi sorunlarınızı nasıl çözeceği
    7. İlk iki adımda yaptırdığınız tahlil sonuçlarına göre ameliyatınıza bir engel olup olmadığı
Dördüncü adım: Konuyu ailenize/eşinize açmanız önemli, iyileşme süreci sebebiyle öyle pek gizleyebileceğiniz bir şey değil.

Beşinci Adım: Estetik ameliyat olduğundan sgk geçerli bir rapor alamayacaksınız, ameliyat ve iyileşme süreci için yıllık izin almanız gerekecek. Önerim Cumartesi ameliyat olup, 5 gün izin kullanmanız. İşe dönene dek tamamen iyileşeceğinizden kimseye açıklama yapmanız gerekmez.

Altıncı Adım: Seçtiğiniz doktorun uygun tarihlerini öğrenin. Gerekli parayı kendinizi zora sokmadan temin edebildiğinizden emin olun. Size ameliyat ve sonrasında yardımcı olacak kişilerin uygunluklarını da göz önüne alarak günü belirleyin ve doktora bildirin.

Ameliyat gününü aldıktan sonra gerisi kolay inanın, başka bir yazıda Ameliyat günü aldıktan sonra gereken hazırlıkları paylaşacağım.
 
X